Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Στο 1,4 δισ. η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΙΚΑ

Ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» που υπολογίζεται πως υπάρχει στα ταμεία του ΙΚΑ
καθώς σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων, είναι αμφίβολη η καταβολή συντάξεων ως το τέλος του έτους εάν δεν δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση.
Αμφίβολή φαίνεται πως είναι η καταβολή συντάξεων έως το τέλος του χρόνου εάν δεν δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση καθώς η «μαύρη τρύπα» του ΙΚΑ υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Ν. Χατζόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, περιέγραψε την δραματική κατάσταση των ταμείων λόγω της ύφεσης, της ανεργίας και της περικοπής των μισθών.
Ο κ. Χατζόπουλος δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων οι οποίες μπορεί να φτάσουν και τα 400 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει απορροφήσει στο 9μηνο το 87,9% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης και θα χρειαστεί επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012. Μεγαλύτερο αναμένεται το πρόβλημα το 2013.
Τα έσοδα στο οκτάμηνο του 2012 είναι κατά μέσο όρο μειωμένα κατά 18%-19% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και φτάνουν τα 522 εκατ. ευρώ το μήνα, δηλαδή τα 6,240 δισ. σε ετήσια βάση.
Αν αφαιρεθεί η κρατική επιχορήγηση, που ήδη έχει απορροφηθεί (4,1 δισ. ευρώ), τα έσοδα περιορίζονται στα 10,3 δισ. ευρώ, όταν οι υποχρεώσεις για τις πληρωμές των συντάξεων θα είναι τουλάχιστον 11,08 δισ. ευρώ. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα λείψουν 780 εκατ. ευρώ και συνολικά 1,430 δισ. ευρώ, αν αφαιρεθεί και η προκαταβολή των 650 εκατ. ευρώ του 2012, που είχε δοθεί στα τέλη του 2011, για να καλυφθούν οι τότε ανάγκες για πληρωμές.
Πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, που ανέρχεται σε έξι δισ. ευρώ.

Βρούτσης: Αναγκαίες όσο ποτέ οι αλλαγές στα εργασιακά

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει κοινωνικό νεκροταφείο. Σε μια οικονομία που αλλάζει ωστόσο, δεν μπορεί οι εργασιακές σχέσεις να μένουν καθηλωμένες στο παρελθόν» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός δεσμεύθηκε πως δεν θα υπάρξει μείωση του κατώτερου μισθού, αλλά αναπροσαρμογή της διαδικασίας υπολογισμού του - όπως επίσης και ότι «δεν θα πειραχθεί ο 13ος και 14ος μισθός».
Σε ό,τι αφορά ωστόσο τις υποδείξεις του διαβόητου «non paper» της τρόικας, ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε πως δεν τις συζήτησε, θεωρώντας άσκοπη οιαδήποτε αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας «προτού στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά τους, παρουσίασαν στον υπουργό τα δεδομένα για την χειροτέρευση του εισοδήματος των εργαζομένων και τις αλλαγές επί το χείρον στην εργασιακή νομοθεσία, θέτοντάς τον ενώπιον των πρόσφατων υποδείξεων της τρόικας, (εξαήμερο, 13ωρη εργασία, μείωση του κατώτερου μισθού, κλπ.) αλλά και των σεναρίων περί ειδικών οικονομικών ζωνών, με αξιοποίηση λαθρομεταναστών και με χαμηλό ημερομίσθιο.
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε την ανάγκη για «νέες κοινωνικές συμφωνίες με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αμοιβαία οφέλη, ώστε με μικρά και μεγάλα βήματα να βελτιώσουμε την ποιότητα και τις επιδόσεις της αγοράς εργασίας».
Αναπτύσσοντας την επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας υποστήριξε πως στην Ελλάδα το χρέος «δεν είναι δημόσιο, αλλά είναι χρέος των πλουσίων - Ελλήνων και ξένων που τζόγαραν στα ομόλογα και ακόμα και σήμερα κερδίζουν απ' τα επιτόκια».
«Όλοι τους φτιάχτηκαν με τις πλάτες του κράτους» εκτίμησε ο κος Μπάρκας. «Το κράτος εγγυήθηκε τα κέρδη τους, τα μετέφερε στις πλάτες του ελληνικού λαού - και τώρα τα διαγράφει χωρίς αποζημίωση για τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και επειδή το χρέος σας πήγε ως άλλοθι μονάχα μέχρι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το 2011 μας είπατε το παραμύθι του μισθολογικού κόστους, με βάση στοιχεία για την ανταγωνιστικότητα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, του οποίου μοναδική πηγή άντλησης δεδομένων είναι ο ΣΕΒ» σημείωσε ο βουλευτής.
«Διαλύσατε την παράδοση των συλλογικών συμβάσεων. Δίνετε το δικαίωμα χρησιμοποίησης μεταναστών από κέντρα κράτησης σε εργασίες, δώσατε το δικαίωμα σε εταιρείες να προσλαμβάνουν εργάτες από τη Βουλγαρία με μισθούς Βουλγαρίας» κατήγγειλε την κυβέρνηση ο Αλέξης Μητρόπουλος.
«Το ελληνικό έθνος καταστρέφεται αυτή τη στιγμή. Με τα μέτρα αυτά, οι Έλληνες δεν μπορούν ούτε να κάνουν οικογένειες, ούτε να παραμείνουν εδώ» εκτίμησε ο Γιάννης Στάθας. Για «μέτρα δίωξης της εργασίας» έκανε λόγο η Μαρία Μπόλαρη, υποδεικνύοντας πως η αύξηση των ορίων ηλικίας θα προκαλέσει απώλειες 600 εκ. ευρώ για το ΙΚΑ (κόστος φυγής εξόδου), αυξανόμενες κατά 250 εκ. ευρώ από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
Απαντώντας, ο υπουργός Εργασίας αναγνώρισε πως απ' την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα, έχουν χαθεί πάνω από 600.000 θέσεις εργασίας, με την ανεργία να εκτινάσσεται στο 23%. «Αυτό όμως που ζούμε σήμερα, δεν είναι μόνον αποτέλεσμα της βαθειάς υφεσιακής περιδίνησης της οικονομίας, αλλά και το αναπόφευκτο αποτέλεσμα χρόνιων στρεβλώσεων της αγοράς εργασίας» υποστήριξε ο κος Βρούτσης.
«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, δεν είχαμε την τόλμη κάποτε να εφαρμόσουμε πολιτικές που είχε ανάγκη ο τόπος και συμβιβαστήκαμε με πολιτικές της Αριστεράς. Κι αυτό έβλαψε τη χώρα μας εκείνη την περίοδο». Σήμερα δε, «οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βρούτσης επισκόπησε την πολιτική του υπουργείου του: «Λίγες, καλές και αξιόπιστες ρυθμίσεις που να ισχύουν για όλους και όχι ρυθμίσεις που να συνεπάγονται υψηλό κόστος συμμόρφωσης για τις επιχειρήσεις. Σταδιακή αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργικότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων με ενσωμάτωση του κοινοτικού κεκτημένου. Καταπολέμηση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, με ευέλικτους και μη δαπανηρούς ελέγχους και πλέον αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες. Αναβάθμιση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με προσεχή νομοθετική πρωτοβουλία».
Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτερου μισθού - αν και προβλέπεται η δυνατότητα αυτή στο Μνημόνιο - όπως επίσης ότι «δεν θα πειραχθεί ο 13ος και 14ος μισθός». Εκείνο που θα υπάρξει ωστόσο, θα είναι μία αναπροσαρμογή του τρόπου υπολογισμού του, καθώς την υφιστάμενη διαδικασία χρησιμοποιεί μονάχα το Βέλγιο. Η αναπροσαρμογή αυτή θα γίνει με νόμο - και «οι εταίροι θα έχουν δικαίωμα συνδιαμόρφωσης, στο πλαίσιο του συλλογικού κεκτημένου».
Απαντώντας εξάλλου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Χρήστο Καραγιαννίδη, που είχαν εγκαλέσει την κυβέρνηση για «δρομολόγηση των non paper της τρόικας μέσω σχεδιασμένων διαρροών», ο κος Βρούτσης εξήγησε πως «επρόκειτο για κανονικό e-mail, στο οποίο υπήρχαν ζητήματα τα οποία είχα κουβεντιάσει με την τρόικα, (κατώτατος μισθός, άρση αγκυλώσεων και ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο ΣΕΠΕ), αλλά και ζητήματα που ήρθαν για πρώτη φορά. Αυτά δεν συζητήθηκαν από πλευράς μου, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.
Το επιχείρημα πολύ απλά, ήταν ότι δεν θεωρούμε αναγκαίο σήμερα να συζητήσουμε τέτοιου είδους νέες εισαγόμενες ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τον τελευταίο νόμο που έφερε όλες αυτές τις αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο της χώρας μας».

Τα μέτρα δεν ικανοποίησαν την τρόικα. Ζητά πιο σκληρές αποφάσεις

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας, για τα οποία υπήρξε συμφωνία μεταξύ των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, φαίνεται ότι δεν έπεισαν την τρόικα.
Αυτό φάνηκε κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες, στο ο οποίο συμμετείχε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Πάνος Τσολάκογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα, εξέφρασε αντιρρήσεις για το νέο πακέτο, που προτείνει η κυβέρνηση και η υποδοχή στον κ. Τσολάκογλου ήταν μάλλον παγερή.
Ο κ. Τσολάκογλου αντιμετώπισε τη δυσπιστία του εκπροσώπου του ΔΝΤ, στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν, κυρίως για τις περικοπές, που έχουν εξαγγελθεί στο Δημόσιο και στην Υγεία.
Ο Πολ Τόμσεν στάθηκε κυρίως στην αποτυχία της κυβέρνησης να μειώσει το μέγεθος του δημόσιου τομέα και ζήτησε 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Όσον αφορά την Υγεία, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, εστίασε κυρίως στη συγχώνευση νοσοκομείων, που δεν προχωρά και στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη.
Πλέον, είναι ορατό το ενδεχόμενο, να αναζητηθούν επιπλέον μέτρα, με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις της τρόικας και να δρομολογηθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, χωρίς να αποκλείονται... οριζόντιες περικοπές.
Για τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν στο Euro Working Groyp, ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η Ελλάδα καλύτερη για επενδύσεις από την Κίνα

Η Katy Barnato του CNBN δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: Greece Is Better Investment Than China Right Now.
Η δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα είναι ένα καλό "πεδίο" για επενδύσεις αυτή τη στιγμή, ακόμα και σε σύγκριση με την Κίνα, και παρά την οικονομική κρίση χρέους.
"Ωστόσο, η άνοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών γίνεται πιο εντυπωσιακή όταν συγκρίνεται με τον αντίστοιχο δείκτη Shanghai Composite της Κίνας, ο οποίος έχει μειωθεί κατά 7,61% από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Μήπως πρόκειται για σπάνιο παράδειγμα χρηματιστηριακών δεικτών τα οποία παρερμηνεύουν τα οικονομικά θεμελιώδη μεγέθη;", αναρωτιέται η δημοσιογράφος και επικαλείται δηλώσεις οικονομικών αναλυτών για να το διαψεύσει. Η χρηματιστηριακή αγορά πάει καλά, παρά την κρίση, το επιχείρημα.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στις "φλόγες", αλλά η χρηματιστηριακή της αγορά τα πάει αρκετά καλά.
Στην πραγματικότητα, τα κέρδη του ελληνικού χρηματιστηρίου από την αρχή του χρόνου και μέχρι στιγμής, ξεπέρασαν τα αντίστοιχα πολλών ισχυρότερων οικονομικά χωρών, κυρίως της Κίνας.
Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο καταπολέμησης του ελλείμματος της, η εξασφάλιση της χρηματικής βοήθειας και η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, έχει αναθεωρήσει πολλά στοιχεία στις παγκόσμιες αγορές από την έναρξη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, προεξοφλώντας ότι ο ελληνικός χρηματιστηριακός θα τελειώσει το 2012 σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα τωρινά του.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, ο χρηματιστηριακός δείκτης της Αθήνας έχει σημειώσει κέρδη στο 11,65% από την αρχή του 2012, συγκρινόμενος ευνοϊκά με τους αντίστοιχους δείκτες των χωρών - "πυρήνων" της Ε.Ε. όπως είναι ο CAC 40 της Γαλλίας ο οποίος βρίσκεται στο +11,20% από τις αρχές του έτους.
Οι ισχυρές χρηματιστηριακές επιδόσεις της Αθήνας βρίσκονται λίγο πίσω από το δείκτη S & P 500 αλλά παραπάνω από το Βιομηχανικό Δείκτη Dow Jones.
Ωστόσο, η άνοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών γίνεται πιο εντυπωσιακή όταν συγκρίνεται με τον αντίστοιχο δείκτη Shanghai Composite της Κίνας, ο οποίος έχει μειωθεί κατά 7,61% από την αρχή του τρέχοντος έτους. Μήπως πρόκειται για σπάνιο παράδειγμα χρηματιστηριακών δεικτών τα οποία παρερμηνεύουν τα οικονομικά θεμελιώδη μεγέθη;
 Οι αναλυτές λένε όχι. Ο Adrian Foster, ο επικεφαλής οικονομικών ερευνών της Rabobank αναφέρει: "Υπάρχουν πολύ λίγα παραδείγματα όπου υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του ρυθμού ανάπτυξης του Α.Ε.Π. μίας χώρας και της απόδοσης της χρηματιστηριακής της αγοράς", για να συνεχίσει:
 "Κοιτάξτε στην Κίνα κατά την περίοδο της διετίας 2007-08: όταν η ανάπτυξη ήταν στο συν 10%, ο δείκτης υποχώρησε από τις 6.000 μονάδες, στις περίπου 2.000 μονάδες.
Ένα επίκαιρο παράδειγμα υψηλού χρηματιστηριακού δείκτη της χώρας με χαμηλές επιδόσεις στην οικονομία της είναι η Ινδονησία, είπε ο Φόστερ.
Παρά την οικονομική ύφεση στις οικονομίες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, η Ινδονησία βιώνει έναν εντυπωσιακό ρυθμό αύξησης της τάξης του 6,4% κατά το δεύτερο τρίμηνο. Εν τω μεταξύ, ο χρηματιστηριακός δείκτης της χώρας, ο Jakarta Composite, έχει παρουσιάσει μία σεβαστή και μη εξαιρετέα "year-to-date" απόδοση ίση με 10%.
Επιπρόσθετα, οι ισχυρές επιδόσεις του δείκτη της Αθήνας, αντανακλά το χαμηλό ρεκόρ του Ιουνίου του 2011, πέφτοντας κάτω από τις 500 μονάδες, πριν από τη συμφωνία χορήγησης του δεύτερου πακέτου διάσωσης. Στη συνέχεια, ο δείκτης παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σε στασιμότητα.
Την Τετάρτη, ο Χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στο +0,38%, παρά τις πορείες διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα ενάντια στο κύμα λιτότητας στη χώρα. Όλοι οι άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν χαμηλότερα.
Ο Shanghai Composite έκλεισε στο -1,2% την Τετάρτη στις 2.004,2 μονάδες.

Κατεπείγουσα επιστολή δικαστών προς τον πρωθυπουργό

Κοινή επιστολή έξι δικαστικών Ενώσεων, στάλθηκε στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, με περιεχόμενο την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, ενόψει των δρομολογουμένων νέων περικοπών στις αποδοχές τους.
Με αιχμηρές αναφορές, οι δικαστικοί θέτουν θέμα για προνόμια και φοροαπαλλαγές που έχουν οι βουλευτές.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή του, οι δικαστές τονίζουν ότι είναι: «ιδιαίτερα ανήσυχοι όχι μόνον για την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, αλλά και για την μεγάλη κοινωνική αναταραχή που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, σε όλους τους χώρους και μάλιστα ακόμα και σε κατηγορίες και κλάδους, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα λειτουργίας της κρατικής μηχανής, όπως είναι οι κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων.
Οι δαπάνες των ισότιμων με τους δικαστές μελών του Κοινοβουλίου (διατήρηση γραφείου, computer, δαπάνης διαμονής στην Αθήνα των βουλευτών της περιφέρειας, κ.λπ.) καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Βουλής, από τον οποίον καλύπτονται, επίσης και πολλά άλλα «προνόμια» των βουλευτών (μίσθωμα αυτοκινήτου με σύμβαση leasing, τέσσερις σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις και μία κινητού τηλεφώνου, παροχή εισιτηρίων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών κ.λπ.) ιδιαίτερη αμοιβή, εκ ποσού 150 ευρώ ανά συνεδρίαση, για την συμμετοχή τους σε επιτροπές.
Οι βουλευτές έχουν και φορολογικές απαλλαγές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα ο μεν ισότιμος με εκείνον αρεοπαγίτης να έχει παρακράτηση φόρου κατά μήνα 1.533 ευρώ, ο δε βουλευτής, παρακράτηση φόρου κατά μήνα 325 ευρώ».
Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των Ενώσεων: 1) Δικαστών και Εισαγγελέων, 2) Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, 3) Διοικητικών Δικαστών. 4) Εισαγγελέων Ελλάδος, 5) Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και 6) Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Μέχρι και 1.400 ευρώ το χρόνο επιβαρύνονται μισθωτοί και συνταξιούχοι - Ολοι οι νέοι φόροι

- 35% σε επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις απο το πρώτο ευρώ
- Απο 8 γίνονται 4 τα φορολογικά κλιμάκια
- Μειώνεται η επιστροφή ΦΠΑ και φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για τους αγρότες
Μέχρι και 1.400 ευρώ το χρόνο θα επιβαρυνθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, σύμφωνα με το νέο σύστημα φορολόγησης που προωθεί το υπουργείο οικονομικών, με στόχο κλείσει το πακέτο των πρόσθετων εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ που ζητά η τρόικα για τη διετία 2013-2014.
Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου, Μισθωτοί και συνταξιούχοι με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα θα επιβαρυνθούν μέχρι 1.400 ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι, προβλέπεται μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από 45% που είναι σήμερα και επιβάλλεται στο τμήμα του εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ, σε 35% για εισόδημα άνω των 16.000 ευρώ ή σε 30% για εισόδημα άνω των 22.000 ευρώ.
Στα σενάρια περιλαμβάνεται και η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα προστατευόμενα τέκνα ή εναλλακτικά η περικοπή τους κατά 50%.
Επίσης, καταργείται το αφορολόγητο για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και επιβάλλεται φόρος 35% από το πρώτο ευρώ.
Αυξάνεται ο φόρος στις αμοιβές των ναυτικών κατά 66% έως 233% ενώ μειώνεται η επιστροφή ΦΠΑ και φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για τους αγρότες.
Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στο υγραέριο και τα τσιγάρα, αυξάνονται οι φόροι στους τόκους καταθέσεων και επιβάλλεται τέλος άδείας για χώρους καπνιζόντων.

Τα 57 δισ. ευρώ αγγίζουν τα "κόκκινα" δάνεια

Ενα στα 4 δάνεια δεν εξυπηρετείται. Πλησιάζουν τα 60 δισ. ευρώ τα δάνεια που δεν αποπληρώνονται για διάστημα πάνω από τρεις μήνες.Σε ύψη ρεκόρ που προσεγγίζουν τα 57 δισ. ευρώ έχουν εκτοξευεθί τα "κόκκινα"  δάνεια που δεν εξυπηρετούνται κανονικά για χρονικό διάστημα πάνω απο 3 μήνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία για το ύψος των καθυστερήσεων, ένα στα 4 δάνεια δεν εξυπηρετείται κάτι που, όπως γράφει η Καθημερινή,  εντείνει τις πιέσεις και για το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, οδηγώντας σε πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις που θα επιβαρύνουν περαιτέρω το ούτως ή άλλως εκτός ελέγχου κρατικό χρέος.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)