Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Νέα εκτόξευση συμμετοχών ασφαλισμένων


Στα… μουλωχτά νέα εκτόξευση συμμετοχών ασφαλισμένων! – Και εσύ ασχολείσαι με τον Μπαλτάκο

Και ενώ όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στο ψηφισθέν νομοσχέδιο (νόμος του κράτους πλέον), ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες. Εδώ και λίγες μέρες, έχουμε αναβαθμίσει τα προγράμματά  μας με νέες τιμές αναφοράς.

Οι νέες αυτές τιμές αναφοράς/ασφαλιστικές τιμές είναι κατά πολύ μικρότερες σε σχέση με αυτές που γνωρίζαμε. Αυτό συμβαίνει το τελευταίο δίμηνο για πολλοστή φορά, δεν είναι η πρώτη φορά! Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ο ασφαλισμένος πληρώνει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στις συνταγές!

Ως φαρμακοποιοί του πάγκου το τελευταίο διάστημα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση για μας. Δε μας είναι καθόλου ευχάριστο να ζητάμε από τους συνταξιούχους πλέον συμμετοχές που αγγίζουν ακόμα και τα 100€!!!

Για παράδειγμα γνωστό σκεύασμα για καρκίνο του μαστού (Aromasin) με – κατά τα άλλα – 0% συμμετοχή, ο ασφαλισμένος καλείται να πληρώσει 26,20+1 ευρώ για τη συνταγή = 27,20€ που αντιστοιχούν στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής την οποία επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου ο ασφαλισμένος παρόλο που δεν υπάρχει επιλογή για χρήση γενοσήμου!

Άλλο παράδειγμα: Vastazor 40mg. Ατορβαστατίνη των 40mg που είναι μάλιστα γενόσημο. Συμμετοχή ασφαλισμένου 20,66€ από τα 26,48€ της λιανικής τιμής! Δηλαδή 78% συμμετοχή!

Lipitor 10mg: Συμμετοχή ασφαλισμένου για τέσσερα εμβαλλάγια (θεραπεία διμήνου) 22,25€ επί συνόλου αξίας συνταγής 34€, μας κάνει συμμετοχή 67%!

Τα παραδείγματα είναι πολλά, η συμμετοχή πλέον για αρκετά σκευάσματα αθροιστικά φτάνει σε τέτοια ποσοστά!

Τι έχει να πει για αυτό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που κατά τα άλλα κόπτεται για το φθηνό φάρμακο γι’αυτό και νομοθέτησε την απελευθέρωση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ;

Είναι πασιφανές ότι δεν νοιάζεται η κυβέρνηση για το φθηνό φάρμακο, για τη φθηνή συμμετοχή. Αν την ένοιαζε δε θα άλλαζε συνεχώς τις ασφαλιστικές τιμές και μάλιστα χωρίς καμιά προειδοποίηση κάνοντάς μας αναξιόπιστους στα μάτια του κόσμου!

Μήπως το κάνει επίτηδες; Μήπως τελικά αυτός είναι ο σκοπός της;

Πρέπει συλλογικά να αντιδράσουμε, καλούμε τους μεγάλους συλλόγους και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να προστατέψει την αξιοπρέπειά μας, να διαμαρτυρηθεί για αυτό το φαινόμενο. Οι τιμές αναφοράς πρέπει να αλλάζουν ΜΟΝΟ με την έκδοση νέου δελτίου τιμών και όχι πολλαπλές φορές ενδιάμεσα.

Στο ΤΕΑΠΑΣΑ το 5% από τα πρόστιμα της τροχαίας, Δεκτή η τροπολογία των βουλευτών- πρώην αστυνομικών



Τα εύσημα στους βουλευτές της νέας δημοκρατίας και πρώην αστυνομικούς αποδίδουν με χθεσινή κοινή ανακοίνωση οι ομοσπονδίες, καθώς με τροπολογια που κατέθεσαν κι έγινε δεκτή, το 5% από τα πρόστιμα της τροχαίας θα καταλήγει στα ασφαλιστικά ταμεία της ΕΛ.ΑΣ.

"Σας γνωρίζουμε ότι με πρωτοβουλία των τριών Βουλευτών ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ Δημητρίου, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ Ηλία και ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΥ Αθανασίου, έγινε δεκτή από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ κατατεθείσα από αυτούς τροπολογία κατά τη σημερινή συζήτηση νομοσχεδίου αρμοδιότητάς του, σύμφωνα με την οποία στα ασφαλιστικά μας ταμεία περιέρχεται πόρος 5 % από τα πρόστιμα των παραβάσεων του Κ.Ο.Κ.


  Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μια καθοριστική παρέμβαση υπέρ των ασφαλιστικών μας ταμείων, χρόνιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος που πέραν της οικονομικής πτυχής, προσδίδει μια τολμηρή νότα αισιοδοξίας στην παρούσα αρνητική συγκυρία για την επιτυχή κατάληξη ενεργειών που τις διακρίνει η επιμονή και η ζέση για το αιτούμενο.



  Επισυνάπτουμε για ενημέρωσή σας τη σχετική «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», καθώς και την προαναφερόμενη «ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ»

ypografes_poasy-poaxia

Παραλίγο οι Αμερικανοί να ρίξουν τουρκικό ελικόπτερο!

Tι συνέβη  στο Αιγαίο... 

Πολύ σοβαρή εξέλιξη μπορούσε να έχει η χθεσινή άκρως προκλητική ενέργεια των Τούρκων στο Αιγαίο και αυτό όχι από τους Έλληνες αλλά από τους…Αμερικανούς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr από έγκυρη πηγή.  Αυτό γιατί ενώ η τουρκική φρεγάτα “Barbaros” πραγματοποιούσε την κατά τα άλλα «αβλαβή διέλευση» εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (Ε.Χ.Υ.)... σε πολύ μικρή απόσταση από αυτήν – οι πληροφορίες μας αναφέρουν κάτω των 10 ναυτικών μιλίων – έπλεε στα διεθνή ύδατα το υπερσύγχρονο πυραυλοφόρο αντιτορπιλλικό κατευθυνομένων βλημάτων USS “Donald Cook” (DDG-75), κλάσεως “Arleigh Burke” και εξοπλισμένο με σύστημα “Aegis” του Αμερικανικού Στόλου. Οι Τούρκοι φυσικά δεν ενημέρωσαν τους Αμερικανούς για τις προθέσεις τους, οι οποίοι με τα υπερσύγχρονα συστήματα του σκάφους διαπίστωσαν έκπληκτοι να απονηώνεται από την τουρκική φρεγάτα το οργανικό της ελικόπτερο, να πετά στην ευρύτερη περιοχή και να πραγματοποιεί επιθετικές ενέργειες, συνασκούμενο με τη φρεγάτα του, χωρίς να έχει εκδοθεί κάποια σχετική ΝΟΤΑΜ ή έστω και κάποια ειδοποίηση. 


Επειδή οι καιροί είναι πολύ «περίεργοι» και πλοία του Αμερικανικού στόλου στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν έχουν προσβληθεί από τρομοκράτες αλλά και οι ίδιοι στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνουν έχουν χτυπήσει (πολιτικό) αεροσκάφος που εξέλαβαν ως «ύποπτο», αμέσως ενεργοποίησαν τα συστήματά τους και – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – απεύθυναν τρεις τουλάχιστον ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ προς το τουρκικό ελικόπτερο να δηλώσει τα στοιχεία του και να προσνηωθεί αμέσως, αλλιώς θα εθεωρείτο εχθρικό και θα ριχνόταν εναντίον του βλήμα στο πλαίσιο των μέτρων αυτοάμυνας του Αμερικανικού πολεμικού. 

Στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θεωρείται από τους Αμερικανούς «θερμή περιοχή» με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των σκαφών τους και το ΝΑΤΟ έχει εδώ και πολλά χρόνια σε εξέλιξη – έστω και αν έχει ατονίσει σε σχέση με το παρελθόν – επιχείρηση για την πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας στην προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή.

Εννοείται ότι οι Τούρκοι όταν συνειδητοποίησαν πως εξελισσόταν η όλη πρωτοφανής προκλητική σε βάρος της Ελλάδος ενέργειά τους, διέταξαν την προσνήωση του ελικοπτέρου στο μητρικό του πλοίο και την απομάκρυνση του τελευταίου από την περιοχή, κάτω από την διακριτική ελληνική (και όχι μόνο) ηλεκτρονική… «καταγραφή» των γεγονότων.
ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/

Φορολογικός Οδηγός για τις δηλώσεις 2014: Τι να προσέξετε

Η ΓΓΠΣ έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το φυλλάδιο με τον Φορολογικό Οδηγό για την δήλωση του 2014 ώστε οι 8,5 εκατ. φορολογούμενοι να είναι ενήμεροι για το πώς θα συμπληρώσουν το Ε1 για τα εισοδήματα του 2014.

Ο Φορολογικός Οδηγός έχει σκοπό να βοηθήσει στην ορθή υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων...

οικον. έτους 2014 (εισοδήματα του 2013) η οποία υποβάλλεται εμπρόθεσμα, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2014.

Όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε το βασικό έντυπο αυτής της δήλωσης (έντυπο Ε1) να διατηρήσει τον ίδιο τύπο και περιεχόμενο με εκείνο του προηγούμενου έτους. Έγιναν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα δυσκολευτείτε στη συμπλήρωση του. Η ίδια προσπάθεια καταβλήθηκε και για τα άλλα έντυπα που συνυποβάλλονται με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου αυτού παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Έχει σημασία να προσέξουμε τα εξής:

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος καθώς και για τους κατοίκους εξωτερικού. Η μοναδική εξαίρεση είναι οι δηλώσεις που υποβάλλονται από τους κληρονόμους για λογαριασμό αποβιωσάντων.

Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, οι ημερομηνίες υποβολής θα τηρηθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος με ημερομηνία έναρξης στις 20 Μαρτίου και λήξης στις 30 Ιουνίου 2014.

Για πρώτη φορά εισάγεται η καινοτομία της προ-συμπλήρωσης, αφού όλοι όσοι δίνουν βεβαιώσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και για εμπορικές συναλλαγές, υποχρεώθηκαν σε αποστολή στοιχείων που θα συμπληρώσουν τα εισοδήματα της κάθε δήλωσης.

Σε περίπτωση ασυμφωνίας των στοιχείων είναι προτιμότερο να απευθύνεστε για διορθώσεις στους φορείς που σας χορήγησαν την βεβαίωση. Με αυτόν τον τρόπο η συμφωνία είναι πλήρης και δεν υπάρχει κίνδυνος ελέγχου.

Πέρσι, για πρώτη φορά, οδηγήθηκαν δηλώσεις προς έλεγχο από την Δ.Ο.Υ., με ειδική ειδοποίηση κατά την διάρκεια της υποβολής. Φέτος, προχωρώντας με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, η ΓΓΠΣ άλλαξε στις περισσότερες περιπτώσεις την διαδικασία, ώστε ο έλεγχος να γίνεται κεντρικά χωρίς ταλαιπωρία του πολίτη. Σε περίπτωση που η δήλωσή σας επιλεχθεί για έλεγχο εφαρμογή θα σας ενημερώνει κατά πόσον θα πρέπει να στείλετε ταχυδρομικά τα παραστατικά ή αν θα πρέπει να επισκεφθείτε την Δ.Ο.Υ. για να προχωρήσει η διαδικασία προσδιορισμού του φόρου σας.

Η υποβολή της δήλωσης, εφόσον δεν οδηγεί σε έλεγχο, προσδιορίζει άμεσα το καταβλητέο ποσό του φόρου και σας ενημερώνει για τις δόσεις και την ταυτότητα οφειλής με την οποία μπορείτε να τον καταβάλλετε στις τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ. Η πράξη προσδιορισμού του φόρου, δεν θα σας αποσταλεί ταχυδρομικά, αλλά έχετε την δυνατότητα να την εκτυπώσετε επί τόπου.

Ας σημειωθεί πως, δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης στην υποβολή της δήλωσης γιατί ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής, η καταβολή του φόρου σε τρεις δόσεις γίνεται στους ίδιους μήνες (Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο), αντίθετα πιθανή καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε εκπρόθεσμες υποβολές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Φορολογικά, καθιερώνονται τρεις κλίμακες φόρου εισοδήματος: α) κλίμακα για μισθωτούς συνταξιούχους, β) κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και εμπορικές επιχειρήσεις και γ) κλίμακα για εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες.

Καταργήθηκε το αφορολόγητο ποσό και προβλέπεται πλέον μείωση φόρου μέχρι 2.100 ευρώ για τα εισοδήματα που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, τα οποία δεν υπερβαίνουν το ποσό των 21.000 ευρώ.

Στις ιατρικές δαπάνες περιλαμβάνεται και η δαπάνη για αγορά φαρμάκων.

Επισημαίνεται ότι ειδικά οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2013 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών στην οποία οι ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.

Επίσης, οι αποδείξεις δαπανών δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται από εσάς, ώστε να είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.

Τέλος, για θέματα που δεν καλύπτονται από τις οδηγίες οι οποίες δίνονται μέσω αυτού του φυλλαδίου, μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Κατεβάστε εδώ φορολογικό οδηγό για την φορολογική δήλωση 2014

Κλείνουν τα δικαστήρια για τις Εκλογές 2014



Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια της χώρας, αναστέλλονται δε κι οι πλειστηριασμοί, από 14 έως 28 Μαΐου 2014,λόγω των Ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών 2014 που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε έγγραφο προς τα δικαστήρια της χώρας, στο οποίο αναφέρει ότι ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 και των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 14η Μαΐου έως και την 28η Μαΐου 2014.
 Επίσης, αναφέρει το έγγραφο ότι σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων παρατείνεται μέχρι και την 30η Μαΐου 2014. Ακόμη, οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τη 14η Μαΐου 2014 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα συνεχίζονται μετά την 30η Μαΐου 2014.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)