Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Πάρτι φοροδιαφυγής στα τουριστικά νησιά

Μέχρι και το 100% έφτασε το ποσοστό παραβατικότητας σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως προκύπτει από τους στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για τη θερινή περίοδο σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ επικεντρώνονται σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία κλίματος πρόληψης.

Σε σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι στο πλαίσιο αυτό και για το χρονικό διάστημα από 10/8/2012 – 13/8/2012 πραγματοποιήθηκαν 707 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 373 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1631 παραβάσεις. Δηλαδή το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 52,76%.

Τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας σημειώθηκαν σε περιοχές όπως στην Λευκάδα όπου το ποσοστό στους συγκεκριμένους ελέγχους έφθασε το 100% (σε έξι ελέγχους), στην Βόρεια και Κεντρική Εύβοια με ποσοστό 86,3% (σε 22 ελέγχους), στη Ρόδο με 82% (σε 39 ελέγχους), στην Πάρο-Αντίπαρο με 80% (σε 26 ελέγχους) και στην Ζάκυνθο με 75% (σε 4 ελέγχους).

Δείτε εδώ τον αναλυτικό πίνακα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.

FT: Διετή παράταση θα ζητήσει ο Α. Σαμαράς από Μέρκελ - Ολάντ


Να παραταθεί η διάρκεια της προθεσμίας για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας της Ελλάδας θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στις συναντήσεις του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ την προσεχή εβδομάδα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Times. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει στις συναντήσεις του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ την προσεχή εβδομάδα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

Ανάσα 1,1 δισ. ευρώ για τους Έλληνες αγρότες

Το «πράσινο φως» για την καταβολή του 50% των ενισχύσεων στους αγρότες εντός του Οκτωβρίου, ήτοι 1,1 δισ. ευρώ, έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδεχόμενη έτσι σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

Οι ενισχύσεις που πρόκειται να δοθούν συνολικά αγγίζουν τα 2,2 δισ. ευρώ και η καταβολή τους ήταν προγραμματισμένη για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Όμως, όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Τσαυτάρης, «ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό το ποσό αντί να δοθεί όλο τον Δεκέμβριο, να δοθεί το 50% μετά τη 15η Οκτωβρίου ως προκαταβολή και το υπόλοιπο 50% τον Δεκέμβριο. Χτες λοιπόν, μας ειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το αίτημα γίνεται δεκτό και θα δώσουμε γύρω στις 20 Οκτωβρίου 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες». Ο υπουργός υπενθύμισε επίσης, ότι από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, θα δοθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ σε 70.000 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Αθ. Τσαυτάρης, αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία που έχει η ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Γι' αυτό και παρά τις δυσκολίες που περνά ο τόπος, η πολιτεία, υπογράμμισε, πως «έχει κάνει τις επιλογές της να υποστηρίξει τον αγρότη, να υποστηρίξει την παραγωγική διαδικασία».

Δεν παρέλειψε, δε, να επισημάνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση ευρωπαϊκών προϊόντων από τα 20 καλύτερα που επιλέχθηκαν, τα 6 είναι ελληνικά. «Μια χώρα όπως είναι η δική μας που έχει το 2%- 3% του πληθυσμού και της παραγωγής, βλέπετε να έχει τα 6 από τα 20 προϊόντα. Δύο μάλιστα, και γι' αυτό το αναφέρω, είναι ελληνικά κρασιά, ελληνικές κονσέρβες ροδάκινου, φρούτα κτλ.», είπε.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιβεβαίωσε πως στο επόμενο 20ημερο θα αρχίσει από τον ΕΛΓΑ η καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο (και ιδιαίτερα στη μελισσοκομία) από την καταστροφική πυρκαγιά στη Χαλκιδική. Για τις εκτεταμένες ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες και ελιές, θα χρειαστεί ιδιαίτερη αποτίμηση, άρα και περισσότερος χρόνος, γιατί σε αντίθεση με το ζωικό κεφάλαιο που αποζημιώνεται άμεσα από τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, το φυτικό κεφάλαιο θα αποζημιωθεί από το ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης).

"Αγγίζει" τα δύο ευρώ η τιμή της βενζίνης

Το 1,995 ευρώ το λίτρο φτάνει η ανώτερη τιμή πώλησης της βενζίνης και αυτό συμβαίνει στον νομό Λασιθίου με τη μέση τιμή, στην ίδια περιοχή, να διαμορφώνεται στο 1,904 ευρώ το λίτρο.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ωθεί ανοδικά τις τιμές και τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προχωρούν σε ελέγχους σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποτρέψουν κερδοσκοπικές τάσεις ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές με αφορμή την αυξημένη ζήτηση λόγω Δεκαπενταύγουστου και διακοπών.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή της βενζίνης τη Δευτέρα 13 Αυγούστου από δειγματοληψία σε 4.687 πρατήρια σε όλη τη χώρα διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα πώλησης στα 1,669 ευρώ το λίτρο, η μέση τιμή διαμορφώνεται στο 1,786 ευρώ το λίτρο και η ανώτερη τιμή φτάνει στο 1,995 ευρώ το λίτρο.

Η αμνησία του Αντώνη Σαμαρά



Ρέσλερ: "Δεν επιθυμούμε τη χρεοκοπία της Ελλάδας"

Επίθεση σε όσους αντιμετωπίζουν το "ελληνικό πρόβλημα" με λαϊκιστικές δηλώσεις εξαπέλυσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ.

Ο κ. Ρέσλερ, ο οποίος δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις, μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, τόνισε ότι απέναντι στη χώρα μας έχει "συνειδητά επιλέξει ήπιους τόνους".

Επέκρινε τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) ότι, με τις ακραίες τοποθετήσεις τους, θέτουν σε κίνδυνο το ευρώ και πρόσθεσε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του ακολουθούν το δρόμο του ευρωλαϊκισμού.

Κατονόμασε μάλιστα τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών Μάρκους Σέντερ και στον Αλεξάντερ Ντόμπριντ, που είχαν ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Αναφερόμενος στη χώρα μας ο κ. Ρέσλερ επανέλαβε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε η Γερμανία επιθυμεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ωστόσο πρόσθεσε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο η χώρα του θα μπορούσε να αντέξει τις συνέπειες.

Αυστηρό τελεσίγραφο στις ΔΕΚΟ για εφαρμογή του νόμου

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου έχουν διορία από την κυβέρνηση για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να εφαρμόσουν τον νόμο οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των ΝΠΙΔ που υπάγονται στη Γενική Κυβέρνηση, υπό την απειλή διακοπής της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και ξηλώματος των διοικήσεων που δεν θα συμμορφωθούν.

Με μια αυστηρή εγκύκλιο, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων να αποστείλουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου:

* Οικονομικό απολογισμό έτους 2011

* Έκθεση πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου έτους 2011

* Οικονομικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου έτους 2012

* Εκτίμηση για το πώς θα κλείσει ο προϋπολογισμός τους 2012

* Το σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2013

Παράλληλα, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν επικαιροποιημένο και το στρατηγικό και επιχειρησιακό τους σχέδιο για την περίοδο 2013-2016.

Με την ίδια εγκύκλιο, το υπουργείο Οικονομικών δίνει στις διοικήσεις και σαφείς οδηγίες για:

* Αύξηση των εσόδων, όχι με αυξήσεις στα τιμολόγια, αλλά με διεύρυνση της πελατειακής τους βάσης, μεγιστοποίηση εισοδημάτων από μισθώματα κ.λπ.

* Μείωση των λειτουργικών εξόδων, με έμφαση στην αναδιάρθρωση των οργανωτικών δομών, τη μείωση των ενοικίων, των οδοιπορικών κ.ά.

* Εφαρμογή του νόμου του 2011 για τη μείωση των αποδοχών (προβλέπει ότι το μέσο κατά κεφαλήν κόστος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.900 ευρώ, ενώ όσον αφορά τις εισηγμένες ΔΕΚΟ, προβλέπει περιορισμό μισθολογικού κόστους στο 65% αυτού που ίσχυε στις 31/12/2009)

* Εφαρμογή του νόμου για τις προσλήψεις και του κανόνα του "1 προς 5"

"Σας επισημαίνουμε ότι η μη έγκαιρη εκ μέρους σας αποστολή των στοιχείων που αιτούνται από το Υπουργείο, δύναται να επιφέρει κυρώσεις", επισημαίνει η εγκύκλιος.

"Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, δύναται να δεσμευθούν έσοδα από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και να παυθούν από τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου", συμπληρώνει η εγκύκλιος.

Κόβουν την πίστωση οι φαρμακοποιοί

Χωρίς πίστωση θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από την Πέμπτη 16 Αυγούστου οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στα φαρμακεία της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, ενώ ήδη μόνο τοις μετρητοίς πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι στην Εύβοια και τη Φλώρινα.

Ο ένας μετά τον άλλο αποφασίζουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση, δηλαδή μόνο με συμμετοχή του ασφαλισμένου και καθολική κάλυψη από τον ασφαλιστικό φορέα του, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο τους.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάιο (η συνολική οφειλή ήταν 207 εκατ. ευρώ και κατέβαλε 90 εκατ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου) και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Προς γενίκευση των κινητοποιήσεων

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ την περασμένη εβδομάδα έδωσε το «πράσινο φως» στους κατά τόπους συλλόγους για κινητοποιήσεις και νωρίτερα από τον 1η Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας πως ο ΠΦΣ καλύπτει τις τυχόν ενέργειες των συλλόγων - μελών του και πριν από την σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

Σε αναμονή και οι γιατροί

Στο μεταξύ, λήγει τον Δεκαπενταύγουστο η προθεσμία που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης για την εξόφληση των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού.

Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί είναι 10 εκατ. ευρώ και αφορά τις αμοιβές των συμβεβλημένων γιατρών για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2012.

Σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ που εκπροσωπεί τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον φορέα έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου.

Λειτουργεί και φέτος η Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η «καρδιά» του Ποντιακού Ελληνισμού θα χτυπήσει στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Την πανηγυρική θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ενώ αναμένεται να συρρεύσουν πλήθος Ποντίων από την Ελλάδα, την Ρωσία, χώρες της πρώην ΕΣΔΔ κ.α.

Η Παναγία Σουμελά αποτελεί το σύμβολο της ποντιακής πίστης, αν και η πρώτη ονομασία της θαυματουργής εικόνας ήταν Αθηνιώτισσα.

Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Μετά τον θάνατό του τη μετέφερε στην Αθήνα ο μαθητής του Ανανίας και τοποθετήθηκε σε περικαλλή ναό της Θεοτόκου. Έτσι αρχικά ονομάστηκε ως Παναγία η Αθηνιώτισσα.

Στο τέλος του 4ου αιώνα (380-386 μΧ), σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία η Αθηνιώτισσα εμφανίστηκε ως όραμα στους μοναχούς Σωφρόνιο και Βαρνάβα, στη Αθήνα, και τους κάλεσε στην εκκλησία.

Εκεί είδαν την εικόνα να σηκώνεται από το προσκυνητάρι, να βγαίνει από το παράθυρο και να πετάει προς τα ουράνια. Συγχρόνως, άκουσαν την Θεοτόκο να λέει: «Πηγαίνω στην Ανατολή. Προπορεύομαι στο όρος Μελά. Ακολουθήστε με...».

Οι μοναχοί την ακολούθησαν και στο όρος Μελά, στον Πόντο, όπου στάθηκε, κτίστηκε μεγάλος Ναός και Μονή. Έτσι η εικόνα πήρε την ονομασία Σουμελά από τη φράση «στου Μελά».

Το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, μοναχοί έθαψαν την εικόνα, μαζί με άλλα κειμήλια. Με την ανταλλαγή, τα ιερά κειμήλια παραχωρήθηκαν και το 1931 τα ξέθαψε και τα έφερε στην Ελλάδα, ο Αμβρόσιος ο Σουμελιώτης. Η εικόνα επανήλθε στην Αθήνα και παρέμεινε στο Μουσείο έως το 1951. Τότε, το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Θεσσαλονίκης πρότεινε το κτίσιμο ναού στις πλαγιές του Βερμίου, στην Καστανιά Βέροιας. Το 2010, 87 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες, επαναλειτούργησε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, με άδεια του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού.

Επίκεντρο του εορτασμού της Παναγίας για τους Πόντιους, και όχι μόνο, στην Ελλάδα, είναι το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο στην Ημαθία. Στη Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος συνοδευόμενος από μητροπολίτες του πατριαρχείου του, αλλά και από την Ελλάδα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)