Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

"Όχι" στην αύξηση του πλαφόν για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικό το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με το οποίο θα αυξάνονταν το όριο κατά 15.000 ευρώ. Επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα έθετε "σε δοκιμασία το κοινωνικό κράτος δικαίου"
"Φρένο" στο πλαφόν προληπτικού ελέγχου νομιμότητας των δημοσίων δαπανών, έβαλε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ομόφωνη απόφασή της, απορρίπτοντας αίτημα της Τρόικας και των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης να αυξηθεί το επίμαχο όριο.
Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο στην απόφασή του επισημαίνει ότι αν το αίτημα γινόταν δεκτό θα έθετε σε "δοκιμασία το κοινωνικό κράτους δικαίου", επισημαίνοντας ότι τη μία στιγμή «το ευρύτερο δημοσιονομικό περιβάλλον και οι υψηλοί δείκτες διακινδύνευσης της εθνικής οικονομίας  οδήγησαν σε λήψη δημοσιονομικών μέτρων περιστολής των δημοσίων δαπανών,  θέτοντας έτσι σε δοκιμασία το κοινωνικό κράτος δικαίου, επιφέροντας επαχθείς συνέπειες  στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα» και την άλλη επιδιώκεται η μείωση των ελέγχων των  δημοσίων  δαπανών.
Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι  η αύξηση του πλαφόν στις 45.000 ευρώ από 30.000 ευρώ, είναι αντισυνταγματική καθώς:
-«Δεν έχει προηγηθεί μελέτη με την οποία να αιτιολογείται η αναγκαιότητα και η προσφορότητα της επέμβασης, κατά τρόπο ώστε να μην αναιρείται η πρακτική αποτελεσματικότητα του προληπτικού ελέγχου βάσει του άρθρου 98 του Συντάγματος».
-Δεν έχει γίνει ανάλυση των κινδύνων στον εξαιρούμενο του προληπτικού ελέγχου διαχειριστικό φάσμα, ούτε όμως «έχει γίνει εκτίμηση των εξαιρουμένων του ελέγχου δαπανών σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα».
-Δεν έχει παρέλθει εύλογος χρόνος -όπως απαιτεί ο νόμος- από την προηγούμενη αύξηση του «πλαφόν» που έγινε με το Π.Δ. 87/2014.
Οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, σημειώνει η Ολομέλεια, υπαγορεύουν «την θεσμική αφύπνιση και χειραφέτηση των ελεγκτικών μηχανισμών, με την λήψη θετικών μέτρων για τη διερεύνηση της εμβέλειας τους».
Μάλιστα, η Ολομέλεια,  τονίζει ότι προέχουσα θέση έχει «ο προληπτικός έλεγχος των δημοσίων δαπανών και κυρίως της κεντρικής διοίκησης, που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην διανομή των δημοσίων πόρων, ο οποίος όχι μόνο πρέπει να διατηρήσει την έκτασή του, αλλά επιβάλλεται και αν ενδυναμώσει με την ένταξή του σε ένα ευρύτερο προγραμματικό  σχεδιασμό στοχευμένων ελέγχων σε τομείς υψηλού δημοσιονομικού ενδιαφέροντος».
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που περιόριζε τους προληπτικούς ελέγχους στις προμήθειες, παροχές υπηρεσιών,  κ.λπ. του δημόσιου τομέα και το οποίος διαβιβάστηκε στο Ε.Σ. κατ΄εντολή Τρόικας.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς (Προεδρικό Διάταγμα 87/2014) ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις δαπάνες των υπουργείων, κ.λπ. ξεκινάει σήμερα από το ποσό των 30.000 ευρώ και άνω (συν ΦΠΑ). Πρέπει να αναφερθεί ότι το περασμένο έτος με το Προεδρικό Διάταγμα 87/2014 έγινε αναπροσαρμογή του «πλαφόν» του προληπτικού ελέγχου που ίσχυε από το 2011, από τα 10.000  ευρώ, έφτασε στα 30.000 ευρώ.

Εφυγε από τη ζωή ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές

Εφυγε από τη ζωή ο ρεμπέτης Μπάμπης ΓκολέςΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής Μπάμπης Γκολές, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου.

Ο Μπάμπης Γκολές αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ του παλιού κλασικού ρεμπέτικου και του μεταγενέστερου λαϊκού τραγουδιού.  Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 3.00 το μεσημέρι στον ιερό ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα.



Γεννήθηκε το 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας. Ηταν αυτοδίδακτος μουσικός και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών, ενώ από την ηλικία των 12 και μπουζούκι.


Είχε βαθιά γνώση του ρεπερτορίου των δίσκων των 78 στροφών και επανέφερε πολλά ξεχασμένα τραγούδια από ένα ευρύτερο φάσμα που περιείχε, εκτός από τα διάφορα είδη του ρεμπέτικου, την καντάδα και το δημοτικό τραγούδι, τα οποία είχαν ηχογραφηθεί σε λιγοστούς τέτοιους δίσκους και είχαν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.




Η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι και η μοναδική του εκφραστική απόδοση πλούτισαν την μουσική του πορεία με 25 δίσκους. Είχε ηχογραφήσει συνολικά περίπου 300 παλιά και νέα τραγούδια. 


Το 1964έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση σε καφενείο στην συνοικία του Ταραμπούρα στην Πάτρα. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνυπήρξε με το συγκρότημα "Τα παιδιά από την Πάτρα" στα πρώτα βήματα τους στον χώρο της μουσικής, στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα» των αδελφών Οικονόμου που βρισκόταν στην περιοχή της Οβρυάς. Το 1982 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με την ονομασία "Τσάρκα στα παλιά".






Αυτό είναι το πιο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό – Σκοτώνει τις μολύνσεις στο σώμα

this-is-the-most-powerful-natural-antibiotic-ever-kills-any-infections-in-the-body1
Στη μεσαιωνική Ευρώπη οι άνθρωποι υπέφεραν από πολλές ασθένειες και επιδημίες με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ζωές.
Αυτό έκανε τους ανθρώπους να εφεύρουν φυσικές θεραπείες μέσω των οποίων θα μπορούσαν να επιβιώσουν.
Αυτό το αυθεντικό τονωτικό φάρμακο καθαρισμού ήταν η πρώτη επιλογή πολλών ανθρώπων. Είναι πραγματικά ένα αντιβιοτικό που είναι αρκετά ισχυρό για να σκοτώσει τα gram-θετικών και gram-αρνητικών βακτηριδίων. Έχει μια ισχυρή αντιική και αντιμυκητιακή φόρμουλα που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή της λέμφου. Αυτό το τονωτικό είναι η καλύτερη θεραπεία για την καντιντίαση.
Έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν τα βακτήρια, παρασιτικές και μυκητησιακές ασθένειες, και είτε το πιστεύετε είτε όχι, ακόμη και την πανούκλα! Όπως μπορείτε να δείτε, η ισχύς της δεν πρέπει να υποτιμάται.
Είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των χρόνιων καταστάσεων και ασθενειών, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και καθαρίζει το αίμα. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει αυτόν τον τύπο για την καταπολέμηση των πλέον επικίνδυνων ασθενειών. Ο ισχυρός συνδυασμός της υψηλής ποιότητας φρέσκων υλικών είναι το μυστικό αυτού του τονωτικού φαρμάκου.
Για να είμαστε πιο ακριβείς, η μεσαιωνική αυτή η συνταγή μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε  όλες τις ασθένειες, και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Προστατεύει την υγεία σας χρησιμοποιώντας τις αντι-ιικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες του. Αυτό το φυσικό τονωτικό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις πιο επικίνδυνες λοιμώξεις.
 

Η συνταγή 
 
Φροντίστε να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε τα συστατικά, ειδικά στο μέρος όπου θα πρέπει να προσθέσετε τις καυτερές πιπεριές. Το μυρμήγκιασμα (μούδιασμα) σίγουρα δεν θα φύγει από τα χέρια σας εύκολα. Αυτό το τονωτικό έχει έντονη οσμή, γι “αυτό μην εκπλαγείτε αν διεγείρει τα ιγμόρεια σας.
 
Συστατικά:
  • 24 ουγκιές / 700 ml μηλόξιδο (οργανικό)
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ¼ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκες πιπεριές, τις πιο καυτερές που μπορείτε να βρείτε (φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε τις πιπεριές)
  • ¼ φλιτζάνι τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας χρένο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κουρκούμη ή 2 κομμάτια ρίζα κουρκουμά
Προετοιμασία:
 
Βάζο Mason
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλλά χωρίς το ξύδι.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βάζο Mason.
  3. Ρίχνουμε το μηλόξιδο , και γεμίζουμε το βάζο μέχρι επάνω. Τα δύο τρίτα του βάζου θα πρέπει να αποτελούνται από ξηρά συστατικά, και το υπόλοιπο θα πρέπει να γεμίσει με μηλόξιδο. Αυτή είναι η τέλεια αναλογία.
  4. Κλείνουμε καλά και ανακινούμε.
  5. Κρατάμε το φάρμακο σε δροσερό και ξηρό μέρος για περίπου 2 εβδομάδες. Ανακινούμε το βάζο κάθε μέρα, ή ακόμα καλύτερα, αρκετές φορές την ημέρα.
  6. Μετά από δύο εβδομάδες σουρώνουμε  το υγρό μέσα από μια γάζα και πιέζουμε καλά, ώστε το μείγμα να μπορέσει να απελευθερώσει τους χυμούς του.
  7. Χρησιμοποιούμε το ξηρό μείγμα για να κάνουμε μερικά ωραία γεύματα.
Δεν είναι απαραίτητο να κρατήσετε το τονωτικό στο ψυγείο σας, καθώς αυτό δεν χαλάει τόσο εύκολα.
Extra tip: Δώστε νοστιμιά στα γεύματά σας  συνδυάζοντας το τονωτικό με λίγο ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε το ως μια σάλτσα σαλάτας ή  προσθέσετε το στα βραστά σας.
 
Δοσολογία:
  1. Να είστε προσεκτικοί, το τονωτικό έχει ισχυρή καυτερή γεύση!
  2. Extra tip: Φάτε πορτοκάλι, λεμόνι ή λάιμ, αφού καταναλώσετε το τονωτικό. Αυτό θα μειώσει το αίσθημα καύσου και θερμότητας.
  3. Κάντε γαργάρα για λίγα δευτερόλεπτα πριν το καταπιείτε.
  4. Ποτέ μην αραιώσετε το τονωτικό, καθώς κάτι τέτοιο θα μειώσει την ισχυρή επίδραση του.
  5. Μια κουταλιά της σούπας κάθε μέρα είναι αρκετή για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και την καταπολέμηση του κρυολογήματος.
  6. Αυξήστε σταδιακά τη δόση κάθε μέρα μέχρι να είστε σε θέση να πιείτε ένα μικρό ποτήρι ανά ημέρα, κατά προτίμηση ένα ποτήρι του λικέρ.
  7. Για τη θεραπεία πιο σοβαρών ασθενειών ή λοιμώξεων, καταναλώστε μια κουταλιά του φαρμάκου 5-6 φορές την ημέρα.
  8. Αυτό το φυσικό τονωτικό είναι ασφαλές για τις εγκύους και τα παιδιά (χρησιμοποιείτε πάντα μικρές δόσεις), επειδή είναι φυσικό και ελεύθερο από τοξίνες.
Οφέλη για την υγεία:
 
Το Σκόρδο είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και έχει ισχυρή θεραπευτική δύναμη. Τα συμβατικά αντιβιοτικά σκοτώνουν τα φιλικά βακτήρια, και το σκόρδο στοχεύει μόνο τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς. Αυξάνει το επίπεδο των υγιών βακτηρίων. Ως ένας ισχυρός αντιμυκητιακός παράγοντας, το σκόρδο καταστρέφει αντιγόνους, παθογόνους, και επικίνδυνους μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες.
Ως πλησιέστερος συγγενής του σκόρδου, το κρεμμύδι έχει παρόμοια, αλλά ελαφρώς ηπιότερη δράση. Όταν συνδυάζονται δημιουργούν ένα ισχυρό δίδυμο.
Το Χρένο είναι καλό για τα ιγμόρεια και τους πνεύμονες. Είναι σε θέση να ανοίγει τα κανάλια των κόλπων και να τονώνει την κυκλοφορία, το σημείο όπου συνήθως εμφανίζονται τα κρυολογήματα και τη γρίπη.
Η Πιπερόριζα έχει ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση, και είναι γνωστή ως ισχυρό διεγερτικό της κυκλοφορίας.
Οι Πιπεριές τσίλι είναι τα πιο ισχυρά κυκλοφοριακά διεγερτικά που έγιναν ποτέ γνωστά. Αντιβιοτικές ιδιότητες, καταπολεμούν τους μικροοργανισμούς, όταν το σώμα σας τις χρειάζεται ως επί το πλείστον.
Ο Κουρκουμάς είναι το πιο ισχυρό μπαχαρικό που αναγνωρίζεται από τους εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας. Καθαρίζει τις μολύνσεις και μειώνει τη φλεγμονή. Εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου και αποτρέπει την άνοια. Οι άνθρωποι συχνά τον χρησιμοποιούν για τη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις.
Το Μηλόξιδο ήταν μία από τις μόνο δύο φυσικές θεραπείες του Ιπποκράτη,  πατέρα της ιατρικής, που χρησιμοποιούσε, μαζί με το μέλι.
Είναι κατασκευασμένο από ώριμα μήλα. Τα μήλα υπόκεινται σε ζύμωση και οι παραγωγοί χρησιμοποιούν αυστηρές διαδικασίες για να πάρουν το τελικό προϊόν. Το μηλόξιδο είναι πλούσιο σε πηκτίνη. Είναι μια ίνα που μειώνει την κακή χοληστερόλη και ομαλοποιεί την πίεση του αίματος.
Οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο καθώς γερνούν. Το μηλόξιδο διεγείρει την εξαγωγή  ασβέστιου από τα τρόφιμα που συνδυάζονται με αυτό. Αυτό διατηρεί τα οστά σας ισχυρά.
Η έλλειψη καλίου προκαλεί τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια και δόντια, ιγμορίτιδα, και ρινική καταρροή. Το μηλόξιδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Η έλλειψη καλίου συνδέεται συχνά με αργή ανάπτυξη. Χρησιμοποιείτε  μηλόξυδο τακτικά για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα υγείας. Θα σας βοηθήσει επίσης να εξαλείψετε τις τοξίνες από το σώμα σας.
Η βήτα-καροτίνη καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και φρέσκο. Το μηλόξιδο είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν κάποια κιλά.
Διαλύει εύκολα το λίπος, το οποίο είναι σημαντικό για μια φυσική απώλεια βάρους. Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε μηλικό οξύ, γνωστό για την ικανότητά του στην καταπολέμηση μυκητικών και βακτηριακών μολύνσεων. Το μηλικό οξύ διαλύει καταθέσεις του ουρικού οξέος γύρω από τις αρθρώσεις, και ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις. Αυτό διευκολύνει την αποβολή του ουρικού οξέος από το σώμα.
Το μηλόξιδο βοηθάει στη θεραπεία καταστάσεων όπως: δυσκοιλιότητα, κεφαλαλγία, αρθρίτιδα, αδύναμα οστά, δυσπεψία, αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, διάρροια, έκζεμα, πόνο στα μάτια, χρόνια κόπωση, ήπια τροφική δηλητηρίαση, απώλεια μαλλιών,  υψηλή αρτηριακή πίεση,  παχυσαρκία, και άλλα προβλήματα υγείας.
Χρησιμοποιήστε αυτό το ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό  για να προστατεύσετε την υγεία σας και να καταπολεμήσετε τις ασθένειες. Τα φυσικά αντιβιοτικά είναι πάντα η καλύτερη επιλογή!
                                      Πηγές
                            healthyfoodhouse
                            organichealth
                            eatingforhealing

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νεκρανάσταση του δικομματισμού


ΤΣΙΠΡ
Οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν τις διαθέσεις της Κοινής Γνώμης, άσχετα αν απλά εκφράζουν αυτή τη Γνώμη ή στην ουσία την κατευθύνουν. Δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Οι τελευταίες λοιπόν δημοσκοπήσεις δείχνουν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα:
1) Διατηρείται σταθερά η πρώτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δείχνει να ανακάμπτει η μνημονιακή ΝΔ, κάτι που προβληματίζει τι θα ακολουθήσει μέχρι την ημέρα των εκλογών. Όλα θα εξαρτηθούν από κάποιο σημαντικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ. Το παιχνίδι είναι στα χέρια του. Αντίθετα, ο Σαμαράς δείχνει ότι καταφέρνει να επιτύχει τουλάχιστον μια διαχειρίσιμη ήττα.
2) Ο δικομματισμός επανέρχεται και καταγράφει ήδη πολύ υψηλά ποσοστά. Μετά τις αναγωγές είναι ήδη στο 60% και καλπάζει προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι περνάμε δυστυχώς στη φάση μιας μεγάλης Κεντροαριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) που σταδιακά θα απορροφήσει όλα τα υπόλοιπα κεντροαριστερά μικροσχήματα και μιας μεγάλης Κεντροδεξιάς, η οποία αντέχει παρά την πλήρη υποταγή της στους δανειστές.
Λέμε δυστυχώς, γιατί το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η νεκρανάσταση του παγκοσμίως εξαφανισμένου δίπολου «Αριστερά – Δεξιά», μετά το άνοιγμα των εθνικών κρατών, αλλά η σύγκρουση μεταξύ ολιγαρχίας και δημοκρατίας, μέσα στη νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση.  Όμως, εδώ στην Ελλάδα, το διακύβευμα εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της παρασιτικής ολιγαρχίας και η διατήρηση της σίτισης της μεγάλης εκλογικής πελατείας του κλειστού πολιτικού συστήματος, μέσα από έναν υπερσυγκεντρωτικό κρατικό μηχανισμό.
3) Εκτίθεται στον κίνδυνο εξαφάνισης η δυναστεία Παπανδρέου. Αν το κόμμα Παπανδρέου δεν καταφέρει και ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ και ιδίως μάλιστα αν δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή (κάτι που δείχνουν προς το παρόν οι δημοσκοπήσεις), τότε εξαφανίζεται οριστικά από τον πολιτικό χάρτη η δυναστεία αυτή. Αντίθετα θα εξακολουθήσουν να επιβιώνουν οι άλλες δυναστείες κυρίως της Δεξιάς.
Πέρα από αυτό, το κόμμα Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ), φαίνεται να μην παίρνει σχεδόν καθόλου ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτελούσε μεγάλο ερωτηματικό.
4) Η μεγάλη τεχνητή πόλωση οδηγεί σε εξαφάνιση τα μικρότερα κόμματα. Υπάρχει μια τεράστια απόσταση μεταξύ των δύο πρώτων που κινούνται κοντά στο 30% το καθένα και των υπολοίπων που κανένα δεν ξεπερνά το 5% !!! Για όσα ήταν στο παρελθόν κάτω από το 3%, προφανώς θα εξακολουθήσουν να είναι και πάλι κάτω από το 3%.
5) Γίνεται μεγάλη μάχη για το ποιο θα είναι το τρίτο κόμμα, το οποίο θα πάρει ενδεχομένως την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με όλα τα πιο πάνω δεδομένα, δεν αποκλείεται πλέον ακόμα και η αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα, κάτι που θα συμβεί μόνο αν αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθόσον η ΝΔ δεν έχει τέτοια δυναμική.
Πέτρος Χασάπης

ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ CIA ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015

tayyip_bey_sizi_oldurecekler_h59874Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο πρώην αρχηγός της CIA, Graham Fuller και ένας από τους αρχιτέκτονες της προώθησης του Ερντογάν στην πολιτική του επικράτηση και στη συνέχεια στην άνοδο του στην εξουσία στην Τουρκία, προβλέπει ότι μέσα στο 2015 ο Τούρκος πρόεδρος και η παράταξη του θα καταρρεύσουν ένεκα των μεγάλων προβλημάτων που συσσωρεύει η πολιτική τους, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Graham Fuller, που σημειωτέων όπως αναφέραμε και παραπάνω ήταν από αυτούς που στήριξαν την άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία στην Τουρκία, προβλέπεται ότι κατά την διάρκεια του παρόντος έτους η κυριαρχία του Ερντογάν θα υποστεί σοβαρό κλονισμό εξ’ αιτίας της πολιτικής που ασκεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και κυρίως στην Μέση Ανατολή, που μπορεί να αποδειχτεί η «αχίλλειος πτέρνα» του Τούρκου ηγέτη. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο πρώην αρχηγός της CIA κατηγορεί τον Ερντογάν ότι μετά από δέκα χρόνια πλήρης επικράτησης στην εξουσία δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ συνεχώς ανοίγει καινούργια μέτωπα στο εσωτερικό της χώρας του και παράλληλα ακολουθεί μια αδιέξοδη πολιτική στο εξωτερικό και στην μεγάλη κρίση της Μέσης Ανατολής.  Μάλιστα δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον Ερντογάν σαν παρανοϊκό για τις τελευταίες επιλογές του που δείχνουν ένα άνθρωπο υπερφίαλο που έχει την φαντασίωση για τον εαυτό του ότι είναι ο νέος σουλτάνος μιας νεοοθωμανικής Τουρκίας.
Φωτο ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ερντογάν είναι η εμφάνιση την Τζιχαντιστών, τους οποίους υποστήριξε στα πρώτα βήματα τους για να έχει μια ισχυρή πρόσβαση στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής. Αυτοί όμως εξελίχτηκαν σαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την γενικότερη σταθερότητα στην περιοχή, ενώ τώρα απειλούν και την ίδια την Τουρκία με τρομοκρατικές επιθέσεις. Παράλληλα η γενικότερη πολιτική του στον μουσουλμανικό κόσμο έφερε πολλές αντιπαλότητες και ακόμα και οι Σουνίτες της Συρίας και του Ιράκ τον αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία γιατί διακρίνουν στις προθέσεις του την νεοοθωμανική του φιλοδοξία να καταστεί ο απόλυτος ο άρχοντας του ισλαμικού κόσμου.
Εκεί όμως που θα παιχτεί το μεγάλο παιχνίδι που θα επιφέρει την πολιτική κατάρρευση του Ερντογάν, σύμφωνα με τον Graham Fuller, είναι στις σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν. Μέχρι τώρα το Ιράν αντιμετωπίζονταν με μεγάλη καχυποψία από τις ΗΠΑ ενώ η πολιτική των Αμερικανών στην Μέση Ανατολή στηρίζονταν σχεδόν αποκλειστικά στην σύμμαχο Τουρκία. Οι τελευταίες όμως εξελίξεις έφεραν τον Ερντογάν απέναντι στην αμερικανική πολιτική και αυτό ανάγκασε τους Αμερικανούς να αναζητούν καινούργια στηρίγματα στην πολιτική τους στην Μέση Ανατολή. Έτσι το Ιράν με το οποίο σχέσεις του με την Άγκυρα χειροτερεύουν συνεχώς, αναμένεται σύμφωνα με τον Graham Fuller να αντικαταστήσει την Τουρκία στις αμερικανικές προτιμήσεις στην περιοχή. Η εξέλιξη αυτή βέβαια δεν θα γίνει εύκολα καθώς υπάρχουν πολλές αντιπαλότητες μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, άλλα σημασία έχει ότι η Τουρκία θα έχει χάσει ένα μεγάλο έρισμα να είναι ηγέτιδα δύναμη στην Μέση Ανατολή και το Ιράν θα την αντικαταστήσει σαν ο σοβαρός συνομιλητής με όλες τις χώρες τις περιοχής. Ακόμα και το ΝΑΤΟ έπαψε πλέον να υπολογίζει, όπως υποστηρίζει ο αμερικανός πρώην αρχηγός της CIA, την Τουρκία και εκείνο που υπολογίζει σαν αξιόλογο παράγοντα διαμόρφωσης εξελίξεων είναι το Ιράν.
Όλα αυτά διαγραφούν ένα αρκετά ζοφερό περιβάλλον για τον Ερντογάν, η εξουσία του οποίου, όπως επισημαίνεται, φέτος θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά τόσο έντονα από τότε που επικράτησε στα πολιτικά πράγματα της χώρας του, πριν από δέκα χρόνια.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)