Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Με γραπτές εξετάσεις τα στελέχη Δημοσίου

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στην αφετηρία της μάχης, που αναμένεται σκληρή, για την κατάληψη 25.000 θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο βρίσκονται ήδη περίπου 60.000 στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Η πρώτη επιλογή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το νέο σύστημα και έχει τη φιλοδοξία να θέσει και να εφαρμόσει για πρώτη φορά αντικειμενικούς όρους και προϋποθέσεις, με διαδικασία που αναγγέλεται ως ανοιχτή και διάφανη στην επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών και έχει αποφασιστεί να υλοποιηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες -και πάντως εντός του 2011.

Η επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, προφορική συνέντευξη και μοριοδότηση προσόντων που θεωρούνται εξατομικευμένα και ...
αντικειμενικά, όπως χρόνια προϋπηρεσίας, τίτλοι σπουδών, ατομικά φύλλα αξιολόγησης. Την ευθύνη της επιλογής θα έχουν:

* Το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, που έχει ήδη συγκροτηθεί πριν από το Πάσχα και αποτελείται από τέσσερα στελέχη του ΑΣΕΠ και ένα στέλεχος του Συνηγόρου του Πολίτη. Την προεδρία στο ΕΙΣΕΠ έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Φ. Μπολόφης. Ουσιαστικά, την πλειοψηφία του οργάνου κατέχει το ΑΣΕΠ, του οποίου τα μέλη έχουν επιλεγεί με απόφαση της Βουλής (ενισχυμένης πλειοψηφίας) κατά τα 4/5 των μελών της.

* Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων. Συγκροτείται από τους γενικούς διευθυντές της δημόσιας διοίκησης, που θα επιλεγούν με την παραπάνω διαδικασία του ΕΙΣΕΠ. Ετσι οι διευθυντές στο Δημόσιο θα επιλέγονται μόνον από τους γενικούς διευθυντές του ΣΕΠ. Η σύνθεση του οργάνου αυτού είναι τριμελής και ένα μέλος του προέρχεται κάθε φορά από άλλη υπηρεσία από εκείνη που κρίνεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα.

* Νέα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Αποτελούνται αποκλειστικά από τους διευθυντές της δημόσιας διοίκησης και είναι το όργανο εκείνο που θα επιλέγει τους προϊσταμένους των τμημάτων. Είναι η πρώτη φορά που τα υπηρεσιακά συμβούλια θα έχουν αυτή τη σύνθεση και αυτή τη λειτουργία, καθώς όπως ξέρουμε μέχρι τώρα στα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων συγκαταλέγονταν συνδικαλιστές ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και πρόσωπα διορισμένα από τον εκάστοτε υπουργό.

5ετής θητεία

Η θητεία εκείνων που θα επιλεγούν θα είναι πενταετής, ενώ συνολικά από τις διαδικασίες επιλογής θα αποκλείονται εκ προοιμίου όσοι έχουν πειθαρχικές ποινές ή και ποινικές κυρώσεις για πράξεις βεβαίως που αφορούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα (όπως παράβαση καθήκοντος, αποδοχή εύνοιας ή ανταλλάγματος για χειρισμό υπόθεσης, παραβίαση απορρήτων της υπηρεσίας κ.λπ.). Στη διαδικασία επιλογής θα μετρούν επίσης οι συστηματικές απουσίες των υπαλλήλων. Ετσι, αναρρωτικές άδειες που επαναλαμβάνονται χωρίς αποχρώντα λόγο μπορεί να κοστίσουν έως και 100 μόρια στον υποψήφιο, δηλαδή οι «κοπανατζήδες» υπάλληλοι δεν θα έχουν ελπίδες για αναρρίχηση στη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία.

Οι γραπτές εξετάσεις για την επιλογή των στελεχών στο Ελληνικό Δημόσιο θα πραγματοποιηθούν με ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, που θα συνταχθεί με την ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Από αυτές τις γραπτές εξετάσεις θα περάσουν όλοι οι υποψήφιοι, και εκείνοι που προορίζονται για γενικοί διευθυντές και οι διευθυντές και οι υποψήφιοι προϊστάμενοι τμημάτων.

Η προφορική συνέντευξη θα είναι «ανοιχτή», δηλαδή θα πραγματοποιείται με την ελεύθερη παρουσία των υπόλοιπων συνυποψηφίων και οι ερωτήσεις θα αφορούν την επαγγελματική δράση του υποψηφίου, τη γνώση των θεμάτων του φορέα που υπηρετεί και την ικανότητά του για διοίκηση. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος υποψήφιος είναι εμφανώς ακατάλληλος, μπορεί να αποφασιστεί η μη επιλογή του, αλλά χρειάζεται ομόφωνη και αιτιολογημένη απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση και βαθμολογία των προφορικών συνεντεύξεων είναι αιτιολογημένη, καθώς υπάρχει η υποχρέωση της δημοσίευσης των πρακτικών των συνεδριάσεων επιλογής, στα οποία θα περιλαμβάνεται και η αιτιολόγηση των αποφάσεων εντός δύο μηνών. Οι γραπτές εξετάσεις θα έχουν περίπου την ίδια βαρύτητα στη μοριοδότηση όσο και η προφορική εξέταση. Πληροφορίες στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι η μοριοδότηση στις γραπτές εξετάσεις θα είναι μέχρι 350 μόρια και στην προφορική εξέταση μέχρι 300 μόρια.

Χάνουν τη θέση

Οι νέοι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές και προϊστάμενοι μπορούν να αποβληθούν από τη θέση τους πριν λήξει η θητεία τους για μια σειρά λόγους όπως:

*Μεροληψία ή αδικαιολόγητη επιείκεια κατά τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης.

*Πλημμελή άσκηση ή αδυναμία άσκησης ελέγχου των υπαλλήλων.

*Ασχημη συμπεριφορά απέναντι σε πολίτες.

*Απροθυμία στην εφαρμογή νέων μεθόδων οργάνωσης, λειτουργίας και αποδοτικότητας.

*Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

*Κακή συνεργασία με άλλα στελέχη της διοίκησης.

*Μειωμένη ποιοτική και ποσοτική απόδοση.

GAPALO SOLDIER

Bloomberg: Χαμένη υπόθεση η διάσωση της Ελλάδας

Η Ελλάδα θα πρέπει να ανακοινώσει ένα κούρεμα χρέους ύψους 50% και να επιβάλει τριετή αναστολή των πληρωμών τόκων για τα δάνεια που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα τονίζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Ο αρθρογράφος προτρέπει τους αξιωματούχους σε Αθήνα και Βρυξέλλες να σταματήσουν να υποκρίνονται αρνούμενοι την αναδιάρθρωση.

Σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg τονίζει ότι η αναδιάρθρωση έχει ήδη ....
καθυστερήσει και πως η καθυστέρηση δεν αποτελεί επιλογή αφού η κατάσταση του χρέους στην Ελλάδα επιδεινώνεται.

"Θα ήταν καλύτερα (η Ελλάδα) να επιβάλει ένα 40% ή 50% απώλεια για τους κατόχους ομολόγων το τρέχον έτος από το 70% ή 80% το 2013", σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος του Bloomberg Μάθιου Λυν.

Ο Λυν τονίζει ότι η προσπάθεια της Ευρώπης να σώσει την Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση, μια μάχη χωρίς αντίκρισμα.

Τη περασμένη βδομάδα η Ελλάδα συμπλήρωσε ένα χρόνο από τότε που ζήτησε βοήθεια από τους εταίρους στην Ευρωζώνη και όμως "αυτή η επέτειος δεν έχει τούρτα, πάρτι και μουσική αφού η κατάσταση παραμένει ζοφερή" αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε γιορτάσει αυτήν την επέτειο με διαφορετικό τρόπο - με την αναγγελία ότι θα αποχωριστεί μέρος των χρεών της", αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί σε νέα υψηλά επίπεδα και το κόστος της ασφάλισης έναντι κίνδυνου χρεοκοπίας έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Και συνεχίζει ο Λυν λέγοντας ότι όσο πιο γρήγορα η χώρα μας επιβάλλει "κούρεμα", τόσο το καλύτερο για όλους. "Οι καθυστερήσεις θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο κούρεμα, και όσο μεγαλύτερο το κούρεμα τόσο μεγαλύτερος ο πόνος που θα ακολουθήσει", λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι με το που γίνει αποδεκτή η πτώχευση στην Ευρωζώνη, τότε θα μπορεί να ξεκινήσει μια λογική συζήτηση για το πώς θα ισχυροποιηθεί το ενιαίο νόμισμα.
Αναφερόμενος στην αγορά σημειώνει ότι την τελευταία βδομάδα οι τιμές έδειξαν ότι η πλειοψηφία των επενδυτών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική αναδιάρθρωση είναι μια τελειωμένη υπόθεση.

Το κόστος της ασφάλισης των ελληνικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, με τις τιμές των credit-default swaps να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα 67 τοις εκατό για αναδιάρθρωση.

"Στην ουσία δεν έχει και πολύ νόημα η αγορά προστασίας", υπογραμμίζει αφού είναι σαν να ασφαλίζεις τον εαυτό σου για τη πιθανότητα να βρέξει στο Λονδίνο του χρόνου. "Το θέμα δεν είναι πότε θα γίνει -γιατί θα γίνει - αλλά το πότε".

Μάλιστα προτρέπει τους αξιωματούχους σε Αθήνα και Βρυξέλλες να σταματήσουν να υποκρίνονται αρνούμενοι την αναδιάρθρωση λέγοντας πως δεν αποτελεί επιλογή.

Μεταξύ άλλων επικαλείται έρευνα που παρουσιάσθηκε αυτό το μήνα στη Royal Economic Society στο Λονδίνο από τους Juan Cruces και Christoph Trebesch και η οποία μελετά όλες τις περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων σε 68 έθνη από το 1970, σύνολο 202 περιπτώσεις.

Η εν λόγω μελέτη αποδεικνύει πως "οι αναδιαρθρώσεις που γίνονται με υψηλότερες περικοπές αποτίμησης (χαμηλότερα ποσοστά ανάκτησης) συνοδεύονται με σημαντικά υψηλότερα spreads (κόστος δανεισμού) και μεγαλύτερες περιόδους αποκλεισμού των χωρών από τις αγορές κεφαλαίων".

"Με άλλα λόγια", τονίζει "όσο χειρότερες είναι οι ζημίες που υφίστανται οι κάτοχοι των ομολόγων τόσο περισσότερο θα σε τιμωρήσουν οι αγορές αργότερα και τόσο πολύ θα αργήσεις να έχεις πρόσβαση και πάλι στις κεφαλαιαγορές".

"Αυτό που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να ανακοινώσει ένα κούρεμα χρέους ύψους 50% και να επιβάλει τριετή αναστολή των πληρωμών τόκων για τα δάνεια που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα", αναφέρει.

"Με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν η Ελλάδα θα μπορούσε να αρχίσει την αναδιάρθρωση της οικονομίας της, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη θα σταματήσει να μάχεται χωρίς λόγο για τη διάσωση της Ελλάδας και θα συγκεντρωθεί το πώς να κάνει την ευρωζώνη να λειτουργήσει καλύτερα".

Εν κατακλείδι, τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να τραβάμε άλλο την αγωνία και σίγουρα όχι μέχρι την επόμενη επέτειο της διάσωσης.

"Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του Μαΐου και έπειτα να προχωρήσουν όλοι μπροστά", συμπληρώνει.

Τρία πουλάκια γέλαγαν

............... με την επανεκκίνηση!

Έρχεται σήμερα η λυπητερή μέσω Eurostat


Το σενάριο της αναδιάρθρωσης σε συνδυασμό με πρόωρες εκλογές κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος, με την κυβέρνηση να θεωρεί τελευταίο καταφύγιο τις αποκρατικοποιήσεις, το εύρος των οποίων, όμως, θα εξαρτηθεί από την ένταση των συνδικαλιστικών αντιδράσεων.

Μετά την ανάπαυλα για τις γιορτές του Πάσχα, έρχεται η ώρα της απότομης προσγείωσης, με την ανακοίνωση σήμερα από την Eurostat του ελλείμματος για το 2010. Ανακοίνωση που θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβεβαιώσει την ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 3 δις ευρώ.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν γνωρίζει τι στοιχεία έστειλε η ΕΛ.ΣΤΑΤ στην ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, ώστε τα νέα μέτρα να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα «ανεξάρτητων» υπολογισμών.

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται και η άφιξη της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες αξιολογήσεις, ώστε να εκταμιευθεί η ύψους 12 δις ευρώ δόση του Ιουνίου από το δάνειο των 110 δις ευρώ.

Μπροστά βρίσκεται και ο Ιούνιος, οπότε και θα συνταχθεί η έκθεση που οι Ευρωπαίοι περιμένουν προκειμένου να αποφασιστεί «τι θα γίνει με την Ελλάδα».

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (23-24 Ιουνίου), όπου αναμένεται για άλλο μια φορά να (ξανα)επικυρωθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup στις 11 Μαρτίου και έχουν ήδη επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου.

Μετά από αυτό, ο δρόμος προς την χρεοκοπία ανοίγει, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η χώρα θα υποχρεωθεί σε «ελεγχόμενη αναδιάρθρωση», παρά τις φωνές κατά της συγκεκριμένης λύσης, μεταξύ των οποίων και αυτή του Γιούργκεν Σταρκ, μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, που το περασμένο Σάββατο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Με δηλώσεις του στο γερμανικό κανάλι ZDF, ο κ. Σταρκ προειδοποίησε ότι τυχόν αναδιάρθρωση χρέους κράτους-μέλους της ευρωζώνης θα οδηγούσε σε τραπεζική κρίση σοβαρότερη εκείνης που προκάλεσε την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.

Μάλιστα, ο Γερμανός τραπεζίτης Σταρκ επιτέθηκε με σκληρότητα σε όσους κάνουν λόγο περί ανάγκης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα παρακολουθείται στενά και θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της.

Την ίδια ώρα, πολιτικές εξελίξεις προοιωνίζονται όλες οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου, με τα δύο μεγάλα κόμματα σε ελεύθερη πτώση, αλλά και με ενίσχυση της πεποίθησης ότι το 2011 θα είναι χρονιά πρόωρων εκλογών.

Οι πολίτες συνδυάζουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με τις σχετιζόμενες με την αναδιάρθρωση του χρέους εξελίξεις. Όπως προκύπτει και από την έρευνα της Alco για το «Πρώτο Θέμα», το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει ανανέωση της λαϊκής εντολής μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παρ’ όλα αυτά, είναι διάχυτη η απογοήτευση, καθώς το 40% των πολιτών θεωρεί πως καμιά κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Έρχεται σήμερα η λυπητερή μέσω Eurostat


Το σενάριο της αναδιάρθρωσης σε συνδυασμό με πρόωρες εκλογές κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος, με την κυβέρνηση να θεωρεί τελευταίο καταφύγιο τις αποκρατικοποιήσεις, το εύρος των οποίων, όμως, θα εξαρτηθεί από την ένταση των συνδικαλιστικών αντιδράσεων.

Μετά την ανάπαυλα για τις γιορτές του Πάσχα, έρχεται η ώρα της απότομης προσγείωσης, με την ανακοίνωση σήμερα από την Eurostat του ελλείμματος για το 2010. Ανακοίνωση που θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβεβαιώσει την ανάγκη για λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 3 δις ευρώ.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν γνωρίζει τι στοιχεία έστειλε η ΕΛ.ΣΤΑΤ στην ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, ώστε τα νέα μέτρα να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα «ανεξάρτητων» υπολογισμών.

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται και η άφιξη της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες αξιολογήσεις, ώστε να εκταμιευθεί η ύψους 12 δις ευρώ δόση του Ιουνίου από το δάνειο των 110 δις ευρώ.

Μπροστά βρίσκεται και ο Ιούνιος, οπότε και θα συνταχθεί η έκθεση που οι Ευρωπαίοι περιμένουν προκειμένου να αποφασιστεί «τι θα γίνει με την Ελλάδα».

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (23-24 Ιουνίου), όπου αναμένεται για άλλο μια φορά να (ξανα)επικυρωθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup στις 11 Μαρτίου και έχουν ήδη επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου.

Μετά από αυτό, ο δρόμος προς την χρεοκοπία ανοίγει, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η χώρα θα υποχρεωθεί σε «ελεγχόμενη αναδιάρθρωση», παρά τις φωνές κατά της συγκεκριμένης λύσης, μεταξύ των οποίων και αυτή του Γιούργκεν Σταρκ, μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, που το περασμένο Σάββατο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Με δηλώσεις του στο γερμανικό κανάλι ZDF, ο κ. Σταρκ προειδοποίησε ότι τυχόν αναδιάρθρωση χρέους κράτους-μέλους της ευρωζώνης θα οδηγούσε σε τραπεζική κρίση σοβαρότερη εκείνης που προκάλεσε την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.

Μάλιστα, ο Γερμανός τραπεζίτης Σταρκ επιτέθηκε με σκληρότητα σε όσους κάνουν λόγο περί ανάγκης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα παρακολουθείται στενά και θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της.

Την ίδια ώρα, πολιτικές εξελίξεις προοιωνίζονται όλες οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου, με τα δύο μεγάλα κόμματα σε ελεύθερη πτώση, αλλά και με ενίσχυση της πεποίθησης ότι το 2011 θα είναι χρονιά πρόωρων εκλογών.

Οι πολίτες συνδυάζουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με τις σχετιζόμενες με την αναδιάρθρωση του χρέους εξελίξεις. Όπως προκύπτει και από την έρευνα της Alco για το «Πρώτο Θέμα», το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει ανανέωση της λαϊκής εντολής μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παρ’ όλα αυτά, είναι διάχυτη η απογοήτευση, καθώς το 40% των πολιτών θεωρεί πως καμιά κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να βγάλει την χώρα από την κρίση.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)