Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τα νέα όρια συνταξιοδότησης από το 2013

Τα νέα όρια συνταξιοδότησης που αυξάνονται από το νέο έτος κατά δύο έτη, καθορίζονται σε 18 ερμηνευτικές εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.
Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, από την 1η Ιανουαρίου του 2013, για όλους τους ασφαλισμένους επέρχεται μετά την εφαρμογή των διατάξεων του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Ως γενικό όριο συνταξιοδότησης ορίζεται το 67ο έτος και ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης θα είναι τα 15 έτη.
Επίσης διασφαλίζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που θεμελιώνονται εώς και την 31η Δεκεμβρίου του 2012, καθώς και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που κατοχυρώνονται, με βάση τις προϋποθέσεις που ισχύουν έως την ίδια ημερομηνία.
Οδηγίες για την υλοποίηση των προβλεπομένων στο μνημόνιο δίνει το υπουργείο Εργασίας με την έκδοση 18 ερμηνευτικών εγκυκλίων.
Εγκύκλιος για την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης αυτοαπασχολουμένων
Εγκύκλιος για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ανεξάρτητα απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)
Εγκύκλιος για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών (ΟΓΑ)
Εγκύκλιος για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μισθωτών των πρώην ειδικών ταμείων
Εγκύκλιος για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μισθωτών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μισθωτών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Γνωστοποίηση διατάξεων του νόμου 4093/2012 για τους μισθωτούς
Ανασφάλιστοι του ΟΓΑ
Παράταση ασφάλισης ΟΓΑ
ΕΚΑΣ Αγροτών
Ασθένεια - ΕΟΠΥΥ (1)
Ασθένεια - ΕΟΠΥΥ (2)
Πρόσθετη εγκύκλιος για τις μειώσεις συντάξεων
Πρόσθετη εγκύκλιος για την κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας
Πρόσθετη εγκύκλιος για τις μειώσεις εφάπαξ
Πρόσθετη εγκύκλιος για την κατάργηση της εισφοράς ΤΕΑΠΥΚ

Σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι εάν δεν σταλούν τα στοιχεία

Στην ένταξη όλων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν άμεσα στην αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων.
Στο καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα ο υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, θα ενταχθούν, εάν δεν αποσταλούν τα στοιχεία, και οι εκείνοι οι οποίοι εξαιρούνταν από την απόφαση.
Η προθεσμία αποστολής των στοιχείων των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας έληξε την περασμένη Δευτέρα.

ΤΑΙΠΕΔ: Πωλείται το 100% της "Ελληνικόν ΑΕ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τα Τεύχη για την τελική φάση του διαγωνισμού αξιοποίησης στο Ελληνικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εξασφάλιση σημαντικών εσόδων για το Δημόσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης του Ελληνικού και η μεγιστοποίηση του συνολικού οικονομικού οφέλους που θα προκύψει, με παράλληλη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή και την Ελληνική Οικονομία, αποτελούν, μεταξύ άλλων, το σκοπό της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης που θα υπογραφεί.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος δήλωσε:

«Είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχή έκβαση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας δεδομένης της ποιότητας των επενδυτικών εταιρειών που έχουν προεπιλεγεί για την τελική φάση του διαγωνισμού. Τα οικονομικά μεγέθη από την υλοποίηση του έργου αξιοποίησης του Ελληνικού είναι πολύ σημαντικά για την Ελληνική Οικονομία και παράλληλα θα προσδώσουν σημαντική αξία στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της χώρας.»

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτική οικονομική προσφορά , μαζί με το επιχειρηματικό σχέδιο για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής, έχοντας ως δεδομένο ότι μπορούν να αποκτήσουν το 100% των μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. με παράλληλη υποχρέωση ότι δεν μπορούν να προσφέρουν προς πώληση, επιφάνεια μεγαλύτερη του 30% που θα έχει χαρακτηριστεί για κατοικίες.

Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για την πρώτη φάση (Υποβολή Ενδεικτικών Προσφορών) του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και καθόρισε τις επόμενες κινήσεις.

Επίσης το Δ.Σ ενημερώθηκε για την διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης της ΕΥΑΘ. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Αποζημίωση σε πολίτη από το ΣτΕ επειδή καθυστέρησε να εκδώσει απόφαση

Η Δικαιοσύνη άργησε 8 χρόνια και 4 μήνες …Τόσο χρόνο χρειάστηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να εκδώσει μια απόφαση. Την τραγική καθυστέρηση  στην απονομή Δικαιοσύνης στην συγκεκριμένη υπόθεση, «ομολογεί» και το ίδιο το ΣτΕ, το Γ΄ Τμήμα του οποίου επιδίκασε αποζημίωση στον θιγόμενο πολίτη – δικηγόρο Βόλου – ύψους 4.800 ευρώ ενώ του επέστρεψε και το ποσό του  παραβόλου που συνόδευε την προσφυγή του.
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που εκδόθηκε μετά την εφαρμογή του Ν. 4055/2012 για τη «δίκαιη δίκη και εύλογη διαφωνία αυτής». Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει αποζημίωση για τους πολίτες που υφίστανται καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, ένα φαινόμενο που είναι ιδιαίτερα συχνό για τα ελληνικά δεδομένα και το οποίο έχει οδηγήσει στην καταδίκη της Ελλάδος δεκάδες φορές. Από το 1997 μέχρι σήμερα – σύμφωνα και με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης - η χώρα μας έχει καταδικαστεί για 360 υποθέσεις υπερβολικής καθυστέρησης απονομής δικαίου. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και «καμπάνα» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για έκδοση απόφασης έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια.
Η αποζημίωση που επιδικάστηκε, τώρα, από το Γ΄ Τμήμα σε δικηγόρο αφορά την ηθική βλάβη που υπέστη καθώς η απόφαση που περίμενε και αφορούσε στο επαγγελματικό του μέλλον, εκδόθηκε έπειτα από 100 μήνες και αφού είχαν μεσολαβήσει 10 αναβολές (!) τις οποίες δεν είχε ζητήσει ο ίδιος. Ο δικηγόρος είχε καταθέσει την προσφυγή του στο ΣτΕ στις 30.6.2003 και αυτή συζητήθηκε τελικά στο Γ’ Τμήμα του ΣτΕ στις 5.2.2009. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 20.10.2011 και καθαρογράφτηκε στις 17.1.2012.
Το ΣτΕ αναγνώρισε  την τραγική καθυστέρηση και έκρινε με απόφασή τους (4467/2012) ότι ο δικηγόρος δεν συνέβαλε σε αυτή καθώς οι πολυάριθμες αναβολές συζήτησης της υπόθεσής του δόθηκαν είτε αυτεπαγγέλτως είτε από την πλευρά των αντιδίκων. Μάλιστα, στην απόφαση επισημαίνεται πως η υπό εκδίκαση υπόθεση δεν ήταν και ιδιαίτερα περίπλοκη νομικά για να απαιτεί τόσο χρόνο και ότι το ζητήματα το οποίο έθετε ο δικηγόρος με την προσφυγή του έχει λυθεί με προηγούμενη νομολογία του ΣτΕ.
Ακόμη, το ΣτΕ σημειώνει στην απόφασή του ότι οι 100 μήνες που απαιτήθηκαν για την έκδοση της απόφασης δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της εύλογης διάρκειας της δίκης κατά την έννοια του Ν. 4055/2012 και η καθυστέρηση αυτή «προκάλεσε πράγματι στον δικηγόρο ηθική βλάβη, συνιστάμενη στην αγωνία, την ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα που υπέστη ο δικηγόρος». Το ΣτΕ έκρινε δικαιολογημένη την επιδίκαση εύλογου χρηματικού ποσού ως δίκαιη ικανοποίηση του δικηγόρου.
Η υπόθεση
Ο δικηγόρος είχε καταθέσει στο ΣτΕ τον Ιούνιο του 2003 αίτησης για ακύρωση  της απόφασης του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την οποία επελέγη για τη θέση του νομικού συμβούλου άλλη συνάδελφός του και όχι ο ίδιος. Τελικά πήρε την απόφαση της Δικαιοσύνης στα χέρια τον Ιανουάριο του 2012.
Με την έκδοση της απόφασης, μετά την πάροδο δηλαδή 8 ετών και πλέον ετών, ο δικηγόρος προσέφυγε εκ νέου στο ΣτΕ ζητώντας αποζημίωση αρχικά για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης ύψους 30.000 ευρώ. Στην προσφυγή του επικαλούνταν τον Ν. 4055/2012 και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που έχει επικυρωθεί από τη χώρα μας με τον Ν.Δ. 53/1974. Τα δύο αυτά νομοθετήματα προβλέπουν ότι οι δίκες πρέπει να γίνονται μέσα σε λογική προθεσμία και εάν υπάρξει υπέρβαση της εύλογης διάρκειας της δίκης, ο πολίτης δικαιούται να στραφεί κατά του υπουργού Οικονομικών που εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να ζητήσει εύλογη αποζημίωση για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοσίου που παραστάθηκε στη συζήτηση της προσφυγής προέβαλλε ως επιχείρημα ότι υπάρχει κλονισμός της δημοσιονομικής ισορροπίας του ελληνικού κράτους λόγω της οικονομικής κρίσης και για τον λόγο αυτό ζήτησε να επιδικαστεί στον δικηγόρο το ποσό των 1.500 ευρώ.

Συνεχίζεται το «λουκέτο» στα δικαστήρια με αποφάσεις των δικαστικών ενώσεων

Παράταση των κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στις αποδοχές τους, που ψηφίστηκαν ήδη από τη Βουλή, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Έτσι, δικαστές και εισαγγελείς θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10 π.μ. μέχρι και τη λήξη του ωραρίου τους (3 μ.μ.) και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους στις 8 Δεκεμβρίου, οπότε και θα συγκληθεί η γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Παράταση των κινητοποιήσεων αποφάσισε μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου αποφάσισε και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η οποία αποφάσισε επίσης να παρατείνει τις κινητοποιήσεις της μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Ξεκίνησε και επίσημα το Μνημόνιιο και χωρίς τη δόση - 18 εγκύκλιοι από το υπουργείο Εργασίας για όλες τις αλλαγές

- Ποιοί γλιτώνουν από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
- Από πότε κόβονται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας
- Όλες οι ρυθμίσεις για όλους τους ασφαλισμένους σε όλα τα ταμεία

Όχι μία ούτε δύο αλλά 18 ερμηνευτικές εγκυκλίους απέστειλε το υπουργείο Εργασίας με τις οποίες και επίσημα πλέον φαίνεται πως αρχίζει το Μνημόνιο 3 και σε λίγες ημέρες όλοι οι έλληνες πολίτες θα δουν τις ζωές τους να αλλάζουν αλλά και το εισόδημά τους να συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο. Από τις πρώτες εγκυκλίους φαίνεται πως από την 1η Ιανουαρίου του 2013 ξεκινάει η εκτόξευση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια για όλες τις περιπτώσεις των ασφαλισμένων.
Εκτός όμως από τη σύνταξη πλέον στα 67 για όλους, από αρχές του χρόνου τίθενται σε ισχύ όλες οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Με τον τρόπο αυτό από το 2013 προβλέπεται σύνταξη είτε στα 62 χρόνια με 40 έτη ασφάλισης, είτε στο 67ο έτος της ηλικίας με 15 έτη ασφάλισης.
Οι μοναδικές εξαιρέσεις αφορούν στις μητέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων, οι χήροι πατέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων και οι ασφαλισμένοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Επίσης. όσοι αποχωρούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 δεν τους αφορά η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ δεν θα επηρεαστούν και όσοι έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά πριν από την 31-12-1982.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΑΕΕ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΤΑΑ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Mε άλλη εγκύκλιος αναφέρεται πως τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας που καταβάλλεται σε όλους τους συνταξιούχους, από τους φορείς κύριας ασφάλισης, καθώς και τα δώρα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη νόμου ή κανονιστική πράξη ή καταστατική
διάταξη για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους όλων των φορέων-τομέων επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καταργούνται από 1.1.2013.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ
Με τις διατάξεις για τις ρυθμίσεις θεμάτων ΕΟΠΥΥ του εν λόγω νόμου αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές ασθένειας σε είδος και χρήμα. Συγκεκριμένα, η εισφορά για υγειονομική περίθαλψη,
από 1.1.2013, ανέρχεται σε ποσό 2,50% επί του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία έχει καταταγεί ο ασφαλισμένος και η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτήν που αναλογεί στο ποσό της 5ης ασφαλιστικής κατηγορίας.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ - ΕΟΠΥΥ (1)
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ - ΕΟΠΥΥ (2)
Από την εφαρμογή προκύπτει ότι το ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω γήρατος από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.) των 50 ετών αυξάνεται στο 52ο έτος προστιθεμένων δύο ετών από 1-1-2013. Από την ίδια ημερομηνία ο ελάχιστος απαιτούμενος για τη συνταξιοδότηση αριθμός 70 που προκύπτει ως άθροισμα των ετών συνθετικής ναυτικής υπηρεσίας και των ετών της ηλικίας του ασφαλισμένου, διαμορφώνεται στον αριθμό 72.
Τα θεμελιωμένα μέχρι 31-12-2012 συνταξιοδοτικά δικαιώματα, λόγω συμπλήρωσης των κατά περίπτωση απαιτουμένων προϋποθέσεων ηλικίας και χρόνου ασφάλισης δεν θίγονται και μπορούν να ασκηθούν οποτεδήποτε.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΝΑΤ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΕΑΕΥΕΕΟ
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΕΑΠΥΚ
Οι μειώσεις αφορούν όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) για οποιαδήποτε αιτία (γήρατος-αναπηρίας-θανάτου) και από οποιαδήποτε πηγή, δηλαδή από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο καθώς και το ΜΤΠΥ και από κάθε άλλη πηγή.
Η μείωση, γίνεται στο σύνολο της καταβαλλόμενης κύριας σύνταξης ή του αθροίσματος των κύριων συντάξεων ή αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης ή μερίσματος που το άθροισμά τους υπερβαίνει τα 1.000,00 ευρώ κατά μήνα.
Συγκεκριμένα, οι καταβαλλόμενες μηνιαίες συντάξεις μειώνονται από 1.1.2013, ως εξής:
Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, κατά ποσοστό 5% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ.
Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000,00 ευρώ, κατά ποσοστό 10% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.425,01 ευρώ.
Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000,00 ευρώ, κατά ποσοστό 15% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ.
Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω, κατά ποσοστό 20% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2.550,01 ευρώ.
Στην περίπτωση που καταβάλλονται περισσότερες της μίας συντάξεις το ποσό που προκύπτει από τη μείωση επιμερίζεται σε κάθε σύνταξη αναλογικά, λαμβάνοντας υπόψη το ποσό της κάθε σύνταξης, όπως είχε διαμορφωθεί πριν τη μείωση και αποτελεί έσοδο του οικείου ασφαλιστικού φορέα ή τομέα, από τον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη.
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Ολάντ: Η Ελλάδα έκανε όσα της ζητήσαμε - Καθήκον μου να βρω λύση

Σε δήλωση στήριξης προς την Ελλάδα, με πολλούς ωστόσο παραλήπτες, προέβη ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.
«Η Ελλάδα έκανε τις προσπάθειες που της ζητήθηκαν» δήλωσε απερίφραστα ο Γάλλος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης είναι απαραίτητη η συμφωνία για τη χώρα μας.
Παράλληλα σημείωσε ότι «καθήκον» του είναι «να αναζητήσει και να βρει» μια συμφωνία, ώστε να αποδεσμευτεί και να εκταμιευθεί η νέα δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, που συνεχίζει να αναβάλλεται μετά την αποτυχία χθες του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το θέμα.
«Το καθήκον μου είναι να αναζητήσω και να βρω (μια συμφωνία) καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα (. . .) και την Ευρώπη αφού (σε αντίθετη περίπτωση) θα υπάρξει αμφιβολία για την ακεραιότητα της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο Ολάντ.
Ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη συμφωνίας, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο κ. Ολάντ απάντησε: «έχετε δίκιο να λέτε ότι έστω κι αν βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία, δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε συμφωνία. Και αυτό είναι που μετράει, είναι η συμφωνία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα υπάρξει συμφωνία παρά μόνο «εάν η Γαλλία και η Γερμανία καταλήξουν σε μια συμφωνία». Ο Ολάντ πρόσθεσε ότι αναμένει αυτό να συμβεί «εντός των προσεχών ημερών».
«Ο καθένας έχει ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, τα σέβομαι, αλλά υπάρχει ένα υπέρτερο συμφέρον», είπε ο Ολάντ, και αυτό «είναι η Ευρώπη».
Μοσκοβισί: «Θα φθάσουμε σε συμφωνία τη Δευτέρα»
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε νωρίτερα σημειώσει: «Η ευρωζώνη απέχει ελάχιστα από μία συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο στην αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Η ευρωζώνη θα απειλείτο, εάν δεν επιτυγχάναμε συμφωνία, αλλά για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία».
«Μένουν ακόμη ορισμένες τεχνικές παράμετροι προς διευθέτηση, με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα επιτόκια επί των δανείων που οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα ή με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα κέρδη που οι κεντρικές τράπεζες έχουν από τα ελληνικά ομόλογα», εξήγησε ο κ. Μοσκοβισί.
«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα φθάσουμε σε συμφωνία τη Δευτέρα», επέμεινε.

Άντεξε! Τελικά έκλεισε με άνοδο το Χ.Α.

Με άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι προσδοκίες ότι θα υπάρξει λύση στο Eurogroup της Δευτέρας επικράτησαν τελικά στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε με μεγάλη πτώση, στον απόηχο στη μη επίτευξης συμφωνίας στο χθεσινό Eurogroup ούτε ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, ούτε για την καταβολή δόσης.O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 830,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,10%.
Αρχικά υποχώρησε έως και τα επίπεδα των 794,07 μονάδων, όταν σημείωνε μεγάλες απώλειες έως και 3,31%, απώλειες που ανέκτησε στη συνέχεια, κλείνοντας τελικά και με αξιόλογα κέρδη.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 64,79 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,60 %.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Υγείας (+6,10%), της Τεχνολογίας (+3,37%) και των Πρώτων Υλών (+3,11%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,78%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,56%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+4,55%), της Ελλάκτωρ (+4,12%), της Μυτιληναίος (+3,63%), της Πειραιώς (+2,80%) και του ΟΤΕ (+2,63%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ(-3,89%), της Folli Follie (-1,75%) και της Motor Oil(-0,67%).
Ανοδικά κινήθηκαν 93 μετοχές, 48 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δούρος +20,00%, PC Systems +18,75%, Audiovisual +16,05% και ΣΕΛΟΝΤΑ +13,33%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Euromedica -17,41%, HOL -16,56%, Elbisco -15,38% και Χαϊδεμένος -10,00%.

Θρίλερ στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος

Για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη
- Το πρώτο πρόβλημα έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα του χρέους - Το ΔΝΤ είναι αμετακίνητο
- Διαφωνούν όμως και για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα
- Σε ανοιχτή επικοινωνία ο κ. Στουρνάρας με τον Α. Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο Μαξίμου
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗNα γεφυρωθεί το τεράστιο χάσμα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας, προσπαθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία συνεχίζεται μετά από την προσωρινή διακοπή.
Η διακοπή στη συνεδρίαση του Eurogroup είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις Βρυξέλλες, καθώς και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στιςε θέσεις τους. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διακοπής υπήρξαν διμερείς επαφές, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις.
Για την ένταση αυτή υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις. Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε για τον ίδιο λόγο και με τον Φώτη Κουβέλη.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μαζί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγι, πρέπει να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση για τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας, αλλά φαίνεται πως διαφωνούν. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωζώνη δέχεται να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2014, ενώ αντιδρά το ΔΝΤ που απαιτεί αυτό να γίνει μέχρι το 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, στο Eurogroup ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η αναστολή για δέκα χρόνια της πληρωμής των τόκων των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα από τους μηχανισμούς στήριξης.
Ως ένα δεύτερο σενάριο αναφέρεται η επαναγορά του ελληνικού χρέους ύψους 35 έως 40 δισ. ευρώ που διακρατούν τα ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός όμως των τραπεζών, με τιμή 30 λεπτά ανά ευρώ.
Τέλος, το τρίτο σενάριο είναι η μείωση των επιτοκίων των δανείων συνολικού ύψους 53 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από τις χώρες της ευρωζώνης από τις 150 μονάδες βάσης, στις 25 μονάδες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Γερμανία προτείνει όχι οριστική λύση για την Ελλάδα, με επέκταση των διμερών δανείων, επαναγορά κρατικού χρέους είτε με νέο δάνειο και με τη συμμετοχή ιδιωτικών τραπεζών και αύξηση των εντόκων γραμματίων που θα μπορούσε να εκδώσει το ελληνικό δημιόσιο έως το 2016. Μετά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τη Γερμανία θα επανεξεταστεί το ζήτημα του κούρεμα των κρατικών χρεών.
Ωστόσο, το ΔΝΤ από την πλευρά του, είναι ανυποχώρητο και απαιτεί το 2016 να γίνει έτσι κι αλλιώς κούρεμα του ελληνικού χρέους, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των κινήσεων μέχρι τότε.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)