Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παρελάσεις με διαμαρτυρίες και επεισόδια



Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, η οποία έγινε κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά των πολιτικών απομακρύνθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Αποδοκιμασίες από πολίτες

Με συνθήματα όπως «Ψωμι, Παιδεία, Ελευθερία» και αποδοκιμασίες για την κυβερνητική πολιτική και τα μέτρα που φέρνει το 2ο μνημόνιο, ολοκληρώθηκε η παρέλαση στον Πειραιά.

Η ελληνική σημαία στην εξέδρα των επισήμων

Στην παρέλαση που έγινε στο Περιστέρι τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στην εξέδρα των επισήμων η ελληνική σημαία την οποία μετέφεραν 6 κοπέλες φορώντας χλαμύδες.
Οι διαδηλωτές έκαναν παρέλαση

Μετά το πέρας της παρέλασης στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές κρατώντας πανό έκαναν παρέλαση.



Επεισόδια και ματαίωση της παρέλασης στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ματαιώθηκε για πρώτη φορά η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά από συνεχείς συσκέψεις, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι «λόγω της παρούσας κατάστασης και για την ασφάλεια των μαθητών η παρέλαση ακυρώνεται».

Νωρίτερα, σε αστυνομικό κλοιό ήταν και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία, στην οποία παρευρέθηκαν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ενώ δεν παρέστη κανείς από τους βουλευτές του Νομού.

Επεισόδια και ρίψη χημικών στην Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν να ξεκινήσει η παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Ειδικότερα, δεκάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, επιχείρησαν να πλησιάσουν τα κιγκλιδώματα που είχε βάλει η Αστυνομία, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

25η Μαρτίου 1821-2012....

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

ΕΦΕΤΟΣ, ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 191Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΥΤΗ, ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ, ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ, ΕΝΖΩΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΕΣ, ΜΕ ΑΙΜΑ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ. ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟ. ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΥΝΑΣΤΗ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ, ΤΗ ΑΡΩΓΗ, ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΩΝ» ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ ΠΙΟ ΠΟΝΗΡΟ, ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ.

ΑΥΤΗ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ΕΛΠΙΖΩ
ΑΝΑΙΜΑΚΤΗΣ, ΩΣΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΗ), ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

Νόµιµη µίζα 4% και 432.000 ευρώ υπέρ υπαλλήλων της Βουλής!

Aπίστευτο κι όµως ελληνικό. Αυτό όµως είναι µόνο ένα µέρος της κρατικής επιχορήγησης που έχει θεσµοθετηθεί εδώ και χρόνια για το Ταµείο των προνοµιούχων υπαλλήλων της Βουλής.

ΕΤΕ: 26.000 ευρώ τον µήνα

Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγµα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., όπου µε το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.

Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάµεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνηµείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αµφιθέατρο της Ολοµέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως µε εχεµύθεια.

Πόσο είναι το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα; Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ τον µήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο! Το συµπέρασµα είναι ότι η ακριβότερη περιοχή της χώρας δεν είναι η εµπορική οδός Ερµού, αλλά το κτίριο της Βουλής, αφού για πολύ λίγα τετραγωνικά η Εθνική δέχεται να καταβάλλει µίσθωµα 26.000 ευρώ µηνιαίως. Θα περίµενε ωστόσο κανείς ότι αυτές οι 312.000 ευρώ χρησιµοποιούνται για την κάλυψη εξόδων της Βουλής. Ή έστω, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες, ότι τα χρήµατα αυτά κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασµό που έχει δηµιουργηθεί µε πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την αποπληρωµή του ελληνικού χρέους. Η πραγµατικότητα όµως είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του µικρού υποκαταστήµατος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής!

Με ποια διαδικασία, ποια λογική και για ποιον λόγο οι υπάλληλοι καρπώνονται τα χρήµατα που καταβάλλει µια τράπεζα στη Βουλή είναι άγνωστο και σίγουρα χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις από τους αρµοδίους που ανέχονται αυτή την κατάσταση και εκείνους που επωφελούνται από την παγκόσµια πρωτοτυπία.

«Ολα τα µισθώµατα»

Συνδικαλιστής των εργαζοµένων της Βουλής µε τον οποίο συνοµίλησε το «ΘΕΜΑ» παραδέχεται ότι «τα µισθώµατα από όλους τους χώρους που ενοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο στο Μέγαρο όσο και στα περιφερειακά κτίρια, πηγαίνουν στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής».

Λιγότερα χρήµατα -και συγκεκριµένα περί τις 24.000 ευρώ- ετησίως πληρώνει ο µισθωτής του εστιατορίου και κυλικείου της Βουλής. Το κυλικείο-µπαρ βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ ο καθηµερινός του τζίρος -ιδιαίτερα τις µέρες ψηφοφορίας- ενδεχοµένως να ξεπερνά και το µηνιαίο µίσθωµα. Το γεγονός αυτό µάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήµατα για τους υπαλλήλους της Βουλής που αναλαµβάνουν κάθε φορά να βρουν µισθωτή για τη συγκεκριµένη «επιχείρηση».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εσπρέσο κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ και το απλό ποτό 4,5 ευρώ. Αν υποθέσει κανείς ότι σε καθηµερινή βάση «εργάζονται» περί τα 700 άτοµα (υπάλληλοι, βουλευτές, δηµοσιογράφοι), µπορεί κανείς εύκολα να κάνει τους υπολογισµούς. Το εστιατόριο βρίσκεται στον ηµιώροφο µεταξύ πρώτου και δευτέρου επιπέδου και το κόστος για ένα απλό γεύµα ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 10 ευρώ το άτοµο.

ΕΛ.ΤΑ. και Ολυµπιακή

Το υποκατάστηµα των Ελληνικών Ταχυδροµείων βρίσκεται δεξιά του µεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό µέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάµερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.

Το γραφείο της Ολυµπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όµως µετακόµισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη. Το µίσθωµα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιµότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.

Και δεύτερο εφάπαξ

Το «κοµπόδεµα» απ’ όλες αυτές τις «εθελοντικές» εισφορές χρησιµοποιείται για να λαµβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταµείο, λαµβάνουν και δεύτερο «ειδικό βοήθηµα» από το ΤΑΥΒ, το οποίο µε τη σειρά του συγκεντρώνει τα χρήµατα από τα ενοίκια που εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά τού έχουν παραχωρηθεί αν και ανήκουν στη Βουλή των Ελλήνων και θα έπρεπε να διατίθενται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Το ύψος του ειδικού βοηθήµατος που λαµβάνουν από το Ταµείο τους οι υπάλληλοι µόνο µικρό δεν θα το έλεγε κάποιος. Για κάθε έτος ασφάλισης παίρνουν δύο µισθούς, δηλαδή µε 28 έτη λαµβάνουν 56 µισθούς ή κατά προσέγγιση 200.000 ευρώ.

Ξεχωριστό εφάπαξ εισπράττουν από το Ταµείο Πρόνοιας των Δηµοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν υπολογίζεται και το µέρισµα που τους διανέµεται από το Μετοχικό Ταµείο Πολιτικών Υπαλλήλων...

Κι όλα αυτά εκτός από τους 16 µισθούς που λάµβαναν µέχρι πρόσφατα. Παρ’ όλα αυτά, οι συνδικαλιστές του ΤΑΥΒ διαµαρτυρήθηκαν προσφάτως επειδή µέρος των χρηµάτων που συγκεντρώνουν στο Ταµείο τους έγιναν µε απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος οµόλογα του Ελληνικού Δηµοσίου και «κουρεύτηκαν» και αυτά κατά 53% στο πλαίσιο του PSI.

Κλειδώνουν τα 700 δισ. ευρώ - βοήθεια προς την ευρωζώνη

Όλο και πιο κοντά σε συμφωνία για το ποσό της ενίσχυσης της δανειστικής δύναμης των δύο μηχανισμών σταθερότητας της Eυρωζώνης - EFSF και ESM - φαίνεται να βρίσκονται οι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters, στη διάρκεια της συνάντησης του Eurogroup στις 30 και 31 Μαρτίου στην Κοπεγχάγη, αναμένεται να συμφωνηθεί ποσό ύψους 700 δισ. ευρώ για τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ταμείο ικανό να στηρίξει υπερχρεωμένες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως την Ιταλία και την Ισπανία, σε περίπτωση που χρειαστεί να παραμείνουν εκτός αγορών για κάποιο διάστημα.

Την εβδομάδα που πέρασε, η Ε.Ε. εξέδωσε μάλιστα έκθεση, την οποία κοινοποίησε σε όλα τα κράτη - μέλη, στην οποία προτείνει το ποσό των ταμείων να φτάσει τα 940 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο ποσό είναι "μη ρεαλιστικό", ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα με περίπου ένα τρισ. ευρώ, ενώ τα μέτρα λιτότητας που υιοθετούνται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φιλοδοξούν να επαναφέρουν άμεσα την ισορροπία στις αγορές.

Υπερδιπλασιάζονται οι φόροι - Πληρώνουν όλοι με εισόδημα από 5.000 ευρώ και πάνω

-Αυξήσεις φόρων ως 390% και από 50 ως... 1.040 ευρώ!

- Οι νέες κλίμακες και οι αλλαγές στην απαλλαγή από τον φόρο

- Δείτε παραδείγματαΚάποια πράγματα που έχουμε μάθει και αναλόγως υπολογίζαμε και τον φόρο που πληρώνουμε πρέπει εφέτος να τα ξεχάσουμε.

Για παράδειγμα από φέτος πληρώνουν φόρο, έστω και 50 ευρώ, όσοι έχουν οποιοδήποτε εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ.

Όλοι, ακόμη και για εισόδημα 1.000 ευρώ, θα πρέπει μαζί με τη φορολογική δήλωση να συγκεντρώσουν και αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος, χωρίς όμως να εξασφαλίζουν κάποια έκπτωση στον φόρο.

Ταυτόχρονα μειώνεται το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ ενώ αλλάζουν και οι κλίμακες, ενώ μπαίνει ανώτατο πλαφόν 10% στις φοροαπαλλαγές που απομένουν.

Πως θα υπολογίσετε τον φόρο βάσει κλίμακας

Κλιμάκιο εισοδήματος -συντελεστής φόρου

5.000 0

7.000 10

10.000 25

14.000 35

20.000 38

40.000 40

Εισόδημα – φόρος

5.000 0 ευρώ

12.000 700 ευρώ

16.000 1.420 ευρώ

26.000 3.920 ευρώ

40.000 8.820 ευρώ

Τα ποσά των αποδείξεων με βάση το εισόδημα

Εισόδημα – ποσό αποδείξεων

1.000 250

5.000 1.250

8.000 2.000

12.000 3.000

15.000 3.750

20.000 5.000

25.000 6.250

Δηλαδή με βάση τους παραπάνω συντελεστές ένας εργαζόμενος με εισόδημα ως 12.000 ευρώ και αφορολόγητο στα 5.000 θα πληρώσει φόρο για τα έως και 7.000 ευρώ επιπλέον εισοδήματα από 50 ως 700 ευρώ.

Ο ίδιος εργαζόμενος θα πρέπει παράλληλα να εξασφαλίσει (για εισόδημα 12.000 για παράδειγμα) και αποδείξεις αξίας 3.000 ευρώ (το 25%), ενώ δεν έχει να ελπίζει σε καμία φοροελάφρυνση παρά μόνο εάν έχει κάποιες από τις παρακάτω δαπάνες που εξασφαλίζουν μια μικρή έκπτωση στον φόρο.

Ποιες φοροαπαλλαγές έμειναν και ποια τα ποσά μείωσης του φόρου

Επί της ουσίας μόνο επτά φοροαπαλλαγές εξασφαλίζουν από εφέτος μια μικρή έστω μείωση του φόρου

Ιατρικά και νοσοκομειακά έξοδα αφαιρούν από το φόρο το 10% του ποσού που δαπανήθηκε, αλλά για ποσά ως 3.000 ευρώ και όχι παραπάνω

Ενοίκιο κύριας κατοικίας αφαιρεί από το φόρο το 10% του ποσού, αλλά μονο μέχρι τα 1.000 ευρώ, δηλαδή η φοροελάφρυνση δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα δίδακτρα για ιδιαίτερα και φροντιστήρια. Το ανώτατο όριο είναι τα χίλια ευρώ και η ανώτατη φοροελάφρυνση 100 ευρώ.

Όσοι πληρώνουν τόκους δανείων για σπίτι μέχρι 120 τ.μ. και αξίας ως 200.000 ευρώ έχουν έκπτωση φόρου 10% επί των τόκων.

10% είναι και η έκπτωση φόρου για τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και για τις δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής και ατυχημάτων. Στη δεύτερη περίπτωση όμως το ποσό που δικαιολογείται δεν υπολογίζεται πάνω από τα 1.200 το άτομο ή 2.400 για ένα ζεύγος και έτσι η φοροελάφρυνση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 120 και 240 ευρώ αντίστοιχα.

300 ευρώ μπορεί να είναι η ανώτατη έκπτωση φόρου για την ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτου καθώς και εδώ το ποσό που υπολογίζεται δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ.

Από πέρυσι μέχρι φέτος μπορείτε να δείτε με ένα απλό παράδειγμα πως ένας μέσος μισθωτός με εισόδημα 15.000 ευρώ το χρόνο χάνει χρήματα σε κάθε στάδιο της φορολόγησης

Δηλαδή, ενώ πέρυσι για τα 15.000 ευρώ ο φόρος κλίμακας ήταν 540 ενώ εφέτος εκτινάσσεται στα 1.240 ευρώ.

Αντίστοιχα ενώ πέρυσι από το ενοίκιο είχε μια φοροελάφρυνση της τάξης των 240 ευρώ, εφέτος δεν έχει παρά μόλις 100 ευρώ μείωση στο φόρο, ενώ δεν έχει να περιμένει καμία φοροελάφρυσνη από τις επιπλέον αποδείξεις που μπορεί να συγκεντρώσει πέραν όσων υποχρεούται να συγκεντρώσει.

Το νομικό κενό αφήνει ελεύθερους χιλιάδες εγκληματίες

Αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο ανακύκλωσης του εγκλήματος βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή της Κυριακής".

Όπως μάλιστα προκύπτει από τα στοιχεία, ακόμα και σκληροί κακοποιοί που συλλαμβάνονται για δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια ή για ένοπλες ληστείες, δεν προφυλακίζονται, αλλά αφήνονται ελεύθεροι, χάρη στις διατάξεις του νόμου που επιτρέπουν την ευνοϊκή μεταχείρισή τους.

Εντονότατος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί σε ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το θέμα. Ενδεικτικά, στις 25 Ιανουαρίου, το "Διαρρηκτών" της Ααφάλειας, σε επιχείρηση στο Παγκράτι που πραγματοποιήθηκε στο Παγκράτι, ύστερα από διάρρηξη σε διαμέρισμα, συνέλαβε πέντε νεαρούς Γεωργιανούς.

Από την έρευνα προέκυψε ότι την τελευταία διετία, οι συλληφθέντες διέρρηξαν 60 σπίτια σε Αττική και επαρχία, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές., ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 3 πιστόλια.

Την επόμενη της σύλληψης, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης και τους άφησε ελεύθερους.

Στη διάρκεια του 2011, για κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες συνελήφθησαν 15.562 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα λόγω ευνοϊκών διατάξεων της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, προ ημερών άφησε ελεύθερα με χρηματική εγγύηση, μέλη σπείρας που είχαν διαπράξει 30 διαρρήξεις σε σπίτια. Τους έδωσε μάλιστα τη δυνατότητα να αποπληρώσουν την εγγύηση μία εβδομάδα μετά, με αποτέλεσμα οι νεαροί να μην εμφανιστούν ποτέ στο τμήμα. Η ανακρίτρια έβγαλε ένταλμα σύλληψης για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Παρόμοια εξέλιξη είχε υπόθεση σύλληψης άλλων 2 Γεωργιανών, ηλικίας 22 και 21 ετών, για διαρρήξεις σε σπίτια και αποθήκες. Και σε αυτή την περίπτωση κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης.

Αστυνομικοί από τον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται τα γραφεία Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησία, υποστηρίζουν ότι το μεγάλο ποσοστό της αύξησης του εγκλήματος το 2011 οφείλεται στην επιεικέστερη αντιμετώπιση των κακοποιών. Πλέον αναζητείται φόρμουλα για την τιμωρία όσων διαπράττουν εγκλήματα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)