Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Link ιός στο facebook. Προσοχή στη σελίδα σας

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες του facebook καθώς τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ιός.
Συγκεκριμένα, στο timeline των χρηστών εμφανίζεται κάποιος από τους "φίλους" να έχει αναρτήσει ένα link...
σαν αυτό που εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Στην πραγματικότητα όμως αυτός ο σύνδεσμος είναι κακόβουλο λογισμικό.
Δείτε τη φωτογραφία με τον επικίνδυνο σύνδεσμο
Σε περίπτωση που ο χρήστης ανοίξει αυτό το link για να δει περί τίνος πρόκειται, ο ίδιος εμφανίζεται να στέλνει τον παραπάνω ιό στα προφίλ των φίλων του στο facebook.
Δείτε τη φωτογραφία
Συνεπώς, οι χρήστες που βλέπουν στο προφίλ τους στο facebook αναρτημένο κάποιο link από έναν από τους φίλους τους, καλούνται να μην το ανοίξουν.

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θέλει να σταματήσει να μιμείται τον Σίσυφο

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θέλει να σταματήσει να μιμείται τον Σίσυφο


Αθήνα
Η Αθήνα θέλει «να σταματήσει να μιμείται τον Σίσυφο» λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde. «Η ορθή στρατηγική για τον Σίσυφο είναι να σταματήσει να σπρώχνει τον βράχο του, όχι να έχει στόχο να τον ανεβάσει στην κορυφή του λόφου» λέει σε μία μεταφορά που παραπέμπει στην αποπληρωμή του ελληνικού δημοσίου χρέους.
  «Δέχθηκαν να δανείσουν στην Ελλάδα μεγάλα ποσά για να αποπληρώσει τα χρέη της, ζητώντας της να περιορίσει τα έσοδά της. Αυτή δεν ήταν καλή ιδέα» εξηγεί και επισημαίνει: «Πρέπει να ενεργήσουμε κατά πιο έξυπνο τρόπο βρίσκοντας ένα σχέδιο που λειτουργεί προς όφελος της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας».
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργασθούμε με τους εταίρους μας. Δεν θα ενεργήσουμε κατά μονομερή τρόπο» διαβεβαιώνει και πάλι ο κ. Βαρουφάκης τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται «να κάνει επανεκκίνηση του προγράμματος που εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα και στηριζόταν σε μία εσφαλμένη λογική».
«Τα δύο κύρια σφάλματα των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες είναι η διαρκής προσφυγή στον δανεισμό χωρίς σκέψη για το μέλλον και η απουσία μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα το σταματήσουμε» προειδοποίησε.
Σε ερώτηση πώς το ελληνικό κράτος σκοπεύει να πληρώσει τις προσεχείς λήξεις ομολόγων, ο κ. Βαρουφάκης δεν απαντά ευθέως, αλλά δηλώνει ότι σκοπεύει «να συζητήσει με τους εταίρους για να διασφαλισθεί ότι, όταν θα δανεισθούμε και πάλι, αυτό θα γίνει στο πλαίσιο ενός βιώσιμου σχεδίου».
«Είναι εφικτή η εφαρμογή (αυτού του σχεδίου) σε διάστημα λίγων μηνών. Αυτό που ζητάμε είναι ένα δημοσιονομικό περιθώριο τις προσεχείς εβδομάδες για να προτείνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, να τις συζητήσουμε με τους εταίρους μας, να διδαχθούμε από τις συμβουλές τους και να βρούμε μαζί τα μέσα για να τελειώσουμε με την χωρίς τέλος κρίση» σημειώνει.
«Αυτή η κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές ότι θα βρουν απέναντί τους ανοικτό πνεύμα».
Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «εν μέσω μίας κρίσης αποπληθωρισμού, δεν είναι πολύ έξυπνο να πουλήσει κανείς τα οικογενειακά κοσμήματα για ψίχουλα. Είναι περισσότερο σώφρον να αναπτύξουμε τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να αυξήσουμε την αξία τους χρησιμοποιώντας έξυπνα μέσα χρηματοδότησης για να ενισχύσουμε την οικονομία μας» εξηγεί τονίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν είναι συνετή η ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ολοκληρωθεί».
Φέρνοντας ως παράδειγμα τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς, ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ότι «οι επενδύσεις αυτές (της Cosco) είναι πολύ θετικές για την Ελλάδα».
Σε γενικότερη βάση, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δηλώνει πως θεωρεί «τις ξένες επενδύσεις, και κυρίως τις κινεζικές, σημαντική πηγή ελπίδας για τη βελτίωση των υποδομών μας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας». «Αυτή η κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει τους ξένους επενδυτές ότι θα βρουν απέναντί τους ανοικτό πνεύμα» καταλήγει.

Κέρδη άνω του 4% καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο

Κέρδη άνω του 4% καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο
Αθήνα
Η προοπτική ανεύρεσης κοινής λύσης με τους Ευρωπαίους εταίρους, οι πρώτες θετικές ενδείξεις για τη στάση που κρατά η κυβέρνηση έναντι των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών, αλλά και οι καλές ειδήσεις στο μέτωπο της χορήγησης ρευστότητας οδήγησαν ενδοσυνεδριακά σε κέρδη άνω του 6% το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Δευτέρας.
Θετικά επιδρούν στην επενδυτική ψυχολογία οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα βλάψουν τη μετοχική αξία των τραπεζών, κάτι που ήδη μετουσιώθηκε σε πράξη στην περίπτωση της Eurobank.
Μικρή αποκλιμάκωση καταγράφει η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινούμενη στην περιοχή του 10,94%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:20 διαμορφώνεται στις 757,16 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,88%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,75 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 64 μετοχές, 5 πτωτικά και 3 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 5,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,40%.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+13,78%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+9,18%), των Πρώτων Υλών (+8,41%) και του Εμπορίου (+7,21%).
Με άνοδο άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, κατά την έναρξη μίας ημέρας η πορεία της οποία θα καθορισθεί από τους δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και την εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, επί της οποίας επικεντρώνονται τα βλέμματα των επενδυτών. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε με το άνοιγμα κατά 0,20% και διαμορφώθηκε στις 4.613,31 μονάδες.Με ελαφρά άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,23% και διαμορφώθηκε στις 10.719,18 μονάδες. Με άνοδο άρχισε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,44% και διαμορφώθηκε στις 6.779,00 μονάδες. Με πτώση 0,66% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,66%, καταγράφοντας απώλειες 116,35 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 17.558,04 μονάδες στο τέλος της συνεδρίασης. O δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,45%, με απώλειες 6,32 μονάδων, για να κλείσει στις 1.408,75 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,23% και διαμορφώνεται στα 1,1340 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 133,465 γεν, στο 0,7537 με τη στερλίνα και στο 1,0575 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,43% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 117,695 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5045 με τη στερλίνα και στο 1,0575 με το ελβετικό φράγκο.

Ομπάμα: 'Οχι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε στο CNN ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα. «Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Αμερικανός ηγέτης.
Βεβαίως, ο Πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης. Μίλησε για τη φοροδιαφυγή, και αναφέρθηκε στην αδυναμία συλλογής φόρων.

«Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτή είναι η ελπίδα μου», δήλωσε στο CNN ο κ. Ομπάμα.
Σημείωσε επίσης ότι από την αρχή βοηθήσαμε και ασχοληθήκαμε με την ελληνική κρίση. Και είναι σημαντικό ότι και η Γερμανία αναγνωρίζει ότι πρέπει να μείνει στο ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μπάρακ Ομπάμα
ΕΡΩΤΗΣΗ: Συμφωνείτε με την δήλωση του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτέλεσμα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ: "Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική.
Νομίζω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία αυτέ το πολίτικο σύστημα.
Επομένως η ελπίδα μου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη, νομίζω ότι αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Όταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ενέσκηψε πριν από μερικά χρόνια, εμείς είχαμε ενεργό ρολό στην προσπάθεια αντιμετώπισής της. Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμάνια και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή. Είναι μία κατάσταση που στις αγορές δεν αρέσει.
Γενικώς όμως με απασχολεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη, η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική, οι διαρθρωτικές μεταρρύθμισες είναι απαραίτητες σε πολλές από αυτές τις χώρες, αλλά αυτό που μας δίδαξε η αμερικανική εμπειρία, είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα είναι να αποκαταστήσεις την δημοσιονομική σταθερότητα, είναι να αναπτυχτείς και όταν έχεις μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης και όχι απλώς να γίνονται προσπάθειες πίεσης ενός πληθυσμού που δεινοπαθεί ολοένα και περισσότερο”.

Πηγή: mignatiou.com

Δείτε το βίντεο :

Δείτε και το βίντεο του mega


ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/economy/294978,Ompama:_Oxi_allh_litothta_sthn_Ellada_-.html

Δημόσιο: Ποιοι είναι οι 3.475 υπάλληλοι που επιστρέφουν

Με τον πιο σαφή τρόπο η νέα κυβέρνηση ξεκαθάρισε την επιλογή της να αποκαταστήσει τους δημόσιους υπαλλήλους που απολύθηκαν στο πλαίσιο μνημονιακών πολιτικών. Σε ανάλογες δηλώσεις προέβησαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος...
ενημερώνοντας για την επαναπρόσληψη όσων οδηγήθηκαν εκτός Δημοσίου μέσω του απαράδεκτου μέτρου της διαθεσιμότητας ή με διαδικασίες που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να ανακληθούν οι απολύσεις για 3.475 υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να επανέλθουν στο δημόσιο τομέα:

-43 δημοτικοί αστυνομικοί

-507 σχολικοί φύλακες

-75 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης

-2.449 ιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν επέλεξαν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ

-165 υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας

– 186 υπάλληλοι υπουργείων

Να σημειωθεί ότι από τους αρχικούς αριθμούς που προσμετρούσε η κυβέρνηση στις απολύσεις, ένα μεγάλο τμήμα δημοσίων υπαλλήλων, είτε επέλεξε τη συνταξιοδότηση, είτε δικαιώθηκε με δικαστικές αποφάσεις και επέστρεψε στις θέσεις που κατείχε.

Βεβαίως, αναμένεται ακόμη να σταματήσει για περίπου 1.800 δημοσίους υπαλλήλους η παραμονή σε διαθεσιμότητα, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται ακόμη στους πίνακες κινητικότητας του ΑΣΕΠ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)