Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Επιστολή Τσακαλώτου προς Λαγκάρντ - Ζητά νέα δανειακή διευκόλυνση από το ΔΝΤ

Ο Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στην κ. Λαγκάρντ: Ζητά νέο Πρόγραμμα…
Έφυγε από την Αθήνα η επιστολή του ελληνικού κράτους με την οποία ζητείται νέο Πρόγραμμα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Αυτό μετέδωσε ο συνάδελφος Γιώργος Παππούς στο Mega.
Στην επιστολή του προς την διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρεται στις δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει η ελληνική πλευρά και τονίζει πως αρκετές από αυτές έχουν ήδη γίνει νόμοι του κράτους.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογραμμίζει πως ήδη η ελληνική πλευρά έχει αιτηθεί δάνειο από τον ESM το οποίο έχει προσωρινά εγκριθεί και οι όροι του είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση. Στην επιστολή ο υπουργός Οικονομικών καταλήγει με το αίτημα για χορήγηση νέου δανείου, όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.
Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει:
Αγαπητή Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,
Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο, διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.
Βεβαίως, κάποια από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί. Εκτιμούμε, όμως, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.
Με βάση τα παραπάνω και με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης, η οποία έχει ήδη γίνει κατ’ αρχήν δεκτή,  και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση.
Ως εκ τούτου, και κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ:
GREECE-LETTER-IMF01-24JULY2015

Χαλάρωσαν τα capital controls για τις εισαγωγές προϊόντων και πρώτων υλών

Το όριο πάει στις 100.000 ευρώ ανά επιχείρηση και τράπεζα

Αποφάσεις για την χαλάρωση των capital controls για τις επιχειρήσεις έλαβε η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος μετά από συνάντηση που είχε με φορείς των επιχειρηματιών.

Όπως αποφασίστηκε σε σχετική σύσκεψη με συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, πλέον τα αιτήματα για κίνηση κεφαλαίων για εισαγωγές θα εξετάζονται από κάθε υποκατάστημα και το όριο πάει στις 100.000 ευρώ ανά επιχείρηση και τράπεζα.

Στη σύσκεψη μετέχουν ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος.

«Δουλεύουμε για την ομαλοποίηση της κατάστασης στις τράπεζες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στουρνάρας στις δηλώσεις του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Σταθάκη που είπε ότι «είμαστε στην κατεύθυνση της ομαλοποίησης για να αντιστραφούν οι αρνητικές συνέπειες στην οικονομία».

H κατάσταση με τα capital controls εξελίσσεται ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε επιλύσει τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο που εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσεως.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες. Ήδη όπως ανέφερε το σύστημα λειτουργεί πιο αποκεντρωμένα και το 70% των αποφάσεων λαμβάνεται πλέον από τις ίδιες τις τράπεζες.

«Δόθηκαν οι εξηγήσεις που ζητάει η αγορά. Αν αυτά τηρηθούν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες εισαγωγών» ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Σημειώνεται ότι με την αύξηση του ορίου καλύπτεται το 70% των επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας μέσα στην ημέρα θα υπάρξει υπουργική απόφαση για τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις.

«Μας ενδιαφέρει η ταχύτατη εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κόσμου αυτή τη στιγμή», σημείωσε.

Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στη δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων ετοιμάζεται να προχωρήσει ο οικονομικός εισαγγελέας, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει. Ηδη, το Κέντρο έχει διαμορφώσει λίστα με γιατρούς του ΕΣΥ, των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί «ελέγχονται», ενώ έχουν και «περίεργα» εμβάσματα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των ελεγκτικών Αρχών βρίσκεται λίστα 415 γιατρών, οι οποίοι είτε έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 CD με τους μεγαλοκαταθέτες (με συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο).

Ελεγχοι
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει την προεργασία, και για τους πρώτους 100 έχει διαπιστωθεί απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις που έχουν. Αυτήν τη στιγμή αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ωστόσο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, με βάση τα πρώτα ευρήματα, η δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων με εντολή του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα.
Ελλειψη προσωπικού

Πάντως, ένα από τα σημαντικά προβλήματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η έλλειψη προσωπικού στις ελεγκτικές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μόνο 20 ελεγκτές για τον έλεγχο των 1.364.069 ΑΦΜ που βρίσκονται στα CD της μεγάλης φοροδιαφυγής. Παρ’ όλα αυτά, από το ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν εισπραχθεί έως τώρα περίπου 45 εκατ. ευρώ (με ετήσιο στόχο 77 εκατ. ευρώ), ενώ το Κέντρο Ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει εισπράξει 253 εκατ. ευρώ (με ετήσιο στόχο 370 εκατ. ευρώ).

Σε ισχύ οι Κάρτες Αλληλεγγύης από σήμερα (24/7) για αγορά τροφίμων


aaba85461950661a57afab90553bdd75Σήμερα Παρασκευή (24/7) ενεργοποιούνται οι Κάρτες Αλληλεγγύης, οπότε οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών (POS).

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν στα περίπου 5.000 εξουσιοδοτημένα καταστήματα τροφίμων.
Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης, η πίστωση της οποίας εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου από το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, θα μπορούν να προμηθεύονται κάθε μήνα, έως το τέλος του χρόνου, τρόφιμα αξίας από 70 έως 220 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
Το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και στόχος είναι τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβρη.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού με το ποσό που εκταμιεύτηκε στους περίπου 150.000 δικαιούχους θα πιστωθεί ένας μήνας για αγορές τροφίμων.
Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιούν με την Κάρτα Αλληλεγγύης αγορές μόνο σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων εντός Ελλάδος στις παρακάτω κατηγορίες: Καταστήματα τροφίμων, μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία & delicatessen Παντοπωλεία & supermarket Φούρνοι – Αρτοποιεία Ψιλικατζίδικα – Γαλακτοπωλεία.
Υπενθυμίζεται ότι η διανομή των καρτών από τα ΚΕΠ είχε αρχίσει από την περασμένη Τρίτη.

Φοροδιαφυγή: Που πραγματικά γίνεται και πόσο απλά μπορείς να την "σκανάρεις"!

Image
Συζήτηση δεκαετιών για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Η οποία πάντα επικεντρωνόταν και επικεντρώνεται στην “μαρίδα”. Στις αποδείξεις που θα πρέπει να “κόβουν” ακόμη και οι “μικρο-επαγγελματίες”. Όμως η πραγματική γάγγραινα της φοροδιαφυγής δεν είναι αυτή.

Που είναι η πραγματική φοροδιαφυγή;

Ο Άγης Βερούτης στο Capital.gr τα λέει απλά:

“Η πραγματική φοροδιαφυγή γίνεται στα τριγωνικά τιμολόγια των πολυεθνικών που πουλάνε σε διπλή τελική τιμή απ' όσο οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, και εμφανίζουν 1% κερδοφορία!
Η πραγματική φοροδιαφυγή γίνεται στα βυτία δήθεν εξαγωγής καυσίμων που βγαίνουν άδεια από τα σύνορα, και γυρνάνε άδεια, ενώ το καύσιμο διατίθεται σε ανυποψίαστους καταναλωτές ή ακόμα και πρατηριούχους ως να ήταν φορολογημένο.
Η πραγματική φοροδιαφυγή γίνεται από τους μεγαλοκαρχαρίες, και όχι τη μαρίδα που κυνηγάνε όλοι οι εκάστοτε κυβερνώντες!
Για να πιαστεί η μεγάλη φοροδιαφυγή, απαιτούνται 40 από τα λεγόμενα "Σκάννερ” στους συνοριακούς σταθμούς και λιμάνια, τα οποία κοστίζουν 500 χιλιάρικα το καθένα, και θα αποσβένονταν σε 10 ημέρες από το Ελληνικό Κράτος! Συνολικό κόστος λιγότερο από 25 εκατομμύρια ευρώ! Γελοία πράματα δηλαδή!
Με 40-50 σκάννερ φορτηγών, θα κόβαμε μεμιάς το 1/3 της φοροδιαφυγής, ίσως και παραπάνω, αν δούλευαν σε αυτά κάτω από κάμερες του εσωτερικού ελέγχου, όπως ελέγχονται συνέχεια οι κρουπιέρηδες στα καζίνα, που περνάνε πολλά χρήματα από τα χέρια τους.
Για να πιαστεί η μεγάλη φοροδιαφυγή, απαιτούνται έλεγχοι και αντιστοίχιση των τραπεζικών υπολοίπων των φυσικών και νομικών προσώπων στις φορολογικές δηλώσεις και τα ταμειακά τους υπόλοιπα. Θέλει τρόπο, δεν θέλει κόπο, και κυρίως δεν θέλει κούφια λόγια και απειλές!
Αν κάποιος σας ξαναπεί για πάταξη της φοροδιαφυγής με ελέγχους στις λαϊκές, στις καφετέριες και στα τυροπιτάδικα, να ξέρετε ότι σας κοροϊδεύει συνειδητά, και ότι δεν σκοπεύει να πιάσει τίποτα”.

Χρειάστηκαν χρόνια πολλά για να αποκτήσουμε αυτά τα οχήματα -σκάνερ. Εδώ κι ένα έτος άρχισαν να “επιχειρούν”. Αποτελέσματα;


“Σε διάστημα μόλις ενός έτους από την παράδοση των τριών κινητών οχημάτων ανίχνευσης παράνομων φορτίων με ακτίνες Χ (ZBV) στο Λιμενικό Σώμα, οι κινητές μονάδες ανίχνευσης της ΟΝΕΧ σημειώνουν αλλεπάλληλες σημαντικές επιτυχίες, βοηθώντας στον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας στα μεγάλα λιμάνια της χώρας αλλά και την εξοικονόμηση σημαντικών εσόδων για τη χώρα.
Η συγκεκριμένη προμήθεια του Λιμενικού Σώματος, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης επένδυσης του δημοσίου σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας που απέδωσε καρπούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Τα οικονομικά οφέλη απο τις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος με τη βοήθεια των ZBV είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την χώρα μας, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μόνον το λαθρεμπόριο τσιγάρων στέρησε απο τα Δημόσια Ταμεία έσοδα ύψους 670 εκατομμυρίων ευρώ κατά το 2014. Η αποτελεσματικότητα των ZBV, παράλληλα με την πάταξη της σύγχρονης μάστιγας του λαθρεμπορίου τσιγάρων, συνέβαλε καθοριστικά και στην εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.
Στις επιτυχίες που κατέγραψαν οι κινητές μονάδες ανίχνευσης το προηγούμενο διάστημα, περιλαμβάνονται ο εντοπισμός μεγάλης ποσότητας ηρωϊνης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τον Μάιο, ενώ λίγες μέρες αργότερα εντοπίστηκαν 11.720 πακέτα λαθραίων τσιγάρων σε καρότσα φορτηγού. Παρόμοιες επιτυχίες κατέγραψε η κινητή μονάδα και στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς τον περασμένο Απρίλιο, ανίχνευσε σε έλεγχο 369 κιλά ηρωίνης κρυμμένα σε φορτηγό, μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική χώρα”.

Συνεπώς ας αφήσουμε την υποκρισία περί φοροδιαφυγής!


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)