Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΜΥΚ: Το περιστατικό στις ακτές της Αλβανίας που αγγίζει τα όρια του θρύλου.

Η ιστορία που ακολουθεί, είναι πέρα ως πέρα αληθινή, αλλά δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί λόγω του υψίστου βαθμού απορρήτου που υπήρξε και της δράσης που ανέλαβε μία Ελληνική ομάδα.
Η όλη επιχείρηση έγινε "προς παραδειγματισμό" και μέχρι σήμερα αυτοί που τότε είχαν πάρει το μήνυμα, εξακολουθούν να είναι πολύ προσεκτικοί απέναντι στη χώρα μας.

Η ιστορία μεταφέρθηκε από Αγιορίτη μοναχό, στον οποίο εξιστορήθηκε από έναν από τους πρωταγωνιστές της και ο οποίος ζήτησε ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να ηρεμήσει μετά από αυτά που για την πατρίδα του έκανε.

Η ιστορία ξεκινάει κάπου στο 1993, όταν βρέθηκε νεκρός λιμενικός στην περιοχή της Ηπείρου. Τον είχαν σκοτώσει Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, επειδή προφανώς "έπεσε επάνω" τους κατά την μεταφορά ναρκωτικών στη χώρα μας. Η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα δελτία ειδήσεων και από όλα τα ΜΜΕ. Η δράση των συμμοριών Αλβανών που εμπορεύονταν τον λευκό θάνατο είχε αυξηθεί το τελευταίο διάστημα πριν την δολοφονία του άτυχου λιμενικού και η ίδια η εκτέλεσή του (περί εκτελέσεως επρόκειτο) έδειχνε πως οι Αλβανοί λαθρέμποροι είχαν αποθρασυνθεί.

Η αρμόδια Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ήδη συλλέξει όλες τις πληροφορίες για μία συγκεκριμένη ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στο Ιόνιο και που είχε αρκετά μέλη, περίπου 70, που ασχολούνταν με την μεταφορά και την ασφάλεια των ναρκωτικών προς τη χώρα μας. Ήδη ήταν γνωστός ο χώρος που χρησιμοποιούσαν ως έδρα της «επιχείρησής» τους και δεν ήταν άλλος από ένα παραλιακό ξενοδοχείο στην Αλβανία, που μέχρι πριν λίγα χρόνια χρησιμοποιούνταν από τα μέλη του κόμματος του Χότζα για να πραγματοποιούν τις διακοπές τους. Το ξενοδοχείο βρισκόταν απέναντι από την Κέρκυρα κι έτσι θα ήταν πολύ εύκολο να πλησιάσει κανείς σε αυτό αλλά και να διαφύγει πάρα πολύ γρήγορα.



Το ίδιο βράδυ, του θανάτου του λιμενικού, μία επίλεκτη ομάδα, αποτελούμενη από 5 άνδρες, με μία εξωλέμβιο έφυγε από την Κέρκυρα για να «επισκεφθεί» τους Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μισή ώρα αργότερα, αθόρυβα τέσσερις άνδρες της ομάδας έβγαιναν μέσα από την θάλασσα στην παραλία του ξενοδοχείου, ενώ ο πέμπτος είχε βρει ένα σημείο όπου έκρυψε την εξωλέμβιο και σύμφωνα με το σχέδιο πήρε την κατάλληλη θέση για υποστήριξη των υπολοίπων κατά την έξοδό τους.

Με πλήρη εξοπλισμό και με διόπτρες νυχτερινής όρασης και οι πέντε «εισβολείς» κινιόντουσαν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι βλέποντας τα πάντα, ενώ δεν τους έβλεπε κανείς. Οι σιγαστήρες στα μικρά ταχυβόλα που επέλεξαν, ιδανικά για δράση σε μικρούς χώρους και για μικρές αποστάσεις, σε λίγο άρχισαν να ακούγονται ελαφριά μέσα στη νύχτα. Οι κάμερες που είχαν ενσωματωμένες στο δεξιό μέρος του κεφαλιού τους, κατέγραφαν όλα τα «περιστατικά». Ανέβηκαν γρήγορα την ανηφόρα από την παραλία μέχρι το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου, χωρίς να υπάρξει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. 

Η είσοδός τους έγινε με πλήρη αλληλοκάλυψη και μετά από λίγα λεπτά βγήκαν και άρχισαν να κατηφορίζουν προς την παραλία, αλληλοκαλυπτόμενοι. Δεν είχε ακουστεί ούτε ένας κανονικός πυροβολισμός. Δεν πρόλαβε κανείς από τους «ενοίκους» του ξενοδοχείου-γιάφκα να καταλάβει τι ακριβώς έγινε. Πολύ γρήγορα, ο πέμπτος της ομάδας άρχισε να τους καλύπτει με πυρά εξ αποστάσεως, προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερη σύγχυση. Στην διόπτρα του όμως δεν έβλεπε κανέναν. Δεν βγήκε κανείς έξω…

Η ομάδα των τεσσάρων ανδρών μετακινήθηκε πολύ γρήγορα προς την εξωλέμβιο. Όλοι τους συναντήθηκαν, μετρήθηκαν γρήγορα και ξεκίνησαν. Θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν, «βραδιά εκπαίδευσης», αλλά δεν ήταν... Αυτό το γνώριζαν ήδη περισσότεροι από 50 Αλβανοί κακοποιοί που δεν είδαν τον ήλιο να ανατέλλει την επομένη ημέρα…

Από τότε, οι κινήσεις των Αλβανών εμπόρων του λευκού θανάτου στο Ιόνιο, μειώθηκαν πάρα πολύ. Πήραν μία απάντηση που τους έκανε να καταλάβουν πως εάν θέλουν παιχνίδια, θα πρέπει να γνωρίζουν και να τα παίζουν μέχρι τέλους… Οι άνδρες που συμμετείχαν δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι γι αυτό που έκαναν, αλλά δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση…

Την ημέρα της κηδείας του άτυχου λιμενικού, η ψυχή του σίγουρα θα χαμογελούσε ικανοποιημένη, έστω και μετά θάνατον…

ΠΗΓΗ:greek-national-pride.com

Φεύγουν χωρίς όριο 150.000 ασφαλισμένοι

Σύμφωνα με το ένθετο ''ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ'' της Εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τους ενστόλους. Οσον αφορά τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ξεκινούν από τα 24,6 για θεμελίωση το 2010 και σταδιακά αυξάνονται
Δικαίωμα για έξοδο στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας έχουν 150.000 ασφαλισμένοι...

αρκεί να συμπληρώσουν τα κατά περίπτωση απαιτούμενα έτη ασφάλισης. Μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης ανεξαρτήτως ηλικίας, με μεγάλους κερδισμένους όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983.
Για παράδειγμα, στο Δημόσιο και στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι μπορούν να αποχωρήσουν με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Η ευνοϊκή αυτή διάταξη αφορά άνδρες και γυναίκες που ξεκίνησαν να εργάζονται πριν από την 1η Ιανουαρίου 1983 ανεξαρτήτως του πότε θεμελιώνουν δικαίωμα.
Ευνοϊκότερες διατάξεις ισχύουν για μεγάλες ομάδες γυναικών, καθώς προβλέπεται πως:
Οι έγγαμες γυναίκες και οι μητέρες στο Δημόσιο μπορούν να αποχωρήσουν ακόμα και με 24 έτη και 6 μήνες ασφάλισης. Η ρύθμιση αφορά γυναίκες που ασφαλίστηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982.
Οι μητέρες τριών τέκνων που εργάζονται στο Δημόσιο ή καλύπτονται από τα λεγόμενα ειδικά ταμεία συνταξιοδοτούνται με 20 έτη ασφάλισης. Ωστόσο, αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.
Φεύγουν χωρίς όριο 150.000 ασφαλισμένοι
Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν και για τους ένστολους, που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν υπό προϋποθέσεις χωρίς όριο ηλικίας. Οσον αφορά τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ξεκινούν από τα 24,6 για θεμελίωση το 2010 και σταδιακά αυξάνονται.
Αυστηρότερο είναι το πλαίσιο στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, όπου τα περιθώρια εξόδου χωρίς όριο ηλικίας είναι περιορισμένα. Ειδικότερα, η μόνη δυνατότητα για σύνταξη χωρίς όριο είναι η συμπλήρωση 37 ετών (11.100 ημέρες) μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.
Μάλιστα υπάρχουν και περιορισμοί όσον αφορά το Ταμείο που συμπληρώνονται οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης. Στην περίπτωση του ΙΚΑ τα 37 έτη πρέπει να έχουν συμπληρωθεί σε φορέα μισθωτών, ενώ στον ΟΑΕΕ πρέπει να έχουν διανυθεί σε ένα από τα τρία Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ ή ΤΣΑ).

Θράκη: Το στρινγκ της οργής

Την τιμή των γυναικών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη ανέλαβε να υπερασπιστεί η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου και νυν δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής εξαιτίας ενός… στρινγκ, που παραλίγο να καθίσει στο σκαμνί τον πρώην πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Ροδόπης κ. Κώστα Λιούρτα.
Στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Κώστας Λιούρτας ανάρτησε την φωτογραφία μιας νεαρής μουσουλμάνας που φοράει μαντίλα και σιθρού φόρεμα, όπου κάτω από αυτό διακρίνεται φανερά το αποκαλυπτικό εσώρουχό της.  «Απίστευτη φωτό! Μουσουλμάνα στη Θράκη με μαντίλα και… στρινγκάκι», ήταν ο τίτλος της ανάρτησης που συνόδευε την επίμαχη φωτογραφία που ο κ. Λιούρτας απέδωσε σε νεαρή κοπέλα της μουσουλμανικής μειονότητας. «Η μαντίλα και το… στρινγκ» «Μια νεαρή Ελληνίδα μουσουλμάνα της Θράκης απαθανατίστηκε από ερασιτεχνικό φωτογραφικό φακό να φορά τη μαντίλα (ως καλή θρησκευόμενη), αλλά από κάτω ήταν σκέτη… κόλαση! Η κοπέλα φορούσε ένα αεράτο φόρεμα, το λες και σιθρού, το οποίο άφηνε να διαφανεί το στρινγκ εσώρουχό της! Δεν μπορούμε να πούμε, κορμάρα το κορίτσι! Μόνο μια απορία την έχουμε: αφού τολμά, τη μαντίλα τι την ήθελε; Μήπως γιατί ο εν λόγω ενδυματολογικός συνδυασμός την κάνει πιο σέξι; Αγνωστες οι βουλές των γυναικών, ανεξαρτήτου θρησκεύματος!» έγραψε ο ίδιος καυστικά, ξεσηκώνοντας ποικίλες αντιδράσεις στους κύκλους της μειονότητας που δήλωσαν θιγμένοι τόσο από τη φωτογραφία όσο και από το κείμενο της εν λόγω ανάρτησης. Η επίμαχη φωτογραφία, που δείχνει νεαρή μουσουλμάνα να φοράει μαντίλα και σιθρού φόρεμα, όπου διακρίνεται φανερά το εσώρουχό της. «Προέρχεται από τη Γαλλία», υποστηρίζει η κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου Η πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου, νυν δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής, με ανακοίνωση που εξέδωσε απειλεί τον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης με μηνύσεις, κάνοντας λόγο για φωτογραφία που προσβάλλει το Ισλάμ και το γυναικείο φύλο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τραβηχτεί στην Ελλάδα αλλά στη Γαλλία. «Καταγγέλλουμε τον κ. Λιούρτα, ο οποίος για πολλά χρόνια εκλέχτηκε με τη στήριξη των επαγγελματιών της μειονότητας στο προεδρικό αξίωμα ενός σημαντικού φορέα για την περιοχή μας, για την προσβολή που ξεπερνά και τα όρια της χυδαιότητας. Απαιτούμε την άμεση διαγραφή και απομάκρυνση της εν λόγω φωτογραφίας και των σχολίων που βρίσκονται στον εν λόγω ιστότοπο, όπως και τη δημόσια προφορική και γραπτή συγγνώμη του τέως προέδρου και δηλώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας». Στην ίδια ανακοίνωση η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως η νεαρή κοπέλα της επίμαχης φωτογραφίας είναι από τη Γαλλία «και με κανέναν τρόπο δεν απεικονίζει μια μουσουλμάνα γυναίκα, μέλος της μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Η επίμαχη φωτογραφία φαίνεται πως εδώ και καιρό κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ αφήνονται αιχμές για τη γνησιότητά της. Η κυρία Μουσταφάογλου δεν κρύβει τις σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Στις εκλογές του 2010 η ίδια ήταν επικεφαλής «τουρκόφωνου» συνδυασμού στην πόλη. Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την έντονη αντίδρασή της στην επίμαχη φωτογραφία που ανάρτησε ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης στην ενόχληση του προξένου κ. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, αφού μια μουσουλμάνα με αισθησιακά εσώρουχα δεν συνάδει προφανώς με το προφίλ της «πιστής» μουσουλμάνας που θέλει να προβάλλει στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν, με όλα τα σχετικά παρατράγουδα, όπως η απαγόρευση δημόσιων φιλιών κ.ά. Και οι μουσουλμάνες των καλλιστείων Μετά τις αντιδράσεις, ο κ. Λιούρτας διέγραψε την ανάρτηση με την επίμαχη φωτογραφία.  Ωστόσο φαίνεται πως βρήκε σύμμαχο τον γνωστό μειονοτικό δημοσιογράφο Αμπντούλ Χαλίλ Ντεντέ, ο οποίος επιτέθηκε στους «σεμνότυφους» της μειονότητας, δημοσιεύοντας στο προφίλ του φωτογραφίες από τον πρόσφατο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Θράκη 2013» όπου συμμετείχαν και νεαρές μουσουλμάνες, οι οποίες μεταξύ άλλων φορούσαν και προκλητικά μαγιό. «Δημοτικές εκλογές έρχονται και η κυρία Μουσταφάογλου φιλοδοξεί να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Κομοτηνής. Η αντίδρασή της οφείλεται καθαρά σε ψηφοθηρικούς λόγους και σε μια προσπάθειά της να συσπειρώσει ψήφους της μειονότητας. Για τον ίδιο λόγο αντέδρασαν πρώην και νυν μειονοτικοί βουλευτές, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους από τη συντηρητική μερίδα της μειονότητας», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Λιούρτας, καταλήγοντας καυστικά: «Ευτυχώς που τα κορίτσια που πήραν μέρος στον πρόσφατο διαγωνισμό ομορφιάς δεν ρώτησαν την κυρία Μουσταφάογλου τι στρινγκ ή τι τάνγκα θα φορέσουν για να δείξουν τα υπέροχα κορμιά τους μπροστά στην κριτική επιτροπή και στους θεατές που παρακολούθησαν τον διαγωνισμό». Από τον πρόσφατο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Θράκη 2013», όπου συμμετείχαν και κοπέλες της μειονότητας. Ανάμεσά τους και η νεαρή Σεδέφ Μπεκίρογλου, που κέρδισε τον τίτλο Miss Young «ΣΕΞΙΣΜΟΣ» Η κόντρα Μουσταφάογλου - Λιούρτα άναψε φωτιές στους χρήστες των social media στην περιοχή, με τους μεν να κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης για «σεξισμό» και τους δε να καυτηριάζουν την προσπάθεια της νυν δημοτικής συμβούλου Κομοτηνής να εμφανιστεί ως υπερασπίστρια της τιμής των γυναικών της μειονότητας και του τι εσώρουχο θα φορούν και αν αυτό συνάδει με τη θρησκεία τους.  Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια τοπικών εφημερίδων: «Θα περιμέναμε από τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου να παρεμβαίνει με ανακοινώσεις της για τα σοβαρά και πραγματικά προβλήματα αυτής της πόλης. Αλλωστε γι’ αυτά την εξέλεξαν οι δημότες και όχι για να υπερασπίζεται την ηθική τους», όπως έγραψε ο «Χρόνος».

Στουρνάρας: ξεχάστε τη μείωση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα

- Με πρόσχημα το “πάγωμα” της αγοράς ο υπουργός λέει ότι δεν μπορούν να προσδιοριστούν νέες αντικειμενικές
- Στα ύψη θα παραμείνει η φορολόγηση των ακινήτων με τις τιμές προ κρίσης
- Ξεκάθαρα φορομπηχτική η απόφαση του υπουργείου ΟικονομικώνΟύτε κουβέντα δεν θέλουν να ακούν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών για μείωση των αντικειμενικών αξιών.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η τρόικα απαιτεί τα έσοδα να είναι στοπ ύψος εκείνων του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ και έτσι οποιαδήποτε μείωση των αντικειμενικών αξιών θα τίναζε τα ποάντα στον αέρα.
Όπως και ο Γ.Γ. εσόδων πριν μερικές μέρες ο Ι. Στουρνάρας με έγγραφό του στη Βουλή ξεκαθαρίζει:
«στην παρούσα οικονομική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από μεγάλες διακυμάνσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της xώρας με σημαντικές επιπτώσεις και στην αγορά ακινήτων, ο καθορισμός νέων αντικειμενικών αξιών είναι τουλάχιστον επισφαλής».
Δεν πέφτουν οι αντικειμενικές για να μην μειωθούν οι φόροι
Ο υπουργός όμως προχωράει ένα βήμα παραπέρα, επικαλούμενος το πάγωμα της αγοράς ακινήτων το οποίο όπως λέει δεν επιτρέπει των προσδιορισμό αγοραίων τιμών ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι Αντικειμενικές: «η έλλειψη κινητικότητας στην αγορά ακινήτων με συνέπεια να μην υπάρχει ικανοποιητικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα αγοραπωλησιών, όπως σε κανονικές συνθήκες της αγοράς, όπου οι τιμές διέπονται από τον κανόνα της αγοράς και της ζήτησης, δεν επιτρέπει την προσέγγιση των πραγματικών αξιών των ακινήτων και τον προσδιορισμό νέων, περισσότερο αξιόπιστων, αντικειμενικών αξιών».
Με το... απίστευτο αυτό παράδειγμα ο υπουργός προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι θα παραμείνουν οι στρεβλές ως προς την πραγματικότητα τιμές. Ξεκάθαρα όμως ομολογεί ταυτόχρονα ότι ο πραγματικός λόγος είναι τα έσοδα. Ότι δεν επιθυμεί το υπουργείο μείωση της φορολογίας.
Ο υπουργός απαντά με "θα" για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα εξετασθεί το θέμα της αναμόρφωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με γνώμονα την προσφορότητα, την αναλογικότητα, καθώς και κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες του Κράτους».Το έγγραφο του κ. Στουρνάρα διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, με την οποία καλούσε τον υπουργό να εξηγήσει γιατί ο επαναπροσδιορισμός και η σύγκλιση των αντικειμενικών και εμπορικών αξιών δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Η βουλευτής έχει επισημάνει ότι ο φόρος υπολογίζεται με αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν πια καμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς η αγορά ακινήτων έχει πλήρως καταρρεύσει. Αποτέλεσμα είναι, όπως έχει επισημάνει, να τιμωρούνται για μια ακόμη φορά οι πολίτες που κατάφεραν με διαφανή τρόπο και με φορολογημένα εισοδήματα να αποκτήσουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο.

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου

Σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – Θα ακολουθήσει πορεία  προς τη Βουλή και συναυλία ενώ στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση και πορεία
Μαθητές και φοιτητές είχαν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια, για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήτριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του στα Εξάρχεια, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Στα Προπύλαια η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί με την αστυνομία να έχει λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα από τις 10:00 το πρωί έχει δοθεί εντολή να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο». Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στα δρομολόγια των λεωφορείων.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ νέα συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη και στις 18.00 το απόγευμα ξανά στα Προπύλαια.
Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις
Στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα μαθητές, ενώ στις 18:00 το απόγευμα στο ίδιο σημείο απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΕΕΡΦΑ και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στο Βόλο οργανώνεται πορεία στις 5 το απόγευμα από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ανακοινώσεις - κάλεσμα για συμμετοχή, εξέδωσαν το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Εργατικό Επαναστατικό κόμμα.
Στην Πάτρα,  έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες, οι οποίες και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, τόσο για το πρωί όσο και για το απόγευμα. Επίκεντρο το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου.
Στο Αγρίνιο διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημάδη από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγρινίου.
Στην Καρδίτσα διοργανώνεται συγκέντρωση στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας ενώ την ίδια ώρα κάλεσμα απευθύνει η Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί υπάρχουν ρυθμίσεις (διακοπές-εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.
Επιπλέον από τις 5 τα ξημερώματα δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους εξής δρόμους: Εθν. Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Εθν. Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ. Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι Γρ. Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Δημ. Γούναρη μέχρι Εθν. Αμύνης), Βασ. Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Καρόλου Ντηλ), Καρόλου Ντηλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ. Ηρακλείου), Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ. Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.
Η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Αγγελάκη θα απαγορεύεται από το απόγευμα (5 μ.μ.) της προηγούμενης μέρας. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας, σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

Πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα

Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα. "Έφυγε ήρεμα" σε ηλικία 95 ετών, στο σπίτι του.
Ζούμα: "Το έθνος έχασε το σημαντικότερο τέκνο του"
Την είδηση του θανάτου του Νέλσον Μαντέλα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ν.Αφρικής, Τζ. Ζούμα.
"Το έθνος έχασε το σημαντικότερο τέκνο του, ο λαός έχασε τον πατέρα του", τόνισε, συγκινημένος και ντυμένος στα μαύρα ο Ζούμα, υπογραμμίζοντας ότι ο Μαντέλα διακρινόταν, πέρα από τους πολιτικούς αγώνες του, για την "ταπεινότητα, την ανθρωπιά και τη συμπόνια" που έδειχνε σε όλους.
"Οι σκέψεις και οι προσευχές μας αυτήν την ώρα είναι με την οικογένειά του, στην οποία οφείλουμε ευγνωμοσύνη διότι θυσίασε πολλά για να είναι ελεύθερος ο λαός μας", συνέχισε ο Ζούμα αναφερόμενος ονομαστικά στη σύζυγό του, την Γκράσα Μασέλ, την πρώην σύζυγό του Ουίνι Μαντέλα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του.
"Σκεφτόμαστε επίσης τους συντρόφους και τους φίλους του που πολέμησαν μαζί με τον Μαντίμπα, σκεφτόμαστε το λαό που σήμερα θρηνεί τον χαμό του μοναδικού ανθρώπου που πάνω απ' όλους ενσάρκωσε τις ελπίδες του για ειρήνη και συμφιλίωση", πρόσθεσε ο πρόεδρος.
Ο Ζούμα είπε ακόμη, ότι ο Μαντέλα θα κηδευτεί δημοσία δαπάνη και ότι οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες από την Παρασκευή έως και την τέλεση της κηδείας του.
South African President Zuma says that Nelson... από reuters

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)