Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πρόεδρος ετών 80! Σάλος στη Βουλή από το διορισμό υπερήλικα στον ΟΠΑΔ

Μετά την αποχώρηση του νεαρότερου προέδρου του ΟΠΑΔ Κυριάκου Σουλιώτη που όταν ανέλαβε  ήταν λίγο μεγαλύτερος από 30 ετών (μεσολάβησαν κι άλλοι), η κυβέρνηση κάνει και πάλι την έκπληξη. Νέος πρόεδρος ο υπερήλικας Κωνσταντίνος Ζαχαράκης.
Η ηλικία του προέδρου του ΟΠΑΔ αποτελέσε αντικείμενο ευρείας συζήτησης και χλευασμού  στην Βουλή αλλά τελικά εγκρίθηκε με  πλειοψηφία  από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζαχαράκη, στη θέση του προέδρου του ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων είναι πια γεγονός.
Στο μικροσκόπιο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ καιτης ΑΝΕΛ μπήκε η ηλικία του νέου προέδρου του ΟΠΑΔ «Κύριε Ζαχαράκη δεν έχουμε τίποτε μαζί σας προσωπικά αλλά είστε 78 χρονών. Δεν μπορούσε να αναλάβει κάποιος νεότερος αυτή τη θέση; Δεν υπάρχουν νέοι με προσόντα; Δεν θα μπορούσε να αναλάβει ο γιος σας;» διερωτήθει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μάρκου και αναρωτήθηκε αν ο κ. Ζαχαράκης έχει πάει ποτέ στην Ηπείρου να θεωρήσει βιβλιάριο στον ΟΠΑΔ, ώστε να δει τις ουρές των ασφαλισμένων και την ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας για νεποτισμό.
 
Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης παρατήρησε ότι «ο κ. Ζαχαράκης έχει κάνει ήδη τον κύκλο του, διετέλεσε και βουλευτής και κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει σπιτάκι του αφού έχει εξασφαλισμένη και τη σύνταξή του». Είπε ακόμη, ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο μεγάλα ποσοστά έστω και ένας μορφωμένος νέος να μην φύγει στο εξωτερικό και να αναλάβει μια τέτοια θέση θα είναι θετικό.
 
«Θέλω να επισημάνω ότι και ο κ. Σόιμπλε που είναι άνω των 70 και με προβλήματα υγείας, κυριαρχεί όχι μόνο στη Γερμανία αλλά στην Ευρώπη» σχολίασε από την πλευρά του  ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Κρεμαστινός. 
 
Ο κ.Ζαχαράκης όμως δεν πτοήθηκε. Υπεραμύνθηκε του νεαρού της ηλικίας του δηλώνοντας ότι «είμαι γεννημένος το 1937 και άρα η κυρία Μάρκου μου πρόσθεσε δύο χρόνια» είπε ο νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ σχολιάζοντας επίσης ότι «το ζήτημα της ηλικίας δεν πάντοτε ευθέως ανάλογο με την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα».
 
 «Εγώ δεν δέχθηκα να είμαι πρόεδρος του ΟΠΑΔ για να βολευτώ. Είμαι συνταξιούχος και άρα αναλαμβάνοντας μια τέτοια θέση θα έχω και μείωση αποδοχών διότι είμαι συνταξιούχος» είπε ο κ. Ζαχαράκης.
 
Πάντως ο  νέος πρόεδρος του ΟΠΑΔ σημείωσε, επίσης, ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα εξορθολογισμού των δαπανών αλλά μένουν ακόμη να γίνουν και άλλα σε αυτή την κατεύθυνση και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν ήδη 30.000 κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας του ΟΠΑΔ που δεν δικαιούνταν να τα έχουν.

Από το πλεόνασμα θα πάρουν ΚΑΠΟΙΟΙ στρατιωτικοί και μάλλον λίγοι - Δηλώσεις Σαμαρά



Διανομή ενός ποσού πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα στους ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Αλλά πριν χαμογελάσουν οι στρατιωτικοί άκουσαν και τα παρακάτω:
"Με ικανοποίηση μεγάλη σας ανακοινώνω ότι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αμέσως σε 1 εκατομμύριο ελλήνων με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή σε αυτούς που αδικήθηκαν και τα έχουν περισσσότερο ανάγκη. Και μιλώ για τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους”.
Και κάπου εδώ αρχίζει …το θρίλερ. Για την ακρίβεια το νέο θρίλερ! Ποια θα είναι τα κριτήρια; Έχει ακουστεί ότι θα πάρουν χρήματα όσοι έχουν μικτό μισθό κάτω από 1500 !!!
Ποια θα είναι τα περιουσιακά στοιχεία που επηρεάζουν; Στα Γενικά Επιτελεία επικρατεί αναβρασμός ,σύγχυση και εκνευρισμός αφού η καχυποψία κυριαρχεί όχι αδικαιολόγητα.
Η προσμονή για μια θετική εξέλιξη έδωσε την θέση της στην απογοήτευση αφού όλοι εκτιμουν ότι το “μοίρασμα Σαμαρά” θα αφορά ελάχιστους και προσθέτουν ότι πέρασε η “γραμμή Βενιζέλου” που έλεγε να μην δοθούν χρήματα στους στρατιωτικούς γιατί “έχουν να παίρνουν από το ΣτΕ”.

Κωσταράκος προς απόστρατους : "Φορέστε τα παράσημα με κοστούμι την 25η Μαρτίου"!

Είναι ενθαρρυντικό ότι στο ΓΕΕΘΑ διατηρούν μια αξιοθαύμαστη ψυχραιμία την ίδια ώρα που “χαλάει ο κόσμος” στις Ένοπλες Δυνάμεις . Κι έτσι ασχολούνται με τα παράσημα που θα μπορούν να φοράνε οι απόστρατοι -που πιθανόν να γίνουν βετεράνοι- με τα κοστούμια τους!  Το έγγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ προς τους προέδρους των θεσμικών ενώσεων αποστράτων υπενθυμίζει στα μέλη των ενώσεων ότι μπορούν αν θέλουν να προσέλθουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου φορώντας τα παράσημά τους με πολιτική περιβολή. Στο τέλος του εγγράφου μάλιστα ο Α/ΓΕΕΘΑ επισημαίνει: “Προσβλέπω στην θετική ανταπόκρισή σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων”. Γιατί τόση αγωνία για το αν θα ανταποκριθούν οι απόστρατοι στο κάλεσμα να φορέσουν παράσημα με κοστούμι δεν το καταλαβαίνουμε. Ευχόμαστε να υπάρχουν ανάλογες ανησυχίες και γι΄ άλλα θέματα.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ

Ισοδύναμα για να επιστραφούν χρήματα στους στρατιωτικούς επιμένει ο Σταϊκούρας ...



Επιστρέφονται οι περικοπές στους ένστολους, αλλά θα καλυφθούν με ισοδύναμα μέτρα, δηλαδή με έμμεσους ή άμεσους φόρους σε άλλες κατηγορίες πολιτών ή και στους ...ίδιους , με περικοπές δαπανών  από άλλα σημεία του προ'υ'πολογισμού   κλπ!  Το είπε, όπως μετέδωσε χθες το βράδυ από τον Real FM  o  έγκριτος οικονομικός συντάκτης κ. Καψώχας,  ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ Στα'ι'κούρας, χωρίς όμως ο ίδιος να προσδιορίσει ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα ισοδύναμα μέτρα.Ειπώθηκε όμως ότι  αυτό προβλέπεται στην τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Με τα  ισοδύναμα αυτά μέτρα  θα επιστραφούν οι περικοπές στους ένστολους που έγιναν από την 1η Αυγούστου 2012 αναδρομικά, αφού πρώτα καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ που τις έκρινε αντισυνταγματικές. 

Οι επιστροφές αφορούν περίπου 268.500 εν ενεργεία στελέχη και αποστράτους  των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού η απόφαση του ΣτΕ επηρεάζει τις αποδοχές Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών και Στρατιωτικών και των τριών Κλάδων. Το υπουργείο Οικονομικών , σύμφωνα με διαρροές στελεχών του, υπολογίζει  ότι το κόστος για όλους αυτούς είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αναδρομικών και λίγο κάτω από 500 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος. 

Ανεξάρτητα από το εφάπαξ ''μέρισμα'' από το ''πρωτογενές πλεόνασμα''

 Τα παραπάνω  είναι ανεξάρτητα από την εφάπαξ ενίσχυση που - μεταξύ άλλων κατηγοριών χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων κλπ -  - θα πάρουν οι ένστολοι που έχουν αποδοχές κάτω από 1.500 ευρώ (πιθανολογείται βασίμως ότι εννοούν μικτές αποδοχές). Στο  ένα εκατομμύριο δικαιούχους αυτής της κατηγορίας θα μοιραστεί άμεσα ποσόν πάνω από 500 εκατ. ευρώ κοινωνικό μέρισμα  από το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.όπως ανέφερε  το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμάρας από το υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώνοντας την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το οικονομικό επιτελείο, όσον αφορά στο κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατ. ευρώ, τον Μάιο θα καταβληθούν εφάπαξ εισοδηματικές ενισχύσεις στις ασθενέστερες ομάδες με κριτήρια ανάλογα αυτών της χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι ΗΠΑ αποδομούν Ερντογάν! "Είναι επικίνδυνος..."

Επιμέλεια;  Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Έκθεση που σύμφωνα με δημοσίευμα  της  εφημερίδα. Cumhuriyet αποδίδεται σε δυο πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, αποδομεί τον Τουρκο Πρωθυπουργό και αναμένεται να βάλει φωτιά στα ...μπατζάκια  κ. Ερντογάν. αφού τον παρουσιάζει  ως κίνδυνο για τη συμμαχία ΗΠΑ – Τουρκίας.

 Ο κ. Erdogan παρομοιάζεται με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin και όσον αφορά την συμπεριφορά του στις διαδηλώσεις στο πάρκο Gezi...
καθώς και στα σκάνδαλα διαφθοράς τον εμφανίζει να λειτουργεί ως ...εκλεγμένος σουλτάνος!
 Η έκθεση είναι, σύμφωνα με την αρθρογράφο κ. Duygu Guvenc,  των πρώην πρέσβεων των ΗΠΑ, κ κ Eric Edelman και Morton Abramowitz, και έγινε σχετικά με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

''Ισλαμιστής Φράνκο'', ο Ερντογάν

Ο τίτλος του άρθρου - που δημοσιεύτηκε την Κυριακή - είναι  «Ο Erdogan ''Ισλαμιστής Φράνκο''» και ο υπότιτλος «Σύμφωνα με έκθεση πρώην πρέσβεων των ΗΠΑ, ο (Τούρκος)Πρωθυπουργός για να διατηρήσει τη δύναμή του, δε θα είναι υποψήφιος για την Cankaya (Προεδρία). Σύμφωνα με την έκθεση, ο Πρωθυπουργός αποτελεί κίνδυνο για τη συμμαχία ΗΠΑ – Τουρκίας». Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στην έκθεση  η οποία,όπως σχολιάζει η δημοσιογράφος, αναμένεται να εξοργίσει την Άγκυρα.
Οι δύο πρώην Πρέσβεις των ΗΠΑ φέρονται να προειδοποιούν ότι μια τέτοια κυβέρνηση στην Τουρκία δεν μπορεί να είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ.Για τον Τούρκο Πρωθυπουργό σημειώνεται ότι για να διατηρήσει τη δύναμή του, δε θα είναι υποψήφιος  για την Προεδρία.
 Για τις δημοτικές εκλογές γράφουν ότι μεγάλες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP το δήμο της Άγκυρας, ενώ στην Κων/πολη αναμένεται να κερδίσει και πάλι ο Topbas.
 
Την έκθεση σχολιάζει και στο  φύλλο της Δευτέρας  ο αρθρογράφος κ. Utku Çakırözer επισημαίνοντας τα ακόλουθα σημεία της:

• Περισσότερες κασέτες με στόχο την τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να διαρρεύσουν μετά τις εκλογές
• Οι εντάσεις θα βλάψουν την οικονομία της χώρας και θα προκαλέσουν την κατάρρευση του Erdoğan
Για τις Ενοπλες Δυνάμεις

• Οι διαμάχες με το κίνημα Gülen έχουν αναγκάσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό  να επιδιώξει στενότερες σχέσεις με το στρατό, αλλά  αυτός είναι επικίνδυνος χειρισμός δεδομένου ότι οι υποστηρικτές του Gülen έχουν χαμηλόβαθμους αξιωματικούς στο σώμα του Στρατού
• Το CHP έχει πιθανότητες να επικρατήσει του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα
• Ο Πρόεδρος  Abdullah Gül θα μπορούσε να εκλεγεί για άλλη μια θητεία, πλην όμως τα κόμματα  CHP και MHP θα μπορούσαν να κερδίσουν σε περίπτωση που συμφωνήσουν να υποστηρίξουν τον ίδιο υποψήφιο
• Η υποστήριξη προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό  γνωρίζει πτώση.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)