Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Reuters: Κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ

ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΟΔΟΥ

Διαψεύστηκαν οι απαισιόδοξες προβλέψεις διάσημων οικονομόλογων σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και υποτιμήθηκε η πολιτική θέληση της Ευρώπης, υπογραμμίζει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Reuters: Κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο Μάιο πολλοί ήταν εκείνοι που μιλούσαν για διάσπαση της ευρωζώνης και έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα. Επτά μήνες μετά το κλίμα έχει αντιστραφεί και «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να πιστεύει σήμερα ότι επίκειται μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ή κατάρρευση της ευρωζώνης. Οι προφητείες αυτές δείχνουν επιπόλαιες, ή στην καλύτερη περίπτωση πρόωρες. Το ευρώ έχει ανακάμψει έναντι του δολαρίου. Οι αποδόσεις των ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών όπως της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, έχουν υποχωρήσει».

Παράλληλα, στο άρθρο του Reuters γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε κορυφαίους οικονομολόγους όπως τον Ρουμπινί και τον Κρούγκμαν και στα σενάρια καταστροφής που έγραφαν για την Ελλάδα και την βέβαιη έξοδο από το ευρώ.
«Τον Μάιο και ενώ η ευρωζώνη βυθιζόταν βαθύτερα στην ύφεση, ο Κρούγκμαν δημοσίευσε στους New York Τimes ένα από τα πιο απαισιόδοξα άρθρα για το ενιαίο νόμισμα με τίτλο 'Αποκάλυψη Αρκετά Σύντομα'. Ξαφνικά έχει γίνει εύκολο να δει κανείς πως το ευρώ - αυτό το μεγάλο, ελαττωματικό πείραμα της νομισματικής ένωσης χωρίς πολιτική ένωση- μπορεί να αρχίσει να διαλύεται. Δεν μιλάμε για μια μακρινή προοπτική. Τα πράγματα θα μπορούσαν να καταρρεύσουν με απίστευτη ταχύτητα μέσα σε λίγους μήνες, όχι χρόνια».

Επίησης, υπεθυμίζονται και δηλώσεις του Τζορτζ Σόρος, σε συνέδριο στην Ιταλία o οποίος έλεγε στις αρχές Ιουνίου, ότι η Γερμανία έχει περιθώριο τριών μηνών για να αποτρέψει την καταστροφή της Ευρώπης.

Πολίτες και κράτος της τελευταίας στιγμής! Τη Δευτέρα η απόφαση για παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

- Τη Δευτέρα θα αποφασιστεί αν θα δοθεί ή όχι παράταση για την πληρωμή των σημάτων κυκλοφορίας
- Το 60% όσων πρέπει να πληρώσουν είχαν πάρει το σήμα τους μέχρι την Παρασκευή
- Σκέψεις να αλλάξει η προθεσμία από του χρόνου αποκάλυψε ο γγ πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης
- 15% πάνω το ποσοστό όσων επέστρεψαν τις πινακίδες τους
Έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια να «πιπιλάμε» την καραμέλα του Έλληνα που αφήνει τα πάντα για την τελευταία στιγμή. Την τελευταία μέρα θα πληρώσει την εφορία, την τελευταία μέρα το ρεύμα, το νερό, τα τέλη κυκλοφορίας.
Μήπως όμως και το ίδιο το κράτος δεν κάνει το ίδιο; Ουρές και ταλαιπωρία των πολιτών τις τελευταίες μέρες σε τράπεζες και εφορίες. Φωνές και παράπονα. Αλλά το κράτος περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να αποφασίσει ή μάλλον να ανακοινώσει αν θα δώσει παράταση στην προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας ή όχι.
Το κράτος θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα... Θα έπρεπε να ξέρει ότι φέτος δεν είναι όπως τις άλλες φορές. Ότι οι πολίτες δεν άφησαν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για την τελευταία στιγμή εξαιτίας του... ελληνικού DNA αλλά γιατί δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν. Τόσο απλά!
Γιατί είναι πολλοί εκείνοι που περιμένουν να πληρωθούν τη Δεύτερα, τελευταία μέρα του μήνα, για να πάνε στις τράπεζες να πληρώσουν και να πάρουν τα τέλη κυκλοφορίας τους.
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση, είπε το Σάββατο σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. Αλλά απόφαση δεν έχει ληφθεί. Θα παρθεί τη Δευτέρα. Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία...
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε ότι στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι από του χρόνου να αλλάξει η προθεσμία πάγιας ημερομηνίας καταβολής τελών, που είναι στο τέλος κάθε έτους, για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ώστε να αποφεύγονται οι ουρές σε τράπεζες και εφορίες.
Φέτος, περίπου το 60% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, είχαν πάει σε τράπεζες και εφορίες μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 70.000 πινακίδες ΙΧ (αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα).
Ερωτηθείς κ. Θεοχάρης εάν ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 100.000, είπε ότι καταά πάσα ποθανότητα θα τις προσεγγίσει.

Τα 3+1 ονόματα που εξαφανίστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ

Τα 3+1 ονόματα που εξαφάνισε ο Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ
Καταιγισμός... εξελίξεων στο θέμα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της διαφαινόμενης απόκρυψης στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ. Εκτός ΠΑΣΟΚ ο πάλαι ποτέ... τσάρος της οικονομίας. Ντόμινο ανακοινώσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. Τα ονόματα των συγγενών που φέρεται να έκρυψε ο Παπακωνσταντίνου. Το κλίμα που θα περάσουν τα δελτία των 20:00 και η πραγματικότητα!
Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου
Σε αντίθεση με το κλίμα που αναμένεται να... διαρρεύσει από τα δελτία των 20:00 και αφορούν στην παραγραφή των αδικημάτων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έρχεται το ρεπορτάζ από Το ΧΩΝΙ. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, μας έγινε σαφές πως παρά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που μεσολάβησαν από το 2010 και την απόκρυψη των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ, τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί, καθώς για να ενεργοποιηθεί η διάταξη για την παραγραφή του αδικήματος θα πρέπει να μεσολαβήσει η δεύτερη περίοδος της λειτουργίας της Βουλής, κάτι που δεν έχει συμβεί.
«Η δική μου άποψη είναι ότι δεν έχουν παραγραφεί. Κοιτάξτε γιατί υπάρχει ζήτημα ερμηνείας... Λέει το συγκεκριμένο άρθρο του συντάγματος ότι η ποινική δίωξη πρέπει να ασκηθεί τη δεύτερη σύνοδο της επομένης βουλευτικής περιόδου. Δεν απαιτεί επομένως το σύνταγμα απλώς να έχουν γίνει εκλογές. Απαιτεί να έχει τρέξει η πρώτη σύνοδος της Βουλής, να έχει τελειώσει δηλαδή ο πρώτος χρόνος της λειτουργίας της Βουλής και να μπορεί να ασκηθεί η ποινική δίωξη και τη δεύτερη σύνοδο», τόνισε αρχικά Στο ΧΩΝΙ ο κ. Κατρούγκαλος, για να συμπληρώσει: «Η άποψή μου είναι ότι σε μία βουλευτική περίοδο όπως ήταν εκείνη που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου, που δεν υπάρχει δεύτερη σύνοδος, δεν έχει ενεργοποιηθεί η διάταξη για την παραγραφή. Επομένως, η άποψή μου είναι ότι η παραγραφή δεν έχει συντελεστεί και μπορούν πράγματι τα αδικήματα αυτά να διωχθούν».
Στη Βουλή η λίσταΣτις 17.00 έφτασε τελικά στη Βουλή η δεύτερη λίστα Λαγκάρντ μαζί με τα ευρήματα της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων για τη σύγκριση των δύο λιστών.
Έχουν εντοπιστεί δύο νέοι λογαριασμοί στη νέα λίστα Λαγκάρντ.
Ο πρώτος ανήκει σε πολιτικό μηχανικό (Ανδρέα Ροσόνη) και τη δικηγόρο- σύζυγό του (Μαρίνα Παπακωνσταντίνου). Η γυναίκα είναι α΄εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο δεύτερος λογαριασμός ανήκει σε σύμβουλο επιχειρήσεων (Συμεών Σικιαρίδη), του οποίου η σύζυγος είναι επίσης εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (Ελένη Παπακωνσταντίνου).
Οι δύο συγκεκριμένες ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου, είναι κόρες του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, του πρώην Υπουργού της ΝΔ.
Άρα, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας παρέλαβε μία λίστα στην οποία είδε 2 ξαδέλφες του... και τι έκανε; Έσβησε τα συγκεκριμένα ονόματα και έκρυψε τη λίστα. Ωραίος ο κύριος.
Σήμερα που έσκασε το θέμα, έχει ένα -το πλέον πολυαναμενόμενο- επιχείρημα. "Μα, θα το έκανα εγώ αυτό; Θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;" Δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική η απάντηση του Παπακωνσταντίνου. Ούτε καν σε γελοία κριτική δεν αντέχει. Απλά, θα αναφέρουμε το δεδομένο που θα παίξει πολύ τις επόμενες ώρες... ότι η Γαλλία βεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι και την πρώτη φορά την ίδια λίστα είχε στείλει... Άρα, η αλλοίωση έγινε εδώ, στην Ελλάδα. Την εποχή που ήταν Υπουργός ο Παπακωνσταντίνου. Αυτός είχε παραλάβει τη λίστα. Αυτός την είχε κρύψει αργότερα και δήλωνε ότι -τάχα- "δυστυχώς" την είχε χάσει. Αυτός μόνο εξυπηρετείται από την απόκρυψη των συγκεκριμένων ονομάτων. Αυτά είναι τα δεδομένα.
Να ευχηθούμε "καλή επιτυχία" στον κύριο Παπακωνσταντίνου...
Διαρροές... ανακούφισης για Παπακωνσταντίνου
Τα τελευταία λεπτά διαρρέεται στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία πως επειδή πρόκειται για αδίκημα του 2010 και έχουν μεσολαβήσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις, τα αδικήματα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί. Ωστόσο, μένει ένα ανοικτό παράθυρο για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, το οποίο θεωρείται διαρκές αδίκημα και δεν υπόκειται σε παραγραφή. Από τα στοιχεία που προκύπτουν όμως, δεν φαίνεται βάσιμο να του ασκηθεί τέτοια κατηγορία, διότι δεν υπάρχει δικός του λογαριασμός στη λίστα Λαγκάρντ παρά μόνο συγγενικών του προσώπων, άρα ο κ. Παπακωνσταντίνου με τα υπάρχοντα δεδομένα θα ελεγχόταν για άλλες κατηγορίες όπως της απιστίας, της υπόθαλψης εγκληματία, της υπεξαγωγής εγγράφου και άλλα. Αυτό το κλίμα θα δημιουργήσουν τα media στο δελτίο των 20:00. Σε λίγο η απάντηση από Το ΧΩΝΙ.
Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Παπακωνσταντίνου
Ενός κακού μύρια έπονται για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αυτό, επειδή με αφορμή το σκάνδαλο που έχει ταράξει την Ελλάδα αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσαν εκτός κόμματος τον πάλαι ποτέ υπουργό Οικονομικών. Έτσι λοιπόν από το απόγευμα της Παρασκευής, ο Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ...
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ:
«Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.
Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.
Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.
Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα αυτή κατέστη δυνατή μετά από την άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι έχασαν το πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό - ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.
Εκκρεμεί επίσης - το ερώτημα που αφορά την ´´πηγή ´´που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη ´´λίστα´´ τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή είναι η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη όλης της ιστορίας που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός φθοράς και επίθεσης κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας και σκόπιμες συγχύσεις ως προς τη στάση συγκεκριμένων προσώπων».
Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην... καταιγίδα Παπακωνσταντίνου
Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και της διαφαινόμενης εμπλοκής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τα κόμματα του κοινοβουλίου. Έτσι λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ έχουν ήδη αντιδράσει στην καταιγίδα των αποκαλύψεων και έχουν πάρει θέση για το θέμα που έχει προκύψει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δέχθηκε τα πυρά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, φρόντισε να απαντήσει στο ίδιο ύφος στον πρόεδρο του κινήματος, κάνοντας λόγο για θράσος.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Είναι καλύτερα να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και ο προκάτοχός του, σχετικά με τη διαχείριση και την απόκρυψη της λίστας, αντί να καταφεύγει σε ανέξοδους αντιπερισπασμούς.
Το θράσος όμως του κ. Βενιζέλου περισσεύει, ως απόρροια της αλαζονικής συμπεριφοράς του, των "παλιών καλών ημερών". Οι ευθύνες είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο ίδιος, θα αποδοθούν σε όλους».
Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ, ξεκαθαρίζει πως επιβάλλεται η άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, έτσι ώστε να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες.
Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:
«Άμεση πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ από τη δικαιοσύνη και τη Βουλή, με πλήρη δημοσιοποίησή της. Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται. Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να λάβει αυτά που του ανήκουν. Πρέπει άμεσα να αποδοθούν τόσο οι ποινικές, όσο και οι πολιτικές ευθύνες στους υπαιτίους».
Τέλος, το ΚΚΕ, ζητάει από τις αρχές την δημοσιοποίηση των ονομάτων και των στοιχείων που περιλαμβάνουν οι δύο λίστες Λαγκάρντ, έτσι ώστε... «να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται».
Tο... ιστορικό της υπόθεσης
Πως ξεκίνησε ο όλος... πανικός με τη λίστα Λαγκάρντ; Η -δεύτερη- λίστα λοιπόν, έφτασε στην Αθήνα παραμονές Χριστουγέννων και πέρασε στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι έκαναν τον σχετικό έλεγχο και την αντιπαραβολή με την πρώτη που είχαν στη διάθεσή τους. Οι δύο εισαγγελείς μετά τους ελέγχους που έκαναν, συνέταξαν ένα έγγραφο με το οποίο αναφέρουν τις διαφορές που εντόπισαν και στη συνέχεια το παρέδωσαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος μεταβίβασε το έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη έπειτα στη Βουλή.
Όλα... καλά με τη διαδρομή της δεύτερης λίστας Λαγκάρντ, ωστόσο τι γίνεται με το περιεχόμενο; Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το πρωί της Παρασκευής, ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη λίστα Λαγκάρντ υπήρχαν κάποιες διαφορές. Κάποια ονόματα για παράδειγμα, τα οποία ενώ βρίσκονται στην δεύτερη κόπια της λίστας που έφτασε από τη Γαλλία, είχαν εξαφανιστεί από την πρώτη. Στις αρχές, λόγος γινόταν για το εμπλοκή ενός πρώην υπουργού και βουλευτή, ο οποίος δεν είχε εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές.
Ο κλοιός λοιπόν φαινόταν να...σφίγγει προς ορισμένα πρόσωπα. Το μεσημέρι της Παρασκευής όμως είχαμε την... αποκάλυψη. Σύμφωνα και πάλι με όσα διαρρέονταν από δικαστικές και πολιτικές πηγές, ο πρώην υπουργός που φέρεται να είχε βάλει χέρι στην λίστα Λαγκάρντ, ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ναι, καλά διαβάσατε, μιλάμε πάντα για τον «τσάρο» της οικονομίας της Ελλάδας κατά την περίοδο της Κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα... σενάρια που κυκλοφόρησαν, καθάρισε για τρία συγγενικά του πρόσωπα!
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που... όπως είναι λογικό πήραν μορφή χιονοστιβάδας, στα πρόσωπα αυτά φέρονται να ανήκουν δύο λογαριασμοί, με τον πρώτο να είναι ενεργός (1.222.000 δολάρια) και τον δεύτερο να έχει κλείσει. Οι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγαν ήρθαν και πάλι σε επαφή με τους Γάλλους που έστειλαν τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε πάρει στα χέρια του και την πρώτη φορά το CD με τα ονόματα που παραδόθηκαν στις 24/12, κάτι που ουσιαστικά εκθέτει ακόμη περισσότερο τον πρώην υπουργό.
«Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι», δήλωνε στην ακρόασή του ο Παπακωνσταντίνου στις 24/10/2012 ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που είχε... εξοργίσει την κοινή γνώμη, καθώς ο άνθρωπος που είχε κληθεί να κρατήσει στα χέρια του ένα τόσο σημαντικό στοιχείο, βρέθηκε να δηλώνει πως... απλά το έχασε! Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν άλλες διαφοροποιήσεις στη λίστα που παρέλαβαν οι ελληνικές αρχές από τη Γαλλία.
Η απάντηση Παπακωνσταντίνου...
Μετά τον καταιγισμό πληροφοριών που είδε το φως της δημοσιότητας λόγω της φημολογούμενης ανάμειξης του στην απόκρυψη ονομάτων από την λίστα Λαγκάρντ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με επίσημη δήλωση που έκανε από την Ολλανδία, αναφέρει πως δεν έχει καμία σχέση με τίποτα από όλα όσα του καταλογίζονται.
Η δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου είναι η εξής: 
«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".
Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:
1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.
2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.
3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.
4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.
Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.
Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)