Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εργασιακή εφεδρεία - Εγκύκλιος

Ως ύποπτος στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος, προκειμένου να ληφθούν υπερβολικά δημοσιονομικά μέτρα από το οικονομικό επιτελείο, μετά και την κλήση -με την ιδιότητα του υπόπτου- του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρ. Γεωργίου.

Ανδρέας Γεωργίου Ανδρέας Γεωργίου Ηυπόθεση έγινε γνωστή από τις αποκαλύψεις -μέσω της «Ε»- της Ζωής Γεωργαντά, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους της επιτροπής της ΕΛΣΤΑΤ. Τότε, αλλά και στη συνέχεια, όταν δηλαδή κλήθηκε ως μάρτυρας να καταθέσει ενώπιον της εισαγγελικής λειτουργού, Πόπης Παπανδρέου, που χειρίζεται την υπόθεση, η κ. Γεωργαντά υποστήριξε ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4%, ώστε να είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Ιρλανδίας και μέσω Eurostat το ΔΝΤ να επιβάλει σκληρότερους μνημονιακούς όρους στην Ελλάδα. Το χρέος, σύμφωνα με τις καταγγελίες της, διογκώθηκε σε αυτό το επίπεδο από την ανορθόδοξη εισαγωγή των 151 ΔΕΚΟ στο πακέτο της «γενικής κυβέρνησης».

Τόσο η ίδια όσο και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ν. Λογοθέτης, ο οποίος επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας, είχαν αναφερθεί εκτενώς στο ρόλο του προέδρου της Αρχής και νυν υπόπτου, Ανδρ. Γεωργίου. Ο Ν. Λογοθέτης, δε, φέρεται να είχε προχωρήσει στην εκτίμηση πως «είναι ύποπτο ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ χειρίστηκε μόνος του την υπόθεση, χωρίς καν να σεβαστεί την αρχή της συλλογικότητας». Αντίστοιχα, η Ζωή Γεωργαντά είχε ισχυριστεί ότι ο πρόεδρος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, αγνοούσε τα μέλη του Δ.Σ. και ιδίως τον αντιπρόεδρο.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ανδρ. Γεωργίου, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις 12 Δεκεμβρίου, έχει αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου είχε φτάσει η υπόθεση, είχε επιμείνει ότι όχι μόνο έπραξε ορθά, αλλά και πως επί των ημερών του η ΕΛΣΤΑΤ ξανακέρδισε τη χαμένη αξιοπιστία της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. *

Εξετάζουν αποσύνδεση του χαρατσιού από το λογαριασμό της ΔΕΗ

ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΙΣΩΣ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποσύνδεσης του ειδικού τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ για το 2012 αφήνει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ετοιμάζει νομοθετική διάταξη για την αποκατάσταση των αδικιών.

Από τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης Από τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη, το ειδικό τέλος ακινήτων θα υφίσταται και τον επόμενο χρόνο και δεν τίθεται ζήτημα κατάργησής του -αν και εξετάζουν αλλαγές ως προς τη διαδικασία πληρωμής.

Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, δεν αποκλείεται η αποσύνδεση της πληρωμής του τέλους από το λογαριασμό της ΔΕΗ, δεδομένης και της αρνητικής στάσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς τη σύνδεση του φόρου με το λογαριασμό.

«30 φόροι σε έναν»

Στο πλαίσιο του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου, όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, διερευνάται το ενδεχόμενο επιβολής ενός ενιαίου φόρου στα ακίνητα, που θα αντικαταστήσει ουσιαστικά τους πάνω από 30 φόρους και τα τέλη που σήμερα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων με διάφορους τρόπους.

Για την ώρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα ρυθμίζονται ορισμένες αδικίες. Για πλήρη αποκατάσταση των αδικιών, όπως είπε ο κ. Πλασκοβίτης, θα υπάρξει ειδική νομοθετική διάταξη, η οποία δεν αποκλείεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που ήδη ετοιμάζεται.

Οι αδικίες που θα αποκαθιστά η εγκύκλιος μεταξύ άλλων αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την πλήρη απαλλαγή από το τέλος των ατόμων με αναπηρία άνω του 80%, καθώς και την επιβολή μειωμένου τέλους 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα γκαράζ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα εντοπίσουν λάθη στο λογαριασμό της ΔΕΗ, είτε ως προς την τιμή ζώνης είτε ως προς την επιφάνεια, θα απευθύνονται στους δήμους, ώστε να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσής τους.

Στη συνέχεια οι δήμοι θα αποστέλλουν τα διορθωμένα στοιχεία στη ΔΕΗ. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να πληρώσει τώρα το τέλος και με τη διόρθωση των λαθών θα υπάρξει συμψηφισμός. *

Κλειδώνει η 6η δόση στο Eurogroup

Η ευρωζώνη είναι πολύ πιθανό να αποδεσμεύσει την κρίσιμη για την Ελλάδα βοήθεια και να αποφασίσει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), την ίδια ώρα που η κρίση χρέους παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις στην Ευρώπη.

Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συναντηθούν την Τρίτη το απόγευμα (18.00) στις Βρυξέλλες και την επόμενη ημέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα.

Μετά την αναποφασιστικότητα και τις καθυστερήσεις των τελευταίων μηνών, η αποδέσμευση των χρημάτων βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκτιμούν πολλές ευρωπαϊκές πηγές.

"Θα δούμε αν δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και ποια είναι η πρόοδος του σχεδίου προσαρμογής της Ελλάδας", τόνισε Ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Βέβαιη θεωρεί την καταβολή της 6ης δόσης ο Ολι Ρεν

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εκταμίευση της έκτης δόσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τους ευρωβουλευτές Γιώργο Σταυρακάκη (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργο Χατζημαρκάκη (Γερμανοί Φιλελεύθεροι), ο Όλι Ρεν δήλωσε ότι αναμένει από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να λάβουν σήμερα απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε ο κοινοτικός επίτροπος με Περιφερειάρχες και Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένοι των κ. Σταυρακάκη και Χατζημαρκάκη.

Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ακόμη, ότι είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.

Σε ότι αφορά τη στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα, ο Φινλανδός επίτροπος αναφέρθηκε στην ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος, ενώ αναφέρθηκε και στην τεχνική βοήθεια που δίνεται στη χώρα μας προκειμένου να βελτιώσει την απορροφητικότητα των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, η οποία, όπως σημείωσε, κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Από τη πλευρά του καθησυχαστικός για την εκταμίευση της έκτης δόσης εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόϊμπλε.

"Δεν υπάρχει ανησυχία για την 6η δόση" είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι επόμενο θέμα του Eurogroup είναι η ενίσχυση του ΕΤΧΣ, για την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία.

Τα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα επικυρώσουν αρχικά την Τρίτη το γενικό πλαίσιο του σχεδίου δράσης του ΕΤΧΣ, ακόμα και αν οι προπαρασκευαστικές εργασίες αποδεικνύονται περισσότερο πολύπλοκες.

Τέλος, στο πλαίσιο του Eurogroup, οι υπουργοί θα επικυρώσουν επισήμως τον διορισμό του Γάλλου Μπενουά Κερέ στη θέση του Ιταλού Λορέντζο Μπίνι

Καταγγελία για λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία

Λογαριασμούς στην Ελβετία διατηρούν Έλληνες Βουλευτές, σύμφωνα με τον Ελληνοελβετό συνάδελφό τους Ι. Ζησιάδη. Τι αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή. Το θέμα έφτασε και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

"Φωτιές" άναψε ο Έλληνας βουλευτής της ελβετικής Βουλής Ιωσήφ Ζησιάδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 φορολογική συμφωνία στην Ελλάδα, η οποία όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα.

Μιλώντας στην εκπομπή "Έρευνα", στο MEGA, ο κ. Ζησιάδης υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν προχώρησε, γιατί "οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πολλά χρήματα στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμό όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου".

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών

Οι καταγγελίες του κ. Ζησιάδη έφτασαν και στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας ανέφεραν τις καταγγελίες στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο.

Επίσης κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι ότι εγείρεται μείζον θέμα διαφάνειας των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων βουλευτών.

Οι βουλευτές της ΝΔ, ζητούν από τον υπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν έχει διατυπωθεί τέτοια πρόταση από την Ελβετή υπουργό Οικονομικών από το 2005, καθώς και να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετίας – Ελλάδας από το 2005 μέχρι σήμερα για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες, όπως και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο είτε προέρχεται από την ελβετική από την ελληνική πλευρά.

Επίσης, ζητούν να επικοινωνήσει ο πρόεδρος της Βουλής με τον Ελβετό ομόλογό του, ώστε να κληθεί ο κ. Ζησιάδης να παράσχει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Πετσάλνικος: Έχει γίνει ήδη έλεγχος

Ο κ. Πετσάλνικος από την πλευρά του, απάντησε ότι η Βουλή ήδη και πριν τη μετάδοση της εκπομπής στο πλαίσιο του ελέγχου για το "Πόθεν Έσχες" έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

Επίσης, έχει ζητηθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προσκομίσει όλα τα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, στις 15 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία ζητά "κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών".

Ευτυχως υπαρχει και ο Βλασης!!!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)