Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ 4ης ΓΕΝΙΑΣ‏



Ανοίξτε τον ήχο του υπολογιστή σας
για να ακούσετε τον ήχο που παράγει ο νέος αισθητήρας παρκαρίσματος 4ης γενιάς που εξελίχθηκε απο την Μercedes σε συνεργασία με την Τουρκία.

Παρκάρετε άνετα όπου θέλετε χωρίς να είναι αναγκαίο να βλέπετε τους καθρέφτες του αυτοκινήτου σας.
Εύκολη εγκατάσταση σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων και εύκολος στον χειρισμό του.

Ένα τεράστιο RESPECT.....!!!
thanos o.

Θα υπογράφουν τη μείωση των μισθών τους

Στην επικύρωση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, μέσω των οποίων πολλές επιχειρήσεις μειώνουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Λύνονται τα χέρια των εργοδοτών

Μετά τις δραστικές περικοπές σε μισθούς του δημόσιου τομέα, αλλά και το έκτακτο σε ακίνητα, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει "χέρι" και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, με την επικύρωση συμβάσεων εργασίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", υπό τις πιέσεις της τρόικας, το υπουργείο Εργασίας προχωρεί σε νέα αναθεώρηση του εργατικού δικαίου.

Μετά την καθιέρωση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων του περασμένου Δεκεμβρίου, μέσω των οποίων επιτρέπεται η βύθιση των αποδοχών κάτω των κλαδικών συμβάσεων και, ακολούθως, την πρόβλεψη για σύναψη ειδικών συμβάσεων ακόμη και με τις εργασιακές επιτροπές (σε επιχειρήσεις κάτω των 30 ατόμων), όπου εκφράζεται μόλις το 25% των μισθωτών, τώρα εξετάζεται η σύναψη επιχειρησιακής "σύμβασης" με ατομικές υπογραφές επί λίστας εργαζομένων.

Θα μπορεί δηλαδή ο εργοδότης στις επιχειρήσεις που απασχολούν κάτω των 50 ατόμων (όπου εργάζεται το 90% των μισθωτών) να καλεί έναν έναν προσωπικά τους εργαζόμενους και να τους υποδεικνύει να (απο)δεχτούν τη μείωση των αποδοχών.

Οταν συγκεντρωθεί το 50% συν μία των υπογραφών, η σχετική σύμβαση θα ισχύει αυτόματα στο σύνολο του προσωπικού.

Πικρή παραδοχή Κουτρουμάνη στη Θεσσαλονίκη

Προς τούτο είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη στη Θεσσαλονίκη (στη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού), ο οποίος διαπίστωσε ότι "δυστυχώς, έχουν κυριαρχήσει οι ατομικές συμβάσεις" και ότι ο εργαζόμενοι "δεν πληρώνονται τις αποδοχές τους".

Ενώ όλα αυτά είναι παράνομα και αντί η πολιτεία να στείλει τα εποπτικά και ελεγκτικά της όργανα, όπως για παράδειγμα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), να κάνουν τους αναγκαίους ελέγχους και να εφαρμοστούν οι κείμενοι νόμοι, τελικά υποκύπτει στην εργασιακή ζούγκλα και τη νομιμοποιεί. «Χρειάζεται επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

Ωστόσο, το υπό εκκόλαψη σχέδιο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και πλήρους κυριαρχίας των ατομικών συμβάσεων -οι οποίες θα έχουν σαν κατώφλι μόνο τον κατώτατο μισθό της ΓΣΕΕ (751 ευρώ) ή 20% χαμηλότερα για τους νέους κάτω των 25 ετών- αναμένεται να αποτελέσει και αιτία πολέμου με την Εργατική Συνομοσπονδία.

Πλήγμα στις αγορές από τις «ειδήσεις» για πτώχευση

«Βουτιά» έκαναν χθες όλα τα διεθνή χρηματιστήρια λόγω των ανησυχιών για την Ελλάδα και τις γαλλικές τράπεζες.

Βαρύ πλήγμα υπέστησαν χθες οι διεθνείς αγορές εν μέσω κλιμακούμενων ανησυχιών για πιθανή πτώχευση της Ελλάδας που αναπαρήγαγαν τα τελευταία δημοσιεύματα και οι αντικρουόμενες δηλώσεις από τη Γερμανία, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, με τις γαλλικές τράπεζες να βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» και το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα να παρασύρεται από τις αμφιβολίες για την ικανότητα της Ευρωζώνης να επιλύσει την κρίση χρέους.

Σαρωτικές ήταν οι απώλειες και στην περιφερειακή αγορά κρατικού χρέους του ευρώ, με τις αποδόσεις των ελληνικών να παρασύρονται σε δυσθεώρητα ύψη, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα.

Το spread των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών συνέχισε τα αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ του για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, ανοίγοντας περισσότερο από 200 μονάδες βάσης, στις 2.013, με την απόδοσή του να ξεφεύγει στο 21,62% και με ανύπαρκτο όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ.

Το spread του διετούς ελληνικού εκτινάχθηκε στις 6.262 μονάδες βάσης με την απόδοσή του στο 63,04%, ενώ νέο ιστορικό υψηλό κατέρριψαν και τα πενταετή ελληνικά CDS, στις 3.950 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία της Markit.

Τριγμούς δέχεται ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ανγκελα Μέρκελ για τη χορήγηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Παρά την ανακοίνωση νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, η επικρατούσα συζήτηση στην αγορά είναι περί πιθανής πτώχευσης και εξόδου από το ευρώ, γεγονός που ωθεί τους επενδυτές σε ασφαλές ενεργητικό», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της Bayerische Landesbank.

Διεύρυνση σημείωσαν και οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών και ισπανικών παρά τις φήμες ότι η ΕΚΤ εξακολούθησε να αγοράζει ιταλικά κρατικά ομόλογα, με τα CDS Ιταλίας και Πορτογαλίας να αγγίζουν επίσης ιστορικά υψηλά.

Η Ιταλία εξέδωσε χθες έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου με την απόδοσή τους να εκτινάσσεται σε υψηλά τριών ετών, πάνω από το 4%, σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι οι αγορές της ΕΚΤ απέτυχαν να βάλουν ένα όριο στην ξέφρενη άνοδο του ιταλικού κόστους δανεισμού. Την ίδια στιγμή, η Ε.Ε. ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή της να εκδώσει νέο 10ετές ομόλογο αναφοράς εντός της εβδομάδας για τη χρηματοδότηση του δανεισμού προς την Πορτογαλία. Στον αντίποδα, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών, φινλανδικών, βρετανικών και αμερικανικών βούλιαξαν σε ιστορικά χαμηλά.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατακρημνίστηκαν σε χαμηλά δύο ετών με τις γαλλικές τράπεζες, που είναι τα μέγιστα εκτεθειμένες σε ελληνικό κρατικό χρέος, να παρασύρονται στη δίνη των ανησυχιών, εν μέσω προβλέψεων για επικείμενη υποβάθμισή τους από τη Moody's. Ειδικά από το χρηματιστήριο της Αυστραλίας χάθηκαν συνολικά 45 δισ. δολάρια Αυστραλίας (34 δισ. ευρώ), μετά τις χθεσινές απώλειες 4,5%.

Την ίδια στιγμή, η παραίτηση-σοκ του Γιούργκεν Σταρκ, μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την Παρασκευή, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες περί στάσης πληρωμών του ελληνικού χρέους, οδήγησε ενδοσυνεδριακά το ευρώ σε χαμηλά δέκα ετών έναντι του γιεν, οριακά χαμηλότερα από τα 104 γιεν, και σε χαμηλά επτά μηνών έναντι του δολαρίου, κάτω από το 1,35.

Οι μετοχές των Societe Generale BNP Paribas και Credit Agricole βούλιαξαν περισσότερο από 10%, με αυτή της Societe Generale να διαπραγματεύεται τώρα στο ιστορικό χαμηλό των 15,55 ευρώ, αφού απώλεσε περισσότερο από δύο τρίτα της αξίας της τους τελευταίους επτά μήνες.

Από τα μέσα του 2007, η τράπεζα έχει χάσει 52 δισ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή αξία της, η οποία σήμερα ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ. H «καταιγίδα» ανάγκασε τη Societe Generale να ανακοινώσει περαιτέρω δραστικά μέτρα τα οποία διέψευδε μόλις πριν από μία εβδομάδα, επιταχύνοντας την πώληση ενεργητικού της αξίας 4 δισ. ευρώ έως το 2013 και αυξάνοντας τις περικοπές κόστους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φρεντερίκ Ουντεά, δήλωσε ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για πιθανή κρατική παρέμβαση στις γαλλικές τράπεζες, ενώ ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, έσπευσε να καθησυχάσει ότι οι γαλλικές τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ο κ. Νουαγιέ δήλωσε ότι οι τράπεζες είναι αρκετά σταθερές για να αντιμετωπίσουν όλα τα σενάρια σχετικά με την Ελλάδα και δεν έχουν ούτε προβλήματα ρευστότητας ούτε φερεγγυότητας. Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές αντέδρασαν υπερβολικά στις προοπτικές ανάπτυξης από τη στιγμή που οι μαζικές ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη έπληξαν τις γαλλικές τράπεζες.

Εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου

Εκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει της δεσμεύσεις της απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ζητώντας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να σπεύσουν στην εφαρμογή ειλημμένων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένων και όσων συμφωνήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου.

«Ολοι οι θεσμοί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με την ΕΚΤ, καλούν την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο κ. Τρισέ, στο πλαίσιο συνεδρίου της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, στη Βασιλεία της Ελβετίας. Ο κ. Τρισέ πρόσθεσε ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων είναι «προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίρο Κονστάνσιο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα για την εξασφάλιση την επόμενη δόσης. Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ανχελ Γκουρία, διεμήνυσε σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το ευρώ.

Αλλά και ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, τόνισε ότι η Ευρωζώνη κάνει τα πάντα ώστε να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών από οποιαδήποτε χώρα-μέλος, προσθέτοντας ότι είναι σημαντική η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοακίν Αλμούνια, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάγκη για νέα διάσωση υπερχρεωμένης χώρας.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, θεωρεί πιθανή την τροποποίηση της Συνθήκης της Ε.Ε. μέσα στην επόμενη διετία, με στόχο την ενίσχυση της δημοσιονομικής σύγκλισης.

Με δεδομένη τη σημαντική καθυστέρηση στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων άλλα και τη δυσκολία στη μείωση του ελλείμματος, μια πιο δραστική αναδιάρθρωση χρέους θεωρείται πιθανό να συμβεί εντός των επομένων 6-12 μηνών, αναφέρει έκθεση της Citibank.

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα

Πληθαίνουν οι «φωνές» στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίδας καγκελάριου, Ανγκελα Μέρκελ, που μιλούν πλέον ανοικτά για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, αποστέλλοντας ένα αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα ότι ενδεχομένως να χρειασθεί να εγκαταλείψει το ευρώ εάν δεν εκπληρώσει του όρους που προβλέπονται στο πακέτο οικονομικής διάσωσης.

Οι πολιτικοί «τριγμοί» στον κυβερνητικό συνασπισμό αντικατοπτρίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κα Μέρκελ στις προσπάθειές της να διατηρήσει ενιαία στάση όσον αφορά τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, επιδιώκοντας παράλληλα να αποτρέψει τη διάσπαση της Ευρωζώνης, οδηγώντας την Ευρώπη προς ενιαία δημοσιονομική και οικονομική πολιτική.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, στην εφημερίδα «Die Welt» -ότι δεν πρέπει να θεωρείται «ταμπού» η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας- έρχονται σε αντίθεση με την έκκληση Μέρκελ ότι οι Γερμανοί θα πρέπει να είναι υπομονετικοί στις προσπάθειες της Ελλάδας να μειώσει τα χρέη της.

Παρόλο που εδώ και αρκετό καιρό αναλυτές και παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα αναγκασθεί να κηρύξει στάση πληρωμών, οι ενδείξεις ότι οι Γερμανοί ηγέτες θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο έχουν προκαλέσει έντονες «αναταράξεις» στις μετοχές, αλλά και στο ίδιο το ευρώ. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, περισσότερο από όσο νομίζουν μερικοί», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Πέτερ Αλτμάιερ.

Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση οικονομικής βοήθειας, μόνο εάν πείσει την τρόικα ότι εφαρμόζει μέτρα για τη μείωση του χρέους, καταλήγει ο κ. Αλτμάιερ. Σύμφωνα με τον ίδιο «η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι νομικά δυνατή... Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφασίσουν οι Ελληνες εάν θα παραμείνουν στο ευρώ ή εάν η έξοδος θα ήταν καλύτερη γι' αυτούς», καταλήγει ο Γερμανός βουλευτής.

Ανοίγει ο δρόμος για εργασιακή εφεδρεία σε 151 φορείς

Εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιείται το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, απέστειλε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός, σε 151 επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου.

Οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ καλούνται να αποστείλουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου στην ειδική γραμματεία, καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, που πρέπει να είναι τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ. Σε πρώτη φάση εκτιμάται έτσι ότι τουλάχιστον 3.500 υπάλληλοι θα υπαχθούν στο καθεστώς, με πρώτους στον κατάλογο να είναι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.

Σε δεύτερο στάδιο, εάν η ΔΕΚΟ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ

Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από σήμερα. Βάσει του πορίσματος θα ενταχθεί συμπληρωματικά στην εργασιακή εφεδρεία επιπλέον προσωπικό.

Τον κατάλογο των 151 φορέων και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, στις οποίες θα εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα η εργασιακή εφεδρεία κατέθεσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλου.

«Δεν θα απολύσουμε 300.000 υπαλλήλους. Με το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε, θα έχουμε περιορίσει κατά 151.000 ως το 2015 τους δημοσίους υπαλλήλους, προσλαμβάνοντας έναν στη θέση δέκα αποχωρούντων το 2011, και έναν στη θέση πέντε τα επόμενα τρία χρόνια», διευκρίνισε ο κ. Ρόβλιας.

Τόνισε επίσης ότι φέτος θα υπάρξει περιορισμός των συμβασιούχων κατά 15% και κατά 10% τα επόμενα χρόνια, ενώ όπως είπε, με αυτό τον τρόπο «θα εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια». «Όλα αυτά δεν τα κάνουμε λόγω σαδισμού, αλλά για να αντιμετωπίσουμε μια δραματική κατάσταση», εξήγησε.

Ο υφυπουργός επανέλαβε πως η εργασιακή εφεδρεία δεν αφορά το στενό Δημόσιο, αλλά το πλεονάζον προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Υπογράμμισε ακόμη ότι το εν λόγω προσωπικό, θα έχει και πάλι προτεραιότητα στην διεκδίκηση πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, επί τη βάσει αντικειμενικών κριτηρίων εντασσόμενο σε ειδικούς πίνακες.

Από την πλευρά του, ο κ. Μουλόπουλος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «παραδίδει αμαχητί το λαό στα ζωώδη ένστικτα του νεοφιλελευθερισμού και μετατρέπει το κράτος σε επιχείρηση».

«Η μαζική ποινικοποίηση μιας κατηγορίας ανθρώπων, παραπέμπει σε άλλες, σκοτεινές εποχές. Η πραγματική γραμμή Μαζινό, είναι η γραμμή εργασίας και κεφαλαίου», παρατήρησε.

«Οπωσδήποτε δεν είναι για τον Καιάδα το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο», αντέτεινε ο κ. Ρόβλιας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όπως υπάρχουν καλοί και κακοί βουλευτές, ή δικηγόροι, υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι».

«Η δημόσια διοίκηση είναι βασικό εργαλείο για την προσπάθεια εξόδου απ’ την κρίση, διαχρονικά και σε άλλες χώρες, η δημόσια διοίκηση, όταν ενεργοποιείται, βοηθά να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες κρίσεις», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκβιάζουν τα παιδιά να τυπώσουν ή να αγοράσουν τα βιβλία

ΣΤΟ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Κι όμως, υπάρχει εναλλακτική λύση για το πρόβλημα των βιβλίων στα σχολεία. Να πληρώσουν οι μαθητές για όλα και μάλιστα άμεσα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ποιος παίρνει στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας για μη μετακύλιση του κόστους στους μαθητές και τις οικογένειές τους;

Σίγουρα όχι το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, οι καθηγητές του οποίου με ωμό και εκβιαστικό τρόπο υποδεικνύουν στους μαθητές είτε να τυπώσουν είτε να αγοράσουν -και μάλιστα γρήγορα- τα βιβλία που χρειάζονται.

Είναι σοκαριστικά προκλητική η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του δημόσιου αυτού σχολείου. Ανάμεσα σε πολλές εκβιαστικές οδηγίες, περιλαμβάνονται και υποδείξεις για φτηνότερες λύσεις, ενώ επισημαίνεται ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία καθυστέρηση με πρόσχημα την έλλειψη βιβλίων!

Ενδεικτικά μεταφέρουμε:

«-(...) Οι καθηγητές σας σε κάθε μάθημα θα σας λένε τι θα χρειαστείτε ακριβώς έτσι ώστε να φροντίζετε να το τυπώνετε. Να σημειώσουμε ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ασπρόμαυρο laser printer αντί για έγχρωμο εκτυπωτή μελάνης, έτσι ώστε να περιορίσετε σημαντικά το κόστος. Σε περίπτωση που δεν έχετε printer στο σπίτι, θα χρειαστεί να φωτοτυπείτε τις σελίδες που θα σας υποδεικνύονται χρησιμοποιώντας τις εκτυπώσεις κάποιου συμμαθητή σας.

- Η δεύτερη λύση είναι να αναζητήσετε τα βιβλία στο εμπόριο και να τα αγοράσετε. Το συνολικό τους κόστος είναι μικρό και σίγουρα δεν είναι αυτό που θα μας πείσει ότι η "δωρεάν εκπαίδευση" κοστίζει.

- Η τρίτη λύση είναι να αναζητήσετε τα βιβλία από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων που πιθανόν να έχουν φυλάξει κάποια από τα βιβλία που χρειάζεστε φέτος.

- Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα καθυστερήσει η λειτουργία του σχολείου με πρόσχημα ή αφορμή την έλλειψη βιβλίων. Από την πρώτη μέρα, θεωρούμε ότι θα κάνετε τις αναγκαίες ενέργειες για να βρείτε το υλικό που θα σας υποδεικνύεται, διότι όποια καθυστέρηση στην εξέλιξη των μαθημάτων τελικά θα αποβεί εις βάρος σας, αφού εσείς είστε αυτοί που θα πληρώσετε το βαρύ κόστος της ελλειμματικής εκπαίδευσης».

Μπορεί να υπολογιστεί η αντικειμενική, αλλά προαναγγέλλεται τιμή ζώνης

Αλαλούμ με το ειδικό τέλος ακινήτων μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Παντελή Οικονόμου για υπολογισμό του επί της τιμής ζώνης, ενώ η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες.

Κομφούζιο με το ακριβές σύστημα υπολογισμού του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων Κομφούζιο με το ακριβές σύστημα υπολογισμού του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο συνυπολογισμού και της παλαιότητας, ουσιαστικά της αντικειμενικής αξίας, στα κριτήρια κλιμάκωσης της εισφοράς ανά τετραγωνικό μέτρο, αποδίδοντάς το σε τεχνικές δυσκολίες ελλείψει σχετικών στοιχείων από τη ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ δεν διαθέτει στοιχεία σχετικά με την παλαιότητα και το χρονικό πλαίσιο είναι ασφυκτικό για να υπάρξει προεργασία συνδυασμού δεδομένων» είπε ο Π. Οικονόμου μιλώντας χθες στον Real FM.

Η πραγματικότητα απέχει μακράν, καθώς στους λογαριασμούς που αποστέλλει η ΔΕΗ, κατά τον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) λαμβάνεται υπόψη και ο συντελεστής παλαιότητας!

Συνεπώς η ΔΕΗ διαθέτει το μηχανισμό, αλλά η κυβέρνηση μπορεί να επιδιώκει να επιβάλει το ειδικό τέλος στην τιμή ζώνης, που είναι και η υψηλότερη τιμή, έναντι της αντικειμενικής αξίας που είναι μειωμένη λόγω παλαιότητας.

Τυχόν τέτοια απόφαση θα αποβεί σε βάρος των ιδιοκτητών με παλαιά ακίνητα, με αποτέλεσμα να ληφθεί υπόψη η ίδια τιμή για νεόδμητα και παλαιά κτίσματα της ίδιας περιοχής, οδηγώντας τους ουσιαστικά σε υψηλό τέλος ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα, καθώς από το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινωθεί εκτός απροόπτου το ακριβές σύστημα υπολογισμού του έκτακτου ειδικού τέλους για τη διετία 2011-2012, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει 4-6 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία στη διετία.

* Το μόνο που ξεκαθαρίστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο χθες ήταν ότι το ειδικό τέλος επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη και σε καμία περίπτωση τον ενοικιαστή του ακινήτου.

Ο ενοικιαστής θα το πληρώνει μεν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, αλλά θα μπορεί να το συμψηφίσει με το ενοίκιο που καταβάλλει στον ιδιοκτήτη.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι «το τέλος θα το δίνει αυτός που έχει το μίσθωμα, αλλά μετά θα κατακρατείται από τον ενοικιαστή», ώστε να μην υπάρξουν συγχύσεις δεδομένου ότι υπάρχουν ακίνητα που ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται σε όνομα παλαιού ή νυν ενοικιαστή ή παλαιού ιδιοκτήτη.

Τα προβλήματα πάντως δεν θα εκλείψουν, καθώς και το ΤΑΠ επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη αλλά εντέλει το πληρώνει ο ενοικιαστής, καθώς υπάρχουν εκμισθωτές που δεν δέχονται τον συμψηφισμό.

Πολύ ωραία κολπάκια - tips - tricks για youtube videos κ!

youtube tips Δείτε εδώ κάποια πολύ ωραία και ενδιαφέροντα κολπάκια - tips - tricks που μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα! Κάντε ότι θέλετε με τα youtube videos!
Παρακάτω σας αναφέρουμε κάποια από τα πιο hot κολπάκια - tips που μπορέσαμε να βρούμε για το youtube και πιθανόν να μη γνωρίζατε, δοκιμάστε και "παίξτε" μαζί του!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.


Πως βλέπω ένα video από ένα συγκεκριμένο σημείο (και όχι από την αρχή);
Είναι απλό! Όπως είναι πάνω το url του βίντεο, απλά προσθέστε αυτό:
#t=XmYs
όπου το Χ είναι τα λεπτά,
το Υ είναι τα δευτερόλεπτα.

Παράδειγμα:
Έστω ότι θέλετε ένα βίντεο να ξεκινήσει να παίζει από το 1ο λεπτό και 26ο δευτερόλεπτο. Το κάνετε ως εξής:
http://www.youtube.com/to_link_tou_video#t=1m26s


Πως κατεβάζω video του youtube στον υπολογιστή μου;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι, οι δύο πιο γρήγοροι είναι με τα εξής 2 προγράμματα:
http://www.kissyoutube.com/
http://3outube.com/

και καθαρίσατε, κατεβάστε ότι βίντεος από το youtube θέλετε και τα βλέπετε στον υπολογιστή σας.


Πως κατεβάζω το βίντεο σε μορφή mp3 (μόνο τον ήχο);
Είναι απλό, απλά πηγαίντε εδώ: Video2mp3 και κάντε το!
Υποστηρίζει και άλλα sites με βίντεος.


Youtube video-τραγούδι και lyrics (στίχοι), πως;
Αν πχ βλέπετε ένα τραγούδι και θέλετε να βλέπετε και τους στίχους (lyrics), ενώ δεν είναι ενσωματωμένα στο βίντεο, μπορείτε να το κάνετε!
Δείτε εδώ: YouLyrics

Με αυτό το εργαλείο, βλέπετε παράλληλα το βίντεο και σας εμφανίζει και τα lyrics του τραγουδιού.


Πως κάνω ένα βίντεο να παίζει ξανά και ξανά; (auto-replay)
Αν ακούτε ένα τραγούδι στο youtube και θέλετε όταν τελειώνει να ξαναπαίζει αυτόματα, η λύση είναι το TubeReplay.
Απολαύστε :)


Πως να δω ένα βίντεο χωρίς όλα τα γύρω (διαφημίσεις, σχετικά βίντεος, κλπ);
Αν θέλετε απλά να βλέπετε τα βίντεος και μόνο τα βίντεος, χωρίς ούτε καν τα σχόλια, μπορείτε να το κάνετε εδώ με αυτό το trick:
Quietube.
Αντίστοιχα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για άλλες σελίδες παρόμοιες με το youtube.


Πως να παίζω τα videos σε playlist και παράλληλα να τα βλέπω ενώ σερφάρω;
Γίνεται και αυτό! Αν θέλετε ενώ σερφάρετε, στο ίδιο παράθυρο, να έχετε ένα playlist με τα αγαπημένα σας youtube βίντεος και να τα βλέπετε (παράλληλα με το σερφάρισμα):
1) για τον FIREFOX κατεβάστε αυτό το addon: Firefox youtube addon
2) για τον GOOGLE CHROME κατεβάστε αυτό: Chrome addon


Πως μπορώ να βλέπω τα βίντεο με καλύτερη ποιότητα στη μεγάλη μου τηλεόραση;
Το youtube δίνει μία υπηρεσία με μεγαλύτερα σε διαστάσεις βίντεος για να τα βλέπετε σε μεγάλες τηλεοράσεις.
Αν έχετε συνδέσει τον υπολογιστή σας με τηλεόραση πχ 42 ιντσών, τότε μπορείτε να βλέπετε καλύτερα τα αγαπημένα σας βίντεος από εδώ:
Youtube XL


Μπορώ να βλέπω δύο βίντεο ταυτόχρονα και δίπλα δίπλα;
Βεβαίως! Αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα από εδώ: Youtube Doubler


"Κολλάνε" τα βίντεο λόγω χαμηλής internet ταχύτητας;
Κανένα πρόβλημα! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χαμηλώσετε λίγο την ποιότητα και να σταματήσουν να κολλάνε και να κάνουνε buffering συνέχεια, δείτε στην εικόνα:

youtube χαμηλότερη ποιότητα


Μπορώ να ανεβάσω mp3 τραγούδια στο youtube;
Άλλο ένα εξαιρετικό youtube κολπάκι!
Απλά κάντε το αυτό με το MP32Tube το οποίο θα σας αποκρύψει το mp3, κάνοντάς το βίντεο με μία εικόνα.


Πως να μετατρέψω ένα βίντεο σε ringtone;
Εύκολο, μπορείτε να το κάνετε με ένα από αυτά:
1) Tube2Tone
2) MadRingTones

Our blog Radio Station

Για αρχή και το καλωσόρισμα, θα εκπέμπουμε βραδυνές ωρες..

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)