Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

FT: Ασφυκτική εποπτεία ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση ζητά το Βερολίνο

Ξένους τεχνοκράτες για την είσπραξη των φόρων, αυτόματες και οριζόντιες περικοπές σε περίπτωση παρέκκλισης του προϋπολογισμού και ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους, ζητά το Βερολίνο από την Αθήνα, ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

FT: Ασφυκτική εποπτεία ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση ζητά το Βερολίνο
Το δημοσίευμα ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις αξιώσεις του Βερολίνου, όπως αυτές αποκαλύφθηκαν στο πρόσφατο non paper του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επισημαίνει όμως ως πιθανή μία πρόσθετη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, με ποσά της τάξης των 16 - 18 δισ. ευρώ.
Η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να συμφωνήσει σε ένα αναθεωρημένο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει την διετή επιμήκυνση, απαιτεί την πρόληψη ξένων ειδικών που θα συνδράμουν στην εξυγίανση των δημοσιονομικών της χώρας μας, αναφέρεται στο άρθρο.

Τα προτεινόμενα από το Βερολίνο μέτρα που σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους έχουν στήριξη στην Γαλλία και την Κομισιόν, θα απαιτούν επίσης αυτόματες, οριζόντιες περικοπές δαπανών, αν η Ελλάδα ξεφύγει από τους αναθεωρημένους στόχους του μνημονίου, σύμφωνα με το αντίγραφο του σχεδίου που έχουν στην κατοχή τους οι FT.
Το δημοσίευμα των Financial Times
Το δημοσίευμα των Financial Times
Ειδικός λογαριασμός
Εκτός από την υποχρέωση της Ελλάδας να προσλάβει ξένους τεχνοκράτες, το μονοσέλιδο υπόμνημα «μηχανισμοί ενισχυμένης διοίκησης και ελέγχου», που θα αποτελεί τμήμα όσων συζητηθούν στις Βρυξέλλες, προτείνει επίσης να μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού σε έναν διεθνώς ελεγχόμενο ειδικό λογαριασμό, που θα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Στο Βερολίνο τέτοια μέτρα θεωρούνται ουσιώδη, όχι απλώς για να καθησυχάσουν το γερμανικό κοινοβούλιο, αλλά και για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι ενδεχομένως να ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Πάντως, άλλοι παράγοντες που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις πιστεύουν ότι η πρόταση είναι πολιτικά υποκινούμενη.

«Το όλο θέμα έχει να κάνει με την πολιτική», δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος. «Δεν υπάρχουν επαρκείς οικονομικοί λόγοι κάτι τέτοιο. Όλο αυτό είναι κάτι που χρειάζεται πολιτικά το Βερολίνο».
Τα μέτρα αποτελούν την πιο προχωρημένη μέχρι σήμερα επιβολή διεθνούς ελέγχου στη λήψη των αποφάσεων για τον ελληνικό προϋπολογισμό, σχολιάζουν οι FT, παραθέτοντας δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου που συμμετέχει στις συνομιλίες, περί «σκληρής αλλά ρεαλιστικής πρότασης». Το ΔΝΤ πάντως παραμένει σκεπτικό.
Πρόσθετη χρηματοδότηση
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι αν και ήταν κοντά, η τελική συμφωνία για την επιμήκυνση του προγράμματος έως το 2016 δεν είχε ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, το αναθεωρημένο πρόγραμμα θα απαιτούσε πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 16 δισ. ευρώ έως 18 δισ. ευρώ.
Στα προσχέδια των μνημονίων που θα υπογραφούν από την Αθήνα και είναι σε γνώση των Financial Times σημειώνεται ότι η επιμήκυνση των δύο ετών θα δοθεί για να επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μέτρων λιτότητας εν μέσω μίας βαθύτερης οικονομικής ύφεσης.
Όταν πέσουν οι υπογραφές, γράφει η εφημερίδα, η διαμάχη θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπου οι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα βρουν την επιπλέον χρηματοδότηση που χρειάζεται για την αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης.

Στη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου μπορεί να συνδράμει η ασπιρίνη

Η ασπιρίνη, ένα από τα παλαιότερα και πλέον διαδεδομένα φάρμακα στον κόσμο, θεωρείται πολλά υποσχόμενη στη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου σε ασθενείς που εμφανίζουν συγκεκριμένες γενετικές μεταλλάξεις, οι οποίες συχνά παίζουν ρόλο στην εκδήλωση και εξέλιξη της νόσου.

Στη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου μπορεί να συνδράμει η ασπιρίνη
Μεταξύ εκείνων που έφεραν τις μεταλλάξεις, όσοι λάμβαναν τακτικά ασπιρίνη έζησαν περισσότερο από όσους δεν λάμβαναν, διαπίστωσε μελέτη της Ιατρικής Σχολςή του Χάρβαρντ που δημοσιεύεται σήμερα στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου, το 97% όσων έπαιρναν ασπιρίνη βρίσκονταν ακόμη στη ζωή σε σχέση με το 74% όσων δεν έπαιρναν.

Η ασπιρίνη φάνηκε να μην επηρεάζει καθόλου την υγεία των ασθενών εκείνων που δεν έφεραν τις μεταλλάξεις. Η μελέτη αυτή δεν μπορεί να αποδείξει ότι η ασπιρίνη ευθύνεται για το μεγαλύτερο χρόνο επιβίωσης και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα ώστε να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα αυτά προτού αρχίσει να προτείνεται ευρύτερα η λήψη του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Η μελέτη δεν προοριζόταν για να δοκιμάσει το φάρμακο καθώς εκείνοι που συμμετείχαν στο πείραμα το λάμβαναν ήδη για διάφορους λόγους. Ωστόσο, τα αποτελέσματά της υπογραμμίζουν ότι αυτό το απλό φάρμακο μπορεί να είναι η φθηνότερη θεραπεία για τον καρκίνο με στόχο τα γονίδια. Σχεδόν το ένα
έκτο όλων των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου φέρουν το μεταλλαγμένο γονίδιο και μπορούν να βοηθηθούν από την ασπιρίνη, η οποία μάλιστα συγκαταλέγεται στα φθηνά φάρμακα.

"Είναι εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι κάτι που βρίσκεται ήδη στο φαρμακείο μας μπορεί στην πραγματικότητα να έχει σημαντική επίδραση" πέραν της πρόληψης του εμφράγματος και της ανακούφισης από τον πόνο, δήλωσε ο δρ Άντριου Τσαν του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης που ηγήθηκε της έρευνας μαζί με τους συναδέλφους του.
Τα αποτελέσματα (της μελέτης) είναι "αρκετά εντυπωσιακά", λέει ο δρ Μπόρις Πάσχι, ειδικός σε θέματα καρκίνου στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, στο Μπέρμινχαμ, ο οποίος υπογράφει άρθρο που συνοδεύει τη μελέτη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι περίπου έξι φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά μόνο ένα παρατείνει το χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς των οποίων ο καρκίνος δεν έχει κάνει πολλές μεταστάσεις.

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του καρκίνου, ειδικά στους όγκους του παχέος εντέρου και του ορθού.

Η λήψη ασπιρίνης προτείνεται συχνά σε πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου και σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να εμφανίσουν αυτή τη μορφή καρκίνου. Ωστόσο δεν προτείνεται για ευρύτερη χρήση ή για την πρόληψη του καρκίνου καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία στο στομάχι και την κοιλιά.

Γ. Στουρνάρας: Με ένα άρθρο, όλα μαζί

Την ελπίδα πως όλοι οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό θα στηρίξουν τα μέτρα στη Βουλή, εξέφρασε ο Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ενώ δήλωσε ότι όλα τα μέτρα θα συμπεριληφθούν σε ένα άρθρο προκειμένου να ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Θα πάει με ένα άρθρο, με ένα άρθρο, όλα μαζί» απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη βουλή και πρόσθεσε: «Αν κάνουμε πίσω σ’ αυτό το ΠΑΣΟΚ ήδη μου είπε ότι εμείς θέλουμε 15 τέτοια άρθρα και έχουν δίκιο». 

Αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Φ. Κουβέλη και στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία και ενημέρωσε χθες το βράδυ για τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Στουρνάρας τους κάλεσε να στηρίξουν το πακέτο των εργασιακών ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να καταθέσει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες πως έχει ξεκινήσει με την τρόικα μια συζήτηση για να μην περιληφθούν τα εργασιακά στο πακέτο μέτρων που θα ψηφισθεί από τη Βουλή, αλλά σε επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις 6.30 το απόγευμα ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και θα ενημερώσει.

Τέρμα το αφορολόγητο σε μισθωτούς - συνταξιούχους

Μπορεί να καταργηθεί το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους, να καθιερωθούν τρεις φορολογικοί συντελεστές από 20% έως και 45% και να υπάρξουν ελαφρύνσεις φόρου για όσους έχουν εισοδήματα έως 25.000 ευρώ;

Θεωρητικά, με τα σημερινά δεδομένα, η σκέψη και μόνο για ελαφρύνσεις φαντάζει παρανοϊκή.

Κι όμως, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι έχει βρεθεί φόρμουλα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η οποία μάλιστα έχει τεθεί υπ' όψιν των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και οδηγεί σε ελαφρύνσεις έως 500 ευρώ για μισθωτούς - συνταξιούχους με εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και δραστικές επιβαρύνσεις για όσους έχουν υψηλότερο εισόδημα.

Η πρόταση, η οποία έχει τεθεί και υπ’ όψιν των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ, που βρίσκονται στην Ελλάδα για να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές στην αλλαγή του φορολογικού, έχει έναν μπαλαντέρ που μειώνει τους φόρους για τα χαμηλά εισοδήματα.

Ένα σύστημα επιστροφών φόρου που θα σβήνει το σύνολο ή μέρος των επιβαρύνσεων για όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ.

Η νέα κλίμακα, η οποία εξετάζεται, θα έχει εφαρμογή αποκλειστικά και μόνο σε όσους έχουν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις και προβλέπει τα εξής:

1. Τέλος το αφορολόγητο. Μετά την προωθούμενη κατάργηση του αφορολογήτου για ελεύθερους επαγγελματίες, προωθείται κατάργηση του αφορολογήτου των 5.000 ευρώ και για μισθωτούς - συνταξιούχους. Από μόνη της η αλλαγή αυτή θα σήμαινε έξτρα φόρο 500 ευρώ για όσους φορολογούμενους δηλώνουν σήμερα εισόδημα 5.000 ευρώ, εφόσον ο φόρος προέκυπτε με τον ισχύοντα σήμερα χαμηλό συντελεστή 10%.

Η επιβάρυνση αυτή θα σβήνεται μέσω των μειώσεων φόρου που θα δικαιούται ο κάθε φορολογούμενος. Οι μειώσεις φόρου θα φθίνουν αντιστρόφως ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα. Όπως εξηγεί αρμόδια πηγή, «αν προκύπτει φόρος π.χ. 500 ευρώ για εισόδημα 5.000 ευρώ, ο φορολογούμενος δεν θα πληρώνει τίποτα διότι οι μειώσεις φόρου που δικαιούται ανάλογα με το εισόδημά του θα ισοσκελίζουν την οφειλή». Το μέγιστο όριο των μειώσεων - επιστροφών φόρου θα είναι 1.950 ευρώ.

2. Τρία κλιμάκια. Στη νέα κλίμακα οι συντελεστές θα κυμαίνονται από 20% έως 45% και τα κλιμάκια από οκτώ σήμερα περιορίζονται σε τρία. Ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής 45% θα επιβάλλεται σε χαμηλότερο εισόδημα σε σχέση με τα 100.000 ευρώ που ισχύουν σήμερα.

Με τη σημερινή της μορφή, η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων έχει οκτώ κλιμάκια και συντελεστές που κυμαίνονται από 10% έως 45%:

•Στο πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται φόρος.
•Στο επόμενο κλιμάκιο από 5.000 έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 10%.
•Αμέσως μετά και μέχρι τα 16.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται σε 18%.
•Το επιπλέον ποσό μέχρι τα 26.000 ευρώ φορολογείται με 25%.
•Το ποσοστό διαμορφώνεται σε 35% για το κλιμάκιο εισοδήματος από 26.000 έως 40.000 ευρώ.
•Ανεβαίνει στο 38% για το κλιμάκιο 40.000 - 60.000 ευρώ.
•Διαμορφώνεται στο 40% για το επόμενο κλιμάκιο εισοδήματος από 60.000 έως 100.000 ευρώ.
•Το υπερβάλλον εισόδημα φορολογείται με συντελεστή 45%.

3. Ελαφρύνσεις - επιβαρύνσεις. Η διαχωριστική γραμμή για ελαφρύνσεις και επιβαρύνσεις με τη νέα κλίμακα είναι τα 25.000 ευρώ. Αν ισχύσει αυτό, αν υπάρξουν δηλαδή ελαφρύνσεις από τα 25.000 ευρώ και κάτω, αυτό σημαίνει ότι 8 στους 10 μισθωτούς - συνταξιούχους θα πληρώσουν λιγότερο φόρο και μόνο 2 στους 10 θα έχουν επιβαρύνσεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε σύνολο 4.376.257 μισθωτών και συνταξιούχων πέρυσι, εισόδημα έως 25.000 ευρώ δήλωσαν τα 3.537.670 ή ποσοστό 80,8%. Αν το 80,8% έχει ελαφρύνσεις ακόμα και μικρές, γεννιέται εύλογα το ερώτημα: τη νύφη ποιος θα την πληρώσει;

Την πλήρη εικόνα θα διαμορφώσουν οι αποφάσεις για τις φοροαπαλλαγές. Αν καταργηθούν αναδρομικά από το 2012 στο σύνολό τους ή έστω μόνο το έξτρα αφορολόγητο για παιδιά, οι όποιες ελαφρύνσεις πάνε περίπατο…

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)