Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

"Αν βγει η Ελλάδα, απειλείται η ύπαρξη του ευρώ"

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποίησε ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στα ευρωπαϊκά ταμεία θα τον οδηγήσουν να επανεξετάσει και πιθανότατα να μειώσει το αξιόχρεο πολλών κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, τα προβλήματα των ισπανικών τραπεζών αποτελούν κυρίως εσωτερικό πρόβλημα, που θα έχουν μικρές συνέπειες σε άλλες χώρες με την εξαίρεση της Ιταλίας.

Αν όμως η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη αυτό θα "δημιουργούσε μια απειλή για την ύπαρξη του ευρώ".

Ο οίκος, ενόψει και των εκλογών της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα, ανέφερε ότι εάν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ενταθεί, αυτό θα επηρεάσει τη βαθμίδα στην οποία τοποθετεί το αξιόχρεο της Κύπρου, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Επιπλέον, επισήμανε ότι θα θέσει υπό επανεξέταση όλες τις αξιολογήσεις του για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβανομένων και αυτών με AAA, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Έκτακτη συνάντηση για την Ισπανία

Η ανακοίνωση σημειώθηκε ταυτόχρονα με την δημοσιοποίηση μιας μελέτης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που διαπίστωσε πως οι ισπανικές τράπεζες χρειάζονται τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ και το κόστος της προσπάθειας σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα στην Ισπανία θα φθάσει τα 80 δισ. ευρώ.

Το Σάββατο συναντώνται εκτάκτως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, με την Ισπανία να αναμένεται να ζητήσει ενίσχυση από ευρωπαϊκά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί η Ισπανία θα γίνει η τέταρτη χώρα της ΕΕ η οποία θα προσφύγει στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Το Eurogroup θα συνεδριάσει κατόπιν για να το εάν θα εγκρίνει το αίτημα, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

"Η ανακοίνωση αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου", είπε ένας αξιωματούχος της ΕΕ.

Οι εξελίξεις σημειώθηκαν μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings κατά τρεις βαθμίδες, σε BBB, την Πέμπτη.

"Η κυβέρνηση της Ισπανίας συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του προβλήματος", είπε Γερμανός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, που υποστήριξε ότι μπορεί να προκαλέσουν πανικό στις αγορές.

Παραλίγο να χτυπηθούν τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!

Παράνομη είσοδος τεσσάρων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο ενεργοποιημένο βολής Άνδρου σημειώθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", η αποφυγή χτυπήματος των τουρκικών αεροσκαφών από τα πυρά τριών ελληνικών πολεμικών πλοίων έγινε την τελευταία στιγμή χάρη στην έγκαιρη διακοπή τους μετά από άμεση ειδοποίηση του ραντάρ της Πάρνηθας.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι όταν στο παγίως και καθημερινά ενεργοποιημένο πεδίο βολής Άνδρου κατευθύνθηκαν σε ύψος 5.000 έως 7.000 πόδια προσέγγιζε η τετράδα των τουρκικών μαχητικών που είχαν μπει παράνομα στο FIR Αθήνας.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", το ραντάρ Πάρνηθας έκανε ταυτόχρονα τρεις κινήσεις: Ειδοποίησε τον τουρκικό σχηματισμό ότι μπαίνουν σε άκρως επικίνδυνη περιοχή βολών, ειδοποίησε τα ελληνικά πλοία που διέκοψαν αμέσως τις βολές, ειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων που αυτό αμέσως ενεργοποίησε την κόκκινη γραμμή με το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας για να διακοπεί η επικίνδυνη πτήση.

Οι Τούρκοι όμως μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωσή τους είχαν ήδη διασχίσει ένα κομμάτι του πεδίου βολής.

Ζητούν από τον Ράιχενμπαχ άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ

Την άμεση οικονομική στήριξη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και συνεπώς του συστήματος υγείας της χώρας, ζητούν πέντε φορείς του φαρμάκου από τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκάριων τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και ζητούν να διατεθεί επειγόντως στον Οργανισμό 1,5 δισ ευρώ, θεωρώντας ότι ειδάλλως μπαίνουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι η δημοσιονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ είναι μέρος της συμφωνίας που έχει συνάψει η χώρα με τους Ευρωπαίους ελεγκτές και την Ομάδα Εργασίας της ΕΕ για την Ελλάδα.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας (ΣΦΕΕ) κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Δημήτριος Δέμος, της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) κ. Μανώλης Κάτσαρης και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φαρμακαποθηκαρίων κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος.

«Είναι περισσότερο από επείγον να καλυφθούν τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ. Η παρούσα κατάσταση συνολικά στο χώρο της Υγείας αποτελεί μία πραγματική υγειονομική κρίση στην Ελλάδα. Το σύστημα Υγείας καταρρέει» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των πέντε φορέων στο κείμενο της επιστολής και ζητείται η άμεση χρηματοδότηση του φορέα με 15, δισ ευρώ.

«Είναι ζωτικής σημασίας να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ με 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές του δεσμεύσεις, οι οποίες αφορούν τα ιδιωτικά φαρμακεία, τα νοσοκομεία και όλους τους παρόχους της εφοδιαστικής αλυσίδας» εξηγούν.

«Οι ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν για τα δικά τους φάρμακα και την ίδια στιγμή κρίσιμες μονάδες των νοσοκομείων κλείνουν, λόγω έλλειψης υλικών. Σε αυτή την αφόρητη κατάσταση, προστίθεται ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός φαρμάκων που λείπουν από την αγορά» περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας.

«Σύμφωνα με το νόμο 4038/2012, το κράτος θα έπρεπε να είχε ήδη χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ με το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό, όμως, δεν συνέβη. Η νομοθετική αυτή διάταξη σχετικά με τη δημοσιονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ συμφωνήθηκε με τους Ευρωπαίους ελεγκτές και την Ομάδα Εργασίας της ΕΕ για την Ελλάδα» επισημαίνουν και ζητούν την εκταμίευση του ποσού από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο « δεδομένων των συνθηκών δεν το πράττει ή να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πέραν της χρηματοδότησης που έχει ήδη συμφωνηθεί, να καλύψει και αυτό το έλλειμμα».

Οι Ρώσοι... σώζουν και τον τουρισμό της Κρήτης!

Κάποτε οι Έλληνες ήλπιζαν στον… Τσάρο να κατέβει και να απελευθερώσει την Ελλάδα! Σήμερα οι Ρώσοι τουρίστες σώζουν τον τουρισμό της Κρήτης. Ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες αναμένεται να έρθουν συνολικά στη χώρα φέτος και πολλοί εξ αυτών στην Κρήτη.

“Εάν δεν ήταν οι Ρώσοι φέτος δεν θα ξέραμε τι να κάναμε! Τίποτα δεν θα υπήρχε…” είπε στο Cretalive ξενοδόχος του Αγίου Νικολάου που τα προηγούμενα χρόνια είχε συνηθίσει να δουλεύει με Γερμανούς και Άγγλους που φέτος τους...κυνηγά με το κιάλι!

Αλλά ακόμη και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκτός ξενοδοχείων σε παρεμφερείς δραστηριότητες επισημαίνουν ότι ‘μόνο οι Ρώσοι κυκλοφορούν και ψωνίζουν κάτι’, ουδείς άλλος! Και αυτό φαίνεται ακόμη και σε δουλειές που παλιότερα στήριζαν ντόπιοι , ο τοπικός πληθυσμός.

Οι πέντε φόροι που αδειάζουν τις τσέπες μας


Τον φιλόδοξο στόχο της είσπραξης 8 δισ. ευρώ από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του έτους έχει θέσει το οικονομικό επιτελείο.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, καλούνται να πληρώσουν 5 φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011.

Οι φόροι αυτοί είναι:

1. Φόρος εισοδήματος. Θεωρείται η σημαντικότερη πηγή εσόδων για το τρέχον έτος, καθώς όλοι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν αυξημένους φόρους για το 2011 για τους εξής λόγους:

*Μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι όσοι έχουν εισοδήματα 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος 700 ευρώ.

*Μείωση των αφορολόγητων ορίων για παιδιά. Για φορολογούμενος με προστατευόμενα παιδιά, τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά με 1 έως 4 προστατευόμενα τέκνα, έχουν μειωθεί από 13.500 ευρώ σε 7.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με ένα παιδί, από 15.000 σε 9.000 ευρώ για φορολογούμενους με 2 παιδιά, από 23.500 σε 12.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και από 25.500 σε 15.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με 4 παιδιά.

*Αυξήθηκαν τα τεκμήρια ακόμα και για όσους έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα

*Τέθηκαν σε ισχύ περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών από τον φόρο εισοδήματος

*Άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των αποδείξεων. Πλέον κάθε φορολογούμενος, πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις δαπανώ για το 2011 αξίας ίσης με το 25% του ετησίου ατομικού εισοδήματός του, πραγματικού και τεκμαρτού

2. Ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές 1% έως 4%

3. Τέλος επιτηδεύματος. Περισσότεροι από 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που είχαν εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα θα πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος για τη χρήση του 2011, το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων. Για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ποσό τέλους επιτηδεύματος ύψους 300 ευρώ. Επίσης, το ποσό του τέλους επιτηδεύματος θα πληρωθεί με τον φόρο εισοδήματος.

4. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Περίπου 250.000 φορολογούμενοι που κατείχαν την 1/1/2012 κτίσματα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα λάβουν στις αρχές Αυγούστου "ραβασάκι" για την πληρωμή φόρου. Ο ΦΑΠ του 2010 υπολογίζεται με συντελεστές 0,1% έως 0,2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 400.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό του ΦΑΠ καταβάλλεται εφάπαξ.

5. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών ή αλλιώς το χαράτσι της ΔΕΗ. Ε΄φόσον αποφασισθεί ο φόρος να συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αυτό θα γίνει από τέλη Ιουνίου και μετά. Τον φόρο θα πληρώσουν πάνω από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά και η εξόφληση για το 2012 θα γίνει σε 5 δόσεις με τους λογαριασμούς ρεύματος της περιόδου Ιουλίου 2012-Μαρτίου 2013.

Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα για την ελληνική οικονομία! - "Έλληνες, αν φύγετε από το ευρώ θα έχετε μεγαλύτερα προβλήματα"

- Είπε ότι είναι προς το συμφέρον όλων η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

- Ζήτησε από τους ευρωπαίους αποφασιστικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης

- Μέρκελ: “Όποιο κόμμα και να κερδίσει θα πρέπει να τηρήσει το μνημόνιο”

«Ο ελληνικός λαός είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ότι εάν εγκατέλειπε την ευρωζώνη τα δεινά του θα ήταν χειρότερα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Κάλεσε επίσης την Ευρώπη να καταστρώσει σχέδια για την ισχυροποίηση των προϋπολογισμών αλλά και να επιδείξει πολιτική αφοσίωση στην επίλυση των προβλημάτων της.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως οι διεθνείς εταίροι και πιστωτές της Ελλάδας αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά επεσήμανε πως και οι Έλληνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν και να καταλάβουν πόσους κινδύνους και προβλήματα κρύβει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν δίστασε μάλιστα να προειδοποιήσει πως ανάλογους κινδύνους κρύβει μια τέτοια εξέλιξη και για την υπόλοιπη Ευρώπη και για τη διεθνή οικονομία που, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αγωνίζεται ακόμα να βγει από την κρίση».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε τέλος πως η Ευρώπη και οι ηγέτες της θα πρέπει να κάνουν αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και να συνειδητοποιήσουν πως έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους για να βγουν από την κρίση.

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ευρώπη στις όποιες δύσκολες λύσεις απαιτηθούν για την επίλυση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, πρόσθεσε ο Ομπάμα, τονίζοντας παράλληλα ότι μια νέα βαθιά ύφεση στην Ευρώπη θα είχε επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία.

Παρότρυνε επίσης το Κογκρέσο να ψηφίσει μέτρα που θα ενδυναμώνουν την αμερικανική οικονομία και κάλεσε τους Ευρωπαίους, να καταστρώσουν σχέδια για την ισχυροποίηση των προϋπολογισμών αλλά και να επιδείξουν πολιτική αφοσίωση στην επίλυση των προβλημάτων τους.

ΔΕΗ: Πότε απολύονται και πότε μετατίθενται οι εργαζόμενοι

Το σχέδιο για τις απολύσεις και τις μεταθέσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ ενόψει της αποκρατικοποίησης και τις πώλησης λιγνιτικών μονάδων περιλαμβάνεται ουσιαστικά στη νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν η διοίκηση με τη ΓΕΝΟΠ.

Στη σύμβαση που καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις των 21.000 εργαζομένων και της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας μέχρι το 2015 συμφωνήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού στις περιπτώσεις αναδιάρθρωσης της εταιρίας ή της πώλησης λιγνιτικών μονάδων. Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας που προβλέπει την κατάργηση της μονιμότητας στους εργαζομένους των ΔΕΚΟ.

Έτσι, όπως προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας πριν την απόλυση εργαζομένου θα εξετάζεται, με βάση την ειδικότητά του, η μετακίνησή του σε αντίστοιχη κενή θέση εντός του νόμου, όπου απασχολείται. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα διερευνάται αν η ειδικότητά του χρειάζεται σε άλλη μονάδα ή υπηρεσία της ΔΕΗ εκτός νομού του, σε κάποιο άλλο μέρος δηλαδή της Ελλάδας.

Στο ενδεχόμενο, πάλι, που δεν είναι δυνατή η μετάθεση του εργαζομένου με κριτήριο την ειδικότητά του, τότε θα εξετάζεται με βάση την κατηγορία απασχόλησής του. Οι κατηγορίες στη ΔΕΗ είναι οι μηχανικοί, οι διοικητικοί και οι τεχνικοί. Πάλι θα διερευνάται πρώτα η μετάθεσή του στα όρια του νομού της απασχόλησής του και στη συνέχεια, όταν δεν βρίσκεται κενή θέση, θα ερευνάται η πιθανότητα μετακίνησής του εκτός της περιοχής του.

Στην πιθανότητα που δεν τελεσφορήσει και αυτή η προσπάθεια, τότε η επιχείρηση μπορεί να προτείνει την αλλαγή της κατηγορίας. Ο εργαζόμενος θα μπορεί να προσκομίζει πιστοποιητικά γνώσης (πτυχία κλπ.)

Αν όλες αυτές οι εναλλακτικές «ναυαγήσουν» τότε η διοίκηση πριν προχωρήσει στην απόλυση θα κοιτάξει το σενάριο της παραμονής του στη θέση συνταξιούχου που πρόκειται να αποχωρήσει μέσα στο χρόνο. Αν δηλαδή τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης εργαζομένου με ειδικότητα τεχνικού θα γίνει προβολή σε όσους συνταξιοδοτούνται για την αντικατάστασή του.

Εξάλλου, η ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της επιχείρησης συμφώνησαν και σε έναν ακόμη όρο που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας. Αυτός αναφέρει πως η ΔΕΗ δεσμεύεται ότι δε θα απολύσει για οικονομοτεχνικούς λόγους κανέναν εργαζόμενο παρά μόνο αν αυτό καθιστά τη σύμβαση αφόρητη.

Στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας συμπεριλήφθηκαν επίσης και οι μειώσεις 35% σε σχέση με το 2009 των μισθών των εργαζομένων της. Σημειώνεται ότι οι μειώσεις αυτές «τρέχουν» κανονικά από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για τις προσαρμογές των μισθών στις ΔΕΚΟ.

Επιπλέον, διευθετούνται και οι μισθολογικές «αδικίες» σε 13.711 εργαζομένους που είχαν προκύψει λόγω της άμεσης εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για τις μειώσεις στις αμοιβές.

"Ναι" απο το ΣτΕ σε προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών

Την κατ' εξαίρεση πρόσληψη κατά την προεκλογική περίοδο 406 εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε έως έξι μηνών, ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η πρόσληψη κρίθηκε αναγκαία μετά από νεότερο έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ζητούσε τις επιπλέον αυτές προσλήψεις, πέραν των 1.500 που είχαν ήδη εγκριθεί. Σύμφωνα με το αίτημα του υπουργείου, οι επιπλέον προσλήψεις είναι αναγκαίες διότι έχουν διαπιστωθεί μεγάλες ανάγκες στους τομείς της επιτήρησης και της κατάσβεσης πυρκαγιών.

Ακόμη, η επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε αίτημα για πρόσληψη 30 ατόμων με σύμβαση διάρκειας έως έξι μηνών για τις ανάγκες της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ». Οι προσλήψεις κρίθηκαν αναγκαίες για να εξυπηρετηθεί στην περίοδο της αυξημένης τουριστικής κίνησης η νήσος Ρόδος με κατάλληλα λεωφορεία για αστικές και υπεραστικές γραμμές.

Το ελληνικό πανό-μήνυμα σε Μέρκελ και Λαγκάρντ

Το ελληνικό πανό-μήνυμα σε Μέρκελ και Λαγκάρντ

Στις εξέδρες του σταδίου όπου Ελλάδα και Πολωνία ήρθαν ισόπαλες στην έναρξη του EURO 2012, ξεχώρισε ένα ελληνικό πανό, που είχε σαφώς πολιτικό-οικονομικό περιεχόμενο.

Ο δημιουργός του άντλησε την έμπνευσή του από την διάσημη ρήση «Οταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί ήσαν στα δέντρα και έτρωγαν βελανίδια», που θυμίζει τη φρασεολογία της περιόδου της χούντας.

«Οταν δημιουργούσατε την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ευρώ, εμείς είχαμε ήδη σπαταλήσει τα χρήματά σας», αναφέρει το πανό, ενώ από κάτω συνεχίζει λέγοντας επί λέξει «Ελληνικός κανόνας», αν και μάλλον εννοεί «Οι Ελληνες κάνουν κουμάντο».

Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των πρακτορείων ειδήσεων...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)