Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα των φαρμάκων

Στην κρίσιμη σύσκεψη, εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Ιωάννη Βρούτση, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, αναμένεται να λάβει μέρος και ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.

Ο Πανελλήνιος Φραμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε συνεδρίασή του αποφάσισε να προτείνει στα μέλη του να διακόψουν την πίστωση σε χιλιάδες ασφαλισμένους, ακολουθώντας τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ).

Οι φαρμακοποιοί θα ξεκινήσουν πιθανότατα τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν μέσα σε αυτή την εβδομάδα 120 εκατ. ευρώ που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν και τις συνταγές του περασμένου Απριλίου.

Πρυτάνεις στη φυλακή!

Υστερα από ακροαματική διαδικασία 18 μηνών κρίθηκαν ένοχα τρία μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του πανεπιστημίου για το σκάνδαλο της περιόδου 1992-1998. Καταδικάστηκαν και έξι μέλη του διοικητικού προσωπικού

Στη φυλακή κατέληξαν χθες, μετά την καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, και οι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών του Παντείου Πανεπιστημίου την περίοδο 1992-1998, που φέρεται ότι προκάλεσε ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ (2 δισεκατομμυρίων δραχμών) από υπεξαίρεση χρημάτων που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα του πανεπιστημίου.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατά πλειοψηφία και ύστερα από ακροαματική διαδικασία 18 μηνών έκρινε ενόχους τρία πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Παντείου και ακόμα έξι μέλη του διοικητικού προσωπικού του για τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Σε αντίθεση με τον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος πρότεινε απαλλαγή των τριών πανεπιστημιακών, το Πενταμελές Εφετείο επέβαλε στους καταδικασθέντες πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους του λογιστηρίου και διοικητικούς υπαλλήλους, καθώς και σε δύο ιδιώτες, ποινές κάθειρξης από 10 μέχρι 31 χρόνια. Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι και από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πρώτο βαθμό.

Αίτημα
Λίγο πριν από την καταδικαστική απόφαση, που προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, οι οποίοι έκαναν λόγο για «γελοιότητα» και φώναζαν για «πολιτικά υποκινούμενη απόφαση», οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν από το δικαστήριο να διακόψει τη διαδικασία για να καταθέσουν αναίρεση στον Αρειο Πάγο, με σκοπό να δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής.

Ωστόσο, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν στη φυλακή. Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο πρύτανης Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2010.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι εξής:

  • Στα πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου Δημήτρη Κώνστα, Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο κάθειρξη 14 ετών. Σε πρώτο βαθμό στους κατηγορούμενους Κώνστα και Παπαθανασόπουλο είχε επιβληθεί η ίδια ποινή, ενώ στον κ. Γετίμη κάθειρξη 16 ετών.
  • Στον διευθυντή του λογιστηρίου του ιδρύματος Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο, ποινή κάθειρξης 31 ετών, ενώ πρωτόδικα του είχε επιβληθεί τρεις φορές ισόβια κάθειρξη.
  • Στους υπαλλήλους του λογιστηρίου Μιχάλη Παπαδοκωστάκη κάθειρξη 14 ετών, από 16 στην οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, και στον Βλάσση Βεηκόντη 11 χρόνια κάθειρξη, κατά δύο χρόνια μικρότερη από την πρωτόδικη.
  • Κάθειρξη 13 ετών επιβλήθηκε στον υπάλληλο του λογιστηρίου Βλάσση Βεηκόντη, ενώ στους ιδιώτες προμηθευτές του ιδρύματος Παναγιώτη Ορφανό και Ιωάννη Γρατσάνη κάθειρξη 10 ετών.

Μετά την καταδικαστική απόφαση ο Βλάσσης Βεηκόντης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Υποβάθμισε 28 ισπανικές τράπεζες η Moody's

Στην υποβάθμιση 28 ισπανικών τραπεζών, από μία έως τέσσερις βαθμίδες, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Υποβάθμισε 28 ισπανικές τράπεζες η Moody's

Η σημερινή ανακοίνωση της Moody's αποτελεί, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, συνέχεια της υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ισπανίας σε Baa3 από A3 στις 13 Ιουνίου.

Ο οίκος Moody's είχε υποβαθμίσει την Ισπανία κατά τρεις βαθμίδες, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να ζητήσει στήριξη από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος, θα αύξανε περαιτέρω το χρέος της χώρας. Παράλληλα είχε υπογραμίσει την περιορισμένη πρόσβαση της Ισπανίας στις αγορές.

Στη σχετική ανακοίνωση είχε επισημανθεί ακόμη ότι η αξιολόγηση της χώρας θα τεθεί υπό καθεστώς παρακολούθησης και η διαδικασία αναθεώρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες.

Εν τω μεταξύ, η Ισπανία κατέθεσε τη Δευτέρα επίσημο αίτημα προς τους ευρωπαίους εταίρους για στήριξη των τραπεζών της με ποσό έως 100 δισ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

«Πλήγμα η παραίτηση Ράπανου»

Εν μέσω μίας κρίσιμης συγκυρίας για την Ελλάδα, πλήγμα θεωρεί ο γερμανικός τύπος την παραίτηση για λόγους υγείας του Βασίλη Ράπανου, προτού αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

«Πλήγμα η παραίτηση Ράπανου»

«Ηταν ο άνθρωπος πάνω στον οποίο ακούμπησαν πολλοί Έλληνες τις ελπίδες τους στην οικονομική κρίση», γράφει στην ιστοσελίδα του το Spiegel. «Ήταν εκείνος που θα οδηγούσε την Ελλάδα μακριά από την κρίση, αλλά τώρα για λόγους υγείας πρέπει να παραιτηθεί», πρόσθεσε το έντπο.

Οι γερμανικοί Financial Times υποστηρίζουν ότι με την παραίτηση Ράπανου βαθαίνει ακόμη περισσότερο η κρίση στην Ελλάδα.

H παραίτησή του, σημειώνει ο γερμανός δημοσιογράφος, δυσκολεύει τις προσπάθειες του ελληνικού συνασπισμού από τρία κόμματα να επιτύχει χαλάρωση των αυστηρών όρων δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν επιβάλει η Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην οποία αντιτίθεται ιδιαίτερα η γερμανική κυβέρνηση.

«Ο Βασίλης Ράπανος δεν θα γίνει τελικά υπουργός Οικονομικών», τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, το όνομα του νέου υπουργού θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

«Μια εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του ο πρωθυπουργός Σαμαράς πρέπει να αναζητήσει νέο υπουργό Οικονομικών, αφού για λόγους υγείας ο Βασίλης Ράπανος δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του», γράφει η Handelsblatt.

Λόγω της παραίτησης Ράπανου αλλά κυρίως της ασθένειας του πρωθυπουργού Σαμαρά ανέβαλε την επίσκεψή της στην Αθήνα η τρόικα, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο συμβούλιο κορυφής ο πρόεδρος Παπούλιας, σημειώνει η εφημερίδα. Δεν πρόλαβε να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα και ένα μέλος της «εγκαταλείπει το πλοίο», γράφει η Süddeutsche Zetung. Στο πρόσωπό του ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών είχαν στραφεί πολλές ελπίδες για επίλυση της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αναφέρει ο αρθρογράφος της.

Πηγή: Deutsche Welle

Αίτημα για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης υπέβαλλε η Κύπρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Δημήτρης Χριστόφιας
Λευκωσία: Αίτημα προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατύπωσε επίσημα η Κύπρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

H Κυπριακή Δημοκρατία έχει σήμερα ενημερώσει τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από...
το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας / Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ).

Έρχεται νωρίτερα η τρόικα; Ακόμα και την Κυριακή;

Όσο νωρίτερα γίνεται, θέλει να έρθει η τρόικα στην Ελλάδα για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, αλλά και τον έλεγχο των στοιχείων καθώς η κατάσταση σε όλη της Ευρώπης γίνεται όλο και πιο πιεστική μετά και τα αιτήματα για στήριξη από Ισπανία και Κύπρο.Ήδη υπάρχει αίτημα σύμφωνα με πληροφορίες για συνάντηση των μελών της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της Ελλάδας της Κυριακή

Σύμφωνα με το “Βήμα” το αίτημα έφτασε χθες στο γραφείο του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα για συνάντηση γνωριμίας την Κυριακή προήλθε από τους τρεις επικεφαλής -Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Η σύντομη επίσκεψή τους θα έχει ως στόχο την καταγραφή της δημοσιονομικής κατάστασης, τον απολογισμό των ενεργειών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και την κατάρτιση λίστας εκκρεμοτήτων.

Μετά όμως και τις εξελίξεις γύρω από την παραίτηση του κ. Ράπανου το υπουργείο Οικονομικών επιφυλάσσεται προς το παρόν να απαντήσει.

Όπως και να 'χει η άφιξη της τρόικας είναι πλέον θέμα χρόνου και από αυτή εξαρτώνται πολλά.

Η αξιόλογηση της τρόικας θα κρίνει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, ενώ με βάση την αξιολόγηση αυτή θα γίνουν και οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές μας για της μετατροπές στο μνημόνιο.

Μια χώρα που παραπαίει χωρίς υπουργό Οικονομικών! Σήμερα η απόφαση για τον “Τσάρο” - 10 ονόματα ακούγονται για τη θέση


- Απίστευτο παρασκήνιο και “παζάρια” ακόμη και πριν την παραίτηση Ράπανου

- Ποιους “προκρίνει” ο Αντώνης Σαμαράς

- Ποια είναι τα “στάνταρ” που βάζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

- Κεδίκογλου: Η απόφαση μετά την συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη

Αυτός ο “τσάρος” δεν θα ανακηρυχθεί βάσει κληρονομικού δικαιώματος. Πρέπει να υπάρξει ... τριπλή συμφωνία.

Ήδη το παρασκήνιο είναι μεγάλο και με βάση τις πληροφορίες του Νewsit έχει ξεκινήσει από χθες το μεσημέρι και μάλιστα πριν καν υπάρξει η επίσημη παραίτηση του κ. Ράπανου, καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έδειχνε πως εκεί οδηγούνται τα πράγματα.

Η είδηση της παραίτησης Ράπανου, πριν καν την ορκωμοσία του, έκανε το γύρο του κόσμου, δείχνοντας τόσο το διεθνές ενδιαφέρον, όσο και τη σημασία της θέσης του υπουργού Οικονομικών σε μια Ελλάδα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και αναζητά διέξοδο μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της.

Έτσι η επιλογή του προσώπου που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει δεν πρέπει να μένει μόνο στον τίτλο αλλά και να έχει συγκεκριμένα τεχνοκρατικά και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ήδη τα πρώτα πέντε ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι από χθες νωρίς το απόγευμα όταν έγινε γνωστή η παραίτηση του Β. Ράπανου.

“Δυνατά παίζει” λέγεται το όνομα του νυν υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη κάτι που εάν επαληθευτεί θα φέρει ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα με τη σημερινή του θέση ενδεχομένως να αναλαμβάνει ο Κ. Μητσοτάκης.

Ένα άλλο όνομα που “παίζει” επίσης δυνατά είναι εκείνο του Γιάννη Στουρνάρα, για τον οποίο ακούγεται ότι ενδέχεται σε αναλάβει και θέση αναπληρωτή υπουργού.

Για την ίδια θέση στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας ακούστηκε και το όνομα του τέως προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Τ. Αράπογλου, αλλά και αυτό του τέως υφυπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, Γ. Μουρμούρα.

Πάντα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης να παραμείνει στη θέση του ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Ζανιάς.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ (κυρίως) αλλά και του ΠΑΣΟΚ η άποψη είναι πως το όποιο πρόσωπο πρέπει να έχει και πολιτική εμεπειρία εκτός των τεχνοκρατικών χαρακτηριστικών. Έτσι έχουν πέσει στο τραπέζι ονόματα όπως του Τάσου Γιαννίτση, του Γ. Στουρνάρα, ενώ υποστηρίχθηκε και η λύση Ζανιά.

Στην ίδια λογική ακούστηκαν και τα ονόματα του κ. Μαραβέγια, του Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά και αυτό του κ. Δήμα, αν και λέγεται πως δεν έγινε ενδελεχής συζήτηση σε ότι αφορά στο όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Όλα τα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι χθες τη νύχτα στη συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαρά στο σπίτι του με τους στενούς του συνεργάτες Δ. Σταμάτη, Χ. Λαζαρίδη,Κ. Μπούρα κ.α. ωστόσο τίποτε δεν έκλεισε.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται από το μεσημέρι και μετά.

Το όνομα μετά την συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη

Αυτό είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Όπως τόνισε, μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη, στην οικία του πρωθυπουργού, θα έχουμε το νέο υπουργό Οικονομικών.

Οπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, μέχρι στιγμής σε ότι αφορά την ορκωμοσία της Βουλής και τις προγραμματικές δηλώσεις, όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς, όταν αναρρώσει από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, θα ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες.

Τέλος σε ερώτηση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη σύνοδο κορυφής, απάντησε ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Οικονομικών Γ. Ζανιάς και ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ενώ στην αποστολή δεν θα μετέχει ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)