Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μας "δουλεύει" ο Σταικούρας με την φορολογία του πετρελαίου.

Αφού πρώτα, όλο τον χειμώνα, ο Στουρνάρας μας διαβεβαίωνε ότι τα "έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης πηγαίνουν καλά" και "δεν υπάρχει περίπτωση ο φόρος να μειωθεί"...



...σήμερα, μετά το τραγικό γεγονός στην Λάρισα, και με προφανή σκοπό να κατευνάσουν την οργή του κόσμου, ο Σταικούρας βγήκε και είπε ότι "σκέφτονται αλλαγή στην φορολογία του πετρελαίου".


Γιατί, ρε; Αφού όλα είναι ..."εντός στόχων"...

Θεσσαλονίκη 13 Μαρτίου 2013.....

Απόστρατοι σε κυβέρνηση: Μας λέγατε πάνω από όλα η πατρίδα, αλλά μας πετάξατε στο δρόμο




Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα σε απόστρατους και κυβέρνηση με τους στρατιωτικούς να ανεβάζουν στο διαδίκτυο ένα νέο βιντεάκι με το οποίο διαμαρτύρονται για τις περικοπές που έχουν γίνει σε βάρος τους.
Μάλιστα αφού συνεχώς αναφέρουν πως έδωσαν και την ζωή τους για την πατρίδα, τώρα η πολιτεία τους πετάει στο δρόμο, ωστόσο...

οι ίδιοι προειδοποιούν την κυβέρνηση πως θα τους βρει απέναντι της.
ΠΗΓΗ: onalert.gr 

Μηνυμα Ναυάρχου ΣΙΔΕΡΗ....

Σεβαστοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Θέλω να σας εκφράσω κάποιες προσωπικές μου σκέψεις, που με κάνουν να πιστεύω ότι εκφράζουν τους περισσότερους εξ υμών.
Όπως θα έχετε ενημερωθεί πολλαπλά, την Πέμπτη 7η Μαρτίου στις 13:00 και στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας) θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ από το Συντονιστικό όργανο των Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΝΠΔΔ), όπου θα παρευρίσκονται και οι υπόλοιποι μη θεσμικοί φορείς (ΝΠΙΔ).
Επίσης ακόμα καλύτερα θα γνωρίσετε ότι το Σάββατο 9η Μαρτίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των ε.α. και ε.ε στελεχών των Ε.Δ-Σ.Α με τις οικογένειές τους για πορεία διαμαρτυρίας προς τη βουλή.
Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο ότι είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται μαζί:
α. οι θεσμικές ενώσεις των αποστράτων Ε.Δ & Σ.Α
β. οι μη θεσμικοί φορείς των Ε.Δ (πλέον των 65)
γ. ο επίσημος συνδικαλιστικός φορέας των ε.ε που εκπροσωπείται από τον ΣΥΣΜΕΔ
δ. οι φορείς των ε.ε και ε.α των Σωμάτων Ασφαλείας
δηλαδή όλοι όσοι μειωτικά αποκαλούνται από τους πολιτικούς και τα μμε ως «ένστολοι», όρος απαράδεκτος για αυτούς που έχουν δώσει δύο φορές θρησκευτικό όρκο στην Πατρίδα-στη Σημαία-στο Σύνταγμα, ορκισμένοι για να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους στην Πατρίδα μας. Ενώ όλοι οι άλλοι και ιδιαίτερα πολλοί εκ των πολιτικών δίνουν «υπόσχεση» μακριά από το Ευαγγέλιο και σε καμία περίπτωση δεν είναι όρκος. Και μετά αναρωτιόμαστε από πού ξεκινά ο κατήφορος.
Όπως γνωρίζετε η επίσημη πολιτεία διαμέσου των κομμάτων που έγιναν κυβερνήσεις, ατύπως πλην σαφώς από την αντιπολίτευση και μετά, να έχει επιδοθεί σε ένα άτυπο και «υπόγειο» πόλεμο κατά των στρατιωτικών προκειμένου να τους μειώνει και να τους απαξιώνει στο έπακρο.
Μετά το «βούτυρο αντί κανόνια» και τις διαρκείς και απανωτές περικοπές στη χρηματοδότηση των Ε.Δ, γνωρίζουμε και μας συνθλίβει η κατάσταση και δεν μας ξεγελάνε οι ανόητες ερμηνείες του αρμοδίου ημι-υπευθύνου, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση στο αξιόμαχο των Ε.Δ και στην ασφάλεια της χώρας, πόσο μάλλον τώρα στην εποχή των νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και της ΑΟΖ.
Δεν είναι μόνο η πολύ πρόσφατη εντύπωση από τις δραματικές μειώσεις μισθών-συντάξεων-μερισμάτων κλπ παροχών εκ των ταμείων. Ούτε ακόμα η διάκριση των συντάξεων άνω ή κάτω των 53 ή 55 ή 60 ετών, ούτε η περικοπή των συντάξεων για όποιους τολμήσουν νόμιμα να εργαστούν. Δεν είναι ο ¨εισαγωγικός¨ μισθός του Ανθυπολοχαγού που είναι ο μικρότερος κάθε αποφοίτου ΑΕΙ. Δεν είναι ακόμα η περικοπή κάθε επιδόματος. Δεν μπορεί οι όσοι έχουν τεχνικό προσανατολισμό να είναι οι μόνοι στην επικράτεια που δεν δικαιούνται τεχνικό επίδομα. Ούτε η ηθελημένη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα από τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ακόμα μέσω της βουλής έχουν φροντίσει, ώστε οι απόφοιτοι οποιασδήποτε Παραγωγικής Σχολής Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, αποστρατευόμενοι να μην έχουν κανένα δικαίωμα στην αγορά εργασίας, αφού καμία σπουδή δεν θέλουν καταχρηστικά να σχετίζεται με οποιοδήποτε επάγγελμα, αφού είναι ανώτερες ή ανώτατες σχολές εντός του ΥΕΘΑ, λες και αυτό λειτουργεί σε άλλη χώρα … Δηλαδή ο Στρατιωτικός εκ του Στρατού διοικεί ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί να προσληφθεί σαν προσωπάρχης, ο Στρατιωτικός του Π. Ναυτικού μπορεί να κάνει και πόλεμο στη Σομαλία εκπροσωπώντας το ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορεί να κυβερνήσει μικρό φέρυ (Πέραμα-Σαλαμίνα) και ο ιπτάμενος Στρατιωτικός της Π. Αεροπορίας, μπορεί να πετά και να χάνει τη ζωή του με καταδιωκτικό ιλιγγιώδους αξίας, αλλά δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα μετά την αποστρατεία του, με μόνιμη προκλητική για εργασία στο εξωτερικό ή στην παράνομη και ανασφάλιστη εργασία.
Στον αντίποδα, πως είναι δυνατό ένας βουλευτής να έχει αχαλίνωτα και προκλητικά μόνο προνόμια, με κορυφαίο το ότι μία θητεία 4 ετών να θεμελιώνει σύνταξη, προκλητικό και αντιβαίνον σε κάθε κριτήριο κοστολόγησης, αφού με ελαχιστότατες συνεισφορές σε ασφαλιστικό ταμείο, απολαμβάνει παχυλότατης σύνταξη και μάλιστα πολλαπλάσιας Αξιωματικού με 35-40-45 -50 συντάξιμα χρόνια και όλα με πλήρεις συνταξιοδοτικές κρατήσεις.
Τα θέματα που μας απασχολούν και απαιτούν επίλυση είναι δεκάδες και απαιτείται να προβληθούν στο σύνολό τους. Η αξιοπρέπειά μας και η διακριτική κοινωνική απομόνωση μας έχουν εμποδίσει να τα προβάλλουμε. Βεβαίως και ζητάμε πολλά, αλλά ζητάμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν και εντέχνως μας τα έχουν υφαρπάξει.
Δεν υπήρξαμε αντιπαραγωγικοί, ούτε αυτιστικοί, ούτε έχουμε ενοχές γιατί μαζί τα φάγαμε. Και δεν θα αποδείξουμε στους πολιτικούς με παθητική στάση σε όσα επιθετικά μας συνεχίζουν να μας προκαλούν.
Βεβαίως και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Από εμάς εξαρτάται πρωτίστως να αποκαταστήσουνε την ΥΠΟΣΤΑΣΗ μας, όλα τα άλλα ακολουθούν.
Δεν είναι δυνατό ο στρατιωτικός να είναι παρίας της κοινωνίας, τελευταίος σε αποδοχές και δικαιώματα μετά από κάθε άλλο τίμιο επάγγελμα. Ούτε θα έλθουμε σε αντιπαράθεση με άλλες κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα που έχουν θιγεί ελάχιστα από την κρίση. Προερχόμαστε από τον λαό και αξιώνουμε ότι μας ανήκει.
Ας συνειδητοποιήσουμε πρώτα εμείς και μετά οι πολιτευτές και πολιτικοί ότι είμαστε η πλέον υγιής κοινωνική τάξη και αριθμητικά η πολυπληθέστερη. Είμαστε 120.000 μέλη στις τρείς Ενώσεις Αποστράτων. Οι ε.ε είναι στις Ε.Δ περίπου 100.000 συμπεριλαμβανομένων των Εθελοντών κάθε κατηγορίας (που αντιμετωπίζουν τις σοβαρότερες και κρισιμότερες ανάγκες, ενώ η φωνή τους δεν ακούγεται) και περίπου 65.000 στα Σ.Α. Αθροιστικά της τάξεως των 285.000, συν σύζυγοι και άλλα μέλη των οικογενειών μπορούμε να αποτελούμε χοντρικά και εν δυνάμει ένα εκατομμύριο ψήφους.
Ας καταλάβουν ότι δεν ανήκουμε πλέον και κατά παράδοση στα υπάρχοντα κόμματα, ούτε μας εξαπατούν με οποιαδήποτε συνεργασία τρι-κομματικών «λύκων με τσακάλια», ούτε με οποιαδήποτε μελλοντική μετάλλαξή τους και ας συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει τεράστιο «πολιτικό κόστος» και τελείωσαν τα σίγουρα ψηφουλάκια» .
Απαιτούμε τα αυτονόητα: την πλήρη και νόμιμη αποκατάστασή μας σε όλα τα θέματα. Απαιτούμε ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Απαιτούμε απονομή δικαιοσύνης, όσοι έκλεψαν ή εξασφάλισαν παράνομες αποδοχές πλούτισαν αδικαιολόγητα από την αντιπολίτευση και έπειτα να λογοδοτήσουν-να τιμωρηθούν και να αποζημιώσουν στο ακέραιο την πολιτεία.

Μετά τα παραπάνω όπως αντιλαμβάνεστε η συγκέντρωση και πορεία της 9ης Μαρτίου και της επαναληπτικής στη Θεσσαλονίκη την 13η Μαρτίου και σε όσες σύντομα θα ακολουθήσουν σε όλη την Ελλάδα είναι κρίσιμες αναφορικά με την πολυπληθή συμμετοχή μας. Μόνο όσοι αισθάνονται συνένοχοι, εκ του «μαζί τα φάγαμε» μπορούν να απουσιάσουν. Αποτελεί την μοναδική στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας του πολύπαθου τόπου μας που συνενώνονται όλοι οι φορείς που ανήκουμε. Οι ε.ε περιμένουν πρωτίστως και διακαώς από εμάς να πορευτούμε και να τους εκπροσωπήσουμε. Ακόμα ο ΣΥΣΜΕΔ παροτρύνει τα μέλη του να συμμετάσχουν φορώντας την στολή τους. Εκ πληροφοριών το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι ε.ε στα Σ.Α.
Η συγκέντρωση απαιτείται να έχει μεγαλειώδη συμμετοχή και τα σχετικά βίντεο να γίνουν πρώτη είδηση διεθνώς. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια επιλογών και αντιδράσεων.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)