Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Φορολογικές Συμβουλές

Όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Παγίδες με τεκμήρια και αποδείξεις στήνει το υπουργείο Οικονομικών με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, που φέρνει τα πάνω-κάτω στη φορολογία εισοδήματος και ανοίγει τον δρόμο για εξονυχιστικούς εξατομικευμένους ηλεκτρονικούς ελέγχους σε κάθε φορολογούμενο.

Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για ελέγχους πόθεν έσχες ακόμα και για την πρώτη κατοικία και για την εφαρμογή αυστηρών τεκμηρίων που πιάνουν ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, δίδακτρα, οικιακούς βοηθούς αλλά και τόκους στεγαστικών δανείων. Ειδικότερα:

1. Ερχεται το τέλος των παραδοσιακών δηλώσεων. Από το 2011 μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, μέσω λογιστών, θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με άλλη μορφή πλην της ηλεκτρονικής.

2. Καθιερώνεται ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Η νέα φοροκλίμακα φέρνει επιβαρύνσεις για όσους δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ. Οι νέοι φορολογικοί συντελεστές εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα:

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ & ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΦΟΡΟΙ







Κλιμάκιο Εισοδήματος

Φορολογικός Συντελεστής

Φόρος Κλιμακίου

Σύνολο
Εισοδήματος

Σύνολο
Φόρου

€ 12,000

0%

€ 0

€ 12,000

0

€ 4,000

18%

€ 720

€ 16,000

€ 720

€ 6,000

24%

€ 1,440

€ 22,000

€ 2,160

€ 4,000

26%

€ 1,040

€ 26,000

€ 3,200

€ 6,000

32%

€ 1,920

€ 32,000

€ 5,120

€ 8,000

36%

€ 2,880

€ 40,000

€ 8,000

€ 20,000

38%

€ 7,600

€ 60,000

€ 15,600

€ 40,000

40%

€ 16,000

€ 100,000

€ 31,600

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

45%






Ιωάννης Σ. Κοτσαρίδης
Στρ.Οικονομολόγος (Σχης ε.α)
Φοροτεχνικός Α' - Μέλος ΟΕΕ
Δνση Γραφείου: Βουτσινά 87, Χολαργός Tηλ.2110125501, Κιν.6947653193
site:www.militaryconsultant.gr, e-mail: kotsaridisi@yahoo.gr

NO MORE PLASTIC SURGERY.....‏

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ασφαλιστικό Καθεστως Εκπαιδευτικών

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΗΤΤΑΣ, ΕΝΩ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΔΙΕΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.000 ΕΥΡΩ

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΕΣ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ & ΜΟΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΣΤΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

Η Μακεδονία, η Ελλάδα ολόκληρη, δακρυσμένη τα στεφανώνει με το πιο πολύτιμα που έχει, την Τιμή και τη Δόξα

Εγγράφονται μαζί με τους παράγοντες και τον Πρόεδρό τους κ. Πέτκο Αναστάσιο, στους σύγχρονους ήρωες

και Μακεδονομάχους, όπως και η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών

που αποχώρησε από τους αγώνες το 2009 για τον ίδιο λόγο

«Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά»

Πλαίσιο κειμένου: «Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά,  ούτε θα εγκαταλείψω τον σύντροφο μου στη μάχη.   Και θα υπερασπιστώ τα ιερά και τα όσια   και μόνος και με πολλούς.  Την πατρίδα δε θα την παραδώσω μικρότερη,   αλλά μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ’ όση την παραλάβω»                                                                                                Όρκος αρχαίων Αθηναίων Εφήβων Πράξη έκαναν τα λόγια των αρχαίων εφήβων Ελλήνων τα υπέροχα κορίτσια Χειροσφαίρισης (Χάντμπολ) του Αρίωνα Πτολεμαΐδας, μαζί την ηγεσία και τους παράγοντες της θαυμαστής μακεδονικής μας ομάδας, όταν χρειάστηκε το Σάββατο 5-2-2011, να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την εφιαλτική πραγματικότητα των Σκοπίων!


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πιο συγκεκριμένα, σε Αγώνα Χάντμπολ, για το Ευρωπαϊκού Challenge Cup (Κύπελλο Θριάμβου), που θα διεξαγόταν μέσα στην Ελλάδα, στο ολυμπιακών προδιαγραφών Κλειστό Γυμναστήριο του Λεχόβου Φλώρινας - μιας δοξασμένης, ηρωικής και μαρτυρικής κωμόπολης της Μακεδονίας μας, σημαντικού μάλιστα κέντρου του Ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα – η αντίπαλη Σκοπιανική Ομάδα Zito του Περλεπέ (βυζαντινή Πρίλαπος), παρά τις ρητές προειδοποιήσεις των παραγόντων του

Αφίσα-ντοκουμέντο με τον κλεμμένο «Ήλιο της Μακεδονίας μας»να φιγουράρει σαν σύμβολο της Σκοπιανικής Ομάδας Zito της Πριλάπου (Πρίλεπ) Η αφίσα αυτή πρέπει να κατατεθεί αμέσως στον ΟΗΕ, τη Χάγη και τις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες,προκειμένου η ομάδα των πλαστογράφων να αποκλειστεί από κάθε Αθλητική Οργάνωση αφ΄ ενός και αφ΄ ετέρου να καταγγελθεί επιτέλους η Ενδιάμεση Συμφωνία που παραβιάζουν σωρηδόν τα Σκόπια με την ανοχή και συνενοχή μας

Αρίωνα, δεν άλλαξε τη φανέλα, στην οποία και έφερε καταχρηστικά, παράνομα, προπαγανδιστικά και ενάντια στη λεγόμενη «Ενδιάμεση Συμφωνία», τον ελληνικό Ήλιο των Αρχαίων Μακεδόνων Βασιλέων μας! Τον Δεκαεξάκτινο Ήλιο των Αιγών, αποτυπωμένο και πάνω στη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου Β΄, στη σημερινή Βεργίνα!


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Αρίωνας θα έδινε τη μάχη στη φάση των 16, για την πρόκριση στους 8 καλύτερους του Ευρωπαϊκού Challenge Cup, ώστε να περάσει στη φάση των Προημιτελικών!

Όμως, τα κορίτσια, οι παράγοντες και ο Πρόεδρος της Ομάδας Αναστάσιος Πέτκος, όταν χρειάστηκε να διαλέξουν ανάμεσα σε μια Ευρωπαϊκή Πορεία και Πρόκριση ή σε μια Ελληνική Τιμή και Πατρίδα, διάλεξαν χωρίς δεύτερη σκέψη το δεύτερο!

Αρνήθηκαν να παίξουν! Αρνήθηκαν να συμβιβασθούν με τα ασυμβίβαστα, όπως κάνουν πολλοί τελευταία! Αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν - δια της συμμετοχής - την ψευδή ταυτότητα των Πλαστογράφων, που χρησιμοποιούν τα πάντα, Αθλητισμό, «Πολιτισμό», Πολιτική, Διεθνείς Οργανισμούς, ΜΜΕ, ξένες Εταιρίες Λόμπινγκ και Συμβούλων Επικοινωνίας, Διεθνείς Σχέσεις, προκειμένου να περάσουν την προπαγάνδα του ονόματος και των συμβόλων, με έναν πάγιο στόχο! Την αρπαγή και οικειοποίηση της ταυτότητας του λαού μας και έπειτα την αρπαγή και οικειοποίηση του ίδιου του ιερού μας εδάφους!

Και δυστυχώς, απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα παραχάραξης, σφετερισμού και διαστρέβλωσης, η Ελλάδα – λόγω της έλλειψης ιστορικής-εθνικής παιδείας και συνείδησης των πολιτικών της – δεν έχει να αντιτάξει επισήμως τίποτεΠαρά μόνο τα ξεχωριστά δυναμικά «ΟΧΙ» του καθενός μας, όπως των κοριτσιών του Αρίωνα Πτολεμαΐδας, που πυργώθηκαν σαν αδιαπέραστα τείχη από σάρισες, αιφνιδιαστικά μπροστά στους σφετεριστές της πατρίδας! Γιατί η Ιστορία, είναι η Πατρίδα!


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΧ

Ντοκουμέντο του επίσημου φύλλου αγώνος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ που δείχνει ότι χωρίς να γίνει ο αγώνας, η ελληνική ομάδα χρεώθηκε με ήττα 0:10, ενώ η χώρα προέλευσης της Zito αναφέρεται προκλητικά σαν «MKD», δηλαδή «MaKeDonia», με τις ευλογίες και τη διαρκή, ένοχη σιωπή της Αθήνας

Απόδειξη των παραπάνω, είναι το γεγονός ότι στο φύλλο αγώνος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, αλλά και σε όλες σχεδόν τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, τα Σκόπια αναφέρονται ως «MKD» και όχι σαν έστω «FRM» (FYROM)! Αναφέρονται δηλαδή ολοκάθαρα σαν MaKeDonia! Με την ένοχη σιωπή, συγκατάθεση και σύμπραξη των εκάστοτε Ελληνικών Κυβερνήσεων, που είναι αποδεδειγμένοι συνένοχοι σε αυτό το παγκόσμιο έγκλημα προπαγάνδας, καθώς δεν εμποδίζουν τη χρήση του MKD, παρότι στον ΟΗΕ τα αρχικά της χώρας είναι FYROM, οπότε έπρεπε να υιοθετηθεί στις αθλητικές διοργανώσεις το FRM!


ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ

Το τίμημα τελικά των γενναίων κοριτσιών της Μακεδονίας, για τη συγκινητική πράξη τους, ήταν να χρεωθούν με ήττα 0-10 έναν αγώνα εθνικής νίκης, να θυσιάσουν τη φετινή ευρωπαϊκή συμμετοχή τους και να κινδυνεύουν άμεσα με διετή αποκλεισμό από το Ευρωπαϊκό Challenge Cup, αλλά και με πρόστιμο 10.000 ευρώ!

Ποινές που επιβλήθηκαν και στην αντίστοιχη γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, όταν για τους ίδιους λόγους και την ίδια σκοπιανική ομάδα, αποχώρησε το 2009 από τον αγώνα που επρόκειτο να δώσει μέσα στον Περλεπέ με τη Zito!

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Από την άλλη όμως, με την πράξη τους, γέμισαν χαρά και περηφάνια τον Ελληνισμό, που τόσο έχει ανάγκη από ανθρώπους με φιλοπατρία και εθνοσύνη, με φιλότιμο και ευαισθησίες, που βάζουν πρώτα και πάνω απ’ όλα την Ελλάδα!

Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ως και ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, συγχαίρει τις κοπέλες, τους παράγοντες και τον Πρόεδρο του Αρίωνα Πτολεμαΐδας και καλεί όλες τις ομάδες, όλους τους αθλητές, όλους τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και τα Ελληνόπουλα να τους μιμηθούν, ακολουθώντας τον ίδιο έντιμο, δίκαιο, ασυμβίβαστο και ανδρείο δρόμο! Αυτόν που μας δίδαξε η Ιστορία! Αυτόν που πάντα δικαιώνεται στο τέλος, σε γη και σ’ ουρανό!

Πλαίσιο κειμένου:    «Την Ιστορία δεν την γράφουν οι Ιστορικοί, αλλά οι πολίτες που προχωρούν τη ζωή τους προς τα εμπρός. Οι στόχοι δεν πραγματοποιούνται νομοτελειακά, αλλά κερδίζονται με οράματα, αγώνες, μάχες»                                      Φ.Σ. Αρίων Πτολεμαΐδας

ΤΟ «ΠΙΣΤΕΥΩ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ

Αξίζει τέλος να σημειωθεί κάτι εξαιρετικά συγκινητικό, το γεγονός ότι το βασικό «πιστεύω» του Συλλόγου, έγινε από τα λόγια πράξη:

«Την Ιστορία δεν την γράφουν οι Ιστορικοί, αλλά οι πολίτες που προχωρούν προς τα εμπρός. Οι στόχοι δεν πραγματοποιούνται νομοτελειακά, αλλά κερδίζονται με οράματα, αγώνες, μάχες»!

www.NOIAZOMAI.net

Η οργή των λαών: Άρθρο του Αλέξη Μητρόπουλου στο περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Η οργή των λαών

Η εξέγερση των λαών της Βόρειας Αφρικής και της Αραβικής Χερσονήσου δεν είναι απλώς δυναμική απόρριψη του κρατικού αυταρχισμού. Η πατριαρχική οικογένεια, η συνεκτικότητα της φυλής, η θρησκευτική συνδιαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής ταυτότητας και τής καθημερινής συμπεριφοράς των πολιτών, δεν κατέστησαν τον εκδημοκρατισμό δυτικού τύπου κεντρικό και διαχρονικό πολιτικό αίτημα των πληθυσμών. Ο αστικός εξορθολογισμός των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών ενώσεων και των εργασιακών ρυθμίσεων του συνταγματικού κεκτημένου, δεν αποτέλεσαν στοιχεία τού κεντρικού πυρήνα των διεκδικήσεων των Κοινωνικών Κινημάτων.

Σε μια παλινδρομική κίνηση της Ιστορίας, το αίτημα του εκδημοκρατισμού

παίρνει και πάλι εθνικό-απεξαρτησιακό χαρακτήρα. Το κύριο χαρακτηριστικό των πολιτικών καθεστώτων που ανατρέπονται από τις παλλαϊκές εξεγέρσεις είναι η προϊούσα αδυναμία τους να διευθύνουν αυτόνομα την παραγωγική δραστηριότητα (κυρίως στον τομέα της ενέργειας όπου έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα) και να αναδιανείμουν τον πλούτο στους λαούς.

Ακόμη και τα καθεστώτα που αναδύθηκαν με αντι-αποικιοκρατική ρητορεία και πρόγραμμα εθνικοποιήσεων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, εν τέλει, προϊόντος του νεοφιλελεύθερου χρόνου, οδηγήθηκαν σε αναγκαστικούς συμβιβασμούς και οικονομικές συμμαχίες με τους νέους «μεγάλους παίκτες» της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι καρπώνονται μεγάλο ποσοστό τής υπεραξίας. Οι εγχώριες διευθυντικές ελίτ αναδείχθηκαν σταδιακώς, μετά την εξάτμιση του εθνικοαπελευθερωτικού πνεύματος, σε υπεργολάβους των ολιγοπωλιακών ομίλων της παραγωγής ενέργειας. Το μείζον μέρος τού πλούτου διανέμεται μεταξύ των δύο συνεργαζομένων πόλων εξουσίας και οι πολίτες των κατ’ιδίαν χωρών (νέοι στην πλειονότητά τους -λόγω των ιδιαίτερων και παραδοσιακών δημογραφικών συνθηκών- χειριστές των τεχνολογικών μεθόδων πληροφόρησης και χρήστες του διαδικτύου) δεν μπορούν πλέον να απωθούν τις νέες συνθήκες εκμετάλλευσης του εθνικού τους πλούτου στην εσχατολογική μακαριότητα. Όλα τα άλλα στοιχεία τού αστικού εκσυγχρονισμού, συνδεδεμένα κυρίως με τη μετριοπαθή εκδοχή τού κοσμικού Ισλάμ, αποτέλεσαν το όχημα εκδήλωσης αυτής της κυρίαρχης αντίθεσης.

Δεν είναι, ως εκ τούτου, ανεξήγητη η αμηχανία, με την οποία τα δυτικά ΜΜΕ και οι ηγεσίες του δυτικού κόσμου εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις πυκνούμενες εξεγέρσεις. Τα αόριστα ψελλίσματά τους και οι δειλές συνηγορίες περί δημοκρατικών αλλαγών δείχνουν ότι αδυνατούν να κατανοήσουν το εκρηκτικό μίγμα που περικλείεται στην παλλαϊκή αξίωση της οικονομικής και κοινωνικής αυτονομίας, ως αναγκαίας συνθήκης επαν-οικειοποίησης και αναδιανομής τού εθνικού πλούτου.

Το νεοφιλελεύθερο πρόταγμα της εξαφάνισης του δημόσιου χώρου, της κυριαρχίας των υπερεθνικών ομίλων σε ένα απαλλαγμένο από κρατικές ρυθμίσεις πεδίο, αλλά και των περικοπών των κοινωνικών προγραμμάτων και δαπανών, η κατίσχυση εν τέλει της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας (που, παρά την κρίση που προκάλεσε και τη θεσμική ανυποληψία της, επανέρχεται δριμύτερη και οδηγεί σε κοινωνική αποσταθεροποίηση), έχουν προσβάλλει και τις φαινομενικά περίκλειστες αυτές κοινωνίες, οι οποίες, όμως, με την εκδοχή των χρηματοοικονομικών επενδύσεων των μελών της διευθυντικής τους ελίτ, βρίσκονται στον πυρήνα τής κρίσης. Επομένως η σημερινή κινητικότητα της βάσης εμπεριέχει και το αίτημα της κατάλυσης επιτέλους ενός καθεστώτος συγκέντρωσης του πλούτου και μετανάστευσής του στις συσσωρεύσεις τού εικονικού χρήματος των δυτικών Τραπεζών.

Ας μην επαναπαύεται, ως εκ τούτου, η Ευρώπη και η ΕΕ στις νεοσυντηρητικές προτάσεις του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας που ήδη εκπονείται στα τραπεζικά γραφεία τού γερμανικού κεφαλαίου. Ενώ όλοι οι ορθολογιστές οικονομολόγοι αναγνωρίζουν ότι τα γερμανικά πλεονάσματα είναι τα ελλείμματα του Νότου και ως εκ τούτου συνιστούν τον κύριο παράγοντα ανισορροπιών των ισοζυγίων εξωτερικών συναλλαγών και του αυξημένου χρέους των αποσυγκροτημένων παραγωγικά χωρών, εν τούτοις αποδέχονται ως υπερ-Σύνταγμα διακυβέρνησής τους τη νέα λεόντεια αυτή συνθήκη. Μια νέα μορφή ενδοευρωπαϊκής αποικιοκρατίας επιβάλλεται, όπου οι οικονομικά ισχυροί αναπτύσσουν στο έπακρον τα δύο μέγιστα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα έναντι των αδύναμων: αφενός μεν τους «ενισχύουν» οικονομικά απολαμβάνοντας υπέρογκες δανειακές προσόδους, αφετέρου δε, τους υποχρεώνουν να αγοράζουν τα προϊόντα των βιομηχανιών τους, επιτείνοντας την ετερόνομη κατάσταση της οικονομίας τους.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτή η καταπλεονεκτική «εταιρική» σχέση τού Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας που επιβάλλεται κατ’αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο. Είναι και η αξίωση της αποδόμησης του Κοινωνικού Κράτους που προβάλλεται ως ευρωπαϊκός κανόνας, με πρόσχημα την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας. Αποσιωπάται ότι η ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας δεν εξαρτάται μόνον από την παραγωγικότητα της εργασίας, αλλά κυρίως από το επίπεδο του τεχνολογικού εξοπλισμού και των νέων παραγωγικών μεθόδων, την έρευνα, την καινοτομία, την εισροή τής φιλόδοξης και διαδικτυωμένης νεανικής εργατικής δύναμης, την εκμετάλλευση των δικτύων, τις γεωστρατηγικές επενδύσεις, την επαρκή χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας…

Έτσι, οι χώρες που υστερούν, για πολλούς και διάφορους λόγους, στους παραπάνω τομείς, δεν μπορούν να επιτύχουν τα κριτήρια ανταγωνιστικότητας που τίθενται σε μιαν αγορά, όπου οι ισχυρές οικονομίες διευρύνουν περαιτέρω τη διαφορά τής δυναμικότητάς τους. Με δεδομένο, δε, ότι η συρρίκνωση των οικονομιών -εξαιτίας και των δημοσιονομικών προβλημάτων σε χώρες όπως η Ελλάδα-, οδηγεί το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό σε μετανάστευση, προς ανεύρεση της κατάλληλης και ανεκτά αμειβόμενης εργασίας, η μόνη «διέξοδος» των μειονεκτικών χωρών είναι να μειώνουν διαρκώς το εργατικό κόστος και να διαλύουν το Κοινωνικό Κράτος, μήπως και βελτιώσουν
-έστω και κατά ένα μικρό ποσοστό- την ανταγωνιστικότητά τους.

Μπορεί, ως εκ τούτου, η αντιπροσωπευτική λυμφατική δημοκρατία να επιτρέπει την περιοδική εκλογική έκφραση και την εναλλαγή των κυβερνήσεων, δεν παύει όμως και αυτή να είναι δέσμια ενός οικονομικού υπερ-Συντάγματος και μιας αδήριτης αποικιοκρατικής οικονομικής συνθήκης, η οποία, αντί να αξιοποιεί και να αναδιανέμει τον εθνικό πλούτο στους πολίτες, μεταφέρει την υπεραξία στο κεφάλαιο των πλούσιων χωρών.

Μια αίσθηση του ατελέσφορου των διαδικασιών τής έμμεσης δημοκρατίας, μια απίσχνανση της επιρροής των πολιτών, μια πανθομολογούμενη αδυναμία αναδιαμόρφωσης των συνθηκών ζωής, πλανάται και στον γειτνιάζοντα με τις χώρες της εξέγερσης Ευρωπαϊκό Νότο. Και μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι η συντηρητική αντεπανάσταση της ΕΕ κάθε άλλο παρά στοχεύει στη σύγκλιση των οικονομιών και των κοινωνιών, κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Στη Βόρεια Αφρική και την Αραβική Χερσόνησο το ένστικτο αυτοσυντήρησης των λαών εκφράζεται με την αξίωση της μεταφοράς στους πολίτες των πρωτογενών αποφάσεων. Στην Ευρώπη της επανακυριαρχίας των τραπεζιτών και του εκδικητικού νεοφιλελεύθερου προτάγματος, η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και η γεφύρωση των ανισοτήτων και των διαφορών μεταξύ των κατ’ιδίαν χωρών δεν θα εκφραστεί ως απαίτηση εξάλειψης του διευρυνόμενου δημοκρατικού ελλείμματος;

Brickie's Labourer



Απίστευτος !!!!

Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η κριτική στις φετινές κρίσεις θα γίνει σε δύο δόσεις. Σήμερα γίνεται στο επίπεδο των μελών των Ανωτάτων Συμβουλίων, δηλαδή σε στρατηγούς, ναυάρχους και πτεράρχους, που οι κρίσεις τους έχουν ολοκληρωθεί. Για τις κρίσεις στους χαμηλότερους βαθμούς, του ταξιάρχου και του συνταγματάρχη, εκτενές ρεπορτάζ από το παρασκήνιο θα έχουμε στο επόμενο φύλλο.
Ξεκινάμε από τον Στρατό Ξηράς. Ο Αρχηγός Φ. Φράγκος παρέμεινε, όπως και ο Νο 2 αντιστράτηγος Δ. Λυμπέρης, που συμπλήρωσε 3 χρόνια αντιστράτηγος και λέγεται ότι θα είναι ο επόμενος Αρχηγός. Ικανός αξιωματικός, δεν λέμε, αλλά η καταγωγή του από την Κόρινθο σιγούρεψε τα πράγματα. Αντίθετα έφυγαν τρεις αντιστράτηγοι, που όμως η αποστρατεία τους δεν θεωρήθηκε έκπληξη. Έκπληξη θεωρήθηκε η παραμονή και τοποθέτηση του κ. Δ. Αγγελούδη στη θέση του Διοικητή Στρατιάς, λόγω του σχετικά φτωχού επιχειρησιακού του παρελθόντος. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών είχαμε και στους υποστράτηγους που κρίθηκαν για αντιστράτηγοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Μ. Κωσταράκος προήχθη σε αντιστράτηγο «παρασύροντας» τον αρχηγό της τάξης του κ. Σ. Κουτρή, ο οποίος αποστρατεύτηκε, αν και ιδίων «πράσινων» αποχρώσεων. Στα περίεργα, η τοποθέτηση του αντιστράτηγου Κ. Ζιαζιά, που, όπως φημολογείται, έχει υπηρετήσει ελάχιστα στον Έβρο, στο Δ΄ Σώμα Στρατού, και του αντιστράτηγου Γ. Σεφερλή υπαρχηγού στο ΓΕΣ, παρότι δεν έχει ξαναϋπηρετήσει στο ΓΕΣ! Αυτά τα ωραία!

Ας πάμε τώρα στο Πολεμικό Ναυτικό. Και εδώ ο Αρχηγός Δ. Ελευσινιώτης παρέμεινε, όμως ο 2 και ο 3 έφυγαν. Καλή η επιλογή του Νο 4, του αντιναύαρχου Π. Ευσταθίου, για Αρχηγός Στόλου. Η αποστρατεία, όμως, των αντιναυάρχων Γεωργίου Δημητριάδη, Αρχηγού Στόλου, και Ιωάννη Ορφανού, Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, δύο εξαίρετων αξιωματικών, οι οποίοι προήχθησαν στη θέση του αντιναυάρχου μόλις πέρυσι, εξυπηρετεί τα σχέδια για την προώθηση της παρέας των τριών «πράσινων υπασπιστών» που επανήλθαν στην ενέργεια με τις περσινές κρίσεις. Μιλάμε βέβαια για τους υποναυάρχους Ν. Κρυονερίτη, Ε. Αποστολάκη και τον αρχιπλοίαρχο Α. Κάτσαρη.

Αίσθηση στο Πολεμικό Ναυτικό προκάλεσε όχι τόσο η προαγωγή του κ. Αποστολάκη, όσο η τοποθέτησή του ως Υπαρχηγού Στόλου, θέση εξαιρετικά σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε πραγματική επιχείρηση είναι ο εν πλω διοικητής των μονάδων του Στόλου (σε αντίθεση με τον ίδιο τον Αρχηγό Στόλου, ο οποίος παραμένει στην Αθήνα, στον θάλαμο επιχειρήσεων). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αποστολάκης έθεσε «βέτο» για να πάει στη θέση αυτή, αν και έχει ελάχιστη πραγματική θαλάσσια υπηρεσία σε πολεμικά πλοία και επιχειρησιακές διοικήσεις πλοίων. Την εμμονή του αυτή την «πλήρωσαν» κορυφαίοι επιχειρησιακοί αξιωματικοί οι οποίοι, αντί να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση, απενεργοποιήθηκαν, όπως ο Διοικητής Φρεγατών υποναύαρχος Χρηστίδης, ο οποίος «θάφτηκε» στη Διοικητική Μέριμνα του Ναυτικού, ή ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του Ναυτικού υποναύαρχος Κ. Μαζαράκης, ο οποίος πήρε την άγουσα για το ΓΕΕΘΑ, ή ακόμη και οι νέοι υποναύαρχοι Π. Λίτσας και Ι. Κωνσταντινίδης, που διετέλεσαν επί πολλά χρόνια διευθυντές σε θαλάμους επιχειρήσεων. Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η προαγωγή σε αντιναύαρχο του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Γ. Σκιαδά, σε συνδυασμό με την αποστρατεία του συμμαθητή του, Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, Γιάννη Ορφανού, ενός εμπειρότατου και ολοκληρωμένου αξιωματικού. Η εξήγηση απλή: Ο κ. Σκιαδάς κατάγεται από την Πάρο και συνεπώς είχε την «υψηλή» κομματική και κυβερνητική στήριξη από τον γνωστό συμπατριώτη του υπουργό. Η προαγωγή σε αντιναύαρχο του «πράσινου» μηχανικού Κ. Αγιατζίδη, αν και εξόργισε μερικούς, ήταν αναμενόμενη. Τέλος, η προαγωγή σε υποναύαρχο και η τοποθέτηση ως επικεφαλής του οικονομικού σώματος του ΠΝ του γνωστού «πράσινου» οικονομικού αξιωματικού Ι. Ζώτου, επί τετραετία υπασπιστή του Κάρολου Παπούλια, ολοκλήρωσε το παζλ των κρίσεων σε επίπεδο ναυάρχων στο ΠΝ.

Και τώρα στην Πολεμική Αεροπορία, που πατροπαράδοτα έχει τα ηνία στις κομματικές κρίσεις. Ίδιος αρχηγός, αλλά μέσα σε 1,5 χρόνο έχει αλλάξει τρεις (3) Αρχηγούς ΑΤΑ, αφού αποστρατεύτηκε ΚΑΙ ο νυν ΑΤΑ αντιπτέραρχος Α. Ατματζάκης μετά τον περσινό Ι. Πατσαντάρα. Αποστρατεύτηκε επίσης και ο Νο 3 αντιπτέραρχος Γ. Δούμου, ένας κατά γενική ομολογία άξιος αξιωματικός. Αυτοί έφυγαν για να γίνει αντιπτέραρχος και νέος Αρχηγός ΑΤΑ, ο «πράσινος» Α. Τσαντηράκης, ο οποίος –θυμίζω– στις κρίσεις του 2009 είχε κριθεί στάσιμος, αλλά με την έλευση του κ. Βενιζέλου επανακρίθηκε και «αποκαταστάθηκε». Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος άνθρωπος που τον έκρινε στάσιμο, έναν χρόνο μετά τον αποκατέστησε, προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολές! Μιλάμε φυσικά για τον τότε Α/ΓΕΑ και νυν Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ι. Γιάγκο. Εντύπωση προκάλεσε επίσης η τοποθέτηση του υποπτέραρχου Σωτηρίου στον Δ΄ Κλάδο του ΓΕΑ (δηλαδή στα εξοπλιστικά). Και αυτός είχε κριθεί στάσιμος το 2009 και αποκαταστάθηκε αργότερα. Η πιο χτυπητή όμως κομματική προαγωγή και τοποθέτηση ήταν του υποπτεράρχου Σ. Παπανικολάου, ο οποίος μετά 3 χρόνια αποστρατείας επανήλθε στην ενέργεια ως «μηδέποτε απομακρυνθείς» από τον κ. Βενιζέλο, που τον τοποθέτησε διευθυντή του γραφείου του, για να τοποθετηθεί τώρα Διευθυντής Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας! Έλεος! Έκπληξη προκάλεσε η αποστρατεία ενός εξαίρετου μηχανικού αξιωματικού, του ταξίαρχου Κούτρα, και μάλιστα άνευ αντικαταστάτη. Συμπέρασμα: Το νέο Αεροπορικό Συμβούλιο είναι απλώς «μονόχρωμο».

Κατά τα άλλα μειδιώ, όταν σκέφτομαι τα λόγια του αρμόδιου υπουργού κ. Βενιζέλου στην επιστολή που έστειλε πρόσφατα στον Αντώνη Σαμαρά, διαμαρτυρόμενος για τη δήλωση των τομεαρχών της ΝΔ Τζίμα, Δεμεντζόπουλου και Γκίκα, που ζήτησαν αξιοκρατικές κρίσεις: «Θεωρώ θεσμικά, δηλαδή συνταγματικά, και δημοκρατικά αδιανόητη αυτού του είδους την “προειδοποίηση”, που δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς αυτή κατά νόμον έχει την ευθύνη της αξιολόγησης των στελεχών. Η κυβέρνηση έχει εκ του Συντάγματος και του νόμου την αρμοδιότητα της επιλογής των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων».

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=65124&colid=&catid=42&dt=2011-03-13%200:0:0

Έκτακτες Ετήσιες Κρίσεις Αρχιπλοιάρχων-Πλοιάρχων

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2011-12 της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2011 έκρινε τους παρακάτω Αρχιπλοιάρχους ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους»:

α. Αρχιπλοίαρχοι Μάχιμοι
(1) Αντωνίου Πλάτων
(2) Μαρκουλάκης Γεώργιος
(3) Λεοντακιανάκος Ιωάννης
(4) Μπάστας Απόστολος

β. Αρχιπλοίαρχοι Μηχανικοί
(1) Παπαφακλής Βασίλειος
(2) Γαλάνης Ιωάννης

γ. Αρχιπλοίαρχοι Οικονομικοί
(1) Λαγκώνας Αθανάσιος
(2) Γιαννηλόης Δημήτριος

δ. Αρχιπλοίαρχοι Υγειονομικού / Νοσηλευτικής
(1) Ρέγκλη – Μπουκαούρη Ελένη

2. Προάγεται στο βαθμό του Υποναυάρχου σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 16,20 (παράγραφοι 4ε,17γ) και 21 (παράγραφος 4) του Ν.2439/1996, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων η Αρχιπλοίαρχος Υγειονομικού/Νοσηλευτικής Ρέγκλη – Μπουκαούρη Ελένη η οποία κρίθηκε σε τακτική κρίση έτους 2011-12 από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων ως «Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία της»

3. Προάγονται στο βαθμό του Υποναυάρχου σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 22 του Ν.2439/1996 και 32 του Ν.3883/10, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων οι παρακάτω Αρχιπλοίαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίοι κρίθηκαν σε τακτική κρίση έτους 2011-12 από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους» και στη συνέχεια ως «Προακτέοι», για την απονομή αποστρατευτικού βαθμού από το ίδιο συμβούλιο.

α. Μάχιμοι
(1) Αντωνίου Πλάτων
(2) Μαρκουλάκης Γεώργιος
(3) Λεοντακιανάκος Ιωάννης

β. Μηχανικοί
(1) Παπαφακλής Βασίλειος
(2) Γαλάνης Ιωάννης

γ. Οικονομικοί
(1) Λαγκώνας Αθανάσιος
(2) Γιαννηλόης Δημήτριος

4. Τίθεται σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία με τον βαθμό που φέρει ο Αρχιπλοίαρχος Μάχιμος Μπάστας Απόστολος σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 16, 18 και 21 (παράγραφος 3α) του Ν. 2439/96 και του άρθρου 32 του Ν.3883/10 ο οποίος κρίθηκε σε τακτική κρίση έτους 2011-12 από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων ως «Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του»
==================================================================
1. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις έκτακτες κρίσεις Πλοιάρχων έτους 2011-12 της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2011 έκρινε:


α. «Προακτέους κατ’ εκλογή» στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων τους παρακάτω Πλοιάρχους.


(1) Μάχιμοι
(α) Πούλος Αδριανός
(β) Γρατσίας Γεώργιος
(γ) Παστουσέας Παναγιώτης
(δ) Μαΐστρος Ιωάννης
(ε) Κονιδάρης Σπυρίδωνας
(στ) Βουραζέλης Δημήτριος
(ζ) Κανάρης Σταμάτιος
(η) Βαρβαρέσος Κωνσταντίνος
(θ) Δημητρίου Σπυρίδωνας
(ι) Καστανιάς Νικόλαος
(ια) Μακρής Διονύσιος

(2) Μηχανικοί
(α) Μαρίνης Νικόλαος
(β) Κωνσταντόπουλος Δημήτριος
(γ) Αντωνιάδης Χαράλαμπος
(δ) Χριστόπουλος Γεώργιος

(3) Οικονομικοί
(α) Μπαλόπουλος Δημήτριος
(β) Πιπέρης Κωνσταντίνος
(γ) Παπαδόπουλος Χαράλαμπος


(4) Υγειονομικού / Νοσηλευτικής
(α) Ψαρουδάκη – Βοβολίνη Μαρία

β. «Διατηρητέους στον αυτό βαθμό» Πλοιάρχους Μαχίμους
(1) Φουντουλάκη Ραδάμανθυ
(2) Παπαγεωργίου Μιχαήλ
(3) Ματζάκο Κωνσταντίνο
(4) Πάττα Ιωάννη
(5) Δίπλα Χρήστο
(6) Κωνσταντινίδη Συμεών
(7) Μάλφα Γεώργιο
(8) Μπόμπο Ανατόλιο

γ. «Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους»

(1) Πλοίαρχοι Μάχιμοι
(α) Νικολιδάκης Ευτύχιος
(β) Χείλαρης Αλέξανδρος
(γ) Σαΐτης Νικόλαος
(δ) Τσαïλάς Δημήτριος

(2) Πλοίαρχοι Μηχανικοί
(α) Σταθόπουλος Κωνσταντίνος
(β) Φιλιππής Ιωάννης

2. Προάγονται στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 16 και 20 (παράγραφος 4ε) και 21 (παράγραφος 4) του Ν.2439/1996, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων οι παρακάτω Πλοίαρχοι οι οποίοι κρίθηκαν σε τακτική κρίση έτους 2011-12 από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους»:

α. Μάχιμοι
(1) Νικολιδάκης Ευτύχιος
(2) Χείλαρης Αλέξανδρος
(3) Σαΐτης Νικόλαος
(4) Τσαïλάς Δημήτριος

β. Μηχανικοί
(1) Σταθόπουλος Κωνσταντίνος
(2) Φιλιππής Ιωάννης

Jennifer Lopez

Βασιλευς,Διαδοχος και Πρωθυπουργος (όλοι τεως)

European Parliament member...

...Licia Ronzulli took her 1-month-old baby to the Parliament session in Strasboutg.

Thailand,March 13th.

Thai Elephant Day

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)