Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τωρα : "Γκρέμισαν" τις σκαλωσιές στο Πολυτεχνείο

Αντιεξουσιαστές που νωρίτερα έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, μετέβησαν στο Πολυτεχνείο και έριξαν τις σκαλωσιές που είχαν στηθεί προκειμένου να σβηστούν τα γκράφιτι στο κτίριο.
Στη συνέχεια τις χρησιμοποίησαν μαζί με κάδους απορριμάτων ως οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που βασάνιζε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη»

- Τι απαντά ο 18χρονος συμφοιτητής του που ισχυρίζεται πως  στοχοποιήθηκε
YIAKOUMAKIS
«Δεν βασάνιζα εγώ τον Βαγγέλη Γιακουμάκη» δηλώνει ένας 18χρονος πρωτοετής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, απορρίπτοντας τις σχετικές κατηγορίες που ορισμένοι του προσάπτουν.
Ο 18χρονος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star υποστηρίζει πως και ο ίδιος υφίσταται εκφοβισμό από αναρτήσεις στο ίντερνετ, που τον παρουσιάζουν εδώ και μια εβδομάδα, ως τον αρχηγό της ομάδας των Κρητικών που βασάνιζε τον 20χρονο αυτόχειρα.
«Μου έκλεψαν φωτογραφίες από το Facebook και μου τις έβαλαν σε άρθρο που με κατηγορεί πως είμαι ο αρχηγός της παρέας και ότι τραμπούκιζα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη πέρυσι και φέτος.  Σε αυτό αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα πορίσματα της ΕΔΕ, είμαι ο αρχηγός της παρέας και ο φαντάρος που του έκανε όλα αυτά τα καψόνια.» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αποδίδουν στον 18χρονος το χαρακτηρισμό του «Κρητίκαρου» που τρομοκρατούσε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Ωστόσο ο 18χρονος, δηλώνει πρωτοετής της Γαλακτοκομικής, διαβεβαιώνει ότι δεν έχει πάει ακόμη φαντάρος, ενώ τα χακί ρούχα που φορά στη φωτογραφία , είπε πως τα δανείστηκε για να φωτογραφηθεί από έναν ξάδελφο του, που θα παρουσιαζόταν στον στρατό.
«Στην πρώτη φωτογραφία ήμουν με τον ξάδερφο μου που έφευγε φαντάρος, εγώ δεν έχω πάει ακόμα. Με μπερδεύουν με έναν λεγόμενο φαντάρο που πρέπει να έχει φύγει από τη σχολή, έτσι λένε» προσέθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με δηλώσεις του βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και όπως λέει φοβάται ακόμη και να κυκλοφορήσει σε δημόσιους χώρους για να μην δεχθεί επιθέσεις.
«Δεν μπορώ να βγω έξω, πιστεύω ότι θα με δει κανείς, είμαι δακτυλοδεικτούμενος, μπορεί να μου επιτεθούν, με στοχοποιούν, με βρίζουν στο ίντερνετ, παντού.» τονίζει ο 18χρονος και προσθέτει «Έμεινα έκπληκτος γιατί ήμασταν κολλητοί με τον Βαγγέλη, το ξέρουν και οι γονείς του και αυτούς τους τέσσερις μήνες κάναμε παρέα. Έστειλα μηνύσεις με τον δικηγόρο μου και περιμένουμε εντολή του εισαγγελέα να κατεβάσει τα άρθρα γιατί με κατηγορούν άδικα. Έχουν δείξει μια άλλη παρέα που δεν είναι καν Κρητικοί είναι από Σέρρες, από Καλάβρυτα και μας δείχνει ότι είμαστε η παρέα που τον ενοχλούσε, εμείς είχαμε πάει για καφέδες, εκείνη η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν στο σινεμά».
Ο πατέρας του 18χρονου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επισκέφθηκε όπως αρχικά την εισαγγελία Ηρακλείου και στη συνέχεια, την εισαγγελία α Ιωαννίνων, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά.
«Πήγα στην εισαγγελία στην Κρήτη, του στείλαμε μηνυτήρια αναφορά, δεν τα κατεβάζει. Θέλει λέει εισαγγελική παρέμβαση. Ήρθα εδώ στα Γιάννενα πήγα στην εισαγγελέα και κατέθεσα αίτηση για να τον ειδοποιήσει τον κύριο να κατεβάσει τις φωτογραφίες του παιδιού μου. Τον βάλανε στο ίντερνετ και κάνουν σχόλια και για μένα, που θα έπρεπε να ντρέπονται, ίσως δεν είναι πατεράδες αυτοί που τα γράφουν για να καταλάβουν το μέγεθος της κατάστασης Εύχομαι σε κανέναν να μην τύχει τέτοια περίπτωση. Αυτοί οι άνθρωποι για μένα είναι ανθρωποφάγοι. Συμπονώ τον πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, διότι δεν θέλω κανείς πατέρας να βρεθεί σε αυτό το σημείο.» σημειώνει ο πατέρας του 18χρονου.
Στη συνέχεια προσθέτει «Μίλησα με το θείο του Βαγγέλη, τον Γιώργο και του είπα τα συλλυπητήρια και μου είπε “Και εσένα το παιδί σου ξέρω ότι δεν φταίει. Ό,τι βοήθεια χρειαστείς μην διστάσεις. Ξέρω ότι το παιδί σου είναι πρωτοετής και δεν έχει πάει καν φαντάρος”. Το πόρισμα της ΕΔΕ δεν ενοχοποιεί το γιο μου πουθενά. Ο γιος μου με τον Βαγγέλη ήταν πολύ καλοί φίλοι και δεν τον είχαν απομονωμένο. Ο πρώτος που μίλησε η αδερφή του Βαγγέλη ήταν ο γιος μου. Αυτό που κάνουν στο παιδί μου είναι bullying».

Πενταμερή για την Ελλάδα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

TSIPRAS

Σε περίοδο έντονων διεθνών ζυμώσεων εισέρχεται η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας. Υπό το κλίμα που δημιουργεί η έντονη αμερικάνικη παρέμβαση (της υφυπουργού Εξωτερικών και της οικονομικής συμβούλου του προέδρου Ομπάμα) σε Αθήνα, Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να αποφευχθεί το “Graccident” ο πρωθυπουργός συναντά Μέρκελ, Πούτιν και ετοιμάζεται για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για αλλαγή τακτικής. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα θέσει επίσημα το ελληνικό ζήτημα στην Σύνοδο Κορυφής, όπως έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές. Για την εξέλιξη αυτή ήδη φέρεται να έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει πενταμερή διάσκεψη για την Ελλάδα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Συγκεκριμένα ζητάει να υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάριο Ντράγκι. Κατόπιν αυτών ο Αλ. Τσίπρας εντός της Συνόδου θα «περιοριστεί» σε διμερείς επαφές δημιουργώντας καλό κλίμα και παρέχοντας διαβεβαιώσεις στους εταίρους.
Όσον αφορά την επίσκεψη στη Μόσχα και την συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου. Η συνάντηση θα γινόταν στις 9 Μαΐου με αφορμή τις εκδηλώσεις στη Μόσχα για τα 70χρονα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, αλλά η ελληνική κυβέρνηση επεδίωξε την επίσπευση της συνάντησης.
Λίγη ώρα αργότερα επικοινώνησε και η γερμανική καγκελαρία ζητώντας να μιλήσει η Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλ. Τσίπρα. Στην συνομιλία που έγινε χθες το απόγευμα η γερμανική πλευρά πρότεινε να διεξαχθεί η συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα στο Βερολίνο.
Στο πλαίσιο του «εξευμενισμού» των εταίρων ο πρωθυπουργός έχει αποστείλει επιστολές στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Εκεί επισημαίνει ότι ουσιαστικά έχουν εμποδιστεί από τους θεσμούς (δηλαδή τους εταίρους) οι ελληνικές προσπάθειες να προωθηθούν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, την ώρα που λαμβάνονται μέτρα στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας.
Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι το ελληνικό ζήτημα πρακτικά θα συζητηθεί στην συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Ανγκ. Μέρκελ στο Βερολίνο.
Αυτό που ουσιαστικά ζητά η Ελλάδα είναι να δοθεί η πολιτική εντολή ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παράσχει χρηματοδοτικές διευκολύνσεις, όπως είναι η απόδοση των τόκων από τα ελληνικά ομόλογα (σχεδόν 1,9 δις) που βάση της συμφωνίας θα έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, όμως η ΕΚΤ μονομερώς ανακοίνωσε ότι έχει δώσει τα χρήματα στις άλλες κεντρικές τράπεζες.

ΣτΕ: Πρόστιμο 200.000 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών για τους Στρατιωτικούς


ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Να καταβάλλει ως κύρωση σε τέσσερις Ομοσπονδίες και Ενώσεις των στρατιωτικών το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικων το Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω της μη συμμόρφωσης του προς τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων.Ειδικότερα, η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Σωτήρη Ρίζο και με μέλη τους συμβούλους Επικρατείας, Ευθύμιο Αντωνόπουλο και Παναγιώτα Καρλή (η τελευταία είναι εισηγήτρια των υποθέσεων, ενώ μειοψήφησε σε όλες τις αποφάσεις), υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλλει το ποσό των 50.000 ευρώ σε κάθε μια από τις τέσσερις ομοσπονδίες κ.λπ. των στρατιωτικών.

Όπως είναι γνωστό, η Ολομέλεια του ΣτΕ περίπου ένα χρόνο πριν έκρινε ομόφωνα (απόφαση 2192-2196/2014, κ.λπ.) ότι οι ανδρομικές από 1 Αυγούστου 2012 περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωσε την κυβέρνηση να καταβάλει αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους και να επαναφέρει το μισθολόγιο στο παλαιό καθεστώς.


Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των στρατιωτικών προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Οικονομικών στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.


Μετά από εμβόλιμες αποφάσεις της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σήμερα στις αποφάσεις της επισημαίνει ότι με το νόμο 4307/2014 θεσπίζεται ιδιότυπο μισθολόγιο για τους στρατιωτικους, αφού οι αναπροσαρμοσμένες αποδοχές είναι «μεν ανώτερες εκείνων που ελάμβανε το στρατιωτικό προσωπικό υπό την ισχύ του αντισυνταγματικού νόμου 4093/2012, κυμαίνονται όμως σε επίπεδα κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί πριν την 1 Αυγούστου 2012».
Κατά συνέπεια οι ρυθμίσεις αυτές «συνιστούν πλημμελή συμμόρφωση» προς τις περσινές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ. Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώνεται, μεταξύ των άλλων, από τον ίδιο το νόμο 4093/2012 που «προβλέπει μερική, κατά το ήμισυ περίπου, καταβολή», ενώ παράλληλα αυτό προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση του εν λόγω νόμου, αλλά και από τη συζήτηση στη Βουλή.
Παράλληλα όμως, η διαδικασία ψήφισης του επίμαχου νόμου «άρχισε ικανό χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της διαδικασίας συμμόρφωσης ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου του ΣτΕ».
Κατόπιν αυτών τα γεγονότα αυτά, αναφέρει η επιτροπή, «επιτρέπουν και επιβάλλουν στον Συμβούλιο να διαγνώσει τη μη συμμόρφωση, χωρίς να είναι ανάγκη να εξετάσει τη συνταγματικότητα του νόμου 4307/2014».
Έτσι το ΣτΕ έκρινε ότι «συντρέχει επομένων νόμιμος λόγος προσδιορισμού ενός χρηματικού ποσού που πρέπει να καταβληθεί» στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τελικά, η τριμελής Επιτροπή, «συνεκτιμώντας τις εν γένει συνθήκες της μη συμμορφώσεως, προσδιορίζει το ποσό της κυρώσεως σε 50.000 ευρώ» για κάθε συνδικαλιστική οργάνωση που έχει προσφύγει στο ΣτΕ.
Οι δικαστικές αποφάσεις αναφέρουν ακόμη, ότι και μετά την επιβολή των χρηματικών κυρώσεων «παραμένει ακέραιη «η υποχρέωση της διοίκησης να συμμορφωθεί προς τις ακυρωτικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Αντίθετα, το ΣτΕ απέρριψε για τυπικούς λόγους, την αίτηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και του Συνδέσμου Κίνησης Αξιωματικών Ξάνθης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)