Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

12 πραγματικές ευκαιρίες για πλασματικά χρόνια

Μέσα από 12 περιπτώσεις και με σχετικά υποφερτό κόστος, πλην της αναγνώρισης του στρατού, μπορούν οι ασφαλισμένοι να «εξαγοράσουν» μια πιο γρήγορη συνταξιοδότηση. Σε σημείο που η «έξοδος» από την ενεργό υπηρεσία γίνεται μόνο με 33 πραγματικά έτη ασφάλισης (40 με τα πλασματικά).

Αλλά μένει αμετάκλητη η πρόβλεψη του περσινού νόμου (3863/10) για συνταξιοδότηση μετά το 60ό έτος. Μόνη... παρασπονδία, η συνταξιοδότηση στο 58ο έτος για τους ασφαλισμένους στα βαρέα. Και μάλιστα αυτή η παροχή με μειωμένη σύνταξη.

Οι νέες ευκαιρίες αναγνώρισης πλασματικών ετών αφορούν όσους ασφαλισμένους δεν είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2010. Ετσι αποκλείονται οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και των ειδικών Ταμείων που είχαν 25 έτη τον περασμένο Δεκέμβριο (μαζί με το στρατό και τα πλασματικά από τα παιδιά, έστω και εάν η αναγνώριση γίνει το 2011 ή αργότερα). Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες.

Επίσης, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα νέα πλασματικά οι ασφαλισμένοι του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι είχαν 10.500 ένσημα το 2010 (μαζί με το στρατό), καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είχαν συμπληρώσει το 60ό έτος πέρυσι και μένει μόνο ο χρόνος ασφάλισης (35ετία) για τη λήψη πλήρους σύνταξης.

Ως χρόνος ασφάλισης μπορεί να αναγνωριστεί:

1 Η στρατιωτική θητεία.

2 Η γονική άδεια ανατροφής παιδιών.

3 Η επιδότηση λόγω ασθένειας μέχρι 300 ημέρες και η επιδότηση λόγω ανεργίας (επίσης 300 ημέρες).

4 Η εκπαιδευτική άδεια μέχρι 2 έτη.

5 Οι σπουδές για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου ή διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση πτυχίου μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους.

6 Τα ασφαλιστικά κενά μεταξύ δύο Ταμείων.

7 Ο χρόνος κύησης και λοχείας.

8 Ο χρόνος απεργίας.

9 Ενα έτος για το πρώτο παιδί και 2 έτη για κάθε επόμενο και μέχρι τα 3 (3 συνολικά έτη για δύο τέκνα και 5 για τρία) -η σχετική ρύθμιση επεκτάθηκε και για τους δύο συζύγους.

10 Ο χρόνος μαθητείας και μέχρι 2 έτη.

11 Ο χρόνος άσκησης ανασφάλιστης επαγγελματικής δραστηριότητας των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Ο χρόνος αυτός (ΟΑΕΕ) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 έτη και λαμβάνεται υπόψη τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης. Το ποσοστό προσαύξησης περιορίζεται στο 2% για κάθε έτος. Για την εξαγορά καταβάλλονται εισφορές με βάση την 5η ασφαλιστική κλάση.

12 Τέλος, οι εκδότες και δημοσιογράφοι μπορούν να αναγνωρίσουν έως 3 έτη ανασφάλιστης εργασίας. Οι εκδότες, όμως, θα πληρώνουν 3.150 ευρώ για κάθε έτος, ενώ οι υπάλληλοί τους (δημοσιογράφοι), από 3.150 ευρώ και πάνω (το 16% του τελευταίου μισθού).

Ο στρατός υπολογίζεται με βάση τον τελευταίο μισθό (20%), ενώ για όσους θεμελιώνουν από το 2011 έως και το 2014 παρέχεται έκπτωση 30%. Πέραν αυτής της χρονολογίας, το κόστος περιορίζεται στο 50%. Η επιδότηση ασθένειας και ανεργίας και ο χρόνος κύησης και λοχείας είναι μόνο για θεμελίωση (όχι και για προσαύξηση) και είναι δωρεάν.

Ολοι οι άλλοι χρόνοι εξαγοράζονται με περίπου 165 ευρώ για κάθε μήνα (συν 6% για το επικουρικό). Για να αναγνωρίσει κάποιος ασφαλιστικό κενό θα πρέπει να συμπληρώνει ημερολογιακό μήνα (κατά περίπτωση).

Δεν μπορεί να αναγνωρίζει 20 ή 24 ημέρες ενός μήνα γιατί τον υπόλοιπο εργαζόταν (ασφαλιζόταν). Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης προβλέπεται έκπτωση 15%, ενώ η δαπάνη φοροεκπίπτει. *

Μαθετε χορο "παμφθηνα"....

15€ για 16 Ομαδικά Μαθήματα Χορού Hip Ηop ή Latin ή Μοντέρνο Musical στη σχολή χορού Ecencia Academy, αξίας 150€. Έκπτωση 90%

15€ για 16 Ομαδικά Μαθήματα Χορού Hip Ηop ή Latin ή Μοντέρνο Musical στη σχολή χορού Ecencia Academy, αξίας 150€. Έκπτωση 90% Πληροφορίες & Όροι της προσφοράς Το κουπόνι ισχύει μέχρι: 25/6/2011
  • Η προσφορά περιλαμβάνει ομαδικά μαθήμτα χορού HIp Ηop ή Latin ή Μοντέρνο Musical, διάρκειας 50' λεπτών.
  • Όλα τα μαθήματα της προσφοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια μορφή χορού.
  • Για την εγγραφή σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 591 3110 από 2-10 Μαίου 2011.
  • Πρέπει να έχετε ολοκληρώσει το σύνολο των μαθημάτων μέχρι την ημερομηνία λήξης του κουπονιού.
  • Ώρες μαθημάτων: Δευτέρα - Παρασεκυή 18.00 - 21.00 & Σαββάτο 15.00 - 19.00.
  • Μπορείτε να αγοράσετε μέχρι 3 κουπόνια (ένα για κάθε μορφή χορού) για προσωπική χρήση και απεριόριστα για συγγενείς και φίλους.
  • Tο κουπόνι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλη προσφορά.
  • Το κουπόνι ισχύει μέχρι τις 25 Ιουνίου 2011.

Το Μάτι το Αχόρταγο


Μια φορά και έναν καιρό, ζούσε ένα ψαράς πολύ φτωχός.
Μια μέρα, εκεί που ψάρευε, έπιασε με τ’ αγκίστρι του ένα πράγμα τόσο δά, που μήτε για ψαράκι φαινόταν μήτε για κοχυλάκι.
Μια και δυό, το παίρνει και το πάει στο βασιλιά, κι εκείνος, γεμάτος περιέργεια, βάζει αμέσως να τού το ζυγιάσουν με χρυσάφι.
Μα ούτε το χρυσάφι του ούτε όλοι οι θησαυροί του μπόρεσαν να κουνήσουν κείνο δα, το πραγματάκι απ’ τη θέση του.
Τότε ο βασιλιάς έστειλε και φώναξαν όλους τους σοφούς, μα κι απ’ αυτούς κανείς δεν μπόρεσε να λύσει το μυστήριο.
Μονάχα ένας ξένος, περαστικός από τα μέρη τους, αφού το εξέτασε καλά καλά, γύρεψε και του έφεραν λίγο χώμα.
Πήρε το πραματάκι, το ‘βαλε στη ζυγαριά, έριξε από πάνω του το χώμα, και λέει στο βασιλιά:
«Ρίξε κι εσύ λόγο χρυσάφι, και αμέσως έγυρε η ζυγαριά».

Όλοι θαυμάσανε, μα πιο πολύ ο βασιλιάς, και ζήτησε από τον ξένο την εξήγηση.

Και κείνος του ‘πε:
«Τούτο το πραματάκι, βασιλιά μου, είναι μάτι…
και όσο είναι πάνω από το χώμα και βλέπει,
με τίποτα δεν λέει να χορτάσει».

Διασκευή από θρακιώτικο παραμύθι

Έχει... «σκοράρει» πέντε χιλιάδες φορές

Αποκαλύπτει στο βιβλίο του τα μυστικά της σεξουαλικής του ζωής

Να ανταλλάσσουν φιλιά διάρκειας τουλάχιστον δέκα δευτερολέπτων, να κάνουν ντους μαζί τα βράδια και να έχουν το σεξ στο καθημερινό τους πρόγραμμα συμβουλεύει, μεταξύ άλλων, ο Athol Kay, ένας «μαιτρ» του είδους που έχει κοιμηθεί με τη γυναίκα του 5.000 φορές (αντιπαρερχόμαστε το γεγονός πως τις μετρούσε...) και μοιράζεται τη σοφία του με όλους στο νέο βιβλίο του.

Έπειτα από δύο παιδιά και 16 χρόνια γάμου θα ήταν αναμενόμενο η φλόγα του πάθους να έχει σβήσει και στην κρεβατοκάμαρα το ζευγάρι να πηγαίνει κυρίως για ύπνο. Ωστόσο ο Athol μοιράζεται τα μυστικά του με άλλους... πιθανώς κουρασμένους συζύγους για να τους πείσει πως το «καλύτερο σεξ» αρχίζει και δεν τελειώνει με το γάμο.

Ο δεκάλογος του Athol

-Φιλιά τουλάχιστον δέκα δευτερολέπτων
-Οι άνδρες να πλένουν τα ρούχα και να φροντίζουν το σπίτι
-Οι γυναίκες να κόβουν τα μαλλιά των ανδρών τους
-Το ζευγάρι να κάνει μια... επίσκεψη στο ντους στο τέλος της μέρας. Μαζί.
-Άνδρες: Καθαρά χέρια, κοντά καλοκομμένα νύχια και να πίνουν χυμό ανανά
-Μίλα μου βρώμικα, αλλά με μέτρο. Στη σύζυγό του Jennifer αρέσει να τη φωνάζουν «slut» αλλά όχι «whore»
-Να παίζουν το παιχνίδι «Ο Σάιμον λέει...» στο κρεβάτι
-Να δίνουν τακτικά ραντεβού τη νύχτα
-Το να μην κάνουν σεξ θα πρέπει να είναι η εξαίρεση, το να κάνουν σεξ είναι αυτονόητο στην καθημερινότητα
-Να παντρεύονται μία υγιή ελκυστική γυναίκα που ενδιαφέρεται για την εμφάνισή της.

Δείτε τις φωτογραφίες



Σταμάτησαν τον χρόνο (στο… 2000), αλλά όχι και το χρέος

Σοφία Βούλτεψη
29/04/2011
Το χθες και το σήμερα συγκρούσθηκαν για άλλη μια φορά – σε βάρος του αύριο. Η Βουλή πέρασε την ημέρα της ασχολούμενη με μια υπόθεση που ξεπερνά την δεκαετία – αυτή του Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων – με τους αντιπροσώπους του Έθνους να αποφασίζουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και χωρίς να παραδειγματίζονται από την τύχη όλων των άλλων εξεταστικών.

Με ψήφους 226 υπέρ, εννέα κατά, εννέα «παρών», ένα λευκό και πέντε άκυρα αποφασίστηκε η επιτροπή να εξετάσει μια απολύτως βεβαιωμένα παραγεγραμμένη υπόθεση, ερευνώντας τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το καινούργιο θέατρο περιλάμβανε διαξιφισμούς, αποκαλύψεις, προσωπικές επιθέσεις, με αποκορύφωμα την πολυαναμενόμενη (υποτονική είναι η αλήθεια) αγόρευση του πρώην υπουργού, που, όπως είπε, δίνει «μάχη για την αλήθεια», καθώς «αλήθεια με άτοκες δόσεις δεν υπάρχει».

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζονται από πολυμελή θεσμικά όργανα όπως το Συμβούλιο Άμυνας, το Συμβούλιο των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και το ΚΥΣΕΑ, του οποίου προεδρεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε ότι η σύμβαση που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2000 «δεν είναι απλά ισχυρή, αλλά ισχυρότατη».

Πάντως, ο κ. Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι «δεν έγιναν όλα ωραία και καλά», ως εκ τούτου θεωρεί πως δεν υπάρχει άλλος που «μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα πέραν της Δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε μετά την ομιλία του ότι το κόμμα του αποχωρεί από την συνεδρίαση, όπως έπραξε και η κ. Μπακογιάννη μετά την δική της ομιλία. Ο πρώτος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνει έρευνα για όλους και για όλα και η δεύτερη επειδή, όπως είπε, δεν θέλει να λάβει μέρος σε άλλη μια επιχείρηση συγκάλυψης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του πρώην υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου ότι επί υπουργίας του, τόσο ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης όσο και βουλευτές του κόμματός του με ερωτήσεις του στη Βουλή πίεζαν για να παραλάβει τα υποβρύχια.

Από την πλευρά τους, τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν ότι το εύρος της υπόθεσης είναι πολύ μεγαλύτερο από τις διαστάσεις που δίνονται με την έρευνα μόνο όσον αφορά στο πρόσωπο του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά ψήφισαν την «ανεπαρκή» πρόταση για να δοθεί η ευκαιρία να ερευνηθεί η υπόθεση.

Όλα αυτά, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να παλεύει με τα κύματα της αναδιάρθρωσης, καθώς εικονικό ήταν το χθεσινό «σταμάτημα του χρόνου».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Σερβάζ Ντερούζ δήλωσε χθες στη βελγική ολλανδόφωνη εφημερίδα «Ντε Τάιντ» πως μια αναδιάρθρωση θα είχε καταστροφικές συνέπειες χωρίς να ελαφρύνει το βάρος της Ελλάδας, καθώς, όπως είπε, «το ελληνικό δημόσιο χρέος βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό στα χέρια των Ελλήνων πολιτών, των ελληνικών τραπεζών και των συνταξιοδοτικών ταμείων».

Και το πιο συγκλονιστικό: Ο κ. Ντερούζ είπε χθες πως, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανάλυση της τρόικας, το χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2012 «και μετά θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί»!

Το κακό είναι ότι η τρόικα διαψεύδεται συστηματικά στις αισιόδοξες προβλέψεις της και επιβεβαιώνεται μόνο στις δυσμενείς…

Ποιους έβαλε στο στόχαστρο ο ΣΔΟΕ

Πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία, χρέη στο δημόσιο και ελεύθεροι επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων που κάνει η εφορία και το ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από... τις εκθέσεις προόδου των πέντε ομάδων εργασίας που έχουν συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη φοροδιαφυγή.
Όπως προέκυψε, σε εξέλιξη βρίσκονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων όσοι χρωστούν οφειλές άνω των 200.000 ευρώ, προμηθευτές αλυσίδων ηλεκτρονικών, μεγάλων εταιρειών, σούπερ-μάρκετ, τραγουδιστές κ.α.

Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών λαμβάνονται και για τις εξής κατηγορίες φορολογούμενων: 1)Φορολογούμενοι με ακίνητα σε Μύκονο-Σαντορίνη, 2) όσοι έχουν επαγγελματικά ακίνητα στο 1ο Διαμερίσμα Αθηνών, 3) όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με υψηλή τιμή ζώνης, 4) Φαρμακεία, 5) οφειλέτες Δ.Ο.Υ εξωτερικού, 6) προμηθευτές του υπουργείου Υγείας, 7) ιδιοκτήτες μισθωμένων ακινήτων του υπ. Πολιτισμού.

Ταυτόχρονα στο στόχαστρο βρίσκονται μια σειρά κατηγορίες φορολογούμενων με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως :
- 110 φυσικά πρόσωπα, με τη μεγαλύτερη αξία περιουσίας το 2007.
- 150 φυσικά πρόσωπα που ελέγχονται για το πόθεν έσχες τους.
- 1.700 κατασκευαστές που δεν δήλωνα εισοδήματα από οικοδομές.
- 9.173 φυσικά πρόσωπα που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007.
- όσοι δεν υπέβαλαν ΦΜΑΠ για ένα ή παραπάνω έτη, την περίοδο 1999-2007.

Όταν το "Photoshop" (δεν) έκανε θαύματα

Οι ατέλειες εξαφανίζονται, τα προσόντα τονίζονται και τα αρσενικά τρελαίνονται. Δείτε πώς οι καλλονές του παρελθόντος έφτιαχναν την εικόνα τους πολύ πριν ανακαλυφθεί το Photoshop (Pics)

Κατακτούν τη φαντασία εφήβων και ανδρών σε όλο τον πλανήτη εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για τα "Pin-Up girls", τα κορίτσια δηλαδή των οποίων οι σέξι φωτογραφίσεις στοιχειώνουν τα όνειρα των αρσενικών.

Τις φωτογραφίες τους συναντάμε συχνά σε περιοδικά και ημερολόγια, ενώ οι γονείς και οι παππούδες μας τις έβλεπαν ακόμα και σε ταχυδρομικές κάρτες ή τράπουλες!

Πολλές γυναίκες που αργότερα έγιναν διάσημες, υπήρξαν κάποια στιγμή Pin-Up girls, μεταξύ των οποίων η Μέριλιν Μονρόε, Φάρα Φόσετ και για τους νεότερους η Αν Νικόλ Σμιθ και η Κάρμεν Ηλέκτρα.

Όπως όμως σήμερα, από τη φωτογράφιση, μέχρι αυτό που βλέπουμε χάσκει η άβυσσος -ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε- το ίδιο ίσχυε και στο παρελθόν.

Στις φωτογραφίες (από το Buzzfeed.com) που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε, πώς με εντατική επεξεργασία -ένα είδος παραδοσιακού photoshop- πολύ χρώμα, προσθήκες και κάποια τρικ, μετέτρεπαν μέτριες εικόνες σε χάρμα οφθαλμών. Τα παχάκια εξαφανίζονται, τα χαρακτηριστικά τονίζονται και η φαντασία παίρνει φωτιά.

Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, καθώς οι μελαχρινές είναι πλειοψηφία και οι παρεμβάσεις προσεκτικές ώστε να συνδυάζεται η πρόκληση, με τα αυστηρά ήθη.

Το μόνο που έχει μείνει ίδιο είναι η έκφραση της πάπιας που ακόμα και σήμερα έχουν ορισμένες καλλονές στις φωτογραφίσεις.

Απολαύστε τα Pin-Up girls μιας άλλης εποχής και αν είναι κοντά σας ο παππούς σας φωνάξτε τον μήπως αναγνωρίσει καμία.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)