Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και έξοδο από το ευρώ, προμηνύει η Citigroup

Δυσoίωνες έως άκρως απαισιόδοξες είναι για μία ακόμη φορά οι προβλέψεις του Citigroup για την ελληνική οικονομία. Σε έκθεση του αναλυτή Τζιάντα Τζιάνι, αναφέρετια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το 2014 και πλήρη κατάρρευση της οικονομίας.
Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Παγκόσμια Οικονομική Επιθεώρηση και Στρατηγική» και μέσα αναφέρεται ότι οι στόχοι που έχει θέσει το νέο Μνημόνιο είναι άπιαστοι και μόνον ένα γενναίο κούρεμα μπορεί να καταστήσει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.
Ο Αμερικανός αναλυτής υπογραμμίζει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχει καταβάλει η ελληνική οικονομία η ύφεση το 2014 θα φτάσει στο ύψος ρεκόρ του 11,5%.
Πιο συγκεκριμένα η Citigroup εκτιμά για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ ώς το 2016:
2013: -6,5%
2014: -11,5%
2015: -3,6%
2016: 1,6

Σας δολοφονήσαμε, και συνεχίζουμε να σας δολοφονούμε “ κατά λάθος ” !



  Με τίτλο: «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ’ όλης της ύλης», το γαλλικό περιοδικό «Μarianne» δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ». που προσπαθεί να κατανοήσει την έκθεση του Ολιβιέ  Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου.

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα τoυ περιοδικού «Μarianne» γίνεται συνεχής αναφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξαιτίας ενός λάθους στους υπολογισμούς.

«Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη».

Το λάθος αφορά σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία  ως « πολλαπλασιαστής» (multiplicateur). Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις προβλέψεις είχαν διαπιστώσει ότι μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες, ή αύξηση  κατά 1% στα έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5%  μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες. Εξ αυτού διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή  0,5 , τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία,  Χωρίς  να λάβουν  υπόψη  ότι  η κρίση,  επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Στο «Πανόραμα της Παγκόσμιας Οικονομίας» που δημοσίευσε το ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο, αναγνωρίζει ότι με τις σημερινές συνθήκες, οι «πολλαπλασιαστές» κινούνται ανάμεσα στο 0,9 έως και το 1,7 (!) ήτοι δύο με τρεις φορές μεγαλύτεροι από το 0,5. Την ανατρεπτική  αυτή πληροφορία το ΔΝΤ την έχει γράψει στα ψιλά του «Πανοράματος» και μόνο οι ιδιαίτερα έμπειροι αναλυτές μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της σημασίας της  και  τις  αβυσσαλέες συνέπειες  της.

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ αναγνωρίζει αυτό που κάθε πολίτης μπορούσε να αντιληφθεί περπατώντας για λίγο στις ρημαγμένες από τη λιτότητα αγορές των πόλεων της νότιας Ευρώπης - που όμως οι μεγάλοι ειδικοί,  αποδείχτηκαν  ανάξιοι να αντιληφθούν.

Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές ταχύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν. Οι συνέπειες τρομακτικές: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισαβόνας.

«Ο πολλαπλασιαστής δεν είναι κάτι που πέφτει εξ ουρανού», εξηγεί ο Ερίκ Εγέρ, οικονομολόγος στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Οικονομικών Συγκυριών (OFCE). «Μεταβάλλεται με τις συγκυρίες,  κι  εξαρτάται από το σημείο του οικονομικού κύκλου στο οποίο βρισκόμαστε.  Μόνο συνυπολογίζοντας όλα αυτά τα στοιχεία μπορούμε να εκτιμήσουμε τις συνέπειες μιας θεραπείας λιτότητας - και όχι εφαρμόζοντας έναν πολλαπλασιαστή  επειδή λειτούργησε προηγουμένως, όταν η ανάπτυξη ήταν ανοδική », Κι όμως, αυτό έκαναν τα λαμπρά μυαλά του ΔΝΤ. Τώρα που η ομολογία είναι και γραπτή, απομένει να πεισθούν Κομισιόν και ΕΚΤ,  χωρίς αυτό να θεωρείται άμεσα εφικτό, γιατί  τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η θεραπεία θα έλθει μέσα από τη θεραπεία λιτότητας και συνεχίζουν να υποτιμούν τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη. Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι τέλος πάντων δεν υπάρχει έρευνα χωρίς να γίνονται λάθη, το σοβαρό όμως, είναι η επανάληψη του λάθους. Το δε ασυγχώρητα σοβαρό, είναι η διαιώνιση του λάθους ! ! !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΜΙΑ  ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ  ΑΝΑΛΥΣΗ  ΣΤΟ  http://filonoi.gr/f-ta-lathh-droyn-protsthetika-h-pollaplasiastika/

Το  ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ  επισημαίνει :  
“”  Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.   Η υπαγωγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. δεν έγινε κατά λάθος! Μεθοδεύθηκε κι ακολουθήθηκαν συγκεκριμένες τακτικές και συνεργασίες του Δ.Ν.Τ. με τους τοπικούς του απεσταλμένους σε καίριες θέσεις για να γίνει η δουλειά. Εδώ δεν έχουμε λάθος. Έχουμε συνωμοσία διεθνών διαστάσεων, στην οποία εμπλέκεται και η EUROSTAT  που πρέπει να λογοδοτήσει και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως και το ΔΝΤ ως οργανισμός - όχι μόνο ο Τόμσεν κι οι λοιποί κομιτατζήδες του  !  Το εύρος του εγκλήματος γίνεται ακόμα πιο σαφές κι ειδεχθές αν κάποιος λάβει υπ' όψιν του όχι μόνο τις πολιτικές λιτότητος που επεβλήθησαν με άλλοθι το "δάνειο" και το "χρέος", αλλά και όλα τα μέτρα και τις πολιτικές  που επινοήθηκαν πατώντας στο αρχικό μαγειρεμένο έλλειμμα του 2009,  το ξεπούλημα, με ρήτρα μυστικότητος, της δημόσιας περιουσίας σε όποιον υποδείξουν οι τροϊκανοί  "εμπειρογνώμονες"  σε τιμές που θα υποδείξουν αυτοί, κι η προώθηση δημιουργίας   στρατοπέδων εργασίας που ονομάζονται Ε.Ο.Ζ . (όλα αυτά αποδεικνύονται από τους νόμους που έχουν ψηφίσει, είτε άμεσα,  όπως το μεσοπρόθεσμο, είτε έμμεσα όπως ο νόμος που προβλέπει ότι οι προς απέλαση λαθρομετανάστες μπορούν να σταλούν για εργασία σε άλλες περιοχές... περιγράφοντας ουσιαστικά τις ΕΟΖ πριν ακόμα δημιουργηθούν και τυπικά ! ) Οι νόμοι που ψήφισαν είναι αποδεικτικοί της συνωμοσίας και της συλλογικής εσχάτης προδοσίας του πολιτικού κατεστημένου εις βάρος της Ελλάδας και του λαού της.
ΣΚΟΠΟΣ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, - ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΝΤ- ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ Ε.Ο.Ζ.  Σε περίπτωση που πετύχει θα είναι ανοιχτός ο δρόμος για την εφαρμογή της συνταγής σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και παρά πέρα. “”

Τώρα είστε  ενήμεροι  ΑΡΑ  μην δέχεστε  ασυζητητί,  ότι  σερβίρουν  οι
Διοικούντες  ως  ΑΛΗΘΕΙΑ !

Απόφαση - κόλαφος κατά εισπρακτικής εταιρίας

Ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών σε βάρος εισπρακτικής εταιρίας.
 

Τον δρόμο κατά των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και των παράνομων πρακτικών που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια, ακόμα και για ανύπαρκτες οφειλές, άνοιξε  πολίτης που πέτυχε ιστορική νίκη, με την βούλα του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, με την υπʼ αριθμ. 3383/2012 απόφαση, επιδίκασε αποζημίωση 3.000 ευρώ στον δικηγόρο Λάμπρο Ντουματσά, κρίνοντας ότι τα συνεχή και προσβλητικά τηλεφωνήματα που δεχόταν από εισπρακτική εταιρία, για ανύπαρκτη οφειλή του, συνιστούν προσβολή για την προσωπικότητά του.

Με βάση αυτή, "η προσβολή στην προσωπικότητα θα αναγνωριζόταν ακόμα και αν η οφειλή ήταν υπαρκτή".

Με άλλα λόγια, οι εισπρακτικές εταιρίες δεν δικαιούνται να πιέζουν παράνομα τους πολίτες, ακόμα και στην περίπτωση που εκείνοι πράγματι έχουν οφειλές προς κάποια τράπεζα.

"Η απόφαση αυτή δικαιώνει κάθε πολίτη που υφίσταται την αφόρητη πίεση των εισπρακτικών εταιριών", δήλωσε στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" ο κ. Ντουματσάς.

"Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ακόμα κι αν κάποιος συναλλασσόμενος με τράπεζα οφείλει σε αυτή κάποιο χρηματικό ποσό, δεν πρέπει να ανέχεται την από πλευράς της τράπεζας ή της εισπρακτικής παράνομη επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων ή προσβλητική συμπεριφορά.

Οι καθημερινές τηλεφωνικές ενοχλήσεις ή με αγενή τρόπο υπενθύμιση της ύπαρξης οφειλών, οι κλήσεις σε τηλεφωνικούς αριθμούς της εργασίας τους ή η ενημέρωση τρίτων προσώπων για οφειλές των πελατών τραπεζών είναι ξεκάθαρα παράνομες.

Tο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που αφήνει μεγάλο περιθώριο στις εισπρακτικές εταιρείες να προβαίνουν σε συνεχείς και συχνότατες τηλεφωνικές επικοινωνίες, πρέπει να επανεξεταστεί", σημειώνει χαρακτηριστικά  δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

To υπόμνημα που κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, οι 3 Πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων (Ν.Π.Δ.Δ.)

Τι αναφέρει για μισθούς και συντάξεις των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ το νέο Μεσοπρόθεσμο 2013-2016, που κατατέθηκε στη Βουλή 8-2-2013;

Παρασκευή 8 Φεβ 2013 (σελίδα 7 & 8)

                                Παρασκευή 8 Φεβ 2013 (σελίδα 8)
Παλαιοί πίνακες ψηφισθέντος ν.4093/2012 "Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016" 
http://eaaslarisas.blogspot.gr/

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)