Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σμύρνη, Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922

Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που πηγαίνω σινεμά για να δω μία ταινία (ντοκιμαντέρ στη προκειμένη περίπτωση), και διαπιστώνω πως την έχω ήδη παρακολουθήσει στην κρατική τηλεόραση πριν από ένα εξάμηνο σχεδόν. Δεν απογοητεύτηκα. Χαλάρωσα περισσότερο στην καρέκλα μου κι απόλαυσα το αριστουργηματικό αφιέρωμα για την Σμύρνη.
Η ταινία είναι ένα ντοκουμέντο. Δε χρειάζεται να κάνω κριτική, όπως έχω κάνει παλιότερα. Απλά θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες που με άγγιξαν πολύ.
Η Σμύρνη ήταν ένα εμπορικό σταυροδρόμι. Η Χίος (για να πιάσω και το τοπικιστικό μου) κέρδιζε πολλά από την πόλη αυτή. Όταν κόπηκαν οι δεσμοί Χίου και Σμύρνης, ήρθε ο μαρασμός στο νησί.
Ας γυρίσουμε όμως στην Σμύρνη. Ως εμπορικό σταυροδρόμι Ανατολής με Δύσης, πρόσφερε στους κατοίκους του πλούτη και παιδεία.
Ενώ γύρω από την πόλη της Σμύρνης ο πόλεμος μαινόταν, οι κάτοικοί της συνέχιζαν να απολαμβάνουν την χλιδή, όχι λόγω αδιαφορίας για τα κοινά αλλά επειδή πίστευαν πως δε θα τους έρθει καμία συμφορά. Εξάλλου τόσα χρόνια ζούσαν αρμονικά όλοι οι λαοί μαζί. Δυστυχώς όμως το χτύπημα ήταν καθοριστικό. Η πλήρης καταστροφή της πόλης τους.
Τόσα χρόνια όμως έχουμε μάθει πως η Σμύρνη ως όμορφη πόλη λείπει μόνο στους Έλληνες. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Στη Σμύρνη ζούσαν και Αρμένιοι, (στο ντοκιμαντέρ ένας Αρμένιος αφηγείται την καταστροφή και συγκινείται κάθε φορά που λέει πως είναι Σμυρνιός). Επίσης οι Τούρκοι που απέμειναν, ανέφεραν πως η πόλη που ζούσαν και αγαπούσαν δεν υπήρχε πια. ...
Με λίγα λόγια μέσα από αυτήν την καταστροφή, όλοι οι λαοί πληγώθηκαν και πόνεσαν. Όλοι οι κάτοικοι έχασαν κάτι πολύτιμο. Κάτι που έμεινε για πάντα χαραγμένο στην καρδιά τους.
Ο Αρμένιος παππούλης με ταπεινότητα έλεγε το εξής: "Σεβαστείτε την διαφορετικότητα".
Πόσο σοφά λόγια είναι αυτά... Δυστυχώς όμως όλα τα αυτιά πλέον είναι βουλωμένα. Άνθρωποι που έχουν ζήσει μεγάλες καταστροφές, μας δείχνουν τον δρόμο κι εμείς τους αγνοούμε...
Ίσως να γίνουμε κι εμείς οι γέροντες του μέλλοντος που θα λέμε σε άμυαλους νέους να σεβαστούν και να αγαπήσουν τον συνάνθρωπό τους για να μην ζήσουν την ίδια καταστροφή. Μία καταστροφή που είναι ήδη προ των πυλών.
Συγκινήθηκα πολύ στην αφήγηση μίας γυναίκας για τις γιαγιάδες της.
"Μαζεύτηκαν στην τραπεζαρία, έβγαλαν το σερβίτσιο, ήπιαν το τσάι τους, καθάρισαν τα σκεύη, τα τοποθέτησαν στο ράφι κι έφυγαν...".
Ανατριχίλα.

Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να το δείτε παραπάνω.
Αξίζει πραγματικά τον χρόνο σας.

Δεν πιστεύουν στην πτώχευση - Επενδυτές αγοράζουν ελληνικά ομόλογα

Οι επενδυτές αρχίζουν να βάζουν και πάλι την Ελλάδα στην ατζέντα τους, η χώρα θα πάρει την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ και εκτός συγκλονιστικού πολιτικού απροόπτου η χώρα θα αρχίσει σταδιακά να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.
Δεν είναι υπουργός, ούτε κάποιος Έλληνας αισιόδοξος που ανοίγει το παράθυρο μιας ελπιδοφόρας για την χώρα. Πρόκειται για τους αναλυτές και ειδικούς μεγάλης επενδυτικής τράπεζας που σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημερησία", η επενδυτική τους δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από το ρίσκο να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα γιατί ελπίζουν ότι στο τέλος θα σωθούν και η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει.
Οι ίδιοι έχουν την πεποίθηση πως η χώρα μας δεν θα πτωχεύσει και δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ. Αφήνουν μόνο μία μικρή πιθανότητα να συμβεί αυτό, στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο πολιτικό σχίσμα.
Αφού επισημαίνουν πώς υπάρχουν κύκλοι στην Ε.Ε. που θα ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, υπογραμμίζουν πως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στις τραπεζικές και άλλες συναλλαγές των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ θα έβαζε κυριολεκτικά φωτιά σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.
Όσον αφορά στο κούρεμα του χρέους, οι ίδιοι πιστεύουν πως αυτό θα ήταν ευκταίο για την χώρα μας, όμως οι πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη ενδεχομένως δεν θα επέτρεπαν την υπερψήφισή τους στα Κοινοβούλια.
Οι αναλυτές της τράπεζας βλέπουν πως η Ελλάδα έκανε βήματα προόδου, πράγμα που θα φανεί σιγά σιγά, γιατί οι μεταρρυθμίσεις δεν αποδίδουν αμέσως ορατά αποτελέσματα.
Ως στοιχείο προόδου χαρακτήρισαν την αύξηση των εξαγωγών και την μείωση των εισαγωγών.
Αναφερόμενοι στο κόστος του χρήματος τόνισαν πως είναι πολύ υψηλό, ωστόσο, πρόσθεσαν ότι έχει αρχίσει και μειώνεται. Την άποψη αυτή ασπάζεται και η Goldman Sachs.

Μαρκεζίνης: Υπαρκτός ο κίνδυνος Εθνικού Διχασμού

Για τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού, ο οποίος κατά τον ίδιο μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945 έκανε λόγο ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης.
Με αυτόν τον τρόπου ουσιαστικά περιέγραψε με δήλωσή του στο antibaro.gr τις συνθήκες και τις απειλές που βιώνει η χώρα στην παρούσα κατάσταση.
"Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική.
Τέλος, είναι αλήθεια ότι παρέμεινα σιωπηλός από τότε που κάλεσα τους πάντες σε Εθνική Συμφιλίωση κατά την μακρά συνέντευξή μου στον κ. Σαββίδη της ΕΤ3, πριν από μερικούς μήνες. Ένιωσα και νιώθω ότι αυτή η σιωπή ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω την πατρίδα μου, παρά να ανακατεύομαι στην καθ’ ημέραν διαχείριση της κρίσεως από την κυβέρνηση των τριών.
Θα παραμείνω λοιπόν σιωπηλός για τον ίδιο λόγο. Όμως, απαντώ στην παράκλησή σας γιατί όντως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: ως προς το οικονομικό σκέλος, έχει γίνει ανυπόφορη για πολλούς. Ταυτόχρονα ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί.
Με δισταγμό λοιπόν, δημοσιοποιώ τη βαθιά μου ανησυχία για τους διχασμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στη χώρα μου. Πράγματι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αντιμετωπίζουμε όχι έναν, αλλά τρεις απαράδεκτους διχασμούς μεταξύ:
• Πολύ πλουσίων και πεινασμένων συμπατριωτών μας
• Της Δεξιάς και της Αριστεράς παράταξης,οι οποίες εκφράζονται ακραία και τείνουν στον αλληλοσπαραγμό
• Κατηγόρων, οι οποίοι επιδιώκουν έναν αυξανόμενο αριθμό κατηγορουμένων
Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας. Όμως θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945.
Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά. Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται", σημείωσε.

Στουρνάρας: Σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν μπορώ να συνεννοηθώ με την τρόικα

Μπορεί να είναι μόλις λίγους μήνες στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά φαίνεται πως το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να κουραστεί ο Γιάννης Στουρνάρας με τα τερτίπια των εκπροσώπων της τρόικας και την ανένδοτη στάση της, η οποία απέρριψε την Δευτέρα δύο δισ. από το σχέδιο των περικοπών που είχε εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο.
Κατά την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στο ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Αριστερά μετά την συνάντηση που είχε με τους Τροϊκανούς, εμφανίστηκε απεγνωσμένος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φέρεται να είπε πως σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθώς η Τρόικα εμφανίζεται εξαιρετικά αδιάλλακτη.
Ο υπουργός Οικονομικών, εμφανίζεται να λέει πως δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτα άλλο, εφόσον οι Τροϊκανοί δεν δέχονται τις ελληνικές προτάσεις.
Ο Γιάννης Στουρνάρας παρέπεμψε τους επικεφαλής των δανειστών στα υπουργεία και στους αρμόδιους υπουργούς στους οποίους αντιστοιχούν οι επίμαχες περικοπές.
Εκεί οι Τροϊκανοί κατά τις διαβουλεύσεις θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις για να εντοπιστούν εκεί οι κωδικοί που θα περικοπούν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο μόνος τρόπος για να βρεθούν αμέσως τα δύο δισ. ευρώ που ζητά η Τρόικα, είναι να γίνουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι διαβουλεύσεις, προχωρά σε πολιτική διαπραγμάτευση καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Τα μισά ενεχυροδανειστήρια φοροδιαφεύγουν

Σε 175 ανέρχονται τα ενεχυροδανειστήρια και σε 97 οι επιχειρήσεις αργυραμοιβών που έκαναν έναρξη εργασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. έως και την 31.7.2012, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 100 επιτηδευματίες, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του ΣΔΟΕ, στους οποίους παρατηρήθηκε παραβατικότητα σε ποσοστό 50% και όπως τονίζει ο κ. Στουρνάρας, οι έλεγχοι συνεχίζονται και στους υπόλοιπους.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έπειτα από ερωτήσεις των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη και Μαρίας Γιαννακάκη και του βουλευτή της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη.
Οι βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθούν για τη νομιμότητα της λειτουργίας των ανταλλακτηρίων χρυσού και να ελεγχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.
«Κύριο έργο του ΣΔΟΕ, εκτός των άλλων, είναι η αποκάλυψη και η καταπολέμηση των εστιών οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής», σημειώνει επίσης στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών και αναφέρεται ειδικότερα στους προληπτικούς ελέγχους εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας και τους προσωρινούς φορολογικούς ελέγχους, ιδίως στους παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους, με έμφαση στο ΦΠΑ, την έρευνα, τον εντοπισμό και την καταστολή φορολογικών παραβάσεων ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), οι παράνομες χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και γενικά οι απάτες σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.
«Στο πλαίσιο αυτό, λόγω της εντεινόμενης δραστηριοποίησης, συνεπεία των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών, των ενεχυροδανειστηρίων, των αργυραμοιβών και των ασχολουμένων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων, κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών και με σκοπό τον έλεγχο αυτών, η αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ έχει καταρτήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης», ενημερώνει επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι το σχέδιο αυτό έχει αποσταλεί σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις με τις ενδεικτικές ελεγκτικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν στους ως άνω επιτηδευματίες.
Στους ερωτώντες βουλευτές διαβίβασε έγγραφη απάντηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, και ενημερώνει ότι έχουν ήδη σχηματιστεί δικογραφίες σε τρεις περιπτώσεις και ακολουθήθηκε μάλιστα και η αυτόφωρη διαδικασία.
Ενημερώνει επίσης ότι έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες για τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων για την τήρηση της νομιμότητας.

Η ΕΕ μας επιστρέφει 4 εκατ. ευρώ για τα φρουτάκια

Επιστροφή 3.847.392 ευρώ στην Ελλάδα από την ΕΕ, μετά την αρχειοθέτηση της παράβασης για τα ηλεκτρονικά παίγνια
Το ποσό των 3.847.392 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στη χρηματική ποινή που επιβλήθηκε, για τους μήνες Δεκέμβριο 2011 έως και Μάρτιο 2012, για παραβάσεις σχετικά με τα ηλεκτρονικά παίγνια στην ελληνική αγορά, θα επιστραφεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η σχετική υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
 
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η αρχειοθέτηση της παράβασης προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Κολέγιο των Επιτρόπων, που συνεδρίασε στις 27 Σεπτεμβρίου. Προηγήθηκαν, αφενός η υιοθέτηση του Ν. 4002/2011 για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, ο οποίος τροποποίησε τον Ν. 3037/2002 που εισήγαγε γενική και πλήρη απαγόρευση στον τομέα των παιγνίων και αφετέρου η συγκρότηση, τον Δεκέμβριο 2011, της Ελληνικής Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ως Ανεξάρτητης Αρχής. Η συγκεκριμένη Επιτροπή, έθεσε σε εφαρμογή τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, με την κατάρτιση του Κανονισμού Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων και την υιοθέτηση συναφών εκτελεστικών πράξεων, τις οποίες προβλέπει ο νόμος 4002/2011.
 
Σημειώνεται ότι, για τις παραβάσεις για τα ηλεκτρονικά παίγνια στην ελληνική αγορά, είχε υπάρξει καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελλάδα κατέβαλε μηνιαίως 980.000 ευρώ ως πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (συνολικά 35.514.208,43 ευρώ) ενώ επιπλέον κατέβαλε άπαξ 3 εκατ. ευρώ, λόγω μη συμμόρφωσης με απόφαση του Δικαστηρίου. Τώρα, η αρχειοθέτηση της παράβασης συνεπάγεται την επιστροφή στην Ελλάδα του ποσού των 3.847.392 ευρώ.

Η «μαύρη» εργασία ζει και βασιλεύει! Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους

Τα στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία στη χώρα μας είναι για άλλη μια φορά τραγικά. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα νεότερα στοιχεία από τους ελέγχους του ΣΕΠΕ.
Τι βρήκαν λοιπόν οι επιθεωρητές εργασίας; Ότι το πρώτο επτάμηνο του 2012 ένας στους τρεις εργαζόταν χωρίς ασφάλιση, με το 57,2% των ανασφάλιστων να είναι Έλληνες και το 42,8% αλλοδαποί.
Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν στη Βουλή ως απάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2012 έγιναν 18.698 έλεγχοι πανελλαδικά. Από τους ελέγχους αυτούς, κατά το ίδιο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν για την αδήλωτη εργασία συνολικά 11.621 κοινοί έλεγχοι από ΕΥΠΕΑ (Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης) και ΣΕΠΕ σε επιχειρήσεις, οι οποίες συνολικά απασχολούν 35.674 εργαζόμενους.
Προέκυψε ότι οι 12.629 εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι, εκ των οποίων 5.411 ή 42,8% αλλοδαποί (σε σύνολο 11.521 αλλοδαπών εργαζομένων) και 7.218 ή 57,2% ημεδαποί (σε σύνολο 24.153 ημεδαπών εργαζομένων), οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στα ειδικά βιβλία νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού του ΙΚΑ.
Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αποκλειστικά για αδήλωτη εργασία ανέρχονται σε 6.805.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο σε αυτά να περιλαμβάνονται πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Τι συμβαίνει σε καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες...
4.994 έλεγχοι έγιναν σε επιχειρήσεις επισιτισμού-τουρισμού (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.) στις οποίες απασχολούνται συνολικά 19.341 εργαζόμενοι.
Με την επιφύλαξη ότι δεν περιλαμβάνονται ακόμη τα στοιχεία από τους ελέγχους του κλιμακίου ΕΥΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου προκύπτει ότι:
*6.432 εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι από τους οποίους 2.810 ήταν αλλοδαποί, σε σύνολο 6.910 αλλοδαπών εργαζομένων. Επίσης από τους 12.431 συνολικά Έλληνες εργαζόμενους που απασχολούνται στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, οι 3.622 ήταν ανασφάλιστοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στα ειδικά βιβλία νεοπροσλαμβανόμενοι προσωπικού ΙΚΑ.
*Κατά το πρώτο επτάμηνο του 2012, το ποσοστό των ανασφάλιστων αλλοδαπών εργαζομένων φτάνει στο 43,7% επί του συνόλου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ανασφάλιστων Ελλήνων στο 56,3%.
*Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται σε 3.956.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)