Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Τέλος στο αδιαφανές και επιζήμιο καθεστώς των μετακινήσεων στο Δημόσιο επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τη θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας. Οπως αναφέρει σήμερα...
το «Εθνος», εφεξής κάθε υπάλληλος θα μετακινείται με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και ύστερα από συγκεκριμένο διαγωνισμό και μοριοδότηση των προσόντων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης...
έδωσε το «πράσινο φως» για τη διαμόρφωση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, με την έκδοση εγκυκλίου στην οποία ζητά από τους γενικούς διευθυντές τη χαρτογράφηση όλων των ειδικών διατάξεων με τις οποίες πραγματοποιούνται αποσπάσεις, μετατάξεις και μετακινήσεις.
Σε πρώτη φάση θα γίνεται καταγραφή κενών θέσεων στις υπηρεσίες. Το δεύτερο στάδιο θα περιλαμβάνει διαγωνισμούς για την κάλυψη των κενών θέσεων δύο φορές το χρόνο.
Ο διαγωνισμός θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και σε αυτών θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν. Η πλήρωση των θέσεων θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας.
Δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι κριθούν από την υπηρεσία τους απαραίτητοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, θα υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης και στη συνέχεια θα ακολουθεί η φάση της μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ βάσει εμπειρίας, προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.
Όσοι συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία βάσει κριτηρίων θα τοποθετούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός.
«Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το “πάντρεμα” των προσόντων και των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης. Το υφιστάμενο χαοτικό σύστημα μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, με “θολά” κριτήρια, πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σταθερό, διαφανή και αντικειμενικό μηχανισμό, προς όφελος της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών» , δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης,.
Για το σκοπό αυτό -και δεδομένου ότι υπάρχει πληθώρα ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων- το υπουργείο κάνει το πρώτο βήμα, που είναι να συγκεντρώσει και να καταγράψει το συνολικό σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΤΟ 75% ΤΟΥ Μ.Ο. ΤΗΣ ΕΕ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΑΕΠ ΤΟ 2013

Αρκετά μειωμένη είναι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων και η ατομική τους κατανάλωση το 2013, σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ των 28, και ακόμη περισσότερο σεσύγκριση με τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα της Eurostat, σε όρους αγοραστικής δύναμης το κατά κεφαλή ΑΕΠ στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2013 στο 75% του μέσου όρου της ΕΕ των 28 (100), ενώ υπολειπόταν κατά 33% του μέσου όρο της ζώνης του ευρώ (108).
Το 2013, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκφρασμένο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης κυμάνθηκε μεταξύ 47% στη Βουλγαρία και 264% στο Λουξεμβούργο.
Όσον αφορά στην πραγματική ατομική κατανάλωση η Ελλάδα έφτασε τη 16η θέση σε σύνολο 28 χωρών.
Ειδικότερα, η ατομική κατανάλωση στην Ελλάδα ανήλθε στο 82% του μέσου όρου της ΕΕ των 28 (100), ενώ υπολειπόταν κατά 24% του μέσου όρο της ζώνης του ευρώ (106).
Η μεγαλύτερη ατομική κατανάλωση ανά κάτοικο στην ΕΕ των 28 καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, με ένα επίπεδο 38% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.
Η Γερμανία ήταν 25% πάνω από τον μέσο όρο όπως και η Αυστρία 19%, η Σουηδία18%, η Δανία 15%, το Βέλγιο 14%, η Φινλανδία 14% και η Γαλλία 13%.
Από την άλλη πλευρά, η μικρότερη ατομική κατανάλωση ανά κάτοικο στην ΕΕ των 28 καταγράφηκε στην Ουγγαρία 63%, στην Κροατία 61%, στη Ρουμανία 54% και στη Βουλγαρία 49%.

Εξώδικο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην κυβέρνηση για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε

Εξώδικο Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην κυβέρνηση για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε

Εξώδικο απέστειλε στις 18/06/2014, στον Υπουργό Οικονομικών και Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., ζητώντας την άμεση και πλήρη συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης στο σκεπτικό και διατακτικό της υπ΄αριθμ.2196/2014 απόφασης του Σ.τ.Ε.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Γ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Βαλαωρίτου 4 – 106 71 Αθήνα
Τηλ.: 210-3615220, 230 & 430 | Fax: 210-3610620

ΕΝΩΠΙΟΝ
ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (ομοσπονδίας), με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.», που εδρεύει στον Πειραιά, Ακτή Βασιλειάδη, νομίμως εκπροσωπουμένης,

ΠΡΟΣ

Τον Κ. Υπουργό Οικονομικών, που κατοικοεδρεύει την Αθήνα, οδός Καραγεώργη Σερβίας αριθ. 8.

Κοινοποίηση: Κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, που κατοικοεδρεύει τον Πειραιά, Ακτή Βασιλειάδη.
 

Σας κοινοποιούμε την υπ. αριθ. 2196/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώθηκε η υπ αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β 3017/14-11-2012), καθ΄ό μέρος αφορά στην αναδρομική από 1-8-2012 μείωση των αποδοχών του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, συνεπεία της οποίας υποχρεωθήκαμε να επιστρέψουμε αποδοχές τις οποίες είχαμε εισπράξει ως αχρεωστήτως καταβληθείσες. Η ακύρωση έλαβε χώρα, καθώς οι διατάξεις των περιπτώσεων 31-33 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, με τις οποίες μειώθηκαν οι αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών των ενόπλων δυνάμεων και των υπαλλήλων των σωμάτων ασφαλείας, κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες.

Με βάση τα ανωτέρω και ως έχετε ρητή υποχρέωση κατά το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς ΟΡΘΗ και ΠΛΗΡΗ συμμόρφωσή σας με το σκεπτικό και διατακτικό της ανωτέρω απόφασης και δη μεταξύ άλλων:
1. την επιστροφή σε κάθε ένα από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως σήμερα, της διαφοράς των αποδοχών που προκύπτει από την παράνομη εφαρμογή των διατάξεων των περιπτώσεων 31-33 και 37 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012.
2. την άμεση επαναφορά από 1-8-2014 στο μισθολόγιο που ίσχυε για το προσωπικό του λιμενικού σώματος πριν την ψήφιση και σε ισχύ των ανωτέρω αντισυνταγματικών και ανίσχυρων διατάξεων.


ΑΛΛΩΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ

για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας, αλλά και τη διαφύλαξη της συνταγματικής τάξης .

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Οικογενειακά επιδόματα: Εμπλοκή στη δεύτερη δόση εάν...

Τέσσερις ημέρες προθεσμία έχουν οι 750.000 δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων να υποβάλλουν φορολογική δήλωση μαζί με την αίτηση Α21, προκειμένου να λάβουν στις 11 Ιουλίου την δεύτερη δόση από τον ΟΓΑ.
Ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης ξεκαθάρισε ότι οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος θα πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση και την αίτηση Α21, προκειμένου να λάβουν τη δεύτερη δόση του.


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο διοικητής του ΟΓΑ επεσήμανε πως το θέμα αφορά 750.000 οικογένειες, οι οποίες οφείλουν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση έως την Κυριακή 22 Ιουνίου, προκειμένου την Παρασκευή 11 Ιουλίου να λάβουν - όσοι την δικαιούνται - τη 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων.

Μάλιστα, ο κ. Βεργίνης υποστήριξε ότι βασική προϋπόθεση να καταβληθεί η δεύτερη δόση είναι να έχει υποβληθεί από το σύνολο των δικαιούχων η φορολογική δήλωση και το έντυπο Α21. «Αν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν πρόκειται οι δικαιούχοι που είχαν πάρει την πρώτη δόση το περασμένο Πάσχα να λάβουν καμία επόμενη δόση» επεσήμανε.

Να σημειωθεί ότι η 1η δόση του οικογενειακού επιδόματος δόθηκε στους δικαιούχους, με βάση τις αιτήσεις του 2013, προεκλογικά, πριν από το Πάσχα. Για να δοθεί πλέον, η δεύτερη δόση, πρέπει να γίνει έλεγχος των στοιχείων βάσει της φορολογικής δήλωσης και της αίτησης Α21, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό που δικαιούνται αλλά και το ποιοι από τους περσινούς δικαιούχους που έλαβαν εφέτος την πρώτη δόση, πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)