Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Βόμβα ληξιπρόθεσμων 70 δισ. ευρώ - Δεν πληρώνει κανείς περιμένοντας τις 100 δόσεις

Βόμβα ληξιπρόθεσμων 70 δισ. ευρώ - 1 δισ. απλήρωτα χρέη κάθε μήνα - Δεν πληρώνει κανείς περιμένοντας τις 100 δόσεις
Νέο ρεκόρ κατέγραψαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημοσίο τα οποία στο τέλος Σεπτεμβρίου ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ. Τον προηγούμενο μήνα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 1 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους να έχουν φθάσει στα 9,683 δισ. ευρώ.
Οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις περιμένοντας τη ρύθμιση (που έχει καθυστερήσει δραματικά) των 100 δόσεων έχουν σταματήσει τους τελευταίους μήνες να πληρώνουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία με αποτέλεσμα μήνα με το μήνα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να φουσκώνουν επικίνδυνα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014 ανήλθε σε 9,683 δισ. ευρώ, από 8,654 δισ. ευρώ στο 8μηνο 2014.
Αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές (έως και το 2013) ύψους 60,480 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών στο 9μηνο 2014 φθάνει στα 70,16 δισ. ευρώ. Σε ένα μόλις μήνα τα «φέσια» προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 923 εκατ. ευρώ.
Στο 9μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014 το Δημόσιο εισέπραξε από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλιές και νέες) συνολικά έσοδα 2,692 δισ. ευρώ, κάτι που το θέτει εκτός στόχων.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το στόχο του Μνημονίου το Δημόσιο θα πρέπει να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από παλαιές οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, αλλά και το 25% των νέων οφειλών.
Ενδεικτικά στο 9μηνο το ποσοστό είσπραξης έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους διαμορφώνεται μόλις στο 14,16%.
Επίσης όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:
-Σε εξέλιξη βρίσκονται 793 πλήρεις έλεγχοι μεγάλων επιχειρήσεων. Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου είχαν ολοκληρωθεί 268 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα 1,1 δισ. ευρώ και εισπράχθηκαν 153,23 εκατ. ευρώ (ποσοστό 13,05%).
-Σε εξέλιξη βρίσκονται 1.059 έλεγχοι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου. Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου είχαν γίνει 514 παρόμοιοι έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν φόροι 184,5 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 52,5 εκατ. ευρώ (ποσοστό 25,1%).
-Έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του έτους 74 έλεγχοι πόθεν έσχες για διευθυντές, υποδιευθυντές, επόπτες και τμηματάρχες και επιπλέον 68 έλεγχοι για τους ίδιους τους ελεγκτές.
-Έχουν αποσταλεί στην αρμόδια Αρχή για το «ξέπλυμα» χρήματος 203 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή και 126 αναφορές για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.

Αμφίπολη: Τα σενάρια για τον «ένοικο» του τάφου και το μυστικό του λιονταριού

Αμφίπολη: Τα σενάρια για τον «ένοικο» του τάφου και το μυστικό του λιονταριούΠολλά τα σενάρια για το μυστικό που κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης, τη στιγμή που ειδικοί και αρχαιολόγοι εκφράζουν τις θεωρίες τους γύρω από το φύλο του νεκρού
Σε εκτενές δημοσίευμα του National Geographic για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, τονίζεται ότι το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης «μπορεί να κρύβει το κλειδί που θα ξεκλειδώσει το μυστήριο: Ποιος είναι θαμμένος στον τύμβο;». «Η βασίλισσα του Κάτω Κόσμου ρίχνει φως στον ελληνικό τάφο» υπογραμμίζεται.
«Οι έλληνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την εικόνα μίας νεαρής, κοκκινομάλλας θεάς, που οδηγείται στον Κάτω Κόσμο, μέσα στον τύμβο των 2.300 ετών της Αρχαίας Αμφίπολης στη βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για την Περσεφόνη, κόρη του Δία, η οποία απεικονίζεται στο μωσαϊκό και ίσως προδίδει ένα νέο στοιχείο γι αυτό που τους τελευταίους μήνες έχει γίνει το πιο διαδεδομένο μυστήριο» αναφέρει το National Geographic.
«Ο τάφος βρίσκεται κοντά στο λιμάνι που χρησιμοποιούσε ο στόλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι αρχαιολόγοι τον χρονολόγησαν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ., πιθανώς τοποθετώντας την κατασκευή του στην περίοδο μετά το θάνατο του μεγάλου στρατηλάτη, το 323 π.Χ.. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν πυροδοτήσει έντονες εικασίες ότι ο τάφος χτίστηκε για κάποιο πρόσωπο πολύ κοντινό στον Αλέξανδρο, αλλά ξεκάθαρες αποδείξεις δεν υπάρχουν» σημειώνει το δημοσίευμα.
Το National Geographic φιλοξενεί και δηλώσεις του καθηγητή Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, Ίαν Γουόρδινγκτον, ο οποίος εκτιμά ο τάφος ανήκει σε γυναίκα, επειδή το εντυπωσιακό ψηφιδωτό δείχνει μία γυναίκα να οδηγείται στον κάτω κόσμο. Ο Γουόρδινγκτον αναφέρει πως ο τάφος μπορεί να φιλοξενεί τη Ρωξάνη, σύζυγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή τη μητέρα του, Ολυμπιάδα.
Το άρθρο πάντως καταλήγει με τη σημείωση πως «μόνο ο χρόνος και η ανασκαφή θα μαρτυρήσουν τον ένοικο του τύμβου».
Η άποψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχει υποστηρίξει η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Γεωργία Αλευρά, η οποία εκτιμά ότι το ψηφιδωτό δεν μαρτυρά ακόμα την ταυτότητα του νεκρού, ωστόσο αντίθετα πληροφορίες για το φύλο του ένοικου δίνει το λιοντάρι. Όπως ανέφερε στο MEGA, αν το λιοντάρι όντως βρισκόταν στην κορυφή του τύμβου Καστά, τότε μαρτυρά ανδρικό μνημείο. "Γιατί τα λιοντάρια στήνονταν από τον 6ο π.Χ. αιώνα σε τάφους ανδρών που πέθαναν στον πόλεμο" επισήμανε.
Ο Θεόδωρος Μαυρογιάννης, αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας και αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Κύπρου, δήλωσε και ο ίδιος βέβαιος στο MEGA ότι πρόκειται για ένα μνημείο του τελευταίου τετάρτου του 4ου π.Χ. αιώνα και για τον τάφο του Ηφαιστίωνα, αφού όπως είπε, ήταν και ο μόνος που θα μπορούσε να ταφεί με τέτοιου είδους τιμές, καθώς πιθανότατα επρόκειτο για εντολή που δόθηκε από τον ίδιο τον Μακεδόνα βασιλιά.
Για τις ενδείξεις που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα ο κ. Μαυρογιάννης επικαλείται αφενός τις Καρυάτιδες, καθώς η καταγωγή του Ηφαιστίωνα ήταν Αθηναϊκή, όπως και πολλών κατοίκων της Αμφίπολης (η Αμφίπολη ιδρύθηκε από Αθηναίους το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο των μεταλλείων της Θράκης). Ταυτόχρονα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ηφαιστίωνας θάφτηκε στη Βαβυλώνα.
"Αυτός πέθανε το Νοέμβριο του 324 π.Χ. στα Εκβάτανα της Μηδίας και εμείς διαθέτουμε από τον Διόδωρο τον Σικελιώτη, τον Αρριανό και τον Πλούταρχο τα της κηδείας του, τα οποία κατέληξαν στην καύση του σώματος του νεκρού, σε ένα συγκεκριμένο οικοδόμημα, το οποίο ονομαζόταν 'Πυρά'. Κανένας αρχαίος συγγραφέας δεν λέει ότι ο τάφος του Ηφαιστίωνος είναι στη Βαβυλώνα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Πάντα κατά τον καθηγητή, ο τύμβος που βοηθά στη χρονολόγηση του μνημείου παραπέμπει στην περίοδο που έχασε τη ζωή του ο Ηφαιστίωνας.
Ανεξάρτητα πάντως με τις υποθέσεις, όλος ο κόσμος αναμένει με αγωνία τα επόμενα ευρήματα που θα φέρει στο φως η ανασκαφική σκαπάνη της κυρίας Περιστέρη και της ομάδας της, η οποία έχει κάνει την εκτίμηση ότι, ο «ένοικος» του τάφου, όπως είπε τις τελευταίες μέρες και η κ. Μενδώνη, μάλλον έχει πολιτική σχέση με τον Οίκο των Τημενιδών.

Έργα τέχνης εμπνευσμένα από παλιότερα αριστουργήματα (pics)

Για πέμπτη χρονιά διοργανώνεται φέτος στην Βρετανία ο διαγωνισμός «Young Masters Art Prize 2014», υπό την γκαλερίστα Σίνθια Κορμπέτ.

Έργα τέχνης εμπνευσμένα από παλιότερα αριστουργήματα (pics)

Οι συμμετέχοντες είναι σύγχρονοι, νέοι καλλιτέχνες, τα έργα των οποίων είναι εμπνευσμένα από διαχρονικά αριστουργήματα της Τέχνης όλων των εποχών.

Μεταξύ των φετινών διαγωνιζόμενων είναι ο Red Saunders, φωτογράφος για τα περιοδικά Rolling Stone και GQ, που δημιούργησε φωτογραφίες εμπνευσμένες από τον Ρέμπραντ και τον Καραβάτζιο, η Alice Palmer, σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί βιομηχανικά εργαλεία για να δημιουργήσει πλεκτά έργα τέχνης σε στυλ ταπισερί αλλά και η νεαρή ζωγράφος Caterina Voltolini, της οποίας τα αυτο-πορτρέτα είναι επηρεασμένα από τον Φρα Αντζέλικο και τον Τζιότο.
Ο νικητής θα αναδειχθεί στις 29 Οκτωβρίου, από την ειδική επιτροπή.
1.  Ο Δαβίδ φορώντας ποδιά του Δαβίδ, Alice Palmer

2. Ασυγχώρητο, φωτογραφία Gillian Hyland

3. Relic no.21 After Piers Wardle, τεχνητά λουλούδια, Chantal Powell

4. Οφηλία Νο 5, Ψηφιακή εκτύπωση τρίτου τύπου, πλεξιγκλάς, Elisabeth Caren

5. Η αυτοκρατορία του φωτός 02, εκτύπωση σε χαρτί Baryta, Fabiano Parisi

6. Η συμφωνία, εκτύπωση σε χαρτί, Red Saunders

7. Παρατυπία, λάδι σε καμβά, Eleanor Watson

8. Balbuziendo, λάδι σε καμβά, Caterina Voltolini

9. «Κυνήγι» 2014, γκουάς και τσάι σε χαρτί, Anum Jamal

10. Σχέδια στο περπάτημα, Τα άγρια άλογα της Κούμπρια, λάμδα εκτύπωση, Everton Wright

11. Βγάλε τη μάσκα, έγχρωμη κιμωλία παστέλ σε χαρτί, Oliver Jones

12. Η σύγχρονη Ρώμη, αποξηραμένα ακρυλικό χρώμα και σκισμένο κολάζ πάνω σε καρτ ποστάλ, Hannah Williamson

13. Γκαφατζής του 13ου Φωτός, εκτύπωση, Nick Simpson

14. Άτιτλο #10, εκτύπωση, Johann Ryno de Wet

15. Bridget, λάδι σε λινό, Christopher Stacey

16. Έντυπο 21, εκτύπωση, Sophie Harris-Taylor


Αυτές είναι οι τιμές των iPhone 6 στην Ελλάδα

Δέκα ημέρες πριν το επίσημο λανσάρισμα της νέας ναυαρχίδας της Apple στην Ελλάδα...
Αυτές είναι οι τιμές των iPhone 6 στην Ελλάδα

...οι τιμές λιανικής θα ξεκινούν από τα 739€ για το πιο απλό μοντέλο και θα κλιμακώνονται ακόμα και πάνω από τα 1000€ ανάλογα με την χωρητικότητα αλλά και το μέγεθος της οθόνης. Αναλυτικά ο πίνακας με τις τιμές λιανικής δημοσιεύεται ΕΔΩ. Βεβαίως στο "παιχνίδι" θα μπουν και τα 3 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με στόχο μέσα από την πολιτική των επιδοτήσεων να κατεβάσουν την τιμή σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα. Ακόμα βέβαια δεν εχουν ανακοινώσει την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν στο iPhone 6 και iPhone 6 Plus ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος της επιδότησης μπορεί να ξεπερνάει και τα 200€ και θα εξαρτάται τόσο από το πακέτο που θα επιλέγει ο χρήστης (όσο μεγαλύτερο το μηνιαίο πάγιο τοσο μεγαλύτερη η επιδότηση ) όσο και από την διάρκεια του συμβολαίου που θα δεχτεί να υπογράψει (12, 18 και 24 μηνες).
Σύμφωνα με στελέχη εταιριών κινητής τηλεφωνίας, το λανσάρισμα του iPhone 6 θα επιφέρε μικρές μειώσεις στην τιμή διάθεσης του iPhone 5s και σημαντικές μειωσεις τιμών στο iPhone 5c.
Υπενθυμίζεται ότι η Apple έχει ορίσει ως την ημερομηνία επίσημου λανσαρίσματος του iPhone 6 στην Ελλάδα την 31η Οκτωβρίου μαζί με όλες εκείνες τις χώρες που εντάσσονται στο Group των χωρών που ανήκει και η Ελλάδα. Μαζί με εμάς, το τηλέφωνο θα φτάσει στην Αλβανία, στην Βοσνία, στην Κροατια, στην Εσθονία, στην Γκουάμ, στην Ουγγαρία, στην Ισλανδία, στο Κόσοβο, στην Λετονία, στην Λιθουανία, στα Σκόπια (σ.σ η Apple τα βαφτίζει Μακεδονία), στο Μεξικό, στη Σερβία, στην Ουκρανία στην Σλοβακία και στην Σλοβενία.
Βέβαια όλα τα καταστήματα τεχνολογίας έχουν αρχίσει να δέχονται προπαραγγελίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν κατά προτεραιότητα τους πελάτες τους που θα θελήσουν να αποκτήσουν άμεσα το νέο μοντέλο της Apple.

Πέθανε ο Σπύρος Ζαγοραίος

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος.

Πέθανε ο Σπύρος Ζαγοραίος
Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα από το Γ' Νεκροταφείο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)