Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ετσι περνάνε...αυτοί που σας χρωστάνε !!!! (Γ.Χελάκης)

Το ζίου ζίτσου του Πλεύρη και πως θα ξαπλώσει κάτω τον Κασιδιάρη


Την πεποίθηση πως σε μία μονομαχία με τον Ηλία Κασιδιάρη θα κατάφερνε εύκολα να τον "ξαπλώσει κάτω" διατυπώνει ο Κώστας Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας την άναδρη επίθεση του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Λιάνα Κανέλλη, επιδιώκει να αποδείξει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι άσχετος με τις πολεμικές τέχνες και άρα θα ήταν του χεριού του σε μια μεταξύ τους μονομαχία.

Ο Κώστας Πλεύρης, δηλώνει πως έμαθε ζίου ζίτσου γιατί ήταν κοντός και αδύνατος καθότι σίγουρα δεν είναι πρότυπο γεροδεμένου άνδρα. Ο σωματότυπός του ήταν αυτός που τον ώθησε μόλις τελείωσε το σχολείο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, καθώς την εποχή που ήταν νεαρός, χρειάστηκε αρκετές φορές να προστατεύσει τον εαυτό του.

Σχολιάζει δε πως στη περίπτωση ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλλη ο Η. Κασιδιάρης δεν ενήργησε μηχανικά.

"Στις πολεμικές τέχνες δεν ενεργείς συνειδητά, σημειώνει μόνο ένας αρχάριος θα το κάνει αυτό...Αυτός σηκώθηκε επάνω, δεν είχε ανοικτά τα πόδια δεν είχε λυγισμένα τα γόνατα και έδινε χτυπήματα που ποτέ δεν δίνονται με αυτόν τον τρόπο", αναφέρει και συμπληρώνει πως "το χειρότερο όλων ήταν δε, ότι επειδή δεν είχε στάση πολεμικών τεχνών, παραλίγο να χάσει την ισορροπία του και να πέσει".

Ωστόσο ο ίδιος καταδικάζει απερίφραστα την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας πως ποτέ δεν χτυπάς κάποιον ο οποίος είναι πιο αδύναμος από εσένα.

"Και ωραίες ιδέες να έχεις, αν τις επιβάλεις με τις γροθιές, χάνεις τον ανδρισμό σου. Δεν χτυπάς πάντως μία γυναίκα", λέει, ενώ περιγράφοντας ένα αντίστοιχο σκηνικό στο οποίο θα ήταν αυτός στην θέση του κ. Κασιδιάρη, θα έδειχνε τα βιβλία του στην Ηλία Κανέλλη ως αντεπιχειρήματα και σε περίπτωση που εκείνη τον χαστούκιζε, τότε λέει πως θα αποχωρούσε από την συζήτηση.

Τα 4 σενάρια που βγάζουν κυβέρνηση

"Με δεδομένη την αδυναμία των δύο πρώτων δημοσκοπικά κομμάτων να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, φαντάζει μονόδρομος το να οδηγηθούμε σε συνεργασίες, μέσω της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών" αναφέρει το Έθνος, το οποίος παραθέτει τέσσερα σενάρια που βγάζουν κυβέρνηση.

Παράλληλα, αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των εταιρειών δημοσκοπήσεων στις μετρήσεις που πραγματοποιούν και οι οποίες δεν μπορούν να δημοσιευθούν δίνουν προβάδισμα της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κυμαίνεται από μία έως τέσσερις μονάδες. Μόνο δύο εταιρείες δίνουν οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, συμπληρώνει πως οριακή είναι η μάχη της Δημιουργίας Ξανά να πιάσει το 3%, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οκτακομματικής βουλής.

Σενάριο πρώτο: Κυβέρνηση με 184 έδρες

Στο πρώτο σενάριο ενδέχεται να σχηματίσουν κυβέρνηση τα κόμματα που καταλαμβάνουν την 1η, την 3η, την 4η και την 8η θέση. Συνολικά συγκεντρώνουν το 51% του εκλογικού Σώματος, καταγράφοντας την αποδοχή της απόλυτης πλειοψηφίας με 184 έδρες.

1ο κόμμα: 127 έδρες (29,3%)

2ο κόμμα: 64 έδρες (24,6%)

3ο κόμμα: 29 έδρες (11%)

4ο κόμμα: 20 έδρες (7,7%)

5ο κόμμα: 18 έδρες (6,9%)

6ο κόμμα: 18 έδρες (6,9%)

7ο κόμμα: 16 έδρες (6,1%)

8ο κόμμα: 8 έδρες (3%)

Σενάριο δεύτερο: Κυβέρνηση με 180 έδρες

Εδώ πιθανολογείται ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση μεταξύ του πρώτου, του τρίτου και του τέταρτου κόμματος που συγκεντρώνουν 180 έδρες και το 49,3% του εκλογικού Σώματος.

1ο κόμμα: 123 έδρες (27,6%)

2ο κόμμα: 68 έδρες (26%)

3ο κόμμα: 38 έδρες (14,6%)

4ο κόμμα: 19 έδρες (7,1%)

5ο κόμμα: 17 έδρες (6,6%)

6ο κόμμα: 14 έδρες (5,4%)

7ο κόμμα: 12 έδρες (4,7%)

8ο κόμμα: 9 έδρες (3,3%)

Σενάριο τρίτο: Κυβέρνηση με 154 έδρες

Αντίστοιχα στη περίπτωση που επικρατήσει το τρίτο σενάριο, κυβέρνηση υπό όρους σχηματίζουν το πρώτο και το τέταρτο κόμμα, συγκεντρώνοντας 154 έδρες, αντιπροσωπεύοντας όμως το 39% του εκλογικού Σώματος.

1ο κόμμα: 134 έδρες (31,5%)

2ο κόμμα: 68 έδρες (25,5%)

3ο κόμμα: 36 έδρες (13,5%)

4ο κόμμα: 20 έδρες (7,5%)

5ο κόμμα: 15 έδρες (5,5%)

6ο κόμμα: 15 έδρες (5,5%)

7ο κόμμα: 12 έδρες (4,5%)

Σενάριο τέταρτο: Κυβέρνηση με 187 έδρες

1ο κόμμα: 121 έδρες (27,1%)

2ο κόμμα: 69 έδρες (26,4%)

3ο κόμμα: 35 έδρες (13,4%)

4ο κόμμα: 21 έδρες (8%)

5ο κόμμα: 18 έδρες (6,9%)

6ο κόμμα: 14 έδρες (5,2%)

7ο κόμμα: 12 έδρες (4,7%)

8ο κόμμα: 10 έδρες (3,6%)

Wall Street Journal: Δεν "πληρώνει" η ληστεία των τραπεζών


Διαβάστε τι αναφέρει δημοσίευμα της Wall Strret Journal που επικαλείται έρευνα η οποία αποδεικνύει πως το "επάγγελμα" της Μπόνι και του Κλάϊντ δεν ήταν τελικά και τόσο αποδοτικό
Πόσο συμφέρει τελικά να καταφύγει κανείς στην παραβατικότητα; Το έγκλημα αξίζει τον κόπο;

Σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να έχει κανείς κατά νου προτού εισβάλλει σε μια τράπεζα με το περίστροφο ανά χείρας, αποφάσισαν να απαντήσουν επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία.

Συντάκτες της έρευνας που δημοσιεύεται σε άρθρο της Wall Street Journal, είναι οι Barry Reilly, του "University of Sussex", ο Neil Rickman και ο Robert Witt, του "University of Surrey".

Τα "έσοδα" από μια ληστεία δεν είναι μεγάλα και σίγουρα δεν αποτελούν τον αμύθητο πλούτο που μπορεί να αποκαταστήσει κάποιον για μια ζωή. Στη Μεγάλη Βρετανία, το μέσο "κέρδος" ανά ληστή σε μια τραπεζική επιδρομή είναι 12.706 λίρες (ή 15.625 ευρώ). Αν συγκρίνει κανείς αυτό το ποσό με το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στην ίδια χώρα, περίπου 26.000 λίρες (32.000 ευρώ) ετησίως, διαπιστώνει πως πράγματι τα λεφτά αυτά δε φτάνουν ούτε για έξι μήνες άνετης διαβίωσης.

Οι αναλυτές εξέτασαν σαν παράδειγμα αναφοράς, τις ληστείες που έγιναν μέσα στο 2007. Όπως αναφέρουν, τη χρονιά αυτή πραγματοποιήθηκαν 106 απόπειρες ληστείας, το ένα τρίτο εκ των οποίων δεν είχε κανένα αποτέλεσμα για τους επίδοξους εκατομμυριούχους.

Αν ο ληστής αποφασίσει να κάνει το συγκεκριμένο έγκλημα επάγγελμα, ληστεύοντας π.χ. δυο τράπεζες το χρόνο, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να συλληφθεί μετά από τρεις ή περισσότερες ληστείες: από 20% σε πάνω από 50%.

Στις ΗΠΑ επίσης τα νούμερα δεν είναι τόσο ελκυστικά. Σύμφωνα με την Wall Street Journal και το FBI, η μέση "μπάζα" ανά ληστεία είναι 5,521 δολάρια (4.370 ευρώ).

Η έρευνα επίσης αναφέρει πως οι ληστείες τραπεζών μειώνονται κάθε χρόνο σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Αντίθετα, στη Μεγάλη Βρετανία αυξάνονται οι ληστείες σε οχήματα μεταφοράς χρημάτων.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έρευνα

Dracmageddon: Η Αθήνα των συμμοριών και των νεοναζί, ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί

Ένα 24ωρο πριν να ανοίξουν οι κρίσιμες εκλογικές κάλπες, η βρετανική Daily Mail φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα, στο οποίο περιγράφει διεξοδικά, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Η οικονομική κρίση, η έκρηξη της ανεργίας, η αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και η λίστα αυτοκτονιών που καθημερινά μακραίνει, αποτελούν το πρώτο θέμα της διαδικτυακής εφημερίδας.

Στον τίτλο του άρθρου συμπυκνώνεται όλη η αλήθεια για την καθημερινότητα των Ελλήνων και το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει. "Drachmageddon? Η μεσαία τάξη της φτώχειας. Άγριες συμμορίες. Νεοναζί. Η Αθήνα περιμένει το ηφαίστειο να εκραγεί".

Το άρθρο ξεκινά με την περιγραφή της πρόσφατης αυτοκτονίας του 60χρονου άνεργου μουσικού, που λόγω αδιεξόδου, αποφάσισε να πηδήξει στο κενό από το διαμέρισμα που διέμενε, αφού πρώτα ώθησε σε βουτιά θανάτου, την ίδια του την μητέρα που έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί όμως και άλλα παραδείγματα οικογενειών με οικονομική εξαθλίωση, ενώ κάνει λόγο και για τα ράφια των σούπερ μάρκετ που αδειάζουν λόγω του φόβου των Ελλήνων.

"Ένα πλαστικό πιάτο μακαρόνια θα είναι το μοναδικό γεύμα της Ελένης για όλη τη μέρα" αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

" Δεν έχουμε καμία ελπίδα. Ποιον να ψηφίσεις; Οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι" Είναι η δήλωση της Γιωργίας στον αρθρογράφο Robert Ηardman.

"Αυτό που δεν θέλουν οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι να παραμείνουν ακυβέρνητοι, όπως τον περασμένο Νοέμβριο", υπογραμμίζει ο συντάκτης.

Το άρθρο συνεχίζει με την περιγραφή της δολοφονίας του 52χρονου φαρμακοποιού, των πρωτοφανών ελλείψεων των φαρμάκων για καρκινοπαθείς, αλλά και της αύξησης των ψηφοφόρων που πλέον ταυτίζονται με την παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Σαφώς, από τις αναφορές στη δεινή κατάσταση της χώρας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φοροφυγάδες, αλλά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εφοπλιστές και την προσπάθεια άμεσης φορολόγησής τους.

Ολονύχτιο πύρινο θρίλερ στην Αττική. Τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμό


Πύρινη κόλαση στην ανατολική Αττική, Πάτρα, Κύθνο, Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία. Τραυματίες πυροσβέστες. Στάχτη έγιναν σπίτια. Στον Εισαγγελέα τέσσερις ύποπτοι για εμπρησμό

Μάχη με τις φλόγες, υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες της μεγάλης πυρκαγιάς σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής, που ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Δροσιά Κερατέας.

Οι φλόγες κατακαίνε το Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας και κατευθύνονται προς Λεγραινά και προς Άγιο Κωνσταντίνο.

Στην Παλαιά Φώκαια το μεσημέρι εκκενώθηκε προληπτικά γηροκομείο, ενώ την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής Συντερίνα, μεταξύ Αναβύσσου και Λαυρίου, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, λόγω του μεγάλου πύρινου μετώπου.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό πως τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Ένας από αυτούς φέρει εγκαύματα, όμως κανενός η κατάσταση δεν είναι σοβαρή. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης σε Παλλήνη και Αχαΐα.

Ο δήμαρχος Λαυρωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής μιλώντας στη ΝΕΤ είπε πως φαίνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης.

Το βράδυ η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως για τη μεγάλη πυρκαγιά στη νοτιοανατολική Αττική συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, που εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα κοπή με τροχό και την Κυριακή θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος που δόθηκε στις 11.30 οι συλληφθέντες είναι δύο 57χρονοι ένας 46χρονος και ένας 37χρονος.

Στην περιοχή Καμάριζα κάηκαν αυτοκίνητα.

Aργά το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν πως καίγονται σπίτια στη Συντερίνα, στο Μετόχι, στα Μεγάλα Πεύκα, αλλά και στις Μούσες. Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή σημειώνονται και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή είναι ισχυρές και συγκεκριμένα επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 48 οχήματα και 30 άτομα εθελοντες του στρατού πεζοπόρο τμήμα.

Τα εναέρια μέσα, τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, δεν επιχειρούν από τη στιγμή που νύχτωσε.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Παράλληλα, το πυροσβεστικό προσωπικό του νομού Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή. Κλειστή είναι η Αναβύσσου - Λαυρίου.

Παράλληλα η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες αυτές που έχουμε ισχυρούς ανέμους και να αποφεύγουνε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες.

Συνολικά 35 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα από τις 06:00 έως τις 20:00 σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Η Bild βρίζει τους Έλληνες και ο Spiegel τη Μέρκελ!

Η Bild βρίζει τους Έλληνες και ο Spiegel τη Μέρκελ!

«Η πολιτική της Μέρκελ θυμίζει περισσότερο ένα ψυχοπαθή που έχει στρέψει το πιστόλι στο κεφάλι του και παράλληλα απειλεί τους υπόλοιπους». Με αυτά τα λόγια περιγράφει την «παράλογη» πολιτική της Καγκελαρίου Μέρκελ στην ευρωζώνη ο Wolfgang Münchau σε κεντρικό του άρθρο στο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”

Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρεται στους απροβλέπτους κινδύνους που ενέχει μια συνεχιζόμενη πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ευρώπη, παρά στην κρίση χρέους των χωρών – μελών της ευρωζώνης και συγκρίνει την αδιέξοδη πολιτική της Καγκελαρίου Μέρκελ με αυτήν των ορθών αποφάσεων του πρώην Καγκελαρίου Σμιτ

Παράλληλα, και μία ημέρα μετά την πρωτοφανή «σύσταση προς τους ψηφοφόρους» των Financial Times Deutschland και η γερμανική ταμπλόιντ Bild απευθύνει επιστολή προς τους Έλληνες.

Γραμμένη στα ελληνικά και στα γερμανικά, η επιστολή προειδοποιεί σε ιδιαίτερα οξύ τόνο ότι «εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε» και σημειώνει ότι στις αυριανές εκλογές η επιλογή είναι μόνο ανάμεσα στην «επίπονη σύνεση» και στην «ολοκληρωτική καταστροφή».

Η επιστολή, με τίτλο «Αγαπητοί Έλληνες, μην κάνετε τώρα κανένα λάθος» και υπέρτιτλο «Μια επιστολή της Bild από ανησυχία για την Ευρώπη», συνοδεύεται από εισαγωγικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου «κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή το εάν η κρίση θα κορυφωθεί δραματικά σε όλη την Ευρώπη»

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Έλληνες,​

είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε για πολλοστή φορά εκλογές.​

Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι.​

Η BILD σάς λέει: Είναι στο χέρι σας.​

Έχει διαφορά.​

Αν δεν θέλατε τα δισεκατομμύρια τα δικά μας, από μας είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε.​

Αλλά εδώ και πάνω από δυο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί, και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ.​

Ότι παρόλα αυτά στην Ελλάδα μας βρίζουν Ναζί, δεν το βρίσκουμε αστείο. Τέλος πάντων.​

Για να καταλαβαινόμαστε όμως: Εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις παραβιάζοντας κάθε συμφωνία – θα σταματήσουμε να πληρώνουμε. Η συμφωνία ήταν: εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε.​

Εάν εσείς αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε εμείς το θέλουμε.​

Είναι στο χέρι σας.​

Αύριο έχετε εκλογές. Επιλογές όμως δεν έχετε. Θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής.​

Και πολύ φοβόμαστε: δεν το έχετε καταλάβει ακόμα.​

Φιλικά,

Η Bild σας».

Ανοίγουν, σήμερα κιόλας, την πόρτα εξόδου οι Ευρωπαίοι

Έτοιμοι να ανοίξουν την πόρτα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, στην περίπτωση που οι κάλπες δεν βγάλουν κυβέρνηση σταθερά προσηλωμένη στο ευρώ και στις δεσμεύσεις της χώρας.

Τα πράγματα για τους Ευρωπαίους είναι ξεκάθαρα: η Ευρωζώνη δεν μπορεί να περιμένει την Ελλάδα, δεν μπορεί να μην λάβει άμεσες αποφάσεις, από τη στιγμή που η κρίση χρέους καλπάζει και ήδη η Ισπανία και η Ιταλία, βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Γι’ αυτό και μόλις φανεί το αποτέλεσμα της κάλπης θα υπάρξει μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος και αναλόγως οι Ευρωπαίοι να καθορίσουν την πορεία τους. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήδη έχουν στείλει τα μηνύματά τους. Η Ελλάδα θα βρεθεί ενώπιον ενός ξεκάθαρου δεδομένου: είτε εγγυάται την προσήλωσή της στην ευρωπαϊκή προοπτική, στο ευρώ, στις δεσμεύσεις της, πιθανόν με μια παροχή «κινήτρων» εκ μέρους των εταίρων μας για τη διασφάλιση της ομαλής συνέχισης του προγράμματος στήριξης, είτε τα … «μαζεύει» από την Ευρωζώνη.

Χαρακτηριστική είναι η προτροπή του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier., προτρέπει τους Έλληνες ψηφοφόρους «να μην γυρίσουν την πλάτη στο ευρώ».

Συγκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη επικράτηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημειώνει παράλληλα ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα έχει μόνο οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για την ίδια τη χώρα, αλλά θα βλάψει ολόκληρη την ευρωζώνη και τονίζει ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Την ίδια στιγμή η Καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας στην κομματική οργάνωση στο Ντάρμστατ της Έσσης απέκλεισε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας - από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ - τονίζοντας την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα ότι, «οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους διεθνείς πιστωτές, πρέπει να τηρούνται επακριβώς».

Τις τελευταίες ώρες και αφού το Γαλλικό Πρακτορείο αποκάλυψε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τηλεδιάσκεψης για την Ελλάδα, η είδηση επισήμως δεν επιβεβαιώθηκε. Αλλά την Παρασκευή η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πία Αρενκίλντε, απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το τι μέλλει γενέσθαι την επομένη των ελληνικών εκλογών. Δήλωσε όμως: «Το πεδίο ανήκει στους έλληνες ψηφοφόρους. Θα υπάρξει αντίδραση της Επιτροπής, μόλις γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των εκλογών»…

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε: «Εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση» και αποκάλυψε πως το βράδυ των εκλογών θα βρίσκεται σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. όσο και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, εκτίμησε με συνέντευξή του στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι, εάν η ριζοσπαστική αριστερά - όπως χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ - αναδειχθεί το πρώτο κόμμα η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου.

Νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα Καγκελάριος

Μέρκελ επικοινώνησαν τηλεφωνικά για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα λίγες

μόλις ώρες πριν από τις κρισιμότερες εκλογές της Μεταπολίτευσης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης και για την επικείμενη σύνοδο της G20 καθώς και για τη Σύνοδο

Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου

Είναι προφανές πως οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τις ελληνικές εκλογές ως ένα «δημοψήφισμα για το ευρώ». Και ως τέτοιο θα το κρίνουν. Για του λόγου το αληθές η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μετέθεσε κατά 14 ώρες το ταξίδι της για το Μεξικό όπου πρόκειται να συμμετάσχει στη σύσκεψη του G20, προκειμένου να περιμένει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Ολιγόωρη αναβολή του ταξιδιού του για το Λος Κάμπος του Μεξικού και τη συνεδρίαση των 20 αποφάσισε και ο Ολι Ρεν, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει στους γερμανικούς Financial Times πως «δεν θα ήταν δείγμα υπευθυνότητας να βρίσκεται ο κύριος Ρεν εν πτήσει μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει κανείς μαζί του». Να επικοινωνήσει για να αποφασίσουν τις ΑΜΕΣΕΣ κινήσεις τους …

Το αυτό ισχύει και για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπως και για τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Αμφότεροι εξέφρασαν πολλάκις τις τελευταίες ημέρες την βούλησή τους να παραμείνει η Ελλάδα μέλος του ευρώ, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και την προσήλωσή της στην Ευρωζώνη και τους κανόνες της. Και για να μην έχουμε αμφιβολίες αρκεί να θυμηθούμε πως ο κ. Ολάντ, στην τελευταία συνέντευξή του, είχε χαρακτηριστικά προτρέψει τους Έλληνες να «μη δώσουν αφορμή σε κανέναν να τους εκδιώξει από το ευρώ»!

Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές πως όλα τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην χώρα μας. Ενδεικτικό του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τις ελληνικές εκλογές είναι και το γεγονός πως ήδη στην Αθήνα συναθροίζονται πάνω από 200 απεσταλμένοι ξένων ειδησεογραφικών δικτύων (δείτε εδώ:).

«Νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα βήμα-βήμα» ανέφερε για το θέμα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις την Πέμπτη.

Και ενδεχομένως το πρώτο βήμα, αναλόγως αποτελέσματος, να είναι το τελειωτικό…

ΕΠΙΚΗ πρόκριση! - Ο "Κάρα" έστειλε στα... ουράνια τους Έλληνες


Ελληνικός άθλος. Η Εθνική ομάδα κόντρα σε όλα νίκησε το φαβορί του ομίλου Ρωσία και την... πέταξε έξω. Ο Γιώργος Καραγκούνης γιόρτασε τις 120 συμμετοχές του με τη Γαλανόλευκη, πετυχαίνοντας το "χρυσό" γκολ. Η Ελλάδα είχε και δοκάρι με τον Τζαβέλλα στο 70'. Πρώτη στον όμιλο η Τσεχία και δεύτερη η Εθνική μας που αντιμετωπίζει στα προημιτελικά τη Γερμανία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.



Σάντος: Οι Έλληνες έχουν περηφάνια και πρέπει να τους σέβονται
Μήνυμα και με πολιτικό περιεχόμενο έστειλε ο Φερνάντο Σάντος λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής επί της Ρωσίας.

"Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν τεράστια περηφάνια και αξίζουν το σεβασμό όλων. Όλοι πρέπει να τους σέβονται, γιατί από εκεί άρχισαν η δημοκρατία και τόσες άλλες αρχές.

Είμαστε πανευτυχείς που καταφέραμε να δώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που λόγω τραυματισμού δεν είναι μαζί μας. Είναι μία μεγάλη πρόκριση, αποτέλεσμα της δουλειάς των παικτών μου στο γήπεδο. Ο Θεός ήταν δίπλα μας και μας βοήθησε να φτάσουμε στα προημιτελικά. Ήταν θέμα συγκέντρωσης, η οποία μας έλλειψε στα δύο πρώτα ματς, είχαμε ξεκάθαρο πλάνο και το εφαρμόσαμε. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τις αρετές του και να σκοράρει. Οι παίκτες μου έδωσαν τα πάντα και κάτι παραπάνω. Τους είπα πως τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Ο χαρακτήρας της ομάδας βγαίνει πάντα στην επιφάνεια στα κρίσιμα παιχνίδια.

Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω για τους διαιτητές. Ό,τι ήταν να πω, το είπα μετά το πρώτο ματς. Δεν θέλω να συνεχίσω.

Είμαι προπονητής και καλούμαι να βρω τον καλύτερο αντικαταστάτη για να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση στα προημιτελικά.

Θα πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας, να κρατήσουμε τα πόδια μας στη γη και να προετοιμαστούμε για τα προημιτελικά. Επειδή κερδίσαμε δεν σημαίνει πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, ούτε ήμασταν οι χειρότεροι επειδή χάσαμε το προηγούμενο. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο επόμενο παιχνίδι" δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Άνοιξαν οι κάλπες για τις πιο κρίσιμιες εκλογές- Τo βλέμμα της Ευρώπης στραμμένο στην Ελλάδα

Το υπουργείο Εσωτερικών δίνει και τις συμβουλές για το που, πώς και πότε ψηφίζουμε...Ανοιξαν οι κάλπες για τις πιο κρίσιμες ελογές μετά τη Μεταπολίτευση, οι οποίες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Τοτε θα γίνουν γνωστά και τα exit polls. Αν και δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα απο τις εκλογές της 6ης Μαίου, το υπουργείο εσωτερικών δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για τους ψηφοφόρους.

Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παραμένουν ίδιοι όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Επομένως, ψηφίζετε όπου ψηφίσατε και στις προηγούμενες εκλογές. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τον τόπο άσκησης του εκλογικού σας δικαιώματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm. ή να καλέσετε στα τηλέφωνα 213 136 1500 και 213 136 4500 από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 11/6/2012 και μέχρι την ημέρα των εκλογών οι γραμμές θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες μεταξύ 08:00 έως 21:00 συνεχώς.

Οι ετεροδημότες που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 29η Φεβρουαρίου του 2012 ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπου και είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ως ετεροδημότες. Σημειώνεται ότι αιτήσεις που έγιναν μετά την 29η Φεβρουαρίου του 2012 δεν έχουν ισχύ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Αν το όνομα κάποιου ψηφοφόρου δεν είναι γραμμένο σε κανέναν εκλογικό κατάλογο του Δήμου, όπου είναι γραμμένος, μπορεί μέχρι το πέρας της ψηφοφορίας, να αναζητήσει πιστοποιητικό εγγραφής σας στα δημοτολόγια, με την επίδειξη του οποίου ασκεί κανονικά το εκλογικό του δικαίωμα. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που είναι γραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων. Σημειώνεται ότι για το λόγο αυτό τα καταστήματα των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Μπορείτε να ψηφίσετε επιδεικνύοντας την αστυνομική σας ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό σας (ακόμα και αν έχει λήξει) ή την άδεια οδήγησης ή ακόμα και το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το εκλογικό τους δικαίωμα για οποιονδήποτε λόγο.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που εκλογές διενεργούνται πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες , η εκλογή των βουλευτών δεν γίνεται με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα.

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν , χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψήφιων βουλευτών. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν λαμβάνονται υπόψιν ως άκυρα.

Οι βουλευτές εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος , δηλαδή στη λίστα (όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας). Ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα στην κάθε περιφέρεια ορίζονται και οι βουλευτικές έδρες.

Μετά την άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστικό αντιπρόσωπο να σας χορηγήσει σχετική έντυπη βεβαίωση στην περίπτωση που έχετε πάρει εκλογική άδεια απο την υπηρεσία όπου εργάζεστε.

Άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε παρατεταμένη αναμονή, όπως για παράδειγμα έγκυες, υπερήλικες, ανάπηροι, ασθενείς κ.λ.π. ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα.

Ειδικότερα για άτομα με αναπηρίες, έχει εκδοθεί ξεχωριστή εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων προς άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος και πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι υποχρεωμένος να σας παράσχει τη συνδρομή του κατά προτεραιότητα και προς πάσα διευκόλυνσή σας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, εάν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσέλευσής σας στο εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζετε, ο δικαστικός αντιπρόσωπος υποχρεούται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα απρόσκοπτα με ταυτόχρονη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου σας.

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Το Υπουργείο Εσωτερικών σας υπενθυμίζει ότι τα ψηφοδέλτια αυτών των εκλογών έχουν αλλάξει και επομένως ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ των εκλογών τις 6ης Μαΐου ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και αν βρεθούν μέσα στην κάλπη θα ληφθούν υπόψιν ως ΑΚΥΡΑ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)