Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Αφήνουν χωρίς επιδόματα το... χακί

Σθεναρή άρνηση του ΥΠ.ΟΙΚ. να αποδεσμεύσει κονδύλι 13 εκατ. ευρώ για τα στελέχη των Ε.Δ. της παραμεθορίου
Στις οχλήσεις του Πενταγώνου ο κ. Σταϊκούρας απαντάει με «όχι» παρά το ότι τα χρήματα δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον κεντρικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, αφού θα εξοικονομηθούν μέσα από τη μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ε.Δ.

Στον «τοίχο» του υπουργείου Οικονομικών σκοντάφτουν όλες οι προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να υιοθετήσει μέτρα που θα μπορούσαν αφενός να ανακουφίσουν οικονομικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αφετέρου να... τονώσουν το ηθικό και να ενισχύσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους.

Υψηλόβαθμοι κύκλοι του ΥΠ.ΟΙΚ. εμφανίζονται απρόθυμοι να κάνουν ακόμη και την παραμικρή οικονομική παραχώρηση προς το στράτευμα, έστω και εάν πρόκειται για μικρά ποσά, τα οποία όμως διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα του στρατιωτικού προσωπικού.

Δικαιολογία

Ενδεικτική της στάσης με την οποία αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών την άμυνα της χώρας είναι η άρνηση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα προς το ΥΠΕΘΑ να αποδεσμεύσει ένα κονδύλι της τάξης των 13 εκατ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί ως επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ε.Δ. που υπηρετούν στον Έβρο και τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Παρά τις συνεχείς επαφές και οχλήσεις που έχουν γίνει οπό την πλευρά κύκλων του Πενταγώνου προς το ΥΠ.ΟΙΚ. γι΄ αυτό το θέμα, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει γίνει το παραμικρό και αυτό παρά το γεγονός ότι το αντίστοιχο κονδύλι δεν πρόκειται να επιβαρύνει περαιτέρω τον κεντρικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης αφού τα χρήματα θα εξοικονομηθούν μέσα από την αντίστοιχη μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ε.Δ.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μάλιστα στις περισσότερες από τις συζητήσεις που έχουν γίνει προς την παραπάνω κατεύθυνση επικαλούνται συνεχώς και μονίμως τον «μπαμπούλα» της Τρόικας, αδιαφορώντας επί της ουσίας για τον κίνδυνο να καταρρεύσει η αμυντική δυνατότητα αποτροπής της χώρας σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που κυριαρχεί η αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.

Αναστήλωση ηθικού

«Το ότι κρατάμε το εθνικό αμυντικό σύστημα μας όρθιο είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Διαβάζετε και έχουν γραφτεί πολλά για τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί, προφανώς γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η άμυνα της Ελλάδας δεν αφορά μόνο στη χώρα μας που είναι η βασική προτεραιότητά μας, αλλά λειτουργεί και ως σταθεροποιητικός μοχλός για τις γενικότερες εξελίξεις από τις οποίες απειλείται συνολικά όχι μόνο η πατρίδα μας αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη. Λίγοι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται ότι όταν μιλάμε για την κρίση στη Συρία, στην ουσία μιλάμε για μια απόσταση από τη Λάρισα έως τη Ρόδο. Άλλο τόσο χρειάζεται για να είναι κανείς στο επίκεντρο μιας περιοχής που αυτόν τον καιρό φλέγεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος προχθές στα στελέχη και στο προσωπικό του ΑΤΑ και της 110 ΠΜ στη Λάρισα.

Μέσα στις προθέσεις αλλά και στις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η άμεση αναστήλωση του ηθικού του στρατεύματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αλλά και να αυξηθούν οι πιέσεις προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλείσουν θέματα που αφορούν την εισοδηματική ενίσχυση και διευκόλυνση της καθημερινότητας των στελεχών του στρατεύματος.

Διατήρηση υποδομών

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πώς έχουν τα πράγματα και προσπαθώ κάθε φορά να περάσω το μήνυμα αυτό συνολικά στο στελεχιακό δυναμικό και στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Κρατούμε λοιπόν γερά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πρέπει να σας πω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό που τελικά κατορθώσαμε, δηλαδή αυτή η χρονιά να μην έχει καμία, μα καμία επίπτωση, καταρχήν στις απολαβές σας, αλλά από την άλλη μεριά και στη λειτουργία του αμυντικού μας συστήματος, δηλαδή οε ό,τι αφορά τη διατήρηση των υποδομών μας και την απρόσκοπτη λειτουργία του», επισήμανε σχετικά ο κ. Αβραμόπουλος κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο ΥΕΘΑ πρόκειται να ξεκινήσει μπαράζ επισκέψεων σε ακριτικές μονάδες της χώρας προκειμένου να τονώσει το ηθικό, αλλά και να ακούσει από... πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι υπηρετούν στις μονάδες των συνόρων της χώρας.

Ανοιχτό μέτωπο για τη δωρεάν μεταφορά των στρατιωτικών

Με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία

Να σημειώσουμε πως ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο που υπάρχει μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του ΥΠ.ΟΙΚ. αφορά την ελεύθερη κυκλοφορία των Ελλήνων στρατιωτικών με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, κατά τη μετακίνηση τους για εκτέλεση υπηρεσίας, στα πρότυπα των συναδέλφων τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για μια πίστωση της τάξης των διακοσίων χιλιάδων ευρώ η οποία θα πρέπει, σύμφωνα και με τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Μελών Ε.Δ., να εγγραφεί στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη σιωπηρή όμως υιοθέτηση «εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών».

Το συγκεκριμένο μέτρο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική ένεση ηθικού προς το προσωπικό των Ε.Δ., ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμού. Να σημειώσουμε εξάλλου πως ήδη οπό το 2009 η δαπάνη για τις αμοιβές όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει μειωθεί περίπου κατά 37%, ενώ εάν συνυπολογιστούν η κατάργηση τόσο των πάγιων οδοιπορικών όσο και των μισθολογικών ωριμάνσεων, τότε αυτό το ποσοστό εκτοξεύεται πάνω από 50%.

Να προσθέσουμε επίσης πως σύμφωνα με τη διάρθρωση των μηνιαίων αποδοχών ανά υπουργείο και ύστερα από σχετικό υπολογισμό των επιδομάτων, οι μηνιαίες (βασικές) αμοιβές του νεοεισερχόμενου στρατιωτικού είναι από τις χαμηλότερες των δημοσίων υπάλληλων και μάλιστα δυσανάλογα μικρές για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται (24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, χωρίς υπερωριακή αποζημίωση υπηρεσιών, βαρδιών, ασκήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων, ενοίκια οικιών, κ.λπ.).
staratalogia.blogspot.gr
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 14/09/2013 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι πιο "θανατηφόροι δικτάτορες"...

Το 42χρονο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι τελείωσε με τον εξεγερμένο λαό να πανηγυρίζει πάνω από το νεκρό σώμα του άλλοτε ισχυρού ηγέτη της πιο πλούσιας πετρελαιοπαραγωγού χώρας της βόρειας Αφρικής.
Όμως ο... Συνταγματάρχης Καντάφι δεν κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο «θανατηφόρους δικτάτορες», που διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και μαζικές δολοφονίες, των τελευταίων 100 ετών.
Οι δικτάτορες που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 1 εκατ. ανθρώπους, είτε προχωρώντας σε γενοκτονίες είτε μέσω κακής διαχείρισης πόρων που οδήγησε σε λιμοκτονία το λαό τους, είναι οι εξής:
 
http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic1.jpg
12. Enver Pasha, Τουρκία
Αριθμός νεκρών: από 1,1 εκατ. μέχρι 2,5 εκατ.Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 5 (1913-1918)
Χειρότερο αδίκημα: Γενοκτονία των Αρμενίων
Τύπος καθεστώτος: Στρατιωτικό
Αιτία θανάτου: Σκοτώθηκε σε μάχη σύμφωνα με αρκετές πηγές

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic2.jpg
11. Kim II Sung, Βόρεια Κορέα
Αριθμός νεκρών: 1,6 εκατ.
Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 46 (1948-1994)
Χειρότερο αδίκημα: Ο πόλεμος της ΚορέαςΤύπος καθεστώτος: Κομμουνιστικό
Αιτία θανάτου: Καρδιακή προσβολή


http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic3.jpg
10. Ho Chi Minh, Βόρειο ΒιετνάμΑριθμός νεκρών: 1,7 εκατ.
Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 24 (1945-1969)
Χειρότερο αδίκημα: Ο πόλεμος στο Βιετνάμ
Τύπος καθεστώτος: Κομμουνιστικό
Αιτία θανάτου: Καρδιακή ανεπάρκεια

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic4.jpg
9. Pol Pot, Καμπότζη
Αριθμός νεκρών: από 1,7 εκατ. μέχρι 2,4 εκατ.Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 4 (1975-1979)
Χειρότερο αδίκημα: Γενοκτονία στην ΚαμπότζηΤύπος καθεστώτος: Κομμουνιστικό
Αιτία θανάτου: Άγνωστη

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic5.jpg
8. Saddam Hussein, Ιράκ
Αριθμός νεκρών: 2 εκατ.
Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 34 (1969-2003)
Χειρότερο αδίκημα: Γενοκτονία των Κούρδων 
Τύπος καθεστώτος: Αυταρχικό
Αιτία θανάτου: Εκτελέστηκε

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic6.jpg
7. Yahya Khan, Πακιστάν
Αριθμός νεκρών: από 2 εκατ. μέχρι 12 εκατ.
Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 2 (1969-1971)
Χειρότερο αδίκημα: Γενοκτονία στο Μπαγκλαντές
Τύπος καθεστώτος: Στρατιωτικό
Αιτία θανάτου: Άγνωστη


http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic7.jpg
6. Tojo Hideki, Ιαπωνία
Αριθμός νεκρών: 4 εκατ. 
Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 3 (1941-1944)
Χειρότερο αδίκημα: Γενοκτονία πολιτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
Τύπος καθεστώτος: Στρατιωτικό
Αιτία θανάτου: Εκτελέστηκε

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic8.jpg
5. Hirohito, Ιαπωνία
Αριθμός νεκρών: 6 εκατ. 
Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 62 (1926-1989)
Χειρότερο αδίκημα: Σφαγή στη NankingΤύπος καθεστώτος: Μοναρχία
Αιτία θανάτου: Καρκίνος

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic9.jpg
4. Chiang Kai-Shek, Κίνα
Αριθμός νεκρών: 10 εκατ. 
Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 18 (1928-1949)
Χειρότερο αδίκημα: Σφαγές
Τύπος καθεστώτος: Στρατιωτικό
Αιτία θανάτου: Νεφρική ανεπάρκεια

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic91.jpg
3. Adolf Hitler, Γερμανία
Αριθμός νεκρών: από 17 εκατ. μέχρι 20 εκατ.
Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 11 (1934-1945)
Χειρότερο αδίκημα: Το Ολοκαύτωμα
Τύπος καθεστώτος: Φασιστικό
Αιτία θανάτου: Αυτοκτονία

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic92.jpg
2. Joseph Stalin, USSR
Αριθμός νεκρών: από 40 εκατ. μέχρι 62 εκατ.Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 12 (1941-1953)
Χειρότερο αδίκημα: Στρατόπεδα Gulag Τύπος καθεστώτος: Κομμουνιστικό 
Αιτία θανάτου: Καρδιακή προσβολή

http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/21/dic93.jpg
1. Mao Zedong, Κίνα
Αριθμός νεκρών: από 45 εκατ. μέχρι 75 εκατ.Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 34 (1943-1976)
Χειρότερο αδίκημα: Η εποχή της πείνας στην Κίνα 
Τύπος καθεστώτος: Κομμουνιστικό 
Αιτία θανάτου: Καρδιακή προσβολή
 
 
Εκτός συναγωνισμού
Jeffrey-Giorgos Andrea Papandreou
Αριθμός στοχευμένων-υποψήφιων νεκρών: 5.530.427Ελληνες φορολογούμενοι.
Αριθμός παράπλευρων απωλειών: 4.469.573 (Σύνολο 10.000.000 Ελληνες)
Χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία: 2 (2009 - 2011)
Χειρότερα αδικήματα: 2 χρόνια ψέμματα,εξοντωτικοί φόροι, κλοπή μισθών και συντάξεων,
ανεργία, εξαθλίωση, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας,υπόθαλψη εγκληματιών
Τύπος καθεστώτος: Κοινοβουλευτική δικτατορία.
Χαίρει άκρας υγείας.
Αιτία παραμονής στην πρωθυπουργία:  153 ανδρείκελακαι άλλος ενας αχυράνθρωπος που ονομάζεται πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
 

Mπλοκάρουν 150.000 εκκαθαριστικά

Μάταια περίμεναν το εκκαθαριστικό της εφορίας περίπου 150.000 φορολογούμενοι, καθώς οι δηλώσεις τους έχουν τσεκαριστεί για έλεγχο και δεν πρόκειται να ξεμπλοκαριστούν, εάν δεν σπεύσουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που τους ζητούνται με ηλεκτρονικά μηνύματα το τελευταίο διήμερο.
Η καταληκτική προθεσμία που τους δίδεται είναι η 26η Σεπτεμβρίου, αν και το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες...
ότι οι έλεγχοι στις δηλώσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 16 του μηνός.
«Κατά την εξέταση των στοιχείων που δηλώσατε με τη δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013, προέκυψε η ανάγκη ελέγχου των παραστατικών που πιστοποιούν την ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων. Ως εκ τούτου, σας καλούμε να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 26.9.2013. Σε αντίθετη περίπτωση η δήλωσή σας θα προωθηθεί για έλεγχο». Αυτό αναφέρει το μήνυμα που λαμβάνουν χιλιάδες φορολογούμενοι ή αντικρίζουν μπαίνοντας με τους κωδικούς τους στο taxisnet για να δουν τι απέγινε η δήλωσή τους.
Μετά τις νέες προσκλήσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε επιπλέον 150.000 φορολογουμένους για να καταθέσουν δικαιολογητικά για όσα δήλωσαν στο Ε1, πληθαίνουν οι ουρές στις εφορίες, καθώς τα χρονικά περιθώρια που δίδονται τόσο σε αυτούς όσο και στους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ. να ελέγξουν τα στοιχεία είναι ασφυκτικά.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαχειριστούν σωστά τα χρονικά περιθώρια που έχουν και παράλληλα να ελπίζουν στην κατανόηση του εφόρου ώστε να τους δεχθεί εκπρόθεσμα χωρίς πρόστιμο, ή να βάλουν τα δικαιολογητικά σε έναν φάκελο και να τα ταχυδρομήσουν με συστημένη αλληλογραφία προς την εφορία, για να προλάβουν τυπικά τις προθεσμίες, χωρίς να ταλαιπωρούνται και να χάνουν χρόνο στις ουρές.
Για τις ημερομηνίες, πάντως, θα πρέπει να διευκρινιστεί το εξής: στον νόμο 4183/2013 (ΦΕΚ 186Α 11/9/2013), προστέθηκε διάταξη που ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία τη 16η Σεπτεμβρίου για την προσκόμιση των δικαιολογητικών, για όσους φορολογούμενους έως την 30η Αυγούστου είχε εκδοθεί ειδοποίηση από τη ΓΓΠΣ, κατά την υποβολή της δήλωσής τους. Προφανώς, πρόκειται για διαφορετική «ομάδα» φορολογουμένων που έλαβε ειδοποιητήριο για έλεγχο νωρίτερα, ενώ όσοι έλαβαν το τελευταίο διήμερο πάνε για τις 26 Σεπτεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση, και επειδή γύρω από το θέμα έχει υπάρξει σύγχυση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθούν για την καταληκτική γι' αυτούς ημερομηνία και στη συνέχεια να ταχυδρομήσουν ή να σπεύσουν στην εφορία με τα δικαιολογητικά.

Μια υπέροχη διαφήμιση από την Ταϊλάνδη





  • Share


.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)