Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται από τις μειώσεις

Διαβάστε την εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζονται οι κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων΄.

Με το άρθρο 2 του Ν. 4024/2011 του μεσοπρόθεσμου σχεδίου 2112-2015 μειώνεται

α) κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ των συνταξιούχων κάτω των 55 ετών (παρ.1) και

β) κατά 20% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, εκτός από ορισμένες κατηγορίες όπως οι συνταξιούχοι αναπηρίας.

Με το Ν. 4038/2012 εξαιρέθηκαν από τη μείωση συνταξιούχοι, οι οποίοι και πριν την εφαρμογή του νόμου είχαν το δικαίωμα να λάβουν σύνταξη αναπηρίας αλλά συνταξιοδοτήθηκαν με άλλες διατάξεις και όσοι λαμβάνουν συντάξεις γήρατος, αλλά η αναπηρία επήλθε μετά τη συνταξιοδότηση.

Με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η αδικία που είχαν υποστεί αρχικά συνταξιούχοι που είχαν αποδεδειγμένα αναπηρία, αλλά προτίμησαν να συνεχίσουν να εργάζονται και συνταξιοδοτήθηκαν λόγω γήρατος. Οι συντάξεις της κατηγορίας αυτής είχαν περιληφθεί στις μειώσεις, ενώ συνταξιούχοι με αναπηρίες με τις ίδιες παθήσεις και με τα ίδια ποσοστά είχαν εξαιρεθεί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τους συνταξιούχους που τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας θα πιστοποιήσουν ότι είχαν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας πριν από την εφαρμογή του νόμου 27/10/11 για τις μειώσεις, θα επιστραφούν όλα τα ποσά που παρακρατήθηκαν.

Στις περιπτώσεις που η αναπηρία επήλθε μετά από αυτή την ημερομηνία, οι συνταξιούχοι θα εξαιρεθούν από τις μειώσεις από την ημερομηνία αυτή και μετά.

Κλειστά τα δικαστήρια λόγω εκλογών


Συγκεκριμένα, το πρωτοδικείο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό από τις 2 Μαΐου έως τις 11 Μαΐου και όσες ποινικές δίκες αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τις 2 Μαΐου και δεν θα περαιωθούν την ίδια ημέρα, θα συνεχιστούν και την επομένη.

Ελεύθερες απολύσεις και μειώσεις μισθών στη ΔΕΗ

Οι διαπραγματεύσεις με τη ΓΕΝΟΠ είναι σε εξέλιξη και πληροφορίες θέλουν τους συνδικαλιστές να επιθυμούν να κλείσουν τη Συλλογική Σύμβαση είτε μέχρι την Παρασκευή 4 του μηνός, πριν από τις εκλογές, ή το αργότερο μέχρι τις 14, οπότε λήγει και η μετενέργεια

Ελευθερία στις απολύσεις, τις μεταθέσεις και στις αλλαγές των ωραρίων απασχόλησης καθώς και μειώσεις μισθών φέρνει η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της διοίκησης της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας κατέθεσε στους συνδικαλιστές την πρότασή της για τη νέα ΣΣΕ, υπό τα νέα δεδομένα που φέρνει το Mνημόνιο σε ό,τι αφορά το εργασιακό καθεστώς, η οποία και θα αποτελέσει «πιλότο» και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.

Από Τετάρτη 9 Μαΐου οι φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι θα τις υποβάλουν υποχρεωτικά μέσω internet

Οκτώμισι εκατομμύρια Έλληνες μπαίνουν και πάλι στη διαδικασία της υποβολής φορολογικής δήλωσης από την ερχόμενη εβδομάδα.Ήδη χιλιάδες νέου τύπου έντυπα έχουν ταχυδρομηθεί προς τους φορολογούμενους με εισόδημα μικρότερο από 12.000 ευρώ και συνταξιούχους που έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν χειρόγραφα, με τον παλιό δηλαδή τρόπο τη δήλωσή τους στην εφορία.

Παράλληλα αποστέλλονται και 325.000 συστημένες επιστολές με κλειδαρίθμους του Τaxisnet σε ισάριθμους φορολογούμενους που έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση και έχουν πιστοποιηθεί στην υπηρεσία.

Στην επιστολή, θα αναγράφονται το username, ο κωδικός, ο κλειδάριθμος και οι οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω internet.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν αν η ΓΓΠΣ, τους έχει εκδώσει κωδικούς και κλειδάριθμο και αν θα λάβουν συστημένη επιστολή. Στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) οι φορολογούμενοι πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους θα διαπιστώσουν αν θα λάβουν τον κλειδάριθμο ή αν θα πρέπει να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ. τους για να τον προμηθευτούν.

Στις 9 ΜαΪου την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Ιουνίου για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως ΑΦΜ και τρόπου υποβολής της δήλωσης.

Την ηλεκτρονική οδό για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να ακολουθήσουν υποχρεωτικά:

1.Οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και οι υπόχρεοι των οποίων η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.

2.Οι φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ,, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Μικρή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Στην ελληνική χαλυβουργία η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ελληνική χαλυβουργία

Στο εργοστάσιο της ελληνικής χαλυβουργίας έχει συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση της εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου βρίσκονται σε απεργία τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε δήλωσή της η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστηρίζει: "Στις 7 του Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται εκεί που ανήκει: Μέσα στη λαϊκή πλειοψηφία. Οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, λόγου χάρη μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, το μόνο που θα πετύχει είναι να σπείρει την απογοήτευση και το θυμό στο λαό. Ούτε μήνα δεν θα 'κρατήσουν οι χοροί' από τη νίκη της. Θα ξεσκεπαστεί. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ θα είναι απέναντί της. Αυτό το ΚΚΕ χρειάζεται ο λαός".

Λόγω της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα, στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο. Η Τροχαία έχει ήδη δώσει επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικοϋπαλλικού Κέντρου για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. Κλειστό παρέμεινε το κέντρο της Αθήνας, καθώς και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα μετά από εντολή της Αστυνομίας.

Συγκέντρωση έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Πατησίων πραγματοποίησαν μέλη των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα συνδικάτα αναφέρουν ότι η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση.

"Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με δεδομένο το γεγονός ότι συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, την ώρα που έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας".

"Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης, ώστε να αποκρούσουν την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, της υποταγής της χώρας στα θέλω και στις απαιτήσεις των αγορών και των τραπεζιτών".

Επίθεση σε εκλογικά περίπτερα

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα άγνωστοι επιτέθηκαν και πυρπόλησαν το εκλογικό περίπτερο του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας, ενώ ζημιές υπέστη και το εκλογικό περίπτερο της Δημοκρατικής Αριστεράς στον πεζόδρομο της Κοραή.

Τι θα συμβεί, εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας

Άπιαστο όνειρο για τα κόμματα φαντάζει η αυτοδυναμία στις εκλογές της 6ης Μαΐου, με ζητούμενο πλέον τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Το Σύνταγμα (άρ. 37, παρ.1) ορίζει ότι εάν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει τη συνεργασία της Βουλής.

Εάν δεν διαπιστωθεί η δυνατότητα αυτή, ο ΠτΔ παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος σε κοινοβουλευτική δύναμη και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο ΠτΔ δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Κάθε διερευνητική εντολή διαρκεί τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο ΠτΔ καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων και αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής, για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας, αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Ακόμη, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο ίδιο άρθρο (ερμηνευτική δήλωση), στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε περισσότερες ψήφους στις εκλογές.

Νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, έπεται του παλαιότερου με τον ίδιο αριθμό εδρών.

Στις δύο αυτές περιπτώσεις, δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.

"Ακούστε τη φωνή των νέων και ψηφίστε υπεύθυνα"

Δείτε το βίντεο με το συγκλονιστικό μήνυμα εφήβων προς όλους τους ψηφοφόρους. Τι ζητούν από τους πολίτες ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου

Μην προσπαθείς να μαντέψεις, απλά άκου από allthewebnews

Ρεκόρ μείωσης του ελλείμματος στις αστικές συγκοινωνίες

Σε 72% ανέρχεται η πτώση των ελλειμμάτων των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής για το 2011, με το έλλειμμα να διαμορφώνεται στα 78 εκατομμύρια ευρώ από 278 εκατομμύρια ευρώ το 2010.

Οι εταιρίες του ΟΑΣΑ, παρόλες τις περιπέτειες του τελευταίου χρόνου με τις απεργίες, την αύξηση των εισιτηρίων, την μείωση των δρομολογίων, το κίνημα "δεν πληρώνω" και την ραγδαία μείωση της κινητικότητας των πολιτών, όπως σημειώνει το "Βήμα της Κυριακής", κατάφεραν να ανακτήσουν τον πήχη των εσόδων τους και να επιτύχουν μεγάλη μείωση των δαπανών τους, που οφείλεται, πρωτίστως, στις μισθολογικές θυσίες των εργαζομένων.

Αν μάλιστα τα υπουργεία ήταν συνεπή στις υποχρεώσεις προς τις δημόσιες μεταφορές, τότε το έλλειμμα θα ανερχόταν στα 16 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που κρίνεται αμελητέο σε σχέση με το συγκοινωνιακό έργο που παράγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Στα οικονομικά στοιχεία του 2011, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, παρουσιάζεται διαρκής αυξητική τάση στα έσοδα, ενώ παράλληλα περιορίζεται το κόστος των εταιριών.

Όπως αναφέρουν, η ετήσια αύξηση των εσόδων προσεγγίζει το 11% σε σύγκριση με το 2010, παρόλο το 2011 καταγράφηκαν σημαντικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι καταγράφεται βελτίωση σε υπερθετικό βαθμό των εξόδων και των δαπανών λειτουργίας των μεταφορικών ΔΕΚΟ, καθώς η μεσοσταθμική μείωση του κόστους λειτουργίας έφτασε το 22% σε σχέση με το 2010.

Υπενθυμίζουν ότι, ενώ κατά τα έτη 2009 και 2010, η υστέρηση των εσόδων έναντι των δαπανών λειτουργίας προσέγγιζε τα 337 και 278 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, το 2011 έφτασε μόλις τα 77 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, όπως υπογραμμίζουν, στα οικονομικά αποτελέσματα του 2011 δεν έχουν συμπεριληφθεί οι οφειλές των υπουργείων Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτης και Εθνικής Άμυνας, οι οποίες έφτασαν το 2011 τα 61,6 εκατομμύρια ευρώ και, εάν είχαν καταβληθεί στον ΟΑΣΑ, το έλλειμμα λειτουργίας δεν θα υπερέβαινε τα 16 εκατομμύρια ευρώ.

"Έτσι, θα ήταν μειωμένο κατά σχεδόν 260 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με το 2010 και κατά 450 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2009. Εάν το 2011 υπήρχε κρατική επιδότηση αντίστοιχη με αυτήν του 2010, τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα παρουσίαζαν πρωτογενές πλεόνασμα λειτουργίας", αναφέρουν.

Επίσης, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν αξιόλογο το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ (δηλαδή η μητρική εταιρία των αστικών συγκοινωνιών) είναι πλέον για πρώτη φορά στην ιστορία της από την ίδρυσή της το 1977 πλεονασματική στη λειτουργία της και θα συνεχίσει έτσι και το 2012 και θεωρούν ότι από το 2013 δεν θα χρειάζεται καμία κρατική επιδότηση.

Το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, όπως επισημαίνουν, πήγε εξ ίσου καλά και το Α' τρίμηνο του 2012, αφού ο ΟΑΣΑ είχε κέρδος ενός εκατομμυρίου ευρώ, η ΣΤΑΣΥ δεν δημιούργησε ζημίες, ενώ η ΟΣΥ παρουσίασε ζημίες 8 εκατομμυρίων ευρώ, αντί 23 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι εάν οι επιδόσεις των εταιριών συνεχιστούν με τους ίδιους ή και καλύτερους ρυθμούς , τότε είναι πιθανό να αποφευχθεί η αύξηση των εισιτηρίων που προβλέπει το νέο μνημόνιο, έπειτα, φυσικά, από διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)