Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ανοίγει το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία
Ανοίγει το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις


Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξουν οι πύλες του TaxisNet για την ηλεκτρονική υποβολή των εφετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, φυσικών και νομικών προσώπων.

Η προθεσμία λήγει στις 15 Ιουνίου για τα φυσικά πρόσωπα και στις 31 Μαΐου για τα νομικά πρόσωπα.

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά θα πρέπει να υποβάλλουν φέτος τις δηλώσεις τους μισθωτοί και φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ή εισόδημα από αλλοδαπή, όταν αυτό ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ.

Από την υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσοι μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ, είτε προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα αποστείλει τον απαραίτητο κλειδάριθμο σε όσους υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους με συστημένες επιστολές.

Στο πλευρό του Τσίπρα για κυβέρνηση ο Μίκης

Συνάντηση με το Μίκη Θεοδωράκη είχε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, κ. Μανώλης Γλέζος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος Έλληνας μουσικός συνθέτης και πολιτικός εξέφρασε στη συνάντηση αυτή τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση να αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, δεν κατέβηκε στις εκλογές της Κυριακής με το νεοσυσταθέντα πολιτικό σχηματισμό «ΣΠΙΘΑ», ωστόσο είχε αφήσει να εννοηθεί πως σκέφτεται συμμετάσχει σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μετά τη συνάντηση αυτή κάτι τέτοιο φαίνεται πως δε θα γίνει και ο Μικης Θεοδωράκης θα υποστηρίξει τόσο προσωπικά όσο και μέσω της «ΣΠΙΘΑΣ» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με το Μανώλη Γλέζο είχαν αντισταθεί σθεναρά στην ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, είχαν δεχθεί επίθεση από τα ΜΑΤ σε διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος και είχαν μπει στη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Με λίστα κι όχι σταυρό οι επόμενες εκλογές

Εν μέσω της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης σε αναβρασμό βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε ενδεχόμενη νέα προσφυγή στις κάλπες εντός του Ιουνίου.

Με το σύστημα της λίστας, και όχι του σταυρού προτίμησης, θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, είτε η ημερομηνία τους είναι εντός του Ιουνίου, είτε κάποια άλλη, στο απώτερο μέλλον, και μέχρι 18 μήνες μετά τις πιο πρόσφατες. Γιατί αυτό προβλέπεται από τις συνταγματικές κι άλλες κανονιστικές διαδικασίες (ο σκοπός όταν μπήκε αυτή η διάταξη πριν μερικά χρόνια, που είχε πλέον φανεί σε κάθε φορά ότι δεν εξαντλείται πλέον η τετραετία, ήταν να ελαφρύνονται οικονομικά οι υποψήφιοι από το βάρος μιας νέας προεκλογικής προσωπικής εκστρατείας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα).

Η διαδικασία της λίστας έχει θορυβήσει πολλούς από τους νεοεκλεγέντες καθώς πλέον η τύχη τους θα βρεθεί στην διακριτική ευχέρεια του αρχηγού τους, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αισθάνονται ανασφαλείς για την σειρά που θα τοποθετηθούν στα νέα ψηφοδέλτια.

Τις ανησυχίες τους επιτείνει το γεγονός πως με βάση τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχασαν τη μάχη του σταυρού και ίσως πολλοί από αυτούς επιχειρήσουν με αρχηγική εντολή να επιστρέψουν στην ενεργό πολιτική μέσω της λίστας.

Ήδη από τους νεοεκλεγέντες έχει τεθεί θέμα ηθικής νομιμότητας καθώς θεωρούν πως οι αρχηγοί των κομμάτων τους θα πρέπει να τους τοποθετήσουν στις λίστες βάσει των σταυρών που έλαβαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Σύμφωνα πάντως με το Σύνταγμα κάθε κόμμα έχει την δυνατότητα να βάλει και διαφορετικούς υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο, από αυτούς που έχει βάλει την τελευταία φορά (έναν, δυο ή και όλους).

Με τη λίστα, οι υποψήφιοι βουλευτές δεν χρειάζεται να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους και να ζητήσουν την ψήφο τους, αφού η σειρά που θα τοποθετηθούν στο ψηφοδέλτιο καθορίζεται από το κόμμα (και δεν αναγράφονται κατά σειρά αλφαβητικά, όπως ισχύει με το σταυρό) και όσες έδρες βγάλει το κόμμα σε κάθε Νομό, τόσοι βγαίνουν. Π. χ. αν ένα κόμμα σε κάποιο Νομό βγάζει δυο έδρες, τότε βγαίνουν οι δυο πρώτοι από το ψηφοδέλτιο.

Στην πρόσφατη ιστορία, εκλογές με λίστα είχαν γίνει το 1985.

Ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, την 17η Μαΐου πρέπει να συγκληθεί η Βουλή που προκύπτει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη εκλογών και τη σύγκληση της νέας Βουλής που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θυροκολλήθηκε στις 11 Απριλίου 2012. Αμέσως μόλις κηρυχθεί η έναρξη των εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της Βουλής, ο προσωρινός πρόεδρος ανακοινώνει στη Βουλή τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και τους καλεί να δώσουν το νενομισμένο όρκο (άρθρο 3 του Κανονισμού της Βουλής).

Ρομπάι: «Συνεχίστε τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι κάλεσε την Ελλάδα να προχωρήσει με τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε στη χώρα μετά από τις εκλογές της Κυριακής.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, o Ρομπάι δήλωσε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να κρατήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν προκειμένου να διασφαλίσουν τη χρηματοοικονομική στήριξη.

«Η Ελλάδα έχει λάβει πολλά δανεικά λεφτά, αλλά μόνο με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις και περικοπές. Είναι μια κανονική ανταλλαγή», δήλωσε μιλώντας σε επιχειρηματικό event στην πόλη Μπρέντα.

Fitch: Έξοδος της Ελλάδας δεν θα σημάνει το τέλος του ευρώ

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού "Der Spiegel", ο επικεφαλής του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch, Πολ Τέιλορ δήλωσε πως η έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα είναι κάτι που η Ευρωζώνη θα μπορεί να διαχειριστεί.

Επιπλέον προσέθεσε πως το ευρώ δεν θα κινδυνέψει εφόσον η Γερμανία εξακολουθεί να το στηρίζει.

"Πιθανή έξοδος της Ελλάδας δεν σημαίνει και το τέλος του ευρώ", σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τέιλορ, προσθέτοντας πως το Βερολίνο "έχει θεμελιώδες συμφέρον να διατηρήσει το κοινό νόμισμα".

Τι θα γίνει σε περίπτωση διάλυσης; Η επακόλουθη ανατίμηση του μάρκου συγκριτικά με άλλα νομίσματα θα έπληττε την εξαγωγική βιομηχανία, που αποτελεί και την κινητήρια δύναμη της γερμανικής οικονομίας.

Έτσι, "η Γερμανία δεν θα αφήσει την ΟΝΕ ακόμα κι αν μία η περισσότερες χώρες το πράξουν", δήλωσε ο κ. Τέιλορ.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης τόνισε ότι είναι υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής ενότητας: "Αν η Ευρωζώνη ήταν μία χώρα, θα αξιολογούνταν με τριπλό-Α από εμάς", επεσήμανε.

Οι εκλογές τρόμαξαν την Ευρώπη

Το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επανήλθε στη δημόσια σφαίρα των συζητήσεων για τα ευρωπαϊκά media, εξαιτίας του αποτελέσματος των εκλογών και την άνοδο των αντιμνημονιακών δυνάμεων στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Spiegel, οι τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα δεν έδωσαν καθαρή λαϊκή εντολή σε οποιοδήποτε κόμμα για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Η απόρριψη της δημοσιονομικής λιτότητας και του Μνημονίου είναι όμως σαφής, κάτι που παρατηρήθηκε και στη Γαλλία με τη νίκη του Σοσιαλιστή Ολάντ.

"Είναι αλήθεια ότι η ρητορική της δυσαρέσκειας βρίσκεται σε άνοδο", παραδέχτηκε ο κ. Τέιλορ. "Όμως αυτό δεν σημαίνει αλλαγές στην πολιτική που ακολουθείται. Ακόμα και ο πρόεδρος Ολάντ θα είναι υποταγμένος στους υπάρχοντες περιορισμούς", πιστεύει.

"Το ελληνικό κούρεμα είχε καταστροφικές συνέπειες. Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο βάθος της Ευρωζώνης. Τώρα διερωτώνται εάν θα ακολουθήσει η Ισπανία και πολλοί αποσύρουν τα χρήματά τους", τονίζει.

Τέλος, υπεραμύνθηκε των αξιολογήσεων της Fitch, ενώ χαρακτήρισε δύσκολη την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, κρίνοντας ότι οι "πατριωτικές" του αξιολογήσεις θα μείωναν κατά πολύ την αξιοπιστία του και σε καμία περίπτωση δεν θα αξιολογεί τα ευρωπαϊκά κράτη "φιλικότερα".

Μονομερής πράξη η έξοδος από το ευρώ

Πάντως, όπως σημειώνει ο Wolfgang Münchau σε άρθρο του στη Financial Times, η έξοδος από την Ε.Ε. είναι μία μονομερής πράξη. "Η χώρα που θα βγει από την Ε.Ε. χάνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στα κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια", συμπληρώνει.

Ενδεχομένως να υπάρξουν φιλικές μεταβατικές συμφωνίες ή μία συμφωνία για να ενταχθεί το εν λόγω κράτος σε αυτό που είναι γνωστό ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Περιοχή, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε χώρες εκτός της Ε.Ε. να έχουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Όλα αυτά, όμως, χρειάζονται χρόνο διαπραγματεύσεων.

Και κλείνει ως εξής. "Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ισοδυναμεί με δυσμενή διάκριση λόγω ιθαγένειας. Θα καταπατείται, με άλλα λόγια, μία από τις βασικότερες αρχές της Ε.Ε. Θυμηθείτε ότι το ευρώ θα εξακολουθεί να είναι το νόμισμα και της συγκεκριμένης χώρας, βάσει των συνθηκών.

Εάν η Ε.Ε. επιλέξει να ακολουθήσει αυτήν την οδό, τότε κάθε σύμβαση θα τεθεί εν αμφιβόλω".

Απαγορευμένο το βίντεο με το "εγέρθητι" στη Γερμανία

Μη διαθέσιμο για όσους διαμένουν στη Γερμανία το βίντεο με το "εγέρθτι" από τη συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής (Vid)

Απαγορευμένο στη Γερμανία το βίντεο με το "εγέρθητι" από τη συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η συζήτηση στο twitter για το συγκεκριμένο βίντεο της ομιλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής έχει πάρει φωτιά.

Ο χρήστης konstantinBats, που διαμένει στη Γερμανία, αναφέρει σε ανάρτησή του πως δεν επιτρέπεται η προβολή του λόγω ναζιστικού περιεχομένου.

FT: Η ελληνική αριστερά επιτίθεται στην "βάρβαρη" λιτότητα

Στα πρόθυρα σύγκρουσης με τους διεθνείς δανειστές βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς που ήρθε δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου κάλεσε σε απόσχιση από το "βάρβαρο" πρόγραμμα λιτότητας που ενισχύει το χρέος της και γεννώνται ερωτήματα για το μέλλον της χώρας στην ζώνη του ευρώ.

Όπως γράφουν οι FT, και μεταδίδει η εφημερίδα το Έθνος, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα σχέδιο πέντε σημείων στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, ζητώντας την ανατροπή των αυστηρών μέτρων που βοήθησαν την Ελλάδα στην περικοπή του χρέους της.

Παρόλα αυτά, σε μία ασυνήθιστα απερίφραστη παρέμβαση, ο Γεργκ Ασμουσεν, στέλεχος της ΕΚΤ, για πρώτη φορά αύξησε τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μία προοπτική την οποία η ΕΚΤ είχε αρνηθεί κατηγορηματικά στο παρελθόν.

"Η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει υπ'όψιν της ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές στη συμφωνία του προγράμματος, εάν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης", δήλωσε στην Handelsblatt ο Ασμουσεν.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με τις αγορές σε όλη την Ευρώπη να βρίσκονται στο κόκκινο, ο δείκτης S&P 500 έφτασε σε χαμηλό δύο μηνών στην Νέα Υόρκη.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)