Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Το μεγάλο δίλημμα του …Άραβα της FORTHnet

Έχουν δύο προτάσεις στα χέρια τους. Η μία αφορά στην πώληση της Nova και η δεύτερη στην πώληση του συνόλου των μετοχών της FORTHnet που έχουν στην κατοχή τους. 
Το μεγάλο δίλημμα του …Άραβα της FORTHnet
Έχεις έρθει στην Ελλάδα το 2008 λίγο πριν ξεσπάσει η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της χώρας. Επενδύεις περί τα 400 εκατ. ευρώ και γίνεσαι ο μεγαλύτερος μέτοχος ενός εκ των ισχυρότερων ανταγωνιστών του άλλοτε κραταιού μονοπωλίου. Η ύφεση γκρεμίζει την επένδυση σου και εγκλωβίζεσαι. Τα χρόνια περνούν και μια ωραία ημέρα έρχονται δύο κολοσσοί να σου δώσουν ο καθένας και μια διαφορετική διέξοδο. Ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις;


Ο επενδυτής που περιγράψαμε μέσα σε λίγες γραμμές υπάρχει και δεν είναι άλλος από την FORGENDO, τον μεγαλομέτοχο της FORTHnetπου αυτή την περίοδο βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο των εξελίξεων της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Ουσιαστικά, με δεδομένο ότι οι Άραβες κρατούν στα χέρια τους το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της FORTHnet αλλά και θέσεις «κλειδιά» στο ΔΣ της εταιρείας, τους αναδεικνύει σε ρυθμιστές των εξελίξεων. Τα μονοπάτια που μπορούν να ακολουθήσουν πλέον είναι τρία τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας μέχρι στιγμής:
  1. Αποδέχονται την πρόταση του ΟΤΕ ενδεχομένως και με ένα βελτιωμένο τίμημα. Σε αυτή την περίπτωση, παραμένουν μέτοχοι της FORTHnet, δεν βάζουν ευρώ στην τσέπη, τα δάνεια της FORTHnetτακτοποιούνται σε μεγάλο βαθμό ενώ στο ταμείο της εταιρείας μπαίνει ένα σημαντικό ποσό της τάξεως των 90 εκατομμυρίων ευρώ (τουλάχιστον). Η FORTHnetεξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης συνάπτοντας εμπορική συμφωνία με τον ΟΤΕ ωστόσο χάνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα καθώς είναι προφανές ότι ο ΟΤΕ θα θελήσει με «όπλο» την Novaνα ανακτήσει μέρος των συνδρομητών που έχει χάσει τόσα χρόνια από την FORTHnetμε όπλο κυρίως το tripleplay. Συμπέρασμα: Αν η FORGENDO πουλήσει στον ΟΤΕ, μένει μέσα στην FORTHnet και περιμένει να αυξηθεί η αξία του περιουσιακού της στοιχείου (που βασικά θα είναι η συνδρομητική βάση) ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα που επένδυσε.
  2. Αποδέχονται την πρόταση των Wind και Vodafone. Σε μια τέτοια περίπτωση «κλειδώνουν» ένα μέρος των ζημιών (προφανώς μικρότερων από αυτών που θα μπορούσαν να έχουν καθώς η μετοχή της FORTHnet έχει κατρακυλήσει και σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που βρίσκεται σήμερα) και αποχωρούν από την Ελλάδα.
  3. Η 3η εναλλακτική είναι να μην κάνει τίποτα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει βέβαια να αντιμετωπιστούν οι τράπεζες (σ.σ η FORTHnetπληρώνει τους τόκους αλλά δεν επιστρέφει κεφάλαιο από τα δάνεια που έχει εκταμιεύσει) αλλά και να διατηρήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που της εξασφαλίζει η NOVA. Για παράδειγμα, πολύ σύντομα θα δοθεί η μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προφανώς θα τα διεκδικήσει και ο ΟΤΕ σε περίπτωση που δεν καταφέρει να εξαγοράσει την Nova ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες προσφορές (π.χ από την ΝΕΡΙΤ). Τι θα γίνει με τους συνδρομητές της NOVAαν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο;

Ποιοι κερδίζουν από τις ρυθμίσεις για τα δάνεια

Ποιοι κερδίζουν από τις ρυθμίσεις για τα δάνειαΜε ατζέντα την αύξηση των δόσεων στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, τις φοροελαφρύνσεις και τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων μπαίνει η κυβέρνηση σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων σε πολιτικό επίπεδο με τους δανειστές.
Ο υπουργός Οικονομικών, που έχει την κεντρική ευθύνη της προετοιμασίας, ήδη έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι «τον Αύγουστο δεν φεύγει κανείς καθώς πρέπει να είναι όλα έτοιμα για τη μάχη με την τρόικα».

Στόχος του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Γκίκα Χαρδούβελη είναι να είναι όλα έτοιμα τον Σεπτέμβριο έτσι ώστε το Μέγαρο Μαξίμου να επιβάλει τη δική του ατζέντα, εφόσον κριθεί ότι οι εξελίξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων από την παρούσα Βουλή.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαρδούβελης καταγράφει καθημερινά την πρόοδο και όλων των άλλων υπουργείων, ενώ θα έχει συνεχείς επαφές με τους εμπλεκόμενους υπουργούς ώστε να μη σημειωθούν καθυστερήσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» είναι κάθετος όσον αφορά στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. «Για τα φτωχά νοικοκυριά θα απλώσουμε δίχτυ ασφαλείας, αλλά όσες επιχειρήσεις  δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν πρέπει να κλείσουν.
Πηγή: protothema.gr

Σαρωτικές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε όλη την Ελλάδα για τους συνεργούς του Μαζιώτη - Το ύποπτο (;) διαμέρισμα στα Καμένα Βούρλα

Τους δυο συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη αναζητά οι Αντιτρομοκρατική, που πραγματοποιεί έρευνες στο Νέο Κόσμο, την Αγία Παρασκευή και τα Καμμένα Βούρλα.

Στο πλαίσιο των ερευνών και σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα 30χρονου στο Νέο Κόσμο, όπου βρήκαν τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στη Φθιώτιδα οι έρευνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, εστιάζονται σε διαμέρισμα στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, το οποίο χθες το απόγευμα "επισκέφθηκε" η Αντιτρομοκρατική, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε ως ενοίκους δυο γυναίκες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η σχέση τους με τον 35χρονο και αν τελικά το συγκεκριμένο διαμέρισμα συνδέεται με τον 35χρονο και τον Μαζιώτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής κάνουν φύλλο και φτερό το συγκεκριμένο σπίτι στα Καμένα Βούρλα.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τον 35χρονο Γ.Π, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, αφου όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχε στις ληστείες που είχαν διαπραχθεί σε υποκαταστήματα τραπεζών, στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 στην Ακράτα και στις 25 Ιουλίου του 2013 στα Μέθανα.

Είναι ο εύσωμος άνδρας με τη ξανθιά περούκα που βλέπετε μαζί με τον Μαζιώτη σε ληστεία τράπεζας στη φώτο.



Μετά την ανακάλυψη του κρησφύγετου το υ Μαζιώτη στο Μαρούσι, η Αντιτρομοκρατική αναζητά τη γιάφκα με τον κρυφό οπλισμό, που -βάσει των εκτιμήσεων- βρίσκεται στα Πατήσια, κοντά στον ηλεκτρικό, μεταξύ Άνω Πατησίων και Αγίου Νικολάου.

Ρίγη συγκινήσεως στην Ορκωμοσία της ΣΜΥ. Χιλιάδες Λαού ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο! (Video)

Σκόρπισαν ρίγη Συγκινήσεως και ανάταση ψυχής από τους νέους Μονίμους Υπαξιωματικούς  που  δίδαξαν Πατριωτισμό και αγάπη για την Πατρίδα…Χιλιάδες Λαού στην Ορκωμοσία   Έψαλλαν μαζί τους τον Εθνικό μας Ύμνο κόντρα στα σημεία των καιρών … δείτε το video
Η βροντερή φωνή των Νέων Υπαξιωματικών του Στρατού μας  απλώθηκε σε όλη τη πόλη …Καμαρώστε τα παιδιά της Ελλάδος που δείχνουν οτι  δεν καταλαβαίνουν από τίποτα!SDC15038

Πώς να προσπεράσεις και πως να αντιδράσεις χωρίς να δακρύσεις την ώρα που η Αρχηγός της Σχολής Παραδίδει την Πολεμική Σημαία της Σχολής και διατάζει τον επόμενο Αρχηγό να την προστατέψει με την Ζωή του …Στιγμές Μοναδικές !

Συγκινητικές στιγμές από νεαρό μαθητή που IMG_0236ενθουσιασμένος χειροκροτεί  κατά την διάρκεια της Παρελάσεως της Σχολής μετά την σεμνή Τελετή που συγκίνησε όλους όσους Παραβρέθηκαν και έκαναν αυτούς που έλειψαν να ζηλέψουν !

Κι όμως η Αργεντινή ΔΕΝ χρεοκόπησε - Δάνειο μαμούθ από Κίνα

Όσοι είχαν ποντάρει στην χρεοκοπία της Αργεντινής έχασαν. Όπως μεταδίδεται η Αργνετινή σύναψε επενδυτικό δανειο με την Κινα. Η συμφωνία ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση της προέδρου C. Fernandez και του Κινέζου ομολόγου της και προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Xi Jinping.


Η Κινα θα δώσει 4,7 δις δολάρια για επενδύσεις στην ενέργεια, ενώ συμφώνησε και για τριετές swap σε παράταση υφιστάμενου, ύψους 11 δις δολαρίων.

H Αργεντινή είχε αποκλειστεί απο τις αγορες μετά την σταθερή άρνησή της να πληρώσει ομόλογα κερδοσκόπων που δεν είχαν συφωνήσει με το “κούρεμα του χρέους τους”.

Το χρήμα από τη Κίνα θα διοχετευθεί σε έργα υποδομής με δυο υδροηλεκτρικά φράγματα στην Παταγονία, δυνατότητας ιδιοκτησίας της κρατικής εταιρείας ενέργειας.
http://www.onalert.gr/

Έρχονται μερίσματα ΄΄ασανσέρ΄΄

Μερίσματα «ασανσέρ» σε ετήσια βάση έρχονται σε όλα τα Μετοχικά Ταμεία. Δημόσιοι υπάλληλοι και ένστολοι που εισπράττουν μέρισμα από τα Μετοχικά Ταμεία Πολιτικών Υπαλλήλων, Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού θα βλέπουν από εδώ και στο εξής την παροχή να μεταβάλλεται κάθε χρόνο ανάλογα με τα έσοδα και τις δυνατότητες των Ταμείων.
Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, τα Μετοχικά Ταμεία υποχρεούνται από φέτος να διεξάγουν σε ετήσια βάση αναλογιστικές μελέτες.
Με βάση τα αποτελέσματα, που θα λαμβάνουν υπόψη τους δημογραφικά δεδομένα, συνταξιοδοτήσεις, εισφορές, άλλα έσοδα, γενικότερα την οικονομική κατάσταση του φορέα, τα Διοικητικά Συμβούλια θα αποφασίζουν με σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής αντίστοιχη αυξομείωση των παροχών. Δεδομένης της σημερινής οικονομικής κατάστασης, της αποστέρησης ή μείωσης κοινωνικών πόρων, των αθρόων συνταξιοδοτήσεων κι εφόσον συνεχιστεί η μείωση των εσόδων και η αύξηση των μερισματούχων, το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων σε ορισμένους τουλάχιστον φορείς δεν θεωρείται απίθανο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΜΤΠΥ βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής στοιχείων, ενώ εκτιμάται πως η αναλογιστική μελέτη θα είναι έτοιμη προς το φθινόπωρο ή το αργότερο προς το τέλος του χρόνου. Αντίστοιχες μελέτες πρέπει να γίνουν και στα τρία Μετοχικά Ταμεία των ενστόλων. Οι πιο αισιόδοξοι εκτιμούν πως πριν από την αλλαγή του χρόνου θα έχουν ληφθεί οι ανάλογες αποφάσεις αν και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
«Η ψήφιση του νόμου που θεσμοθετεί ετήσιες αναλογιστικές μελέτες είναι μεγάλη επιτυχία, καθώς βάζει φρένο στην οποιαδήποτε αυθαιρεσία οποιουδήποτε προέδρου ή ΔΣ Ταμείου», τονίζει ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ, Παύλος Περάτης. Υπενθυμίζεται πως το ΜΤΠΥ προωθούσε πριν από μερικούς μήνες κλιμακωτές μειώσεις ως και 15%, λόγω της «τρύπας» στον προϋπολογισμό για το 2014 που άγγιζε τα 90 εκατ. ευρώ. Τώρα, μετά και την ψήφιση του επίμαχου νόμου, η διοίκηση αναμένει τα αποτελέσματα της μελέτης για να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις. Από τον επόμενο χρόνο, πάντως, οι περικοπές των κοινωνικών πόρων του ΜΤΠΥ που ψηφίστηκαν πρόσφατα εκτιμάται πως θα αφαιρέσουν από τον ετήσιο προϋπολογισμό του κονδύλια της τάξης των 70 εκατ. ευρώ. Η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα δεχτεί καμία περαιτέρω μείωση των παροχών.
«Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία. Γι' αυτό προτείναμε τον περασμένο Απρίλη να μην καταργηθούν οι κοινωνικοί πόροι, αλλά αντίθετα να βρεθούν νέοι συμπληρωματικοί, που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του Ταμείου», δηλώνει ο Μάριος Κρητικός, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στο ΜΤΠΥ. Υπενθυμίζεται πως οι περικοπές στο ΜΤΠΥ έχουν ξεκινήσει από το 2011, όταν θεσπίστηκε ειδική εισφορά για τα μερίσματα άνω των 300 ευρώ και ακολούθησε οριζόντια περικοπή 20%. Διαδοχικά «ψαλίδια» έχουν επιβληθεί και στα μερίσματα των ενστόλων τα τελευταία χρόνια, με το ύψος του μερίσματος να υποχωρεί διαρκώς.
Γιάννης Φώσκολος

Το ύψος των μερισμάτων

Βαθμός (με 35ετία)
Ποσό μερίσματος
ΜΤΣ (μεικτό ποσό)
Στρατηγός
212
Αντιστράτηγος
187
Συνταγματάρχης
143
ΜΤΑ (προ κρατήσεων,
Πτέραρχος
304
εισφορών, μειώσεων,
Αντιπτέραρχος
273
χωρίς ΕΚΟΕΜΑ)
Σμήναρχος
218
ΜΤΠΥ
Μέσο μέρισμα
202

πηγή:ethnos.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)