Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Υποψήφιες εταιρείες για... μετανάστευση και μεταφορά έδρας

Υποψήφιες εταιρείες για... μετανάστευση και μεταφορά έδρας
H επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη 12% μέσα στο 2015 και η αύξηση του συντελεστή φόρου από το 26% στο 29% θα αναγκάσουν τις εταιρείες να μεταφέρουν τις έδρες εκτός Ελλάδος.
Το παράδειγμα της Βιοχάλκο είναι οδηγός. Όποια εταιρεία διαθέτει πάνω από το 40% των πωλήσεών της στο εξωτερικό είναι υποψήφια για μεταφορά έδρας. Μάλιστα, ορισμένες το έχουν ήδη υλοποιήσει, όπως για παράδειγμα η Frigoglass – η οποία ανήκει σε μετόχους της Coca - Cola.

Δημοσιονομικά μέτρα 8 δισ. για να κλείσει η συμφωνία


NEOMETRA2
Δημοσιονομικά μέτρα 7,899 δισ. ευρώ φέτος και του χρόνου περιλαμβάνουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς.

Στις ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνονται:
- Μέτρα για το ΦΠΑ που θα αποφέρουν 680 εκατ. ευρώ το 2015 (0,38% του ΑΕΠ) και 1,36 δισ. το 2016 (0,74% του ΑΕΠ)
- Οι παρεμβάσεις για τις συντάξεις θα αποφέρουν 0,37% του ΑΕΠ το 2015, δηλαδή 665 εκατ. ευρώ και 1,86 δισ. ευρώ το 2016 (1,05% του ΑΕΠ), που προέρχεται από:
- Περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με όφελος 60 εκατ. το 2015 και 300 το 2016
- Αύξηση των εισφορών για τις κύριες συντάξεις κατά 3,9%: 350 φέτος και 800 εκατ. ευρώ το 2016
- Αύξηση στις εισφορές φαρμακευτικής δαπάνης στις κύριες συντάξεις, από 4% σε 5%: 135 φέτος και 270 του χρόνου.
- Αύξηση στις εισφορές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στις επικουρικές από 0 σε 5%: 0 εκατ. φέτος 240 εκατ. το 2016.
- Αύξηση στις εισφορές των επικουρικών ταμείων από 3% σε 3,5%: 120 εκατ. φέτος 250 το 2016.
Από εταιρικό και φόρο εισοδήματος θα προέλθουν έσοδα 0,66% του ΑΕΠ φέτος δηλαδή 1,15 δισ. ευρώ φέτος και 0,58% του ΑΕΠ το 2016, δηλαδή 1,065 δισ. Ευρώ.
Ειδικός φόρος 12% στα εταιρικά κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ, με 945 εκατ. ευρώ φέτος και 405 εκατ. ευρώ του χρόνου.
Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από 26% σε 29%: 0 φέτος 410 εκατ. το 2016.
Αύξηση στην εισφορά αλληλεγγύης, 220 εκατ. φέτος 250 του χρόνου.
Από άλλα μέτρα θα αντληθούν 182 εκατ. ευρώ φέτος (0,10% του ΑΕΠ) και 922 εκατ. Ευρώ του χρόνου (0,50% του ΑΕΠ)
Από άλλα μέτρα, στις αμυντικές δαπάνες περικόπτονται 0% φέτος και 200 εκατ. ευρώ του χρόνου.
Από φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις αναμένονται 100 εκατ. ευρώ φέτος και 100 εκατ. ευρώ το 2016.
Αύξηση φόρου πολυτελείας και σκαφών 47 εκατ. ευρώ φέτος και 47 εκατ. ευρώ το 2016.
Από μηχανήματα Videolotto(VLTs) 35 εκατ. φέτος και 225 του χρόνου.
Άδειες κινητής τηλεφωνίας 4ης και 5ης γενιάς 0 φέτος 350 εκατ. ευρώ το 2016.

Ελληνική καινοτομία στις γραφίδες για tablets



Στις 23 Ιουνίου ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στο χώρο των καινοτομιών η ελληνική G&C, με ένα προϊόν, το… Scrib, που θα αλλάξει τον τρόπο που γράφουμε εδώ και 300 χρόνια. Το σύνθημα είναι ποτέ ξανά μολύβι και χαρτί.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα 2 ετών έρευνας και ανάπτυξης από βραβευμένους σχεδιαστές και είναι κάτι πέρα από stylus για οθόνες αφής με τη δική του εφαρμογή αναγνώρισης χειρόγραφων σημειώσεων. Έχοντας σχήμα πένας και δυνατότητα αλλαγής μύτης, για μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκολία στη γραφή ή το σχεδιασμό, το Scrib αποτελεί ένα διαχρονικό όχημα για υφιστάμενες αλλά και νέες τεχνολογίες.


Το Scrib αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά των styluses προσφέροντας μία ολοκληρωμένη λύση για όσους θεωρούν τη γραφή αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους ζωής. Μαζί με την ειδική εφαρμογή που το συνοδεύει, το Scrib επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν ακριβώς όπως και στο χαρτί δίνοντάς τους τη δυνατότητα μετατροπής του κειμένου, των εξισώσεων και των σχεδίων τους σε ηλεκτρονική επεξεργάσιμη μορφή που μπορούν να μοιράσουν σε φίλους και συνεργάτες χρησιμοποιώντας mail, dropbox ή άλλα μέσα. Ταυτόχρονα επιτρέπει την αναζήτηση μέσα στις χειρόγραφες σημειώσεις όπως ακριβώς θα γινόταν και με ένα πληκτρολογημένο κείμενο.

Με την εφαρμογή να διατίθεται δωρεάν για Android & iOS, προσβάσιμη μόνο από τους κατόχους ενός Scrib, το tablet μετατρέπεται σε ένα εξελιγμένο σημειωματάριο/αρχείο για τα χειρόγραφά που πλέον δεν κατακλύζουν το γραφείο και δεν χάνονται όταν τα χρειαζόμαστε.

Στις 23 Ιουνίου η ελληνική εταιρεία G&C  λανσάρει το Scrib σε παγκόσμια κλίμακα, μέσα από την καμπάνια της στο Indiegogo, στην οποία οι υποστηρικτές θα έχουν έκπτωση μέχρι και 46% επί της τιμής στην οποία θα βγει στην αγορά.

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ευρωπαϊκό δικαστήριο: Υπεύθυνα τα sites για τα σχόλια που αναρτώνται σε αυτά



Τον γύρο του Διαδικτύου έχει αρχίσει να κάνει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) στο Στρασβούργο, που αποφάνθηκε, σε υπόθεση που εμπλέκει την εσθονική ενημερωτική ιστοσελίδα Delfi, ότι: (ακολουθεί το κείμενο της απόφασης) «καταλήγοντας στην απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωση, inter alia, ότι προκύπτει από την υποχρέωση αποφυγής πρόκλησης βλάβης το ότι το Delfi “θα έπρεπε να είχε εμποδίσει τη δημοσίευση σχολίων με ξεκάθαρα παράνομο περιεχόμενο”.
Επίσης, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι το Delfi, μετά την δημοσιοποίηση των επίμαχων σχολίων, ''απέτυχε να απομακρύνει τα σχόλια – για το παράνομο περιεχόμενο των οποίων θα έπρεπε να έχει γνώση- από το portal ως δική του πρωτοβουλία''.
Το Ανώτατο Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η “αδράνεια του Delfi ήταν παράνομη” και ότι το Delfi ήταν υπεύθυνο, καθώς “δεν είχε αποδείξει την απουσία ενοχής”».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Ars Technica UK, η οργάνωση ψηφιακών δικαιωμάτων Access υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της Ε.Ε. σχετικά με το e-commerce, και ως εκ τούτου «απομακρύνει το Ίντερνετ από τις αρχές προστασίας έκφρασης και ιδιωτικότητας που το δημιούργησαν, όπως το γνωρίζουμε».
Σε δημοσίευμα της Media Legal Defence Initiative εξηγούνται κάποιοι παράγοντες που επηρέασαν το δικαστήριο για την απόφαση αυτή, όπως η ακραία φύση των σχολίων (θεωρήθηκαν ρητορική μίσους), το ότι δημοσιεύτηκαν σε επαγγελματικού χαρακτήρα ενημερωτική ιστοσελίδα (και όχι σε κάποιο blog, για παράδειγμα), τα ανεπαρκή μέτρα για την απομάκρυνσή τους και το μικρό ενδεχόμενο δίωξης των σχολιαστών- παράλληλα με τις «μέτριες» κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Delfi.
Σημειώνεται ότι η παρούσα απόφαση συνιστά επιβεβαίωση/ επικύρωση παλαιότερης απόφασης το 2013, βάσει της οποίας δεν υπήρχε παραβίαση του δικαιώματος του Delfi στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.



Ωστόσο, υποστηρίζεται από το MLDI ότι η απόφαση, ερχόμενη σε αντίθεση με τα στάνταρ του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη νομοθεσία της Ε.Ε., δημιουργούν μια κατάσταση αβεβαιότητας που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις.
Όπως διευκρίνισε στο Ars Technica o Τ. Τζ. Μακιντάιρ, πρόεδρος της Digital Rights Ireland, η απόφαση αυτή δεν έχει άμεσες επιπτώσεις, ωστόσο μπορεί να επιφέρει νομικές εξελίξεις που θα έχουν αποτέλεσμα την υπονόμευση της ελευθερίας της έκφρασης, ενισχύοντας την ιδέα ότι οι «ενδιάμεσοι» ευθύνονται για τη δημοσιοποίηση «πρδήλως παράνομου» υλικού, χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς είναι «προδήλως παράνομο»- με πιθανή επίπτωση τα sites να γίνουν πολύ «προσεκτικά» όσον αφορά στο τι υλικό ανεβάζουν.



Η  (παλαιότερη) γνωμοδότηση Σανιδά για Διαδίκτυο - επικοινωνίες

Η γνωμοδότηση Σανιδά για Διαδίκτυο - επικοινωνίεςΑίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ πριν από τη συνταξιοδότησή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς με γνωμοδότησή του άναψε «το πράσινο φως» στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς προηγούμενη άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), να αίρουν την ανωνυμία των bloggers και να έχουν άμεση πρόσβαση στα blogs του Ιnternet για την εξιχνίαση οποιουδήποτε αδικήματος, ανεξάρτητα
αν είναι σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος. Ο κ. Σανιδάς υπογραμμίζει στη γνωμοδότησή του ότι τα blogs δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος. Δεν παραλείπει να σημειώσει ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω Διαδικτύου
και κατά συνέπεια αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα, φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα.
Τα κυριότερα σημεία του είναι τα εξής:
Η προστασία του απορρήτου αποσκοπεί στη διασφάλιση της ελεύθερης προσωπικής επικοινωνίας και προϋποθέτει δύο τουλάχιστον πρόσωπα, ήτοι τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Βασικό στοιχείο της προσωπικής ανταπόκρισης ή επικοινωνίας είναι η μυστικότητα του περιεχομένου, η εγγύηση δηλαδήότι το μήνυμα έφθασε στον παραλήπτη χωρίς να γνωστοποιηθεί σε τρίτους. Το άρθρο 19 του Συντάγματος, προεκτείνoντας τη lato sensu προσωπική ελευθερία, καθιερώνει την προστασία της επικοινωνίας σε οικειότητα,ενώ το άρθρο 14 προστατεύει την επικοινωνία σε δημοσιότητα.

Το εκ του άρθρου 19 του Συντάγματος δικαίωμα έχει δύο συνιστώσες:

Πρώτον, την ελευθερία της ανταπόκρισηςή επικοινωνίας μέσω επιστολών ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Δεύτερον, το απόρρητο όλων αυτών των μορφών επικοινωνίας , εφόσον όσοι επικοινωνούν θέλησαν να διατηρήσουν τη μυστικότητα και έλαβαν τα κατάλληλα προς τούτο μέτρα, π.χ. τοποθέτηση επιστολής σε κλειστό φάκελο.

***
Οπως προκύπτει σαφώς από τη διατύπωση του άρθρου 19, παρ.

1, εδ. α΄ Συντ., το απόρρητο προστατεύεται για κάθε μέσο επικοινωνίαςυπαρκτό ή μελλοντικό, εφόσον το μέσον αυτό είναι από τη φύση του κατάλληλο για τη διεξαγωγή της επικοινωνίας μέσα σε οικειότητα, έστω και υπό την προϋπόθεση ότι οι επικοινωνούντες έλαβαν ειδικά μέτρα για τον σκοπό αυτόν. Εκ τούτων παρέπεται ότι υπάρχει απόρρητο π.χ. στην επικοινωνία μέσω fax, όχι όμως και στην επικοινωνία μέσω Ιnternet, αφού η τελευταία είναι εξ ορισμού επικοινωνία σε δημοσιότητα (Κ. Χρυσόγονος, ένθ΄ ανωτέρω, σελ. 239, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, «Το Συνταγματικό Δικαίωμα συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας», Επιθεώρηση Δημοσίου και Διοικητικού Δικαίου, 2006, σελ. 233 επ. και ιδία 242). Το Διαδίκτυο είναι εξ ορισμού χώρος ελεύθερης έκφρασης και η δημιουργία ή άλλως κατασκευή ιστοσελίδας σε αυτό είναι ελεύθερη σε οποιονδήποτε.

***
Είναι, βεβαίως, αυτονόητο ότι υπάρχει απόρρητο και στην επικοινωνία μέσω Ιnternet εάν έχει χρησιμοποιηθεί ειδική διαδικασία διαφύλαξης του απορρήτου. Τούτο π.χ. ισχύει όταν μέσω της ιστοσελίδας έχει δημιουργήσει κάποιος ένα απόρρητο προφίλ στο οποίο θα έχει δικαίωμα πρόσβασης ο ίδιος και κάποιο ή κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα που έχει επιλέξει και έχουν τα απαραίτητα «κλειδιά».

Εκ των ανωτέρω κατά λογική αναγκαιότητα παρέπεται ότι στην περίπτωση τελέσεως οποιουδήποτε εγκλήματος μέσω του Διαδικτύου (Ιnternet) και εν όψει του ότι τα συνθέτοντα αυτό (το έγκλημα) στοιχεία (δημοσίευμα υβριστικό, φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, απόφαση ή εκδήλωση βουλήσεως ανηλίκου για αυτοκτονία κτλ.) έχουν καταστεί κοινά και προσιτά σε οποιονδήποτε χρήστη ή διαχειριστή ιστοσελίδας, δεν απαιτείται άδεια οποιασδήποτε Αρχής και προεχόντως της Αρχής Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών προκειμένου να εξακριβωθεί και να εντοπισθεί τόσο το ηλεκτρονικό ίχνος της εγκληματικής πράξεως όσο και το πρόσωποτο οποίο κρύπτεται πίσω από το ηλεκτρονικό ίχνος. Συνεπώς, οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια, στα πλαίσια των ερευνών για τη διακρίβωση τελέσεως ενός εγκλήματος και του δράστη, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω Ιnternet τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος,και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
***
Ούτε όμως περαιτέρω απαιτείται άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθόσον η εγκληματική συμπεριφορά του ατόμου ούτε εμπίπτει ούτε είναι δυνατόν να εμπίπτει στην έννοια των προσωπικών δεδομένων, ούτε καλύπτεται από αυτήν. Ούτε περαιτέρω η αποκάλυψη και επιβεβαίωση της εγκληματικής συμπεριφοράς και του δράστου είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

***
Γ. Ι. Συναφές με το ανωτέρω θέμα είναι και το θέμα της εκτάσεως του απορρήτου της επικοινωνίας. Κατά την έννοια και τον σκοπό της διατάξεως του άρθρου 19, παρ. 1 του Συντάγματος, το απόρρητο αφορά το περιεχόμενο της επιστολής και των εν γένει ανταποκρίσεων και όχι τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας , π.χ. τα στοιχεία του αποστολέα ή του αποδέκτη. Τούτο σημαίνει ότι είναι επιτρεπτή η αποκάλυψη των στοιχείων εκείνων που κάνουν π.χ.υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά τηλεφωνήματα και εν γένει διαπράττουν εγκλήματα μέσω οιουδήποτε μέσου επικοινωνίας. Στις περιπτώσεις αυτές δεν πρόκειται για παραβίαση του απορρήτου, αφού δεν υπάρχει βούληση των επικοινωνούντων ναπαραμείνει η συνομιλία τους μυστική, το δε κύκλωμα παύει να είναι κλειστό ύστερα από αίτηση του ενός από τους ανταποκριτές [Μάνεσης, «Ατομικές Ελευθερίες», σελ. 167, Γ. Α. Μαγκάκης: «Περί της προστασίας του απορρήτου των τηλεφωνημάτων» Ποιν. Χρ. ΙΔ 10 επ., Γ. Καραμάνος «Το απόρρητο της τηλεφωνικής επικοινωνίας» ΝοΒ 20-21, 1137, Γνωμοδοτήσεις Εισ. ΑΠ 38/1959 (Σακελλαρίου) και 31/1952 (Κόλλιας) ΠΟΙΝ. ΧΡ. 1959, σελ. 56 και 1952 σελ. 457]. Με την άνω ορθή αυτή θέση έχει στοιχηθεί και η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την υπ΄ αριθμ. 79/2002 Γνωμοδότησή της. Απαντώντας με την τελευταία σε έγγραφο τηλεφωνικής εταιρείας για το τι πρέπει η τελευταία να πράξει εάν της ζητείται με έγγραφο από εισαγγελείς ή πολίτες η ανακοίνωση προσωπικών δεδομένων συνδρομητών (ονοματεπώνυμο, αριθμός κλήσης, διεύθυνση κατοικίας κτλ.), καταλήγει μετά την απάντηση που δίνει επί του ερωτήματος, ως ακολούθως: «Είναι αυτονόητο ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν ως προς το εσωτερικό περιεχόμενο της τηλεφωνικής π.χ. συνομιλίας για την οποία έχει εφαρμογή το άρθρο 19 του Συντάγματος και όχι ο Ν. 2225/1994» (Ποιν. Δικ. 2003, 799). Δέχεται δηλαδήανενδοιάστως ότι όλα τα άλλα στοιχεία δεν εμπίπτουν στο προστατευόμενο από το άρθρο 19 του Συντάγματος απόρρητο.
Τέλος, ο Αρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 570/2006 απόφασή του δέχθηκε ότι το συνταγματικό απόρρητο των επικοινωνιών καλύπτει μόνον το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και όχι τα εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών.

Είναι προφανές, εν όψει των ανωτέρω, ότι η όποια αντίθετη θέση δεν δύναται να εύρει έρεισμα στη διάταξη του άρθρου 19, παρ.

1 του Συντάγματος.

***
1) Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει α) την επικοινωνία μέσω Διαδικτύου (Ιnternet) και β) τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κτλ.).
2) Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω Διαδικτύου (Ιnternet), τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως,την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας, και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
3) Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αλλά και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι. Αυτό κρίνεται από τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης. Ούτε όμως περαιτέρω η ρηθείσα Αρχή μπορεί να ελέγξει τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας για τη,σε κάθε περίπτωση,συμμόρφωσή τους προς τις αποφάσεις των οργάνων της Δικαιοσύνης. Εάν πράξει τούτο, ενεργεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας της.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)