Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τι να προσέξετε με τις αποδείξεις στη φορολογική σας δήλωση - Παραδείγματα

Για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο οι αποδείξεις που θα προσκομίσετε πρέπει να είναι βάση του τεκμαρτού εισοδήματος και όχι βάση του πραγματικού.

Από τις πρώτες 40.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει παρουσιαστεί σε περίπου 24.000 δηλώσεις το φαινόμενο οι φορολογούμενοι να έχουν εισοδήματα με τεκμαρτό προσδιορισμό και όχι με το πραγματικό τους εισόδημα

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν προσκομίσει αρκετές λιγότερες αποδείξεις από τις οποίες προβλέπονται. Αυτό σημαίνει πως πέρα από την επιβάρυνση που θα πληρώσουν σε φόρο για το τεκμαρτό εισόδημα, να πληρώσουν προκαταβολή, αλλά να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο με τις αποδείξεις οι οποίες τους λείπουν.

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουν όλοι οι φορολογούμενοι είναι οτι για να ισχύσουν οι αποδείξεις πρέπει να προσδιορίσουν το 25% στο τεκμαρτό εισόδημα, σε αυτό δηλαδή που είναι το μεγαλύτερο και φορολογείται και επιπλέον αυτό θα πρεπει να γίνει με την αρχική και εμπρόθεσμη δήλωση.

Αυτοί λοιπόν οι 24.000 φορολογούμενοι που έχει εκαθαριστεί η φορολογική τους δήλωση δεν μπορούν με συμπληρωματική δήλωση να προσκομίσουν αποδείξεις και να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

- Μισθωτός με πραγματικό εισόδημα 5.000 ευρώ και τεκμαρτό 15.000 ευρώ.

Δηλαδή εάν κάποιος δουλεύει part-time και παίρνει 357 ευρώ το μήνα, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 1.250 ευρώ και δε θα πληρώσει καθόλου φόρο.

Εάν όμως είναι έγγαμος, έχει ένα σπίτι 90τ.μ και ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών έχει τεκμαρτό εισόδημα 15.000 ευρώ και οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσει είναι 3.750 ευρώ και όχι 1.250 ευρώ.

Αυτός λοιπόν θα πληρώσει φόρο 1.995 ευρώ, θα πληρώσει προκαταβολή 1.097 ευρώ, άρα θα πληρώσει συνόλο 3.092 ευρώ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ 1.250€ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 3.750€ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 387€

ΣΥΝΟΛΟ: 3.479€

- Μισθωτός με πραγματικό εισόδημα 15.000 ευρώ και τεκμαρτό εισόδημα 30.000€

Δηλαδή εάν κάποιος παίρνει μισθό 1.000 ευρώ το μήνα, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 3.705 ευρώ και θα πληρώσει φόρο 1.240 ευρώ.

Εάν είναι έγγαμος, έχει ένα σπίτι 100 τ.μ, ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικά και πληρώνει δόση δανείου έχει τεκμαρτό εισόδημα 30.000 ευρώ και οι αποδείξεις που πρέπει να προσκομίσει είναι 7.500 ευρώ και όχι 3.750 ευρώ.

Αυτός λοιπόν θα πληρώσει φόρο 5.320 ευρώ, θα πληρώσει προκαταβολή 2.926 ευρώ, άρα θα πληρώσει σύνολο 8.246 ευρώ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 7.500 ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ 3.750€ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΊΝΑΙ 581€

ΣΥΝΟΛΟ: 8.827€

"Αρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε οι φορολογούμενοι να μην πληρώσουν επιπρόσθετο φόρο λόγω των αποδείξεων" .

Επίσης :Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μέσω του TAXISnet 39.939 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτουν τα εξής:


Τα 24.100 σημειώματα είναι χρεωστικά και αναγράφουν συνολικό ποσό φόρου προς πληρωμή ύψους 32.000.000 ευρώ. Στο καθένα από τα σημειώματα αυτά αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος προς πληρωμή ύψους 1.327,80 ευρώ!
Mόλις 4.400 εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά και αναγράφουν συνολικό ποσό επιστρεπτέου φόρου ύψους 3.500.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 10.439 είναι μηδενικά.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εκκαθαριστεί, μέσω του TAXISnet, περίπου 200.000 φορολογικές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα που προβλέπουν πληρωμή φόρου θα καταφθάσουν, αρχές Ιουνίου στους φορολογουμένους, που θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα πληρώσουν ολόκληρο το ποσό η θα επιλέξουν την καταβολή με δόσεις.

Κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας

Δυσοίωνα τα στατιστικά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε μορφές ευέλικτων συμβάσεων ήταν αυξημένες κατά 43,6% σε σχέση με το α' τετράμηνο του 2011.

Μείωση των προσλήψεων, κατακόρυφη άνοδο των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αλλά και μείωση των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα δείχνουν τα στοιχεία του α’ τετραμήνου του 2012, του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Περίπου ο ένας στους δύο εργαζομένους εργάζεται με σχέση μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης και ο ένας στους τρεις είναι ανασφάλιστος.

Οι νέες προσλήψεις, κατά το α' τετράμηνο του έτους, ήταν μειωμένες κατά 10,98%, ενώ μείωση κατά 12,77% εμφανίζουν οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, επίσης μείωση κατά 2,72% οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και κατά 4,88% η εκ περιτροπής απασχόληση.

Η εικόνα του τοπίου στην αγορά εργασίας χαρακτηρίζεται από τη μετατροπή ολοένα και περισσότερων υφιστάμενων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας. Το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις αντιστοιχεί πλέον στο 46% του συνόλου των συμβάσεων.

Η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 26,2% το 2010 σε 32,9% για το έτος 2011 και σε 35% για το α' τετράμηνο του 2012. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας οι οποίες το 2010 αντιπροσώπευαν το 6,8% του συνόλου των νέων συμβάσεων, το 2011, το 10,6% και το α' τετράμηνο του 2012, το 11%.

Μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης

Ευθέως ανάλογη, είναι η μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2010, οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 67% των νέων συμβάσεων, το 2011, το 56,5% και το α' τετράμηνο του έτους 2012, το 54%.

Παράλληλα αυξάνονται και οι μετατροπές των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας, οι περισσότερες με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε μορφές ευέλικτων συμβάσεων ήταν αυξημένες κατά 43,6% σε σχέση με το α' τετράμηνο του 2011, ενώ οι μετατροπές που έγιναν με μονομερή απόφαση του εργοδότη αυξήθηκαν κατά 337% σε σχέση με το α' τετράμηνο του 2010.

Σταθερή άνοδο εμφανίζει η σύναψη νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων με μειώσεις αμοιβών που κυμαίνονται από 15% έως 40%.

Συνολικά κατά το α' τετράμηνο του έτους, 263 επιχειρήσεις, που απασχολούν 13.829 εργαζομένους, προχώρησαν στη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων με μειώσεις αμοιβών κατά 21,35% κατά μέσο όρο, ενώ 16.338 επιχειρήσεις που απασχολούν 64.201 εργαζομένους, κατέθεσαν στις επιθεωρήσεις εργασίας νέες καταστάσεις προσωπικού, από τις οποίες προκύπτουν μειώσεις 22,9% κατά μέσο όρο με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Άνοδος και για τη "μαύρη" εργασία

Ανοδική είναι και η τάση της αδήλωτης εργασίας η οποία βρίσκεται στο 36,3% στο α' τετράμηνο του έτους από 28,9% το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 7.474 επιχειρήσεις, που απασχολούσαν 20.772 εργαζόμενους, εντοπίσθηκαν 7.549 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.930.000 ευρώ. Ανασφάλιστοι βρέθηκαν το 47,2%, των αλλοδαπών και το 32% των ημεδαπών που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν.

Το 55% των ελέγχων έγινε σε επιχειρήσεις, εστίασης, όπου το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ήταν 65%, και το 20% στον κλάδο του λιανικού εμπορίου όπου οι ανασφάλιστοι ήταν το 12% των εργαζομένων. Το 4% των ελέγχων αφορούσαν τις βιοτεχνίες όπου διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των ανασφάλιστων ήταν 10%.

Ο Ζούκεμπεργκ και ο … Αλέξης

Σημεία των καιρών;

Ποιός θα πίστευε, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα, πως θα έφτανε μια ημέρα που μια από τις κορυφαίες οικονομικές εφημερίδες του πλανήτη, το «Ευαγγέλιο» του καπιταλισμού, η αμερικανική Wall Street Journal, θα φιλοξενούσε στο ίδιο «πρωτοσέλιδό» της, εν προκειμένω στην ιντερνετική της έκδοση, δύο πρόσωπα – πρωταγωνιστές των διεθνών εξελίξεων, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους και τόσο «σημαντικά» για την σημερινή επικαιρότητα;

Κι όμως, έφτασε η ημέρα που στο ίδιο πρωτοσέλιδο φιλοξενούνται ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκεμπεργκ και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας!

Με τους αναλυτές της εφημερίδας να τονίζουν πως ο πρώτος, γνήσιο «τέκνο» του καπιταλισμού και ενσάρκωση του αμερικανικού «τρόπου να γίνονται business», αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των οικονομικών εξελίξεων στις ΗΠΑ και σε μεγάλη … ελπίδα της αγοράς για ένα «ισχυρό σοκ» που θα επαναφέρει σε ανοδική τροχιά δείκτες και ψυχολογία των επενδυτών, (δείτε εδώ το θρίλερ που διαδραματίζεται στη Wall Street:).

Ενώ ο Έλληνας πολιτικός, αρχηγός του «ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος», όπως τον χαρακτηρίζει η εφημερίδα, αναδεικνύεται στον άνθρωπο που επηρεάζει τις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή και συνεπακόλουθα στην Ευρώπη, την οποία και «προειδοποιεί» να μην σταματήσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας για να μην … προκαλέσει στάση πληρωμών εκ μέρους της χώρας μας και ντόμινο κατάρρευσης στην Ευρωζώνη!

Θύελλα απο την πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα -

Διαψεύδει το Βερολίνο, επιμένει η Προεδρία

Την πρόταση την είχε κάνει πριν την Μέρκελ ο κ. Σουλτς

- Το δημοψήφισμα αυτό θα είναι για το εάν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ ή όχι

- Στην ανακοίνωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναφέρεται ότι κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τις αρμοδιότητές της

- Υπενθύμιση: Για το δημοψήφισμα όταν προτάθηκε από τον κ. Παπανδρέου η Μέρκελ μας απείλησε με έξοδο

Σάλος έχει προκληθεί από την παρέμβαση της γερμανίδας καγκελαρίου, κας Μέρκελ στα εσωτερικά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος που είχε το πρωί της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ωστόσο, η καγκελαρία διέψευσε ότι η κα Μέρκελ ζήτησε ή πρότεινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα, κάτι που στην ουσία αποτελεί διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης και κατ' επέκταση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μόλις αυτό έγινε γνωστό, η Προεδρία της Δημοκρατίας παρενέβη άμεσα και ξεκαθάρισε ότι η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όλων όσων συνέβησαν.

"Αυτές οι αναφορές δεν αληθεύουν", δήλωσε εκπρόσωπος της Καγκελαρίας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η 'Αγκελα Μέρκελ συνέστησε στην Αθήνα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή στην Ευρωζώνη.

Τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία είχαν μεταδώσει ήδη την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου από την Αθήνα, κάνουν πλέον λόγο για "σύγχυση". Ένα απίστευτο δηλαδή αλαλούμ με το Βερολίνο να διαψεύδει τον πρώτο πολίτη της Ελλάδας και ο Κάρολος Παπούλιας να διαψεύδει τη διάψευση της γερμανικής καγκελαρίας.

Από νωρίς επικρατούσε ένα μυστήριο για το τί ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ του κ. Παπούλια και της κας Μέρκελ, αλλά αυτό διευκρινίστηκε αργά το απόγευμα με ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κα Μέρκελ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Ωστόσο, στην ανακοίνωση το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει πως ένα τέτοιο θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt την πρόταση για δημοψήφισμα την έκανε αρχικά ο κ. Σουλτς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί με τον Κάρολο Παπούλια. Αυτό προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με κάθετο τρόπο απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βγαίνοντας ο κ. Σουλτς από το Προεδρικό Μέγαρο ενημέρωσε τηλεφωνικά την κα Μέρκελ και τότε εκείνη με αφορμή την αντίδραση του κ. Παπούλια, του τηλεφώνησε και του το κατέθεσε και εκείνη ως αίτημα ή σαν σκέψη.

Κάτι τέτοιο προκαλεί τεράστια ερωτήματα για το τι σχεδιάζει η κα Μέρκελ και για ποιό λόγο ζήτησε κάτι τέτοιο. Ειδικά εάν θυμηθούν οι πολίτες ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην πιο άσχημη ημέρα της, όταν στις Κάννες τον Νοέμβριο ο κ. Παπανδρέου πρότεινε δημοψήφισμα και η ίδια η κα Μέρκελ με τον τότε γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί τον κατακεραύνωσαν.

Με αφορμή αυτή την πρόταση του κ. Παπανδρέου και τις άγριες αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ευρώπη, η Ελλάδα απειλήθηκε με έξοδο από το ευρώ και στην ουσία εξαναγκάστηκε να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση που έφερε και το δεύτερο μνημόνιο. Ενώ αυτή η πρόταση του κ. Παπανδρέου ήταν και η τελευταία του πολιτική σελίδα, μιας και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες τον ταπείνωσαν, όπως είχε αποκαλύψει αργότερα και ο κ. Βενιζέλος.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΜΕΡΚΕΛ

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Την ίδια ώρα οργιάζουν οι φωνές που ουσιαστικά μας έχουν βγάλει εκτός ευρώ, αν και η Κομισιόν με τον πλέον επίσημο τρόπο διέψευσε τον Επίτροπο Εμπορίου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι Κομισιόν και ΕΚΤ καταρτίζουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

"Ατυχή" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι «Ο Ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ". Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι την επιλογή του ευρώ ο ελληνικός λαός την υπερασπίζεται με αιματηρές θυσίες και κατέληξε: "Δικαιούται, όμως, ο Ελληνικός λαός τον σεβασμό των εταίρων του. Η αποψινή πρόταση της κας Μέρκελ περί δημοψηφίσματος – και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό - είναι, τουλάχιστον, ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Γιατί απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Η Κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο Κος Βενιζέλος και ο Κος Σαμαράς με την στάση τους και τις επιστολές τους. Στις εκλογές της 17 Ιούνη, όμως, ο Ελληνικός λαός θα της δώσει οριστική απάντηση. Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΣΟΚ

Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών. Ζήτημα δημοψηφίσματος συνεπώς δεν τίθεται. Το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά η οριστική έξοδος από την κρίση και η αποκατάσταση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρώπη, με ασφάλεια και με χειρισμούς που προστατεύουν τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, ανακόπτουν την ύφεση και την ανεργία, προστατεύουν τα εισοδήματα, ιδίως τα χαμηλά και μεσαία, και δίνουν προοπτική και αισιοδοξία.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κατηγορηματικά αντίθετος με την πρόταση της κ. Μέρκελ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στο ευρώ, είναι ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος μάλιστα κάλεσε την κ. Μέρκελ αν επιμένει στο δημοψήφισμα, ας το κάνει η ίδια στη χώρα της. «Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Είμαστε μέσα στην Ευρώπη, είμαστε μέσα στο ευρώ, και καμία διαδικασία δεν προβλέπει είτε να βγούμε μόνοι μας είτε να μας βγάλουν από το ευρώ» τόνισε συγκεκριμένα Πάνος Καμμένος, απόψε μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Όπως είπε ο κ. Καμμένος «αν η Γερμανία, η κ. Μέρκελ, επιμένει σε δημοψήφισμα, ας το κάνει για τη χώρα της, ας το κάνει για τη Γερμανία αν θέλει να παραμείνει εκείνη στο ευρώ».

ANΤΙΔΡΑΣΗ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ. Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι καλεί το λαό με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα αποτελεί ωμή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Προφανής της σκοπός η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού και η κάμψη της θέλησής του να πολεμήσει το εθνοκτόνο μνημόνιο.

Παρά τις όποιες διαψεύσεις της γερμανικής κυβέρνησης, ο θόρυβος που ήδη δημιουργήθηκε, πέτυχε απόλυτα τον παραπάνω σκοπό. Ο «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» καλεί όλους τους Έλληνες να αντισταθούν στους ξένους δυνάστες της χώρας και τους εγχώριους τοποτηρητές τους. Ο Αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία συνεχίζεται

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΗΜΑΡ

Η κυρία Μέρκελ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες. Αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια και μάλιστα την ώρα που η χώρα πορεύεται προς εκλογές. Η κυρία Μέρκελ οφείλει να αντιληφθεί ότι το πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης αλλάζει. Οι Έλληνες πολίτες στις εκλογές του Ιουνίου θα ψηφίσουν για το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας.

“Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη”

Μπαρόζο και Ρόμπαι είπαν οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την σταθεροποίηση της Ελλάδας και της ευρωζώνης.«Θα ήθελα να επαναβεβαιώσω ξεκάθαρα ότι επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στους δημοσιογράφους στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ πριν από την έναρξη του δείπνου εργασίας με τους ηγέτες των κρατών-μελών της G8.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να εγγυηθούμε την χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Το κάναμε στο παρελθόν υπό δύσκολες συνθήκες. Θα το ξανακάνουμε εάν χρειαστεί στο μέλλον».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Επιτρόπου της ΕΕ αρμόδιου για το Εμπόριο Κάρελ ντε Χουχτ περί του ότι η Επιτροπή επεξεργάζεται σχέδια για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Μπαρόζο είπε ότι «δουλεύουμε για το σχέδιο Α--το σχέδιο Α είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)