Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Κάτω τα χέρια απο τα Μετοχικά Ταμεία Ε.Δ. και Σ.Α. ... Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν βορά μνημονιακών απαιτήσεων

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ
 
Με αφορμή σωρεία δημοσιευμάτων για πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, σημαίνοντος στελέχους ενός εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων, αναφορικά με την ειλημμένη από καιρό απόφαση μεταφοράς των μετοχικών ταμείων στο Υπουργείο Εργασίας και την υπαγωγή – ενσωμάτωσή τους στο ΕΤΑΑ, επιτείνεται η ανησυχία των στελεχών των Σ.Α. και Ε.Δ. για το τι πραγματικά κρύβεται γύρω από αυτό το θέμα. Αδήριτη πλέον είναι η ανάγκη να δοθούν σαφείς και κατηγορηματικές απαντήσεις, από την πλευρά των κυβερνητικών παραγόντων, του επίσημου κράτους.


Σε μια περίοδο που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συνεχίζουμε να αντιμετωπιζόμαστε ως «παρίες», γινόμαστε για άλλη μία φορά «στο ίδιο έργο θεατές». Ένα «αμφιβόλου επιτυχίας» σενάριο φαίνεται να προωθείται για την «εξυγίανση» των Μετοχικών Ταμείων δια της ένταξής τους στο Υπουργείο Εργασίας, γεγονός που γεννά ερωτηματικά ως προς μία αλλαγή της νομικής τους υπόστασης, καθώς και μία «διολίσθησή» τους σε ένα ενιαίο «επικουρικό ταμείο», τη στιγμή μάλιστα που ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από το νυχθημερόν ιδρώτα των στελεχών - μελών τους.

Προς τούτο καλούμε τον αρμόδιο για τα Μετοχικά ταμεία κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να δώσει ένα τέλος στην αγωνία και τον προβληματισμό των στελεχών και να ξεκαθαρίσει άμεσα τις κυβερνητικές προθέσεις για το θέμα, απαντώντας δημόσια στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού έχουν βάση και αποτελούν μέρος συμφωνίας με την Τρόικα;
2. Υπάρχει αναλογιστική μελέτη που να οδηγεί σε μια τέτοια πρόταση;  
3. Πότε και από ποιους λήφθηκε η απόφαση;
4. Ήταν/είναι σε γνώση των Αρχηγών των επιτελείων (Σ.Α. και Ε.Δ.) καθώς των Διοικήσεων των Ταμείων;

Τα μετοχικά ταμεία Ε.Δ. και Σ.Α. αποτελούν από ιδρύσεως τους ανεξάρτητους μεταξύ τους Ασφαλιστικούς Φορείς με τα δικά τους ιδιαίτερα θεσμικά χαρακτηριστικά και δε μπορούν να χαρακτηρίζονται ως ταμεία επικουρικής ασφάλισης. Η επιχειρούμενη εκχώρηση της αρμοδιότητας των Ταμείων μας στο Υπουργείο Εργασίας, υπό τύπου «κοινών Ταμείων επικουρικής ασφάλισης», δεν είναι αποδεκτή, καθώς ανατρέπει εις βάρος μας την εκ του νόμου καθεστηκυία μετοχική – μερισματική σχέση και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Μεταφέρουμε τις έντονες και δικαιολογημένες ανησυχίες των μελών μας και για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε την υποτίμηση και απαξίωση μας, δε θα επιτρέψουμε την δρομολόγηση ερήμην μας εξελίξεων που αφορούν τα έννομα συμφέροντα και δικαιώματά μας, προκειμένου να κρυφτούν τα αδιέξοδα, η κακοδιοίκηση (κάποιων από αυτά), στρεβλώσεις και αστοχίες από πράξεις και παραλείψεις που διαχρονικά έχουν δημιουργηθεί εις βάρος των μετόχων και μερισματούχων τους. 

Η ΠΕΑΛΣ, ως εκπρόσωπος μετόχων και εν δυνάμει μερισματούχων ΜΤΝ, παραμένει σε κοινή πορεία με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, παρακολουθώντας και ενεργώντας όπου και όποτε απαιτείται για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών της. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Σαϊτάκης              Σπυρίδων Πασσάκος

Λύση πακέτο για τα ειδικά μισθολόγια

Συνολικά και άμεσα θα αντιμετωπισθούν από την κυβέρνηση οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε «επανορθώσεις» στα ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Real.gr αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, μετά και από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το επίδομα βιβλιοθήκης των πανεπιστημιακών και των γιατρών του ΕΣΥ...

καθώς και για το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής που χορηγείται στους αποσπώμενους στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «θα αναληφθεί, προφανώς εφέτος, κυβερνητική πρωτοβουλία για το σύνολο των αποφάσεων, καθώς άπτονται της εισοδηματικής πολιτικής».

Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την τρόικα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, αλλά και των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό 2015 και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, οι οποίες θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο 3052/2002, που προβλέπει τη φορολόγηση της αποζημίωσης για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και την κάλυψη δαπανών για συμμετοχή σε σεμινάρια και συνέδρια για τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Σε συνδυασμό δε, με τις αποφάσεις για τους δικαστικούς και τους ένστολους, υπάρχουν πληροφορίες ότι το νέο δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται ενδέχεται να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Επιμένει στις απολύσεις η τρόικα, ζητά νέο μισθολόγιο

Επιμένει στις απολύσεις η τρόικα, ζητά νέο μισθολόγιοΗ τρόικα επιμένει στις 7000 απολύσεις στο δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου και ζητά νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να αρθούν οι ανισότητες που υπάρχουν.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές τα ζητήματα αυτά ετέθησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα Σάββατο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης
με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Στη συνάντηση η ελληνική πλευρά είπε ότι έχουμε δεσμευτεί για απολύσεις κι ότι ο στόχος του 2014 θα τηρηθεί, αλλά οι ίδιες πηγές διαβεβαίωσαν ότι δεν θα ζητήσουν άλλες απολύσεις για το 2015.  Η διαδημοτική κινητικότητα θα συζητηθεί με το υπουργείο Εσωτερικών
Για τους μισθούς η τρόικα περιμένει την μελέτη που δείχνει μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις (π.χ. μεταξύ ομοειδών υπαλλήλων και ότι απόφοιτοι δημοτικού πληρώνονται καλύτερα από καθηγητές πανεπιστημίου) προκειμένου σε επόμενο στάδιο να καταρτιστεί νέο μισθολόγιο.
Παράλληλα, κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι το υπουργείο δεν έχει υποχρεώσεις όσον αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα, καθώς το ζήτημα της άρσης των διοικητικών βαρών βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση.
Οι ίδιες πηγές τονίζαν ότι κατά τη συζήτηση φάνηκε ότι:
-Είναι σταθερή η διάσταση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ. Η Κομισιόν έδειξε διάθεση υποστηρικτική και αναγνώρισε την ποιοτική δουλειά που γίνεται.
Τέλος το νομοσχέδιο για τον ΟΟΣΑ θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Καταργούνται 51 κοινωνικοί πόροι επικουρικών ταμείων

Καταργούνται  51 κοινωνικοί πόροι επικουρικών ταμείωνΤους 51 φθάνουν οι κοινωνικοί πόροι συνολικά 22 επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων που καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2015  στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με την τρόικα. Πρόκειται για πόρους οι οποίοι επιβαρύνουν διάφορες συναλλαγές, από τη χονδρική πώληση αλεύρων έως τις άδειες γάμων και βαπτίσεων που εκδίδονται από την Εκκλησία.
 
Η κατάργησή τους θα κοστίσει στα ασφαλιστικά ταμεία 176 εκατ. ευρώ ετησίως σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, το οποίο υποστηρίζει ότι δεν θα υποστεί σημαντικό πλήγμα η ρευστότητα των Ταμείων.
Συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα επέλθουν οι εξής αλλαγές:
  • Καταργείται η διάταξη σύμφωνα με την οποία σε κάθε αγορά αλεύρου υπήρχε εισφορά υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των Αρτοποιών (εισφορά 40 λεπτών για κάθε 25 χιλιόγραμμα αλεύρων που αγόραζε ο αρτοποιός, και τα οποία μετακυλίονταν στην τελική τιμή, δηλαδή στον καταναλωτή).
  • Καταργείται η είσπραξη από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) τέλους 5% με το οποίο επιβαρύνονται τα εισιτήρια πλοίων για δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, αλλά και η κράτηση 5% επί των τελών για τη λειτουργία φάρων, που επίσης κατέληγε στο ΝΑΤ.
  • Καταργείται το ποσοστό των εσόδων από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα, και τις χρηματικές ποινές που επιδικάζουν τα ποινικά δικαστήρια (δικαστικά έξοδα αλλά και εξαγοράσιμες ποινές), τα οποία κατέληγαν υπέρ του ΟΑΕΕ.
  • Καταργείται η επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ με τέλος 1% επί του ποσού που αντιστοιχεί στην κατανάλωση υπέρ του ταμείου επικουρικής ασφάλισης της ΕΥΔΑΠ. Το τέλος αυτό καταργείται, αλλά και το τέλος 1% που επιβάλλεται σε κάθε είδος προμήθειας της ΕΥΔΑΠ.
  • Καταργείται το κληρικόσημο που ήταν 3 ευρώ και επιβάρυνε άδειες γάμου, βαπτίσεις, μνημόσυνα και διαζύγια υπέρ του Τομέα Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος.
  • Στον οικοδομικό κλάδο καταργείται το 2% επί της εκάστοτε τιμής πωλούμενων τσιμέντων, το οποίο εισπράττει το επικουρικό ταμείο εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία.
  • Καταργείται είσπραξη από τον ΟΑΕΕ ποσοστού 0,5% επί του τζίρου από παντός είδους αμοιβαία στοιχήματα και από το Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού Ιπποδρομιών του 10% επί των ανεξαργύρωτων δελτίων στοιχημάτων.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αναγνωρίζουν ότι θα υπάρξει απώλεια πόρων αλλά επισημαίνουν ότι δεν θα είναι τέτοια ώστε να πλήξει σημαντικά τη ρευστότητα των Ταμείων και προτάσσουν το επιχείρημα ότι η κατάργησή τους θα ενισχύει τη διαφάνεια στη διαμόρφωση των τιμών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)