Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο 10λογος των φετινών φορολογικών δηλώσεων

Το Taxisnet έχει ανοίξει από τις 20 Μαρτίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σας παρυσιάζουμε τον 10λογο των φετινών δηλώσεων για να σας βοηθήσουμε κατά τη διάρκεια της υποβολής.

1. Η φετινή δήλωση θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου ανεξάρτητα από την πηγή του εισοδήματος και το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.



2. Η υποβολή γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του taxisnet και επιτρέπεται η χειρόγραφη υποβολή της σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως είναι η επίκληση αδυναμίας πρόσβασης στο διαδίκτυο.

3. Ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής της φορολογικής δήλωσης όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν το φόρο σε τρείς διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Αυγούστου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

4. Τα στοιχεία για τις αποδοχές από μισθούς, συντάξεις και παρακρατούμενους φόρους έχουν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση. Η αλλαγή τους δεν είναι εφικτή. Στην περίπτωση που τα στοιχεία δεν είναι σωστά θα πρέπει ο φορολογούμενος να επικοινωνήσει με τον εργοδότη του για να του επισημάνει το λάθος και να του ζητήσει να τα υποβάλει εκ νέου στο taxis.

5. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον ίσης με το 25% του ετήσιου εισοδήματός τους από μισθούς και συντάξεις. Για την αξία των αποδείξεων που τους λείπει τιμωρούνται με πρόσθετο φόρο 22% επί της αξίας αυτής.

6. Το εισόδημα των αγροτών του ειδικού καθεστώτος φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. Κατά συνέπεια οι αγρότες θα πρέπει να προσέξουν να δηλώσουν και αποδείξεις όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

7. Τα ενήλικα τέκνα θα πρέπει να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου προκειμένου να συμπεριληφθούν ως προστατευόμενα στην δήλωση του γονέα.

8. Οι φορολογούμενοι που έχουν ακίνητα για τα οποία ο ενοικιαστής δεν τους έχει καταβάλει ενοίκια μπορούν να εκχωρήσουν τη σχετική απαίτηση στο δημόσιο και να γλιτώσουν τη φορολόγηση.

9. Τα συνοδευτικά έντυπα Ε2 για τα εισοδήματα από ενοίκια και Ε3 για τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να συμπληρωθούν πριν γίνει η οριστική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

10. Οι τόκοι από καταθέσεις θα πρέπει να δηλωθούν στη φορολογική δήλωση. Αναμένεται απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα είναι η προαιρετική η δήλωση τόκων έως του ποσού των 250 ευρώ.

1η Απριλίου 1955: Η έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ

Αφιέρωμα τιμής και μνήμης

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
Ο  Ελληνισμός τιμά την εθνική επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-59 και αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες και τους μάρτυρες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Έχουν περάσει 59 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνας της ΕΟΚΑ, που έμελλε να σημαδέψει και να προδιαγράψει τη λυτρωτική απελευθέρωση από τη βρετανική δυναστεία. Κανείς όμως δεν μπορεί ούτε και πρέπει να ξεχάσει το αίμα που χύθηκε και τις θυσίες ηρώων.
Η πρώτη επαναστατική προκήρυξη της ΕΟΚΑ:
«Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας, με τη συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων, αναλαμβάνομεν τον αγώνα δια την αποτίναξιν του Αγγλικού ζυγού, με σύνθημα εκείνο το οποίον μας κατέλιπαν οι πρόγονοί μας ως ιεράν παρακαταθήκην: “Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ”.
Αδελφοί Κύπριοι! Από τα βάθη των αιώνων μας ατενίζουν όλοι εκείνοι, οι οποίοι ελάμπρυναν την Ελληνικήν Ιστορίαν, δια να διατηρήσουν την ελευθερία των : Οι Μαραθωνομάχοι, οι Σαλαμινομάχοι, οι Τρακόσιοι του Λεωνίδα και οι νεώτεροι του Αλβανικού έπους. Μας ατενίζουν οι αγωνισταί του 1821, οι οποίοι μας εδίδαξαν ότι η απελευθέρωσις από τον ζυγόν δυνάστου αποκτάται πάντοτε με αίμα. Μας ατενίζει ακόμη σύμπας ο Ελληνισμός, ο οποίος μας παρακολουθεί με αγωνίαν αλλά και με Εθνικήν υπερηφάνειαν. Ας απαντήσωμεν με έργα ότι θα γίνωμεν “πολλώ κάρρονες” τούτων.
Είναι καιρός να δείξωμεν εις τον κόσμον ότι εάν η διεθνής διπλωματία είναι άδικος και εν πολλοίς άνανδρος, η Κυπριακή ψυχή είναι γενναία. Εάν οι δυνάσται μας δεν θέλουν να αποδώσουν την λευτεριά μας, μπορούμε να την διεκδικήσωμεν με τα ίδια μας τα χέρια και με το αίμα μας.
Ας δείξωμεν εις τον κόσμον ακόμη μίαν φοράν ότι ακόμη και του σημερινού Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει. Ο αγών θα είναι σκληρός. Ο δυνάστης διαθέτει τα μέσα και τον αριθμόν.
Ημείς διαθέτομεν την ψυχήν, έχομεν και το δίκαιον με το μέρος μας. Γι’ αυτό θα ΝΙΚΗΣΩΜΕΝ.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑΙ. 
Ατενίσατε το έργον σας. Είναι αίσχος εν εικοστώ αιώνι οι λαοί να χύνουν το αίμα των δια να αποκτήσουν την λευτεριά των, το θείον αυτό δώρον, δια το οποίον και εμείς πολεμήσαμε παρά το πλευρόν των λαών σας και για το οποίον σεις τουλάχιστον διατείνεσθε ότι επολεμήσατε εναντίον του Ναζισμού και του Φασισμού.Έλληνες, όπου και αν ευρίσκεσθε, ακούσατε την φωνήν μου.
Εμπρός όλοι μαζί για την λευτεριά της Κύπρου μας.
ΕΟΚΑ
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ
 

9απαγχονισθεντες

Στα Φυλακισμένα Μνήματα, το κοιμητήριο στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών, είναι θαμμένοι 13 αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Απ’ αυτούς οι 9 εκτελέστηκαν από τους Άγγλους με απαγχονισμό, 3 έπεσαν στο πεδίο της μάχης και ένας πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του σε μάχη.
Ανάμεσά τους ο Γρηγόρης Αυξεντίου, Υπαρχηγός ΕΟΚΑ (βλ. 3 Μαρτίου 1957: Η θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου) και ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης (βλ. “Σήκω Ευαγόρα να μας πεις ελληνική ιστορία!”)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ:«Τα ιατρικά της Επανάστασης του 1821»Αφιερωμένη στη μνήμη του Γ.Καραϊσκάκη


http://www.agiasofia.com/epanastasis/1821_revolution.jpg 

Στην Ημερίδα αυτή, που διεξάγεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2014» και αποτελεί τον επόμενο κρίκο στην αλυσίδα ενός φιλόδοξου προγράμματος παρόμοιων εκδηλώσεων προβολής και ανάδειξης προσώπων, γεγονότων και γενικά εκδηλώσεων καλλιέργειας της ιστορικής μνήμης, κλήθηκαν και θα συμμετέχουν εκλεκτοί ομιλητές και συντονιστές, επιλεγμένοι ανάμεσα σε μια πλειάδα καταξιωμένων για το έργο τους ερευνητών και επιστημόνων.

ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:ΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ:ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΝΑΡΞΗ:Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΛΗΞΗ:Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΤΟΠΟΣ:ΛΟΙΠΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣ/ΠΕΡΙΟΧΗ:ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

ΧΩΡΟΣ/ΑΙΘΟΥΣΑ:Δημαρχιακό Μέγαρο, αίθουσα «Δ.Μπόγρης»

ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ:ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΩΡΕΣ/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Έναρξη:ώρα 11.00
Ομιλίες
Βλαδίμηρος Λάζαρος: "Τζιράχηδες: Οι εμπειρικοί χειρουργοί, οι γιατροί των λαβωμένων αγωνιστών του 1821"
Κατσαβός Ιωάννης: "Υγειονομική κατάσταση και συνθήκες υγιεινής κατά τις πολιορκίες του Μεσολογγίου"
Διαμαντής Αριστείδης: "Γιατροί στα πλοία του Αγώνα.
Μαγιορκίνης Εμμανουήλ: Τα λοιμοκαθαρτήρια και ο ρόλος τους στην υγειονομική και επιδημιολογική επιτήρηση κατά την Επανάσταση του 1821"

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ - ΛΟΙΠΑ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Οργάνωση:Βιβλιοθήκη-Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Δήμου Σαλαμίνας υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας
Οργανωτίκή Επίτροπή:Θ. Καπαραλιώτης, Ι.Κατσαβός, Β.Πάσσος

Πηγή :http://www.topevents.gr/Views/EkdiloseisDetails.aspx?ID=224ffe4d-6999-4b2a-a44c-4f3efb14a953

Έκπτωτος ο Μπουτάρης

Μετράει ώρες;
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TAXALIA, ο νυν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εκπέσει άμεσα από το αξίωμά του! Όπως μάλιστα μαθαίνουμε, έχει ήδη...
συνταχθεί σχετική ένσταση που αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Η ένσταση αυτή επικαλείται την μέχρι πρότινος ιδιότητα του Γιάννη Μπουτάρη ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!
Ψάχνοντας το θέμα, ανατρέξαμε στη νομοθεσία και καταρχήν στα Κωλύματα και ασυμβίβαστα του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07-06-2010), δηλαδή του «Νόμου Καλλικράτη». Πράγματι λοιπόν, διαβάζοντας το εδάφιο στ) της παραγράφου 1 και την παράγραφο 8 του άρθρου 14 «Κωλύματα και ασυμβίβαστα» του Νόμου, συμπεράναμε καταρχήν ότι ο νυν Δήμαρχος για να είναι υποψήφιος θα έπρεπε να μην είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών.


Διαπιστώσαμε όμως επιπλέον ότι οι δύο αυτές ιδιότητες δεν αποτελούν μόνο κώλυμα εκλογιμότητας, αλλά και ασυμβίβαστο. Δηλαδή με απλά λόγια, κακώς ο κ. Μπουτάρης ήταν τόσο καιρός και Δήμαρχος και Πρόεδρος του Φεστιβάλ!
Επειδή ακόμη και εμείς, διαβάζοντας το κείμενο της ένστασης πέσαμε κυριολεκτικά από τα σύννεφα, ψάξαμε να δούμε επίσης τη νομοθεσία που διέπει το Φεστιβάλ και μνημονεύεται στην ένσταση αυτή. Αναφέρεται λοιπόν ο Ν. 3905/2010 (ΦΕΚ 219/τ.Α΄/23-12-2010). Ο Νόμος αυτός ορίζει ότι το Φεστιβάλ εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού (παράγραφος 3 του άρθρου 21), ενώ ο Υπουργός διορίζει απευθείας τον Πρόεδρο του Δ.Σ. (παράγραφοι 1, 2 & 3 του άρθρου 26).
Πράγματι λοιπόν, ο Γιάννης Μπουτάρης διορίστηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ με την με αριθμό ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/721/51/25-07-1011 Απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου (ΦΕΚ 258/τ.Υ.Ο.Δ.Δ./10-08-2011).

Από τότε λοιπόν και μέχρι τη στιγμή που έπαψε να είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν μπορούσε να έχει την ιδιότητα του Δημάρχου!
Πότε όμως έπαψε να είναι και τυπικά Πρόεδρος; Η ένσταση που διαβάσαμε το γράφει κι αυτό και όπως μας ειπώθηκε αυτός ήταν και ο λόγος της καθυστέρησης της υποβολής της, ώστε να συμπληρωθεί και το στοιχείο αυτό. Το παραπάνω φαίνεται στην με αριθμό ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/66054/8059/6916/364/12-03-1014 (ΦΕΚ 156/τ.Υ.Ο.Δ.Δ./26-03-2014) Απόφαση του νυν Υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, με την οποία διορίστηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ ο Σκηνοθέτης κ. Σμαραγδής στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Μπουτάρη.

Αυτή η Υπουργική Απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά: «3. Την αριθμ. 7510/20.11.2013 επιστολή του Ιωάννη Μπουτάρη, με την οποία υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για προσωπικούς λόγους…».
Ακόμη λοιπόν κι αν θεωρήσει κάποιος ως ημερομηνία παραίτησής του Γ. Μπουτάρη την 20-11-2013 και όχι την από 12-03-2014 αποδοχή της από τον Υπουργό, απομένουν έως τις εκλογές μόνο 6 μήνες. Και όχι πάνω από 18 που προβλέπει ο Νόμος Καλλικράτη» ως απαιτούμενο για να έχει δικαίωμα υποψηφιότητας ως Δήμαρχος.
Και ένα επιπλέον στοιχείο, που μας το έδωσε νομικός όταν του θέσαμε το ζήτημα: Αυτή τη στιγμή είναι προς ψήφιση στη Βουλή Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών». Σε αυτό το νομοσχέδιο και ειδικότερα στο άρθρο 26 υπάρχει τροποποίηση του σχετικού άρθρου 14 του Νόμου Καλλικράτη ως προς τα κωλύματα και ασυμβίβαστα. Όμως, μας ειπώθηκε ότι η τροποποίηση αυτή αφορά άλλες κατηγορίες προσώπων και όχι περιπτώσεις σαν του νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Για να γυρίσουμε και στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης και εφόσον όλα τα παραπάνω αποδειχθούν και στα αρμόδια όργανα, αναρωτιόμαστε κάτι. Ήταν όντως προσωπικοί οι λόγοι της παραίτησης του Δημάρχου το Νοέμβριο; Μήπως το ήξερε το πρόβλημα και ήθελε κοινώς «να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια» σε ανύποπτο χρόνο; Μήπως έτσι εξηγείται και η θέληση του Γιάννη Μπουτάρη να αναλάβει Πρόεδρος του Φεστιβάλ στη θέση του ο κος Βούγιας…; Μήπως δηλαδή προσπάθησε με το ίδιο χαρτί να σώσει και τον εαυτό του τον Νοέμβριο παραιτούμενος, αλλά και να κάψει τον Σπύρο…;
ΥΓ: Και για ποιόν ακόμα χτυπάει η καμπάνα;

Έκκληση βοήθειας για 9χρονη μαθήτρια

Έκκληση βοήθειας για 9χρονη μαθήτρια
Έκκληση βοήθειας για 9χρονη μαθήτρια

Μαθήτρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και πρέπει να μεταβεί το συντομότερο δυνατό στο εξωτερικό (εντός 15 ημερών) προκειμένου να υποβληθεί σε πολυδάπανη επέμβαση στον εγκέφαλο, η οποία δεν μπορεί να γίνει σε κανένα παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδας.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου, ανταποκρινόμενος στην έκκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δ.Σ., καλεί τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια που αδυνατεί να ανταποκριθεί στο πολύ μεγάλο κόστος της όλης διαδικασίας.
Οποιοδήποτε χρηματικό ποσό συγκεντρωθεί παρακαλούμε να κατατίθεται στον εξής λογαριασμό:
Τράπεζα Πειραιώς 6525-126559-078
ΙΒΑΝ: GR54 0171 5250 0065 2512 6559 078
(Αρχικά ονόματος κατόχου βιβλιαρίου για διασταύρωση στοιχείων : Ν.Ι.Δ. Τα πλήρη στοιχεία δεν δίνονται για ευνόητους λόγους που έχουν σχέση με την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού. Είναι, όμως, στη διάθεση κάθε ενήλικα).
Για περισσότερες πληροφορίες:
•Κάλλια Βασιλική Διευθύντρια του 10ου Δ.Σ. τηλ. 210 5818225
•Σουλιμιώτης Βασίλης  Πρόεδρος Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δ.Σ τηλ. 6946004446

Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας για να βγούμε όρθιοι από την κρίση.
Και ένα μικρό ποσό μπορεί να βοηθήσει. Να μην αφήσουμε το παιδί και την οικογένεια  μόνους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΝΤΡΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ!!!


Αγαπητέ Χρήστο.
    Ελπίζω να μπορείς να με βοηθήσεις.
    Τις προάλλες έφυγα για τη δουλειά μου αφήνοντας τον σύζυγό μου στο σπίτι να βλέπει τηλεόραση όπως συνήθως. Δεν είχα απομακρυνθεί πάνω από 500 μέτρα όταν το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει διακοπές και έσβησε. Το πάρκαρα στην άκρη και πήγα με τα πόδια πίσω στο σπίτι για να ζητήσω βοήθεια από τον σύζυγό μου.
    Όταν μπήκα στο σπίτι δεν …πίστευα στα μάτια μου! Τον βρήκα στην κρεββατοκάμαρά μας με την κόρη των γειτόνων μας! Εγώ είμαι 52,ο σύζυγός μου 54,και η κόρη των γειτόνων μας 22! Είμαστε χρόνια παντρεμένοι.
    Όταν άρχισα να τον ρωτάω μου αποκάλυψε ότι έχει σχέση μαζί της τους τελευταίους 6 μήνες. Του είπα να διακόψει αλλιώς θα έφευγα.
    Είναι άνεργος τους τελευταίους 6 μήνες και νιώθει άχρηστος και θλιμμένος. Τον αγαπώ πάρα πολύ αλλά από τη μέρα που του έθεσα το τελεσίγραφο γίνεται όλο και πιο απόμακρος. Δε θέλει να πάει σε σύμβουλο γάμου και φοβάμαι ότι δεν αντέχω άλλο αυτή τη κατάσταση.
    Μπορείς να με βοηθήσεις;
Μαρία..
Αγαπητή Μαρία.
   
 Όταν ένα αυτοκίνητο κάνει διακοπές και σβήνει μετά από τόσο μικρή απόσταση αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους.
    Ξεκίνα ελέγχοντας αν υπάρχουν σκουπίδια στο σωληνάκι του καυσίμου.
    Αν είναι καθαρό έλεγξε την πολλαπλή εισαγωγής και τα καλώδια της γείωσης.
    Αν τίποτε από αυτά δε σου λύνει το πρόβλημα τότε μπορεί να είναι ελαττωματική η αντλία βενζίνης δημιουργώντας χαμηλή παροχή πίεσης στα μπεκ ψεκασμού.


    Ελπίζω να σε βοήθησα.
Χρήστος…

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)