Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΕΣ....


Τρόπος υπολογισμού του δικαστικού ενσήμου


Με εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που μας απεστάλη σήμερα αίρονται οι αμφισβητήσεις οι οποίες είχαν δημιουργηθεί ως προς τον τρόπο υπολογισμού του καταβαλλόμενου δικαστικού ενσήμου (έπειτα από την πρόβλεψη με πρόσφατη ΠΝΠ περί επιπλέον καταβολής 8‰ υπέρ του ΤΑΝ και 8‰ υπέρ του ΤΥΔ) και τις οποίες ο ΔΣΑ εγκαίρως επεσήμανε, ζητώντας τη διευθέτηση του ζητήματος.
Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο, τα ποσοστά 8‰ υπέρ του ΤΑΝ και 8‰ υπέρ του ΤΥΔ, υπολογίζονται επί του ποσού του δικαστικού ενσήμου και όχι επί του ποσού του κεφαλαίου.

Πλέον, κατά το ισχύον καθεστώς έπειτα και από την έκδοση της ως άνω εγκυκλίου και από τον συνδυασμό των διατάξεων της παραγράφου ΙΓ παρ. 6 του ν. 4093/2012 και της ΠΝΠ 4.12.2012 αρ. 16 (ΦΕΚ Α 237/5.12.2012), προκύπτει ότι το ποσοστό του δικαστικού ενσήμου είναι 8‰ επί του κεφαλαίου και επί του δικαστικού ενσήμου υπολογίζονται ποσοστό υπέρ ΤΑΧΔΙΚ 20% (Ν.Δ. 1017/1971 αρ. 10 παρ. 1Α περ. η, που διατηρήθηκε σε ισχύ με την παρ. ΙΓ  παρ. 6 του ν. Ν. 4093/2012), ποσοστό 2,4% για χαρτόσημα και τα ποσοστά 8‰ υπέρ του ΤΑΝ και 8‰ υπέρ του ΤΥΔ.

«Στην Ελλάδα έχετε δύο κόμματα “ζόμπι” και δύο “τρελά”»

 
Είναι ένας από τους σπεσιαλίστες στη στρατηγική της πολιτικής επικοινωνίας παγκοσμίως και «πατέρας» των στρατηγικών και των τεχνολογικών καινοτομιών που χρησιμοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα στην καμπάνια του 2008. Ο Τζο Τρίπι παρακολουθεί στενά από το 1993 το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο κατά την άποψή του δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά, απλώς έχει συρρικνωθεί η δύναμη των μεγάλων κομμάτων της Μεταπολίτευσης.
«Στην Ελλάδα έχετε δύο κόμματα “ζόμπι” και δύο “τρελά” κόμματα» παρατηρεί σε συνέντευξή του στο Βήμα και εκφράζει την άποψή ότι η ενίσχυση των «τρελών» κομμάτων είναι ο πιο εύκολος τρόπος για τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη τους στα κόμματα που κυβέρνησαν επί σχεδόν 40 χρόνια.
Ο κ. Τρίπι εκτιμά ότι η χώρα μας βρίσκεται στο σημείο καμπής και είτε τα παραδοσιακά κόμματα θα επανεφευρεθούν είτε θα ξεπηδήσει κάτι καινούργιο από τον συνδυασμό πολλών άνεργων νέων και της επικοινωνίας τους μέσα από τα πανίσχυρα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Τζο Τρίπι εκφράζει επίσης την άποψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πιο χαμηλά κι ότι η οικονομία θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, καθώς οι επενδυτές χαμηλού κόστους και χαμηλού ρίσκου συνειδητοποιούν ότι τώρα είναι η ώρα να επενδύσουν προτού ανεβεί ο ρυθμός ανάπτυξης.
Στην ερώτηση αν η παλαιά φρουρά θα παραδώσει εύκολα τα όπλα, ο κ. Τρίπι απαντά: «Η πολιτική απεχθάνεται το κενό και στο ελληνικό σύστημα υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Οπότε, είτε κάποιο από τα παλαιά κόμματα θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και θα εξελιχθεί είτε θα γεννηθούν νέα κόμματα.
Θα μπορούσε να εμφανιστεί ένας νέος ηγέτης, να απευθυνθεί στη γενιά του που τώρα είναι διασκορπισμένη σε διάφορα κόμματα και να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον της χώρας. Ένα τέτοιο κόμμα θα προκαλούσε κλυδωνισμό σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα».

Η «μυστική» αλληλογραφία της τρόικας με την κυβέρνηση

  Με συνταγή τρόικας και υπό την υψηλή εποπτεία του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αλλά και της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, ετοιμάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την εκτός ελέγχου φοροδιαφυγή στη χώρα μας. Όπως αναφέρει η Real News, τα εργαλεία που πρόκειται να χρησιμοποιήσει είναι ασυνήθιστα για τα ελληνικά δεδομένα και προσομοιάζουν περισσότερο με τα αμερικανικά πρότυπα αντιμετώπισης φαινομένων φοροδιαφυγής.
Μέσω του νέου πλαισίου των αλλαγών, η τρόικα ζητεί από την κυβέρνηση την υλοποίηση των ακόλουθων ρυθμίσεων – οδηγιών:
- Έως το Δεκέμβριο του 2012 να έχει υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης των φοροελεγκτών.
- Να αναβαθμίσει τη διαδικασία προσλήψεων και αξιολόγησης των φοροελεγκτών, με στόχο ως τον Ιούνιο του 2013 να δραστηριοποιηθούν τουλάχιστον 2.000 φοροελεγκτές.
- Να προχωρήσουν οι στοχευμένοι έλεγχοι με τη χρήση τεχνικών υπολογισμού ρίσκου.
- Να αποσυρθεί έως τον Ιανουάριο του 2013 η ρύθμιση για τον αναγκαστικό έλεγχο όλων των φορολογικών δηλώσεων τα δέκα τελευταία χρόνια διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα να πραγματοποιούνται έλεγχοι σε δηλώσεις προηγούμενων ετών.
- Να προχωρήσει ως τον Μάρτιο του 2013 στη σχετική νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή ενός σύγχρονου και ευέλικτου κώδικα όσον αφορά τη σύγκρουση ή τη σύμπνοια συμφερόντων στις επιχειρήσεις.
- Να διαμορφωθεί ένα σύστημα για την προστασία όσων καταγγέλλουν τη φοροδιαφυγή.
- Να προσληφθεί έως τον Απρίλιο του 2013 ένας εθνικός συντονιστής για τη δράση κατά της διαφθοράς.
- Να δημιουργηθούν ειδικές μονάδες διαχείρισης χρέους στις μεγαλύτερες τοπικές εφορίες και να τοποθετηθεί σε αυτές τουλάχιστον το 10% του προσωπικού.
- Να προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που θα συνδέει όλες τις ΔΟΥ..
- Να ιδρύσει ειδικά φορολογικά δικαστήρια προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των φορολογικών υποθέσεων.
Κατά προτεραιότητα θα ελέγχονται όσοι έχουν ήδη «βεβαρημένο» φορολογικό μητρώο, καθώς από τις διασταυρώσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν προέκυψε ότι είχαν υποπέσει σε παραβάσεις.
Στο στόχαστρο μπαίνουν οι επαγγελματικές ομάδες «υψηλού κινδύνου», όπως γιατροί, δικηγόροι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μηχανικοί κ.τ.λ. Παράλληλα θα γίνεται σύγκριση των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που δηλώνουν οι φορολογούμενοι.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων έως την Πρωτοχρονιά

 
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης τις Κυριακές 23 και 30 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, σύμφωνα με τις προτάσεις των αντίστοιχων εμπορικών συλλόγων.

Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των καταναλωτών, οι καταστηματάρχες «ποντάρουν» στις αγορές αυτών των ημερών, που θα τους δώσουν μια «ανάσα» για την καινούργια χρονιά.

Το κανονικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων επανέρχεται κανονικά από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά, το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων έως την Πρωτοχρονιά, έχει ως εξής:

Αθήνα

    ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12 09:00-18:00
    ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12 10:00-18:00
    ΔΕΥΤΕΡΑ 24/12 09:00-18:00
    ΤΡΙΤΗ 25/12 ΚΛΕΙΣΤΑ
    ΤΕΤΑΡΤΗ 26/12 ΚΛΕΙΣΤΑ
    ΠΕΜΠΤΗ 27/12 09:00-21:00
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12 09:00-21:00
    ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12 09:00-18:00
    ΚΥΡΙΑΚΗ 30/12 10:00-18:00
    ΔΕΥΤΕΡΑ 31/12 09:00-18:00
    ΤΡΙΤΗ 1/1 ΚΛΕΙΣΤΑ
    ΤΕΤΑΡΤΗ 2/1/ΚΛΕΙΣΤΑ

Γκάλοπ - βόμβα για τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ 
Το «τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της χώρας καταγράφει η έρευνα κοινής γνώμης της Marc, που πραγματοποιήθηκε για το «Εθνος της Κυριακής».
Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί και προβλέπουν για το 2013 αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ποσοστό 81,4%. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους που συμμετείχαν στο πανελλαδικό δείγμα της έρευνας (54,5%) εμφανίζουν...
έντονη τάση αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.

Το γκάλοπ-βόμβα για το πολιτικό προσωπικό καταγράφει επίσης την πρόθεση του εκλογικού σώματος για ανανέωση των κυβερνητικών στελεχών κυρίως από νέα πολιτικά πρόσωπα και τεχνοκράτες, καθώς μόνο το 6,4% των ερωτηθέντων θέλει να τοποθετηθούν πρωτοκλασάτα στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σε υπουργικούς θώκους σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ανασχηματισμός.

Το σύνολο των Ελλήνων πολιτών εμφανίζεται απαισιόδοξο για το 2013, αφού το 64,4% απαντά σε σχετική ερώτηση ότι περιμένει να υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις το επόμενο έτος. 
Περισσότερο απαισιόδοξη για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις εμφανίζεται η ηλικιακή κατηγορία των 35-54 ετών (71,2%) και ενώ στο ίδιο αρνητικό κλίμα βρίσκονται τόσο οι νέοι 18-24 ετών (60,1%) όσο και οι μεγαλύτερες ηλικίες των 55 ετών και άνω (60,1%). 
Οι γυναίκες (70%) αλλά και οι κάτοικοι της Αττικής (69,1%) κατέχουν τα πρωτεία στις δυσοίωνες προβλέψεις, καθώς η ανεργία έχει «χτυπήσει» προνομιακά τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες μετά την εφαρμογή του Μνημονίου.

Η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος εμφανίζεται έντονη στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δεν πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας,ενώ δύο στους τρεις πολίτες αμφισβητούν ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και διέξοδο από την κρίση.

Ολόκληρο το γκάλοπ στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής» που κυκλοφορεί, εκτάκτως, Σάββατο.

Οι πολίτες ρίχνουν «μαύρο» στο πολιτικό σύστημα και ζητούν νέα κόμματα 
  • «Τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα καταγράφει έρευνα κοινής γνώμης της Marc
  • 8 στους 10 πολίτες προβλέπουν αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού
  • Προτιμούν καταξιωμένους επαγγελματίες, τεχνοκράτες και ακαδημαϊκούς και όχι πολιτικούς

Έρευνα της εταιρίας Marc καταγράφει το «τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά και για τα κόμματα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζονται απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση και προβλέπουν με τη νέα χρονιά αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Στην έρευνα που παρουσιάζεται στο Έθνος της Κυριακής οι πολίτες προβλέπουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα σε ποσοστό 81,4% ενώ περισσότεροι από τους μισούς-ποσοστό 54,5%- επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.

Αυτό που φανερώνει την απαίτηση των πολιτών για αλλαγές είναι η προτίμηση των ερωτηθέντων σε καταξιωμένους επαγγελματίες (23,8%), τεχνοκράτες (20,1%) και ακαδημαϊκούς (20,5%), κατατάσσοντας στις τελευταίες θέσεις τους πολιτικούς.

Σε ό,τι αφορά στα κόμματα οι πολίτες αλλά και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν στροφή της προς το Κέντρο, ενώ οι πολίτες και ειδικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το κόμμα πιο ριζοσπαστικές απόψεις.

Καθολικό αίτημα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι η σύμπραξη του κόμματος με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Οι ψηφοφόροι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προτρέπουν το κόμμα να παραμείνει στη θέση που έχει διαμορφώσει μέχρι σήμερα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων καθώς και ψηφοφόρων του κόμματος, την χαρακτηρίζει «κόμμα διαμαρτυρίας».

Ένας στους τρεις πολίτες εκπέμπει σήμα κινδύνου στη ΔΗΜΑΡ, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας» η σημερινή κυβέρνηση έχει το προβάδισμα με ποσοστό 29,4% ενώ το 49,3% των ερωτώμενων απάντησε καμία, ούτε η σημερινή, αλλά ούτε και μια με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πάντως κυριαρχεί στις μικρές ηλικίες από 18 έως 34 ετών.

Στην ερώτηση αν θεωρούν αναγκαίο τον ανασχηματισμό οι πολίτες απαντούν αρνητικά με ποσοστό 60,8% ενώ επίσης αρνητική άποψη έχουν για το αν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη (67,1%).

Περισσότερο απαισιόδοξη πάντως για το 2013 σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, εμφανίζεται η ηλικιακή κατηγορία των 35-54 ετών (71,2%) ενώ στο ίδιο αρνητικό κλίμα βρίσκονται τόσο οι νέοι 18-24 ετών (60,1%) όσο και οι μεγαλύτερες ηλικίες των 55 ετών και άνω (60,1%).

Άγριο κούρεμα από τον Ντράγκι στα ελληνικά ομόλογα

Θα δέχεται τα ομόλογα αλλά με discount 81%. Κλειστές παραμένουν οι στρόφιγγες της ΕΚΤ  
Δεν ανοίγει τις στρόφιγγες της ρευστότητας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, παρά τις περί το αντίθετο αρχικές ενδείξεις που ακολούθησαν την αναβάθμιση της χώρας από την S&P. Αν και η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή θα δέχεται ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα την Πέμπτη ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλει discount που θα φτάνει το 81%, θεωρώντας τη χώρα αναξιόπιστη. Παράλληλα με το discount να υπερβαίνει την τιμή που αγόρασε η κυβέρνηση στο πρόγραμμα επαναγοράς καθίσταται σαφές ότι η Ελλάδα πλήρωσε πολλά...

Η απόφαση της ΕΚΤ αναμένεται να οδηγήσει.σε κατοχύρωση κερδών στα ελληνικά ομόλογα εκτοξεύοντας τις αποδόσεις σε υψηλά επίπεδα και ρίχνοντας κατακόρυφα τις τιμές.
Τα "ειδικά haircuts" που θα εφαρμόζονται στα ελληνικά ομόλογα θα είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά που η ΕΚΤ επιβάλει σε κυβερνητικό χρέος επενδυτικής διαβάθμισης (investment grade), σχολιάζει το πρακτορείο.
Στα έντοκα γραμμάτια το discount θα είναι πολύ μιρκότερο, στο 15% -με διάρκεια μέχρι ένα έτος- επιτρέποντας στη χώρα να συνεχίσει το φαύλο κύκλο αυτοχρηματοδότησης των ελλειμμάτων του μέσω των ελληνικών τραπεζών.
Για το ελληνικό κυβερνητικό χρέος με περισσότερα από 10 χρόνια μέχρι τη λήξη τους, η ΕΚΤ θα εφαρμόζει haircut 57% στα ομόλογα με σταθερό επιτόκιο και 71% στα ομόλογα χωρίς κουπόνι. Η τράπεζα εφαρμόζει haircut 10,5% σε κυβερνητικά ομόλογα BBB- σταθερού επιτοκίου με περισσότερα από 10 χρόνια στη λήξη τους και 13,5% σε παρόμοια ομόλογα χωρίς κουπόνι.
Η τιμή που θα παοτιμά de facto η ΕΚΤ τα  τραπεζικά ομόλογα και μη-χρηματοοικονομικά εταιρικά ομόλογα που είναι εγγυημένα από την ελληνική κυβέρνηση θα κυμαίνεται από 23% μέχρι 81%, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, αναφέρει το πρακτορείο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)