Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι εκλέγονται από τον χώρο της άμυνας στο νέο κοινοβούλιο

Στην μάχη των εκλογών συμμετείχαν υποψήφιοι οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν σχέση με τον χώρο της άμυνας. Ποιοι καταφέρνουν να εκλεγούν σύμφωνα με την μέχρι στιγμής καταμέτρηση;
Ο Νίκος Τόσκας στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η πέμπτη θέση αποδείχτηκε εκλόγιμη με τα υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κέρκυρα ο απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ Στέφανος Γκίκας κατάφερε να εκλεγεί με την ΝΔ αφήνοντας πίσω του την Άτζελα Γκερέκου.
Ο κ.Γκίκας υπήρξε και διευθυντής ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.
Σ΄ ότι αφορά στους πολιτικούς. Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας οδηγεί την κούρσα στην Β΄ Αθηνών λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών, έχοντας αφήσει δεύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Θοδωρής Δρίτσας πιθανότατα νέος ΥΕΘΑ είναι πρώτος στην Α’ Πειραιώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο ακόμη στελέχη του που είχαν ενεργό ρόλο στον τομέα της Άμυνας και της εξωτερικής πολιτική. Κώστας Ήσυχος στην Β΄ Αθηνών και Γιώργος Βαρεμένος στην Αιτωλοακαρνανία εκλέγονται.

Στην Λακωνία εξελέγη ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης.

Ο νυν ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος εκλέγεται ανάλογα με ποια έδρα θα προτιμήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Εκλογές 2015: Τα μεγάλα ονόματα που έμειναν εκτός Βουλής


Οταν οι συσχετισμοί στις δυνάμεις αλλάζουν δραματικά και το μπόνους των 50 εδρών πηγαίνει για πρώτη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ λογικό είναι αρκετοί βουλευτές που έχουν κάνει σταδιοδρομία με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να μην χωρούν στην νέα Βουλή.

Αρχής γενομένης από την Β Αθηνών (με την ενσωμάτωση στο 27%) από το ΠΑΣΟΚ φέρεται να μένει εκτός το πρωτοκλασάτο στέλεχος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Πύρρος Δήμας ενώ από την Νέα Δημοκρατία με την καταμέτρηση έως το πρωί της Δευτέρας εκτός μένουν η Κατερίνα Παπακώστα και ο Αργύρης Ντινόπουλος. Στην ίδια περιφέρεια από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένει ο Οδυσσέας Βουδούρης που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί με την ΔΗΜΑΡ καθώς και ο Δημήτρης Τσουκαλάς που είχε εκλεγεί επίσης στις προηγούμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος από το ΚΚΕ δεν εκλέγεται το ιστορικό στέλεχος Χαλβατζής Σπύρος

Στην Α Αθηνών από την Νέα Δημοκρατία εκτός φαίνεται να μένει η Φωτεινή Πιπιλή ενώ από την προηγούμενη βουλή απώλεια φαίνεται να έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την Μαρία Μπόλαρη στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει την Α Αθηνών ως περιφέρεια εκλογής του.
Στον Πειραιά από την Νέα Δημοκρατία εκτός μένουν ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Αναστάσιος Νεράτζης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Από το ΠΑΣΟΚ εκτός έμειναν Παντελής Καψής και Δημήτρης Λιτζέρης.

Από τα ψηφοδέλτια επικρατείας μένουν εκτός γνωστά ονόματα όπως Τέρενς Κουίκ, Γιώργος Φλωρίδης και Νίκος Μπίστης καθώς ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγουν ούτε ένα βουλευτή επικρατείας.

Στην Θεσσαλονίκη από την Νέα Δημοκρατία εκτός μένει ο Γιώργος Ορφανός.
Από την περιφέρεια πέρα από την Άντζελα Γκερέκου που η μεταγραφή της στην Νέα Δημοκρατία δεν μπόρεσε να την βοηθήσει να διατηρήσει την έδρα της στην Κέρκυρα εκτός έμειναν από το πρώην κυβερνητικό κόμμα η Ζέττα Μακρή, η Μίκα Ιατρίδη,  ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Χρήστος Μακρογιαννάκης. Άξιο προσοχής είναι η μη εκλογή του Μιχάλη Ταμήλου όπου οι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Τρικάλων τον έστειλαν στην τέταρτη θέση σε μία περιφέρεια που το κόμμα εκλέγει μόνο ένα βουλευτή.

Ο Βασίλης Λεβέντης κέρδισε τον Βενιζέλο μέσα στην έδρα του



Στην παραδοσιακή του εκλογική έδρα έχασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον Βασίλη Λεβέντη, που συγκέντρωσε περίπου 3.000 ψήφους παραπάνω από το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 4,09% στην παραδοσιακή περιφέρεια του κ. Βενιζέλου ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκέντρωσε ποσοστό 5,12%.
Η νίκη του κόμματος του κ. Λεβέντη αποτέλεσε μια από τις εκπλήξεις των εκλογών παρόλο που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, αφήνοντας την έδρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η δήλωση του Βασίλη Λεβέντη στο ΝEWS 247:

"Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για το περίπου 2%. Και ιδίως την Μακεδονία για το 3%, αλλά και τη Θεσσαλονίκη για το περίπου 6% που μάς έδωσε. Αυτό αποδεικνύει ότι η Ένωση Κεντρώων είναι πρωτοπόρος στην επιστροφή του κέντρου στη βουλή.
Να ληφθεί υπόψιν ότι δεν με κάλεσαν σε κανένα κανάλι προεκλογικά, ούτε το Mega, ούτε ο ANT1, ούτε το STAR, ούτε ο ALPHA, ούτε κανείς. Κανένα κανάλι. Ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού είχε προβολή όλη μέρα σε όλα τα κανάλια. Κάτι που υποδηλώνει ότι είναι το πιόνι του Μπόμπολα και για τον λόγο αυτόν, τον λανσάρουν διαρκώς.
Στον αντίποδα, ο Βασίλης Λεβέντης που έλεγε αλήθειες, τον έκοβαν όλα τα παραπαγαλάκια των ΜΜΕ από παντού.
Η Ένωση Κεντρώων φοβάται ότι η νίκη ΣΥΡΙΖΑ εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα, ενώ η παρουσία κομμάτων όπως "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" και οι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" στη βουλή, χαμηλώνουν την αξία της πολιτικής ζωής της χώρας.
Τώρα ξεκινάει ο αγώνας της Ένωσης Κεντρώων εναντίον της σαπίλας.
Το σημερινό αποτέλεσμα είναι συνώνυμο της ήττας των καναλιών που με είχαν κόψει".
Σε ερώτηση του NEWS 247, εάν πιστεύει σε είσοδο της Ε.Κ. στη βουλή στο 100% της ενσωμάτωσης, ο ίδιος απαντά αρνητικά, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στο γεγονός ότι "η Μακεδονία ψηφίζει Ε.Κ. καθώς εκεί οι άνθρωποι είναι καλύτεροι. Στην Αθήνα νοιάζονται μόνο για το χρήμα και τα ΜΜΕ".


Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες αργά το βράδυ με τον Γ.Γ.του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον επικεφαλής από το ΠΟΤΑΜΙ,  Σταύρο Θεοδωράκη  και τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  Πάνο Καμμένο.
Με τον κ. Καμμένο υπήρξε συμφωνία να συναντηθούν σήμερα στις 10:30 π.μ. ώστε να επιβεβαιωθεί η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Συμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν προαπαιτούμενα από την πλευρά του κ.Καμμένου για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση και οι ακρίβεις όροι θα συζητηθούν εκτενώς σήμερα το πρωί.
Από τη στιγμή που θα επικυρωθεί η συμφωνία στην Κουμουνδούρου εκτιμούν, πως θα φτάσουν τις 162-163 έδρες και ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει απευθείας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον κ. Θεοδωράκη και στον κ. Κουτσούμπα την πρόθεσή του να τους συναντήσει αμέσως μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 
Το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες και με τον Φώτη Κουβέλη, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως ευελπιστεί σε μετεκλογική συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ ακόμα και μετά τις εκλογές.
Στην Κουμουνδούρου, πάντως μένουν πολύ στα μηνύματα που είχε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας από το εξωτερικό υποστηρίζοντας πως το κλίμα αλλάζει και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή.
Ιδιαιτέρως ενθαρρυντική ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος θα επισκεφτεί την Αθήνα στα μέσα της εβδομάδας και εξέφρασε την βεβαιότητά του πως θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη λύση.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα υπήρχε και από τον Πρόεδρο της Γαλλικής  Δημοκρατίας, ο οποίος υπενθύμισε τις σχέσεις φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα με τη Γαλλία και εξέφρασε στον κύριο Τσίπρα την επιθυμία του να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Το νέο υπουργικό συμβούλιο
Επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να είναι ο Γιάννης Δραγασάκης αν το κορυφαίο στέλεχος δεν αναλάβει θέση Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Πολύ κοντά στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να βρίσκεται ο Γιάννης Βαρουφάκης και δεν αποκλείεται να τον πλαισιώσουν οι κύριοι Μηλιός και Τσακαλώτος.
Για το υπερυπουργείο Ανάπτυξης προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Σταθάκης και για το υπουργείο Επικρατείας ο Νίκος Παππάς.
Στο υπουργείο Παιδείας πιθανότατα να τοποθετηθεί ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ δεν αποκλείεται ο Πάνος Σκουρλέτης να επιλεγεί για το υπουργείο Εσωτερικών.
Σε παραγωγικό υπουργείο θα τοποθετηθεί εκτός απροόπτου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ πολύ έντονα έχει ακουστεί το όνομα του Θεόδωρου Δρίτσα για τη θέση του Πρόεδρου της Βουλής. Το υπουργείο Εργασίας δεν αποκλείεται να αναλάβει ο Δημήτρης Στρατούλης και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν συμμετοχή στην κυβέρνηση πιθανότατα με ένα υπουργείο(συζητουν για το Εθνικής Αμυνας).

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)