Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Αυστριακός καγκελάριος: Αναβολή πληρωμών για πέντε χρόνια για την Ελλάδα



«Να βρεθεί επιτέλους μία μακροπρόθεσμη λύση, για την Ελλάδα με αναβολή πληρωμών για πέντε χρόνια » ζητάει με συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «΄Εστεραιχ» ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Ο Αυστριακός καγκελάριος, τονίζει πως η Ελλάδα με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, «όμως για αυτό θα πρέπει οι Έλληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα", κάτι που, όπως λέει, «θυμίζει την κατάσταση ενός ο οποίος πνίγεται και βοηθιέται μόνον για να ξεπεράσει το επόμενο κύμα, αλλά όχι για να βγει τελείως από το νερό».

Ο ίδιος πιστεύει ότι για μια τέτοια μόνιμη λύση απαιτείται ένα πακέτο μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια και για αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών - κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους. «Όχι πως οι Έλληνες θα πρέπει να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πρέπει να τους δοθεί για αυτά τα πέντε χρόνια μια ευρεία αναβολή πληρωμών και κατόπιν θα πρέπει να καταστρωθεί μαζί τους ένα πακέτο που θα προβλέπει εξοικονομήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική διάσταση, που συγχρόνως θα καθιστά δυνατές επενδύσεις και ασφάλεια», συμπληρώνει στη συνέντευξή του ο Βέρνερ Φάιμαν.


Ο αυστριακός καγκελάριος δηλώνει ότι ο ίδιος προσωπικά θα καταβάλει μέσα στο επόμενο διάστημα εντατικότερες προσπάθειες, για να βρεθεί μαζί με τους Έλληνες μια μόνιμη λύση, όπως είχε επιτευχθεί κατά την τραπεζική κρίση με την «ομπρέλα προστασίας».
-

2011 - 2015: Μειωμένη έως 23% η μισθολογική δαπάνη σε Δημόσιο τομέα και Κεντρική Διοίκηση του Κράτους



Μειωμένη σε ποσοστό 4% εκτιμάται ότι θα είναι η μισθολογική δαπάνη της Γενικής Κυβέρνησης το 2015 σε σχέση με το 2014. Με έτος βάσης το 2011, η μείωση το 2015 αναμένεται να φθάσει το 23%.
Στοιχεία για την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους της Γενικής Κυβέρνησης (ευρύτερος δημόσιος τομέας) αλλά και τη μισθολογική δαπάνη της Κεντρικής Διοίκησης (Υπουργεία, Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ Β΄ Βαθμού), για την περίοδο 2011-2014 και τις προβλέψεις για το 2015, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Όπως ειδικότερα απεικονίζουν τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή αναφορικά με την εξέλιξη της μισθολογικής δαπάνης της Γενικής Κυβέρνησης (ευρύτερος δημόσιος τομέας):
- Η μισθολογική δαπάνη το 2011 ανήλθε σε 19.641 εκατομμύρια ευρώ, το 2012 σε 17.471 εκατομμύρια ευρώ, το 2013 σε 15.646 εκατομμύρια ευρώ, το 2014 (βάσει προσωρινών πληρωμών) σε 15.783 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι προβλέψεις για το 2015 είναι στα 15.086 εκατομμύρια ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, η ποσοστιαία μεταβολή σε σχέση με το προηγούμενο κάθε φορά έτος το 2012 ανήλθε σε -11% (σε σχέση με το 2011), το 2013 σε -10% (σε σχέση με το 2012), το 2014 σε 1% (σε σχέση με το 2013), το 2015 εκτιμάται μεταβολή -4% (σε σχέση με το 2014).
Η ποσοστιαία σωρευτική μεταβολή (με έτος βάσης το 2011) είναι το 2012 σε -11%, το 2013 σε -20%, το 2014 σε -20%, το 2015 (προβλέψεις) σε -23%. Η εξέλιξη της μισθολογικής δαπάνης κατ΄έτος είναι το 2012 στα -2.170 εκατομμύρια ευρώ, το 2013 στα -1.825 εκατομμύρια ευρώ, το 2014 είναι 137 εκατομμύρια περισσότερα, οι προβλέψεις για το 2015 είναι -699 εκατομμύρια ευρώ.
- Η εξέλιξη της μισθολογικής δαπάνης Κεντρικής Διοίκησης (Υπουργεία, Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ Β΄ Βαθμού) έχει ως εξής: το 2011 ανήλθε σε 15.000 εκατομμύρια ευρώ, το 2012 σε 13.719 εκατομμύρια ευρώ, το 2013 σε 12.471 εκατομμύρια ευρώ, το 2014 (βάσει προσωρινών πληρωμών) σε 12.636 εκατομμύρια ευρώ, για το 2015 οι προβλέψεις είναι πως θα φθάσει στα 12.096 εκατομμύρια ευρώ.
Η ποσοστιαία μεταβολή σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι το 2012 σε -9% (σε σχέση με το 2011), το 2013 είναι -9% (σε σχέση με το 2012), το 2014 είναι 1% (σε σχέση με το 2013) και το 2015 η πρόβλεψη είναι μεταβολή -4% (σε σχέση με το 2014). Η ποσοστιαία σωρευτική μεταβολή (με έτος βάσης το 2011) είναι -9% το 2012, -17% το 2013, -16% το 2014, για το 2015 η πρόβλεψη είναι μεταβολή -19%.
Η εξέλιξη της μισθολογικής δαπάνης κατ΄έτος είναι -1.281 εκατομμύρια ευρώ το 2012, -1.248 το 2013, 165 εκατομμύρια το 2014 και για το 2015 η πρόβλεψη είναι -539 εκατομμύρια. Η σωρευτική εξέλιξη της μισθολογικής δαπάνης (με έτος βάσης το 2011) είναι -1.281 εκατομμύρια ευρώ το 2012, -2.529 εκατομμύρια ευρώ το 2013, -2.364 εκατομμύρια ευρώ το 2014 και η πρόβλεψη για το 2015 είναι -2.904 εκατομμύρια ευρώ.

Νέο σχέδιο για συμφωνία υπέβαλε η Αθήνα στους δανειστές


Νέο σχέδιο με τις αντιπροτάσεις της για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικά μέτρα κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους-πιστωτές, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Αθήνα ζητά τη μεσολάβηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ώστε να μπορέσει να πληρώσει τα δυο ομόλογα της ΕΚΤ, συνολικού ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Επίσης, η Ελλάδα φέρεται να ζητά αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ, ώστε να λυθεί το οξύ πρόβλημα ρευστότητας στα δημόσια ταμεία.

Όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη λάβει τις ελληνικές προτάσεις και τις εξετάζει.

Οι ελληνικές προτάσεις φαίνεται πάντως να έχουν βρει ψυχρή κατ’ αρχάς ανταπόκριση από τους δανειστές. Μη κατονομασμένος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg πως πως το ελληνικό σχέδιο είναι ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγούμενων ιδεών. Πηγές του γερμανικού οικονομικού πρακτορείου MNI αναφέρουν πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν «κάποιες αλλαγές», το ελληνικό σχέδιο παραμένει ουσιαστικά το ίδιο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από ελληνικές πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση, οι οποίες επεσήμαναν η βάση του ελληνικού σχεδίου παραμένει το κείμενο των 47 σελίδων που είχε υποβάλει την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ελληνικό κείμενο φέρεται να έχει έκταση 7 σελίδων, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα και οι υπόλοιπες τέσσερις εστιάζουν στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέκρινε έντονα τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι η Αθήνα δεν είχε ακόμα υποβάλει τις αντιπροτάσεις της στο σχέδιο των πιστωτών, που του παρουσιάστηκε την προηγούμενη βδομάδα, στις Βρυξέλλες.

Οι ελληνικές «εναλλακτικές» θέσεις αναμένεται να συζητηθούν στην τριμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, αύριο Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής μεταξύ Ε.Ε. και χωρών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.



tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)