Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

O ήρωας στρατιωτης-καψιμιτζής !!!!

α

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/2/2011 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η καταιγίδα έρχεται ...

ΕΙΚΟΝΑ01.jpg

Ξεκίνησε με την

· Υποχρεωτική επιβολή του ΑΜΚΑ (πολίτες που αρνήθηκαν να πάρουν τον ΑΜΚΑ στερούνται ήδη κάθε ιατροφαρμακευτικής κάλυψης & περίθαλψης)

· Υποχρεωτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη σε Αστυνομικούς (αποτάχθηκαν ήδη 5 αστυνομικοί που για λόγους συνείδησης αρνήθηκαν να την παραλάβουν)

· Από τον Απρίλιο 2011 τίθεται σε λειτουργία η "φορο-κάρτα" που θα καταγράφει ΟΛΕΣ μας τις συναλλαγές

ΦΤΑΝΕΙ
ΩΣ ΕΔΩ!

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011
12 μμ μπροστά στην Βουλή
Λέμε
ΟΧΙ
στην Κάρτα του Πολίτη

ΕΙΚΟΝΑ02.jpg

Οι «διευκολύνσεις» και τα κοινωνικο-οικονομικά «οφέλη», τα οποία κατά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης θα προκύψουν από την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και την «κάρτα του πολίτη»,

δεν είναι παρά τα φτηνά ανταλλάγματα μιας δικτατορίας που θέλει την συναίνεσή μας στην απώλεια της ελευθερίας , του αυτεξούσιου και φυσικά της ψυχής μας.

ΕΙΚΟΝΑ03.jpg

Υποθήκευσαν κάθε τι που υπάρχει πάνω και κάτω από το έδαφος της πατρίδας μας, και μας ζητούν από ανθρώπινα πρόσωπα πλασμένα κατ΄εικόνα του Θεού, να γίνουμε τα ταυτοποιημένα «δίποδα» του ηλεκτρονικού τους σταύλου.

ΕΙΚΟΝΑ04.jpg


Γεννηθήκαμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ευγνωμονούμε γι αυτό τους αγωνιστές και Μάρτυρες προγόνους μας.

Δικαιούμαστε να συνεχίσουμε να ζούμε ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ πολίτες -και όχι ως "ραγιάδες"- σε μία ΕΛΕΥΘΕΡΗ και Ορθόδοξη Δημοκρατική χώρα όπως είναι η πατρίδα μας.

ΕΙΚΟΝΑ05.jpg

Την Κυριακή,
οι εκ των αρίστων της
Bildermberg
και της κάθε κρυφής ή φανερής «λέσχης»
θα διαπιστώσουν ότι

η "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"
και οι
Έλληνες Youtubers
που διοργανώνουν το Συλλαλητήριο είναι
ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες
που θα πουν μπροστά στην Βουλή :


ΕΙΚΟΝΑ06.jpg
ένα βροντερό
ΟΧΙ

στις μεταμφιεσμένες εθνοκτόνες παγίδες
της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Θα πουν ένα βροντερό ΟΧΙ
στην πρόθεση της κυβέρνησης
να μας μεταμορφώσει σε «χρήσιμα ταυτοποιημένα υποζύγια»
με μια μίζερη και απολύτως ελεγχόμενη και θνησιγενή επιβίωση.

ΕΙΚΟΝΑ07.jpg

Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, εναντίον της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», της «κάρτας του πολίτη» και κάθε άλλης πλαστικής χειροπέδας που θέλουν να μας περάσουν στα χέρια και την ψυχή.

ΕΙΚΟΝΑ08.jpg

Οι διαβεβαιώσεις του κ.Ραγκούση ότι θα προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα έχουν για μας την ίδια ακριβώς αξία με τις δεκάδες άλλες διαβεβαιώσεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς.

Αν σκεφτούμε τι πάθαμε όταν πιστέψαμε στην διαβεβαίωσή του Πρωθυπουργού πως "λεφτά υπάρχουν", τότε ανατριχιάζουμε και μόνο στην σκέψη τι πραγματικά εννοεί όταν μας ...
διαβεβαιώνει ότι θα προστατευτούν τα προσωπικά μας δεδομένα..


Τα ίδια είχε δηλώσει και ο Γερμανός ομόλογός του, όταν μπροστά στις κάμερες της Ντόϊτσε Βέλε, ερασιτέχνες ξεφτίλισαν διεθνώς τα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων της αντίστοιχης Γερμανικής Κάρτας του Πολίτη.

ΕΙΚΟΝΑ09.jpg

Αν εσείς κ. Ραγκούση ανακαλύψατε ένα τόσο ασφαλές σύστημα που όπως λέτε είναι απαραβίαστο και απαραχάρακτο τότε να το πουλήσετε όσο-όσο στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αμερικής (NSA) διότι όπως δήλωσε πρόσφατα η εκπρόσωπός της Debora Plunkett : "
"
Στα δίκτυα των Η/Υ δεν υφίσταται η έννοια "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" πλέον. Ούτε καν στο δικό μας σύστημα!!!""(βλ. εδώ )

ΕΙΚΟΝΑ10.jpg

Θα δεχθείς να γίνεις ένα BARCODE;

· Θα τους αφήσεις να ελέγχουν τη ζωή σου;

· Θα τους αφήσεις να σου πάρουν το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σου;

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ.


ΕΙΚΟΝΑ11.jpg

ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ

ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και

ΥΠΟΓΡΑΦΩ:

ONOMA


ΕΠΩΝΥΜΟ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ


ΥΠΟΓΡΑΦΗ



Στέλνουμε συμπληρωμένο το έντυπο αυτό
ταχυδρομικ
ς
στη διεύθυνση Τ.Θ. 78081, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Τ.Κ. 17301
ή υπογράφουμε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση :
http://www.orthros.org/Greek/Eidiseis/E_Arnoumai2.php




Πληροφορίες για πούλμαν

ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 6940925308 ΑΛΕΞ/ΛΗΣΚΑΒΑΛΑΣ 6944396117 ΛΑΚΩΝΙΑΣ: 6940921033 ΗΛΕΙΑΣ: 6942831378
Δείτε την εκστρατεία ενημέρωσης των Ελλήνων
youtubers ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EyEzQ0iJtOU

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/2/2011


ΕΙΚΟΝΑ12.jpg

Δίνουμε ΟΛΟΙ μαζικά το ΠΑΡΟΝ!

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΙ

http://akommatistoi-istologoi.blogspot.com/

Εξέγερση στην Αίγυπτο-Σημίτης-Πρετεντέρης και ΜΜΕ

Το να εξεγερθούμε είναι το “εύκολο”, το δύσκολο είναι ποιον να φέρουμε στην εξουσία

Μια εξέγερση που θα ανέτρεπε αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής, θα πρέπει να έχει να προτείνει και μια διάδοχη κατάσταση σωτηρίας. Ποία, διερωτάται ο Θραξ Αναρμόδιος; Και με ποιό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, ρωτά ο Εμμανουήλ Σαρίδης;


του Θραξ Αναρμόδιος
Εχουμε δεχθεί σαν λαός μια χωρίς προηγούμενο επίθεση που οργάνωσε η διεθνής και η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου. Η ίδια η κυβέρνησή μας είναι ο διεκπεραιωτής αυτής της γενοκτονικής επίθεσης. Η ίδια η κυβέρνησή μας δρα σαν υπηρέτης και εκτελεστής των πιο άπληστων ολιγαρχικών συμφερόντων και έχει πια καταστεί εχθρός του λαού.

Η οργή και η απελπισία των ελλήνων οδηγεί την σκέψη τους στην εξέγερση. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι πράξεις θα οδηγούσε η οργή τους εξεγερμένους έλληνες και τι εικόνες θα έβλεπαν τα μάτια μας. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από κείμενα που προτείνουν κρεμάλες, γκιλοτίνες και εκτελέσεις. Το ίδιο και οι καθημερινές συζητήσεις.

Οι ανυπόμονοι της εξέγερσης οργίζονται διπλά από την αργοπορία. Γράφουν και πιστεύουν πως είμαστε “άξιοι της μοίρας μας”, πως “κιοτέψαμε”, πως “εκφυλιστήκαμε”, πως σε τίποτε δεν μοιάζουμε πια τους κοντινούς και μακρινούς μας προγόνους.

Ομως όλοι, ακόμα κι αυτοί οι ίδιοι οι ανυπόμονοι της εξέγερσης, ακόμα κι όταν δεν το ομολογούν, νιώθουν μετέωροι. Νιώθουν ότι υπάρχει μια εκκρεμότητα που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα. Διότι μια εξέγερση που θα ανέτρεπε αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής, θα έπρεπε να έχει να προτείνει μια διάδοχη κατάσταση, σωτηρίας. Μια κυβέρνηση.

Τέτοια πρόταση διαδοχής δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν έχει δυστυχώς διαμορφωθεί. Το πιθανώτερο λοιπόν είναι πως μια εξέγερση που θα ανάγκαζε την καταστροφική αυτή κυβέρνηση να παραιτηθεί και να φύγει, θα είχε μετά να διαλέξει από ένα πολύ περιορισμένο μενού διάφορους, ελληνικής εκδοχής, Ελ Μπαραντέϊ που το ίδιο το καθεστώς ήδη μας προτείνει ως διαδόχους . Το ίδιο το καθεστώς που έφερε αυτή την κυβέρνηση και που την διέταξε να κάνει ότι μας κάνει.

Είμαστε ένας λαός που έχει μάθει να τον κυβερνούν και όχι να αυτοκυβερνιέται. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας, η ελληνική ολιγαρχία του πλούτου δηλαδή, καθώς και οι ξένοι επικυρίαρχοί τους. Και γνωρίζουν πως αυτός μας ο φόβος, και η άγνοιά μας, να πάρουμε την διακυβέρνησή μας στα χέρια μας, δηλαδή να παλινορθώσουμε την δημοκρατία, είναι το μεγαλύτερο όπλο τους. Εν ολίγοις το μεγάλο όπλο των δυναστών μας είναι η αδυναμία μας να αυτοκυβερνηθούμε ως λαός με δημοκρατία. Γι’ αυτό ζητάμε ηγέτες, αρχηγούς και μεσσίες.

Να εξεγερθούμε λοιπόν. Αλλά, μετά την εκδήλωση της οργής, ποια θα είναι τα αποτελέσματα της εξέγερσης και πως θα εκφραστούν κυβερνητικά;
Τι θα αλλάξει δραματικά αν επιλέξουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τίποτε. Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του λένε πως θα ακολουθήσει πάνω κάτω την ίδια πολιτική με την παρούσα κυβέρνηση. Θα συνεχίσει να στέλνει τον λογαριασμό στον λαό και δεν θα φορολογήσει τον πλούτο της ολιγαρχίας. Με τα περισσότερα μέτρα που πάρθηκαν ως τώρα συμφωνεί και γι’ αυτό εξάλλου δεν υπερασπίστηκε και καμμία από τις ομάδες που δέχθηκαν την επίθεση, όπως οι υπάλληλοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Από την άλλη δεν θέλει με τίποτε να κακοκαρδίσει τους “στρατηγούς του Μνημονίου” που οργάνωσαν αυτή την άπληστη επίθεση στον ελληνικό λαό, δηλαδή το ΔΝΤ και την Τρόϊκα, και γι’ αυτό και δεν είπε ούτε μια κουβέντα ακόμη εναντίον τους. Το πολύ πολύ να δούμε να δίνει κάνα κατοστάρικο αύξηση (από τα κομμένα) στους γέροντες συνταξιούχους.

Τι θα αλλάξει δραματικά αν επιλέξουμε κάποιους από τους “σερ” και τους “ευπατρίδες” που προβάλλουν δειλά δειλά τα κανάλια τους, σαν πιθανά μέλη μιας “κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας”; Τίποτε. Κανείς από όλους αυτούς τους κυρίους δεν έχει ιδέα ούτε τι συμβαίνει στον λαό και φυσικά δεν έχει πρόθεση να πάει κόντρα στα συμφέροντα των ολιγαρχών. Ουσιαστικά μισούν τον λαό. Τον περιφρονούν βαθύτατα. Είναι οι ίδιοι προϊόντα και σάρκα εκ της σαρκός της ίδιας ολιγαρχίας.

Ετσι, όλοι οι πιθανοί σωτήρες, κάνουν προσπάθεια να συγκινήσουν τους έλληνες μετατοπίζοντας την συζήτηση στα εθνικά θέματα, που όντως είναι φλέγοντα και απειλητικά. Διότι θέλουν να αποκρύψουν πως η οικονομική τους πολιτική θα είναι συνέχεια της πολιτικής της τωρινής καταστροφικής κυβέρνησης. Σχεδιασμένη από το ίδιο κέντρο αποφάσεων, στα βασικά της.
Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημά μας. Είναι πρόβλημα επιλογών. Είμαστε μαθημένοι να μας κυβερνάνε. Δεν ξέρουμε τι είναι δημοκρατία και πως δουλεύει. Και ακόμη κι αν εξεγερθούμε το πιθανώτερο είναι πως απλώς θα αντικαταστήσουμε τον αντιπρόσωπο των δυναστών μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι οικονομικοί δούλοι που είμαστε τώρα, για πολλά πολλά χρόνια.
Το να εξεγερθούμε είναι το “εύκολο”, το δύσκολο είναι ποιον να φέρουμε στην εξουσία.

Αν η τρόϊκα δεν έχει νομιμοποίηση κ. Κατσέλη, τότε δεν έχει και η κυβέρνηση



του Κώστα Ροδινού

Τι μας λένε οι «βουβουζέλες του συστήματος»; Ο,τι κ. Παπανδρέου, από «πατριωτικό καθήκον», αναγκάστηκε να υπογράψει το μνημόνιο, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα και να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση μας δούλευε κανονικά όλο αυτό τον καιρό. Μετά την απάτη με το «λεφτά υπάρχον», τώρα αποκαλύπτεται ότι και στην οικονομία το «κόλπο ήταν στημένο»

Κρίσιμα λάθη

Διαβάζω, σ’ ένα άκρως αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Παπαδιόχου στην «Καθημερινή» της Κυριακής (30-1-2011) : «..Πρώτο σημείο καμπής για την πλήρη απαξίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας ήταν η επιλογή να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009 στο 12,7%, με αποτέλεσμα η Αθήνα να «στοχοποιηθεί» τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από τις διεθνείς αγορές. Κατά πολλούς, η συγκεκριμένη επιλογή ήταν άμεσα συνυφασμένη, με την εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε, εκτίμηση του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου και των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, ότι η κυβέρνηση θα διασφάλιζε τετραετή και όχι τριετή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής από την Ε. Ε..

Δεύτερο κρίσιμο λάθος, θεωρείται το άκρως «χαλαρό» μήνυμα που εξέπεμψε ο προϋπολογισμός του 2010. Κατά τις συζητήσεις εν όψει της κατάρτισής του, στελέχη όπως οι κ.κ. Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Π. Μπεγλίτης, αλλά και ο κ. Ευ. Βενιζέλος είχαν επισημάνει τον κίνδυνο να αποσταλούν εσφαλμένα μηνύματα προς το εξωτερικό. Ομως, στην ενδοκυβερνητική διελκυστίνδα επικράτησαν οι απόψεις των κ.κ. Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Χρ. Παπουτσή και άλλων, που πίεζαν για έναν προϋπολογισμό, εν πολλοίς προσαρμοσμένο στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που είχε μετάσχει στις σχετικές διεργασίες, εάν ο προϋπολογισμός αποτύπωνε πλήρως και ευκρινώς τα μέτρα του Π. Σ. Α., αλλά και την αυστηρή εισοδηματική πολιτική που εκ των πραγμάτων είναι πλέον υποχρεωμένη να υιοθετήσει η κυβέρνηση, ίσως η εικόνα σήμερα να ήταν διαφορετική. .. η τελική επιλογή να μετατεθούν για τις αρχές του 2010 τα όποια επώδυνα μέτρα ανήκε αποκλειστικά στον κ. Γ. Παπανδρέου και στο στενό του επιτελείο. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε κλειστή σύσκεψη πως «δεν θα ακολουθήσει πολιτικές Καραμανλή».


Το τρίτο λάθος που καταλογίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο είναι ότι αποστέλλουν όλο το τελευταίο διάστημα εσφαλμένα μηνύματα στο εξωτερικό. … Η συνεχής διαβούλευση, αντί της λήψης άμεσων μέτρων, που έχει επισημάνει η κ. Β. Παπανδρέου ως πρόβλημα.»

Οι αποφάσεις του κ. Παπανδρέου ζημίωσαν το δημόσιο

Προφανώς το άρθρο στηρίζεται σε αποκαλύψεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι συμμετείχαν στις κρίσιμες αποφάσεις! Τι αποκαλύπτεται λοιπόν;


1. Ό,τι η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου διόγκωσε το έλλειμμα του 2009 στο 12.7%. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αυτοί, λοιπόν, οι διαπρύσιοι κήρυκες της διαφάνειας και της αλήθειας απεδείχθησαν Master Chefs! Αποτέλεσμα, αυτής της επιλογής ήταν να «στοχοποιηθεί» η Ελλάδα, τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από τις αγορές. Δηλαδή, αυτοί ανέβασαν τα spreads! Αρα είναι υπεύθυνοι και για το αυξημένο κόστος δανεισμού!

Αυτό σημαίνει ότι με την πολιτικής του ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες δις ευρώ!

2. Ο,τι έκαναν λάθος εκτιμήσεις για την αντίδραση της Ε.Ε.!

3. Ό,τι ο προϋπολογισμός του 2010 ήταν «χαλαρός», επειδή επικράτησαν οι
«κομματικοί», που ήθελαν ένα προϋπολογισμό προσαρμοσμένο στο
προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή, θυσίασαν την οικονομία της
χώρας για μικροκομματικά οφέλη!

4. «Ο,τι, εάν ο προϋπολογισμός αποτύπωνε πλήρως και ευκρινώς τα
μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η εικόνα
θα ήταν διαφορετική.» Δηλαδή θα είχαμε αποφύγει το Μνημόνιο!!!

5. Ό,τι ήταν προσωπική απόφαση του κ. Παπανδρέου η μετάθεση των μέτρων!

6. Ό,τι ακόμα και σήμερα ο Πρωθυπουργός στέλνει λάθος μηνύματα στις
αγορές!

7. Ό,τι ακόμα και σήμερα, αντί να λαμβάνει μέτρα, η κυβέρνηση επιδίδεται
στο γνωστό …άθλημα των διαβουλεύσεων!
Συγνώμη, αλλά τι εκτίμησαν σωστά ο κ. Παπανδρέου και το οικονομικό
επιτελείο; Επεσαν έξω σε όλα! Και γιατί να έχουμε εμπιστοσύνη στις
σημερινές τους εκτιμήσεις;

Αυτές οι αποκαλύψεις δεν πρέπει να περάσουν έτσι. Είτε υπήρξαν λάθος
εκτιμήσεις, είτε μεθόδευση, οι ευθύνες είναι δεδομένες και απαιτείται
τόσο πολιτικός, όσο και δικαστικός έλεγχος.

«η τρόϊκα δεν έχει γενική νομιμοποίηση»

Όμως, όσο η κατάσταση επιδεινώνεται, ανοίγουν τα στόματα.

Χθές η κα Κατσέλη μας είπε ότι η «τροϊκα δεν έχει γενική νομιμοποίηση»!
Συμφωνούμε!

Ούτε η κυβέρνηση έχει πλέον την νομιμοποίηση για αυτά που κάνει! Και δεν
έχει την νομιμοποίηση, πρώτον γιατί την «τρόϊκα» μας την έφερε ο
κ.Παπανδρέου και δεύτερον γιατί αυτά που κάνει ο κ. Παπανδρέου ποτέ δεν
πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού, επομένως αυθαιρετεί!
Νομίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει, και μάλιστα άμεσα. Σε λίγο, μερικοί
υπουργοί, θα γίνουν περισσότερο «αντιμνημονιακοί» από τον κ. Σαμαρά
και την κα. Παπαρήγα!

Και επειδή αυτές οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να φανερώνουν έναν
παρασκηνιακό ενδοκυβερνητικό πόλεμο, ας το έχουν υπόψιν τους στη Ν.Δ.
μήπως προετοιμάζεται καμιά αιφνιδιαστική αλλαγή πορείας και πολιτικής
και καταληφθούν εξ απήνης!

H ελπίδα για το μέλλον μας είναι η ελληνικότητά μας

elytis-odΖούμε την εποχή της απόλυτης παρακμής στη χώρα μας.Όλοι το αισθάνονται κι όλοι το βιώνουν εκτός από μια κλειστή ομάδα που προσπαθεί και συνεχίζει να αλλάξει το DNA της ψυχοσύνθεσης αυτού του λαού.

Εν μέρει το έχουν καταφέρει κι έχουν εκμαυλίσει την ελληνική κοινωνία όμως δεν έχουν καταφέρει να αλλοιώσουν ακόμα το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο αυτού του λαού που είναι η γλώσσα του και ο πολιτισμός του.Κι αν οι φελλοί ακόμα επιπλέουν αυτός ο πλούτος δεν θα χαθεί και θα έρθει η ώρα που θα τους πνίξει.Γιατί αυτός ο λαός άντεξε σε δυσκολότερες καταστάσεις.Δεν απεθνικοποιήθηκε, δεν έχασε τον πλούτο του παρά την πενία του.

Απολαύστε κι ακούστε τον καθαρό ελληνικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη και να αισιοδοξείτε …. όσο διατηρείτε την ελληνικότητά σας.

«…Κάποτε θα ερχόταν η στιγμή για την Ευρώπη να συνειδητοποιήσει τις ρίζες της, αφού δεν μπορεί να υπάρξει σαν αυτόνομη μονάδα, χωρίς κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο. Αλλά και για την Ελλάδα η στιγμή, να αποφασίσει αν θα μείνει απομονωμένη στις δικές της αξίες ή θα ενταχτεί σε ένα ευρύτερο σύνολο με οφέλη πρακτικής φύσεως αναμφισβήτητα, αλλά και με τον κίνδυνο να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της.
Απ’ αυτή την άποψη, το ομολογώ, είμαι απομονωτικός. Μια ζωήν ολόκληρη αγωνίστηκα για αυτό που λέμε Ελληνικότητα και που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος να βλέπεις και να αισθάνεσαι τα πράγματα. Είτε στην κλίμακα τη μεγάλη, είτε στην ταπεινή. Θέλω να πω, είτε σ’ ένα Παρθενώνα, είτε σ’ ένα λιθάρι. Το παν είναι η ευγένεια, η ποιότητα, σε αντίθεση με το μέγεθος και την ποσότητα που χαρακτηρίζουν τη Δύση.
Γιατί, εκεί βρίσκεται η διαφορά. Οι Ευρωπαίοι, αντλήσανε από τις Ελληνικές αξίες για να φτάσουν στην Αναγέννηση. Αλλά, η Αναγέννηση η δική τους είναι κάτι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει εμείς, εάν δεν μας σταματούσε η τουρκοκρατία. Το βλέπουμε αυτό στην ταπεινή κλίμακα, τη μόνη άλλωστε όπου μπορούσαμε ακόμα να εκδηλωνόμαστε. Από την άποψη ότι, μια εσωτερική αυλή νησιώτικου σπιτιού, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ή ένας περίβολος μοναστηριού, είναι, σαν αντίληψη εννοώ, πολύ πιο κοντά στο πνεύμα που έκανε τους Παρθενώνες και τις Θεομήτορες, παρά όλες οι κολόνες κι οι μετώπες των ευρωπαϊκών ανακτόρων. Που σημαίνει ότι, αν συνέχισε κάποιος την αισθαντικότητα την ελληνική και τη διατήρησε, είναι αποκλειστικά ο λαϊκός μας πολιτισμός. Μόνον που και αυτός στις ημέρες μας κινδυνεύει.
Οι αστοί στην πλειοψηφία τους, βέβαια υπήρξαν και εξαιρέσεις, μιμήθηκαν τους ευρωπαίους. Δηλαδή την παραποιημένη αίσθηση της Ελληνικότητας και στη συνέχεια οι ανερχόμενοι από το λαό μιμήθηκαν τους αστούς. Έτσι φτάσαμε σ’ ένα σημείο που αναρωτιέται κανείς σε τι πια μπορεί να ωφελεί η απομόνωση, τι πάει να προστατέψει. Και με κίνδυνο να φανώ αντιφατικός, οδηγούμαι στο άλλο άκρο: Λέω μήπως είναι σωφρονέστερον να μην αντιταχτούμε στο ρου της ιστορίας. Μήπως μια διαφορετική στρατηγική θα μας βοηθούσε να διακριθούμε από έναν άλλο δρόμο.
Ο ελληνισμός, έδειξε ανέκαθεν μια καταπληκτική ικανότητα να αφομοιώνει, να προσαρμόζεται και να δραστηριοποιείται μέσα στα ξένα σύνολα. Έχουμε μια πλειάδα ελλήνων που διακρίθηκαν την εποχή της διασποράς στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού και στην Ευρώπη και στην Ανατολή. Και πότε αυτά; Την εποχή που η Ευρώπη ήταν στην ακμή της και τα κράτη ήταν ισχυρά και σκληρά. Πόσο μάλλον σήμερα, που όπως και να το κάνουμε, είναι γηρασμένα, είναι εξασθενημένα και θα έλεγα ότι έχουμε ανάγκη από το σφρίγος νεοτέρων αιώνων. Αυτό με κάνει λοιπόν, να κατασιγάζω μέσα μου τον αισθηματία Έλληνα που κρύβω και να σκέπτομαι ότι ίσως είναι πιο σωστό, να μη φοβηθούμε τη σύγκριση και την άμιλλα, αλλά να προχωρήσουμε φυσικά πάντοτε με την προοπτική να διακριθούμε στην ποιότητα, που σημαίνει στο πνεύμα. Γι’ αυτό επιμένω πολύ στο θέμα της Παιδείας. Χρειαζόμαστε Παιδεία σοβαρή, βαθιά, όχι αυτή την τεχνική που συχνάζει στις ημέρες μας, γιατί μόνο μ’ αυτή θα μπορέσουμε και να διακριθούμε και να πορευτούμε σ’ ένα καινούργιο δρόμο αλλά και να διατηρήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας μας…»
[Απόσπασμα από συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη το 1980 στην τηλεοπτική παραγωγή της ΕΡΤ «Εδώ γεννήθηκε η Ευρώπη» των Γιώργου & Ηρώς Σγουράκη].

«Ολοι φτωχοί!» διατάζει η Μέρκελ

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οργή επικρατεί στους εργαζόμενους της Ευρώπης με τα νέα αντεργατικά σχέδια της Γερμανίας, τα οποία θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ, παρόλο που επισήμως υποτίθεται ότι αυτή είναι αφιερωμένη στην ενέργεια και στην καινοτομία.

«Ατζέντα για την Ευρώπη - Η καγκελάριος περνάει στην επίθεση» έγραφε τη Δευτέρα στους τίτλους του μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ».

Ο χθεσινός τίτλος σχετικού ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς» ήταν όμως πολύ πιο αποκαλυπτικός: «Η Γερμανία ζητάει από τους εταίρους του ευρώ να καταργήσουν τις μισθοδοτικές διατάξεις» έγραφε και εξηγούσε αυτό που θέλουν οι Γερμανοί: να καταργήσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης τη νομοθεσία, όπου υπάρχει, αλλά και την πρακτική των διαπραγματεύσεων για αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων σε σύνδεση με τον πληθωρισμό.

Η Μέρκελ δηλαδή θέλει να είναι π.χ. 5% ο πληθωρισμός σε μια χώρα, αλλά οι συζητήσεις για αυξήσεις να μη συνδέονται καθόλου με αυτό το στοιχείο και έτσι να μπορεί σε μια περίπτωση οι μισθοί να αυξηθούν... 1% ή και καθόλου!

Αυτή είναι μια θεμελιώδης πτυχή αυτού που λανσάρει η Μέρκελ και το αποκαλεί «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας». Είναι εξόφθαλμο ότι αποσκοπεί στη διαρκή υστέρηση των αυξήσεων των μισθών από τον πληθωρισμό, έτσι ώστε οι μισθοί να γίνονται στην πραγματικότητα διαρκώς χαμηλότεροι σε αποπληθωρισμένες τιμές και οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι να γίνονται διαρκώς φτωχότεροι! Λαμπρό διαγράφεται το μέλλον της Ευρωζώνης.

Οι γερμανικές απαιτήσεις όμως δεν σταματούν εκεί.

Το Βερολίνο απαιτεί να αναθεωρήσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης τα... Συντάγματά (!) τους και να συμπεριλάβουν διατάξεις αιώνιας λιτότητας: να απαγορευθεί δηλαδή από το Σύνταγμα της κάθε χώρας να υπερβαίνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος κάποιο όριο!

Οι Γερμανοί αναθεώρησαν ήδη από πέρυσι το δικό τους Σύνταγμα και πέρασαν διατάξεις που θέτουν από το 2015 ως ανώτατο όριο του ελλείμματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το 0,35% και από το 2019 και πέρα απαιτούν από τα κρατίδια να έχουν μηδενικό έλλειμμα!

Είναι ασύλληπτες οι κοινωνικές συνέπειες για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά και για την Ελλάδα αν περάσει κάτι τέτοιο.

Για να μηδενίσει το έλλειμμα η εκάστοτε κυβέρνηση, θα πρέπει να μειώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ή να απολύει δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γιατρούς, εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, στην αστυνομία, στον στρατό.

Να κλείνει σχολεία, νοσοκομεία, να αυξάνει διαρκώς τον ΦΠΑ, να κόβει διαρκώς τις συντάξεις. Επίσης, για να μειώσει το δημόσιο χρέος, θα πρέπει να ξεπουλήσει κάθε ίχνος δημόσιας περιουσίας, να ιδιωτικοποιήσει την παροχή νερού, ηλεκτρικού, τηλεφώνου κ.λπ. για να μην πούμε ότι θα πρέπει να βγάλει στο σφυρί και... νησιά, όπως σαρκαστικά και περιφρονητικά υποδείκνυε ο γερμανικός Τύπος και κάποιοι Γερμανοί βουλευτές πέρυσι.

Αύριο η Μέρκελ από κοινού με τον Σαρκοζί, τον οποίο έχει σύμμαχο και σε αυτό το θέμα, θα παρουσιάσουν άτυπα σε αδρές γραμμές το γερμανικό σχέδιο στους υπόλοιπους ηγέτες των «27» της ΕΕ. Το επεξεργασμένο και στις λεπτομέρειές του τελικό σχέδιο θα έρθει προς επικύρωση στην εαρινή σύνοδο της ΕΕ στα τέλη Μαρτίου.

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι η Μέρκελ σκέπτεται να συγκαλέσει ακόμη μία έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις αρχές Μαρτίου για το θέμα αυτό, αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν αξιόλογες αντιδράσεις που πρέπει να καμφθούν ή κάποια διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Οι Γερμανοί υπολογίζουν ότι θα συμφωνήσουν οικειοθελώς με το σχέδιο της Μέρκελ ή θα πειθαναγκαστούν (υπό το βάρος του εκβιασμού του Βερολίνου ότι, αν δεν ψηφίσουν το σχέδιο, η Γερμανία δεν θα δώσει άλλα χρήματα για τον μηχανισμό στήριξης του ευρώ!) να το ανεχθούν οι 23 από τις 27 κυβερνήσεις. Οι Βρετανοί και οι Τσέχοι δεν είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν, οι Σουηδοί και οι Δανοί, οι οποίοι έχουν διατηρήσει τα δικά τους νομίσματα, ταλαντεύονται.

ΠΑΡΩΔΙΑ
Αντιδημοκρατική λήψη αποφάσεων
Πραξικοπηματικός είναι πλέον ο τρόπος λήψης αποφάσεων, που συστηματικά προωθείται στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το περιεχόμενο της πρότασης της Μέρκελ. Αυτό αποτελεί θέμα συζήτησης και απόψεων. Εκείνη όμως που είναι εντελώς απαράδεκτη είναι η μεθόδευση επιβολής αυτών των μέτρων. Ενώ θα αλλάξουν ριζικά και επί τα χείρω τη ζωή όλων των Ευρωπαίων πολιτών, δεν καταρτίζουν οι ηγέτες μια συνθήκη με τα μέτρα αυτά, αλλά θα τα περάσουν ως δήθεν... «τρέχουσες» αποφάσεις!

Ο λόγος είναι απλός: μια ευρωπαϊκή συνθήκη υπόκειται σε συγκεκριμένες διαδικασίες έγκρισης και επικύρωσής της από τα κοινοβούλια ή με δημοψηφίσματα. Αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν οι «πραξικοπηματίες» ηγέτες!

23 δις ευρώ αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα νοικοκυριά από τις Τράπεζες το 2010!

Κατά 29,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το 2010 το συνολικό απόθεμα που διατηρούν στις ελληνικές τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά στις τράπεζες το 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις στη χώρα μας μειώθηκαν πέρυσι κατά 12% σε σχέση με το 2009, με αποτέλεσμα στο τέλος Δεκεμβρίου το συνολικό τους ποσό να υποχωρήσει στα 208,8 δις ευρώ, από τα 237.9 δις ευρώ που....
ήταν στο τέλος του 2009.
Τα νοικοκυριά εμφανίζονται να απέσυραν από τις τράπεζες περισσότερα από 23 δις ευρώ, καθώς το συνολικό τους απόθεμα το Δεκέμβριο του 2010 υποχώρησε στα 173,5 δις ευρώ, από τα 196,8 δις ευρώ που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Από τον Οκτώβριο αυξάνεται το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο












Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη συνάντηση υπουργού Εσωτερικών με την ΑΔΕΔΥ το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο αυξάνεται κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα και έτσι από 37,5 ώρες θα πάει στις 40 ώρες.

Επίσης για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι εργαζόμενοι σε εφορίες και πολεοδομίες θα καθιερωθεί και απογευματινό ωράριο, που σημαίνει ότι για κάθε υπάλληλο θα αντιστοιχούν 2 απογευματινές ''βάρδιες'' την εβδομάδα.

Σχετικά με την τελευταία πρόταση, ο Γ.Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι "δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές". Συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες θα λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

Ο Γ.Ραγκούσης τόνισε πως οι αλλαγές αυτές δεν επιβλήθησαν από την Τρόικα αλλά έγιναν για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το Δημόσιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

TO ANTITIMO...ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ


76Tώρα πια ξέρουμε όλη την "ιστορική αλήθεια".
Αφού εδώ και χρόνια μας λένε ότι η αρχαία Ελλάς ήταν "πορνοστάσιο". Αφού μας είπανε ξανά και ξανά με μεγάλες "χρηματοδοτούμενες", άραγε από πού (;), μελέτες "μεγάλων ερευνητικών κέντρων" ότι οι τριακόσιοι του Λεωνίδα πολέμησαν γενναία γιατί ο καθένας πολεμούσε για τη σωτηρία του εραστή του που πολεμούσε κι αυτός, τρελά ερωτευμένος όντας, δίπλα του.
Αφού φέρανε μεγάλους ομοφυλόφιλους επιστήμονες από το εξωτερικό, για να μας κάνουν διαλέξεις και να αποδείξουν ότι ο Αλέξανδρος ήταν μέγας επαναστάτης gay, σαν τον πατέρα του τον Φίλιππο.
Αφού μας είπανε ότι οι Αθηναίοι στο Μαραθώνα πολέμησαν για τα "πολιτικά τους δικαιώματα" και την ειρήνη, αλλά και για τους εραστές τους που περίμεναν στην Αθήνα.
Αφού μας είπαν ότι ο αναμορφωτής του αρχαίου ελληνικού πνεύματος ο Σωκράτης ήταν ομοφυλόφιλος και παιδεραστής.
Αφού μας είπαν ότι ο όρος ΕΛΛΑΣ και ο όρος ΕΛΛΗΝ ουδέποτε υπήρξαν. Αφού μας είπαν ότι εμείς σήμερα δεν έχουμε σχέση με με τους κατοίκους της αρχαίας Ελλάδας. Αφού μας είπαν ότι οι Σκοπιανοί είναι οι αρχαίοι Μακεδόνες, Αφού μας είπαν ότι καταγόμαστε από την Τανζανία.
Αφού μας είπαν ότι οι Βυζαντινοί ήτανε Αλβανοί , Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Ιταλοί, Σέρβοι, Βόσνιοι, Κροάτες, Ισπανοί, Αιγύπτιοι, αλλά ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!
Αφού μας είπαν ότι το 1821 πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδος Αλβανοί, Σέρβοι, Σκοπιανοί, αλλά ποτέ ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί Έλληνες δεν υπάρχουν.
Αφού μας είπανε όλα όσα έλεγε ο μισέλληνας Φαλμεράϋερ, ήρθε η ώρα να μάθουμε και την υπόλοιπη ιστορική αλήθεια.
Μας είπανε λοιπόν ότι ο Κολοκοτρώνης, που μας είχανε διδάξει ότι Αλβανός, ήτανε μέγας gay, με τον εραστή του να πολεμάει στο ίδιο μετερίζι.
Μας είπανε ότι περνούσαμε καλά με τους Τούρκους, πράγμα λογικό, αφού είμασταν όλοι τουρκόσποροι.
Μετά από όλα αυτά, μία μεγάλη αποκάλυψη μένει να γίνει. Ότι gay ήτανε και ο Χριστός.
Απλά αναρωτιέμαι, που είναι όλοι αυτοί που είχανε ξεσηκωθεί με το βιβλίο της ιστορίας της 6ης Δημοτικού; Ξεθύμανε η Ελλάδα από μέσα τους; Τους πίεσε τόσο πολύ το ΔΝΤ που έχασαν αυτό το γλυκύ και ευγενές συναίσθημα της φιλοπατρίας;

Έλληνές μου, σκέφτομαι και λέω
Ως πότε παλικάρια,
θα ζούμε στα στενά,
μονάχοι σα λιοντάρια,
στες ράχες στα βουνά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.
Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
να φεύγωμ' απ' τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.
Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Και οι σύγχρονες σπηλιές είναι σπηλιές πνευματικού σκότους. Αν εμείς οι παλιότεροι αισθανόμαστε έτσι, τα παιδιά μας δεν θα προλάβουν να αισθανθούν τίποτε, γιατί ακούν μόνο ότι λένε όλοι αυτοί, οι "μεγάλοι επιστήμονες", σε όλη τη Γη, που δεν πήρανε τις θέσεις τους τζάμπα. Υπάρχει το αντίτιμο. Όπως και όλοι οι πολιτικοί, σε όλο τον κόσμο, για να κρατήσουνε τις θέσεις τους, υπάρχει το αντίτιμο.
Αναρωτιέμαι, πόσο κοστίζει η συνείδηση, ενός ανθρώπου; Πόσο κοστίζει η δυνατότητα να σκορπάς φαρμάκι και να μπορείς να κοιμάσαι το βράδυ;
Μου είπανε, πάνε χρόνια τώρα, ότι είμαι πολύ και βαθιά νυχτωμένος. Ότι "δεν μπόρεσα ακόμη να βρώ κι εγώ ένα αντίτιμο".
Κάνουν λάθος, γιατί όλοι αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, δεν έχουν γευθεί ποτέ το πύρωμα της ψυχής που δίνει αυτό που λέγεται Ελλάδα.
Κάνουν λάθος, γιατί δεν ένοιωσαν ποτέ την ανάπαυση την αγαλίαση και την αποφόρτιση που δίνει Εκείνος που λέει "έλθετε προς Με πάντες οι κοπιόντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς".
Δεν ένιωσαν τίποτε από αυτά. Και δυστυχισμένοι γυρεύουνε κι άλλο αντίτιμο και σκορπάνε κι άλλο φαρμάκι κι άλλο ψέμα, το ένα μετά το άλλο και δυστυχείς μέσα στην ανούσια καθημερινότητά τους σέρνονται σε ανήλιαγα μονοπάτια στον κόσμο της σιωπής.
Όσο για μας τους γραφικούς και τους αλαφροίσκιωτους, απλά περιμένουμε. Περιμένουμε και υπομένουμε να μπουρλοτιάσει αυτό που τρέμουν οι φέροντες το αντίτιμο.
Γι αυτό και με λύσσα αγωνίζονται να εξαφανίσουν τα ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ του. Και με όλα αυτά πλέον που η προπαγάνδα έχει πει, καθίσταται σαφές ότι η γλώσσα, η θρησκεία και η ιστορία μας, είναι τα συστατικά του ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΎ ΜΙΓΜΑΤΟΣ.
Αν τα έχετε, φυλάξτε τα καλά μέσα στην καρδιά σας, γιατί εκεί είναι ο τόπος που δεν μπορούνε να τα βρουν, γι αυτό και έχουνε σκυλιάσει
Γιατί απλούστατα δεν βρήκανε αντίτιμο για το ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ.
Καλημέρα
Λιακόπουλος Δημοσθένης

Ποιος θα καταρτίσει το νέο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων;

Απίστευτο, χυδαίο, προκλητικό!

Από τη "Σίβυλλα"

Γνωρίζετε κύριοι ότι προσβάλλετε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και εθνικούς νόμους;
Όποιος κάνει προσφυγή στην Κομισιόν ή ασφαλιστικά στο Συμβούλιο Επικρατείας, θα ΚΕΡΔΙΣΕΙ και για μια ακόμη φορά θα αποκαλυφθεί τι συμβαίνει...
Στον καιάδα και θα πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή σας την παράνομη πράξη!

Ποιός και με ποιούς όρους ανέλαβε να καταρτίσει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων...
Με «Ανάθεση Έργου» οι Ιδιωτικές εταιρίες HAY GROUP A.E & ICAP GROUP A.E, πάντα χωρίς μίζες, για εξοικονόμηση χρημάτων και γιατί πρέπει να...
πληρώσουν οι κοπρίτες!
Η ΑΔΕΔΥ έχει τον πρώτο λόγο!
Οι πολίτες, για την ώρα, απλώς ΟΡΓΗ και να έχουν πάντα μαζί τους αυγά, γιαούρτια, ζαρζαβατικά κλπ
Τα πολιτικά κόμματα τι έχουν να πουν;
Ο πρωθυπουργός ντρέπεται;

Συνελήφθη ο Παπανδρέου!

Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, συνελήφθη ο Γιώργος Παπανδρέου, διαχειριστής της σελίδας idiot-greekz.com, με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης προπαγανδιστικών ταινιών και σειρών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου, όσο και της τηλεόρασης. Αποκλειστικά εδώ λοιπόν, σας παρουσιάζω μερικές από αυτές:





























Επίσης

Έχουν φιλοξενηθεί και στο παρελθόν ταινίες και σειρές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το «The tourist» με τον Καραμανλή και παλιότερα το «Inception» με τον Παπανδρέου. Υπάρχουν κι άλλες πολλές υπερπαραγωγές που έκαναν τη βόλτα τους από δω βέβαια, αλλά βαριέμαι να σας τις παραθέσω όλες… Μην είμαστε και πλεονέκτες.

Εκστρατεία Εμπροσθοφύλακα: Στέλνω μια κάρτα στο Καστελόριζο!

«Εκστρατεία Εμπροσθοφύλακα: Στέλνω μια κάρτα στο Καστελόριζο!»
24 Δεκεμβρίου 2010
Συντακτική Ομάδα

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ
Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμπο που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, αδύνατη.
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, «αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη “Ηρόδοτος”, που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί την τοποστρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.
Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η Κύπρος έχει ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη, και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα συμπίπτουν, και αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μας παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελόριζου [2].
Ο Στρατηγικός Αναλυτής Καθηγητής Νίκος Λυγερός, ο οποίος διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, γράφει τα εξής σημαντικά για το Καστελόριζο:
«Η εξέταση των δεδομένων μέσω της τοποστρατηγικής ανάλυσης επιτρέπει την υπέρβαση της γεωμετρίας του χώρου και εξηγεί τη χρονική επιλογή της διεξαγωγής της μάχης. Για όσους δεν το συνειδητοποιούν ακόμα, το Καστελόριζο είναι χώρος μιας μάχης όχι μόνο από μόνο του, αλλά ολόκληρη η περιοχή, ειδικά αυτή που ανήκει στον ελληνικό χώρο, δηλαδή η δυτική του πλευρά, λόγω της Συνθήκης Παρισίων του 1947. Στην πραγματικότητα, το θέμα της ΑΟΖ θα ασκήσει de facto μια πίεση σε αυτήν την περιοχή και θα πρέπει να επιλέξουμε αν αυτός ο χώρος θα είναι ανάλογος του Μαραθώνα ή των Θερμοπυλών. Αυτή η πρόσβαση στην επιλογή είναι πρόβλημα βούλησης και βέβαια πρωτοβουλίας εκ μέρους μας. Σε κάθε περίπτωση τα τοποστρατηγικά δεδομένα υπάρχουν, το πλαίσιο γεωστρατηγικής υπάρχει. Όλος ο προβληματισμός είναι η προετοιμασία μας. Αλλιώς θα επαναλάβουμε το λάθος της Συνθήκης Σεβρών του 1920, η οποία μετατράπηκε τελικά σε Συνθήκη Λωζάνης του 1923, η οποία μέσω του προσχήματος των Στενών, καθόρισε την μοίρα της Ίμβρου και της Τενέδου, δίχως να δοθεί σημασία στα συγκεκριμένα νησιά.
» Η περίπτωση του Καστελόριζου είναι ακόμη πιο σημαντική, διότι επιτρέπει με λανθασμένους χειρισμούς την επαφή μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, και μηδενίζει ταυτόχρονα το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Το να δίνουμε έμφαση μόνο στο νησί, δίχως να εξετάζουμε τις επιπτώσεις των πιέσεων πάνω στην συγκεκριμένη περιοχή και να μην προσπαθούμε να καταλάβουμε τα τοποστρατηγικά δεδομένα θεωρώντας ότι δεν προσθέτουν τίποτα στις γνώσεις στις οποίες οφείλουμε τη σημερινή κατάσταση είναι δείγμα αδράνειας.» [3]
Δυστυχώς, παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου όσον αφορά την ΑΟΖ και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές. Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, και συνεπώς προσπαθεί να τα αποσυνδέσει από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και να τα παρουσιάσει ως αποκομμένες νησίδες [4]. Σύμφωνα με τον ‘Ριζοσπάστη’, οι Τούρκοι, με την ανοχή του ΝΑΤΟ, μεθοδεύουν δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο στα θέματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, με την ελληνική κυβέρνηση να φέρεται να έχει αποδεχθεί να εξαιρεθεί το Καστελόριζο από τη γενικότερη διαπραγμάτευση Ελλάδας-Τουρκίας για την οριοθέτηση των δικαιωμάτων της κάθε χώρας [5].
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, λοιπόν, φαίνεται πως συναινεί στις προκλητικές απαιτήσεις των Τούρκων που θέλουν να αποκόψουν την ζωτική, επι χάρτου, θαλάσσια ένωση Ελλάδας και Κύπρου, αφού θεωρεί το νησί «ιδιαίτερη περίπτωση» και είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα με γελοίες δικαιολογίες του τύπου «να αποφύγουμε την επιβάρυνση της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης με νέα δύσκολα ζητήματα» [6].




ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Εμείς αυτό δεν θα το ανεχθούμε! Θα στείλουμε λαϊκό μήνυμα σε δικούς μας υποτελείς και ξένους επιβουλείς.
Αρχής γενομένης με αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, και με την ελπίδα να συνεχίσει και μέσα στο 2011, ο ‘Εμπροσθοφύλακας’ ξεκινά την εκστρατεία «Εγώ αυξάνω την γεωπολιτική μου ισχύ». Στέλνουμε μια κάρτα στο Δημαρχείο ή στο Σχολείο του Καστελόριζου, ανυψώνουμε την σημασία του ακριτικού νησιού μας στην συνείδηση των Πανελλήνων.
Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια χριστουγεννιάτικη, πρωτοχρονιάτικη, ή οποιαδήποτε άλλη κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο. Επιμένουμε όπως σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί. Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού. Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά. Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.
Στέλνοντας μια κάρτα στους συμπατριώτες μας που κατοικούν στο ακριτικό νησί του Καστελόριζου δείχνουμε με ένα απλό και φιλικό τρόπο, αλλά εξόχως έμπρακτο και συμβολικό, την ευγνωμοσύνη και τη συμπαράστασή μας. Δεν ξεχνάμε την Κυρά της Ρω. Δεν ξεχνάμε τους αγώνες των Καστελορίζιων το 1821 και την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Αναγνωρίζουμε πως η παρουσία τους στο νησί αυτό δεν αποτελεί μόνο απλή περίπτωση διαβίωσης, αλλά ταυτόχρονα είναι εξέχουσας σημασίας για την γεωπολιτική και οικονομική συνεκτικότητα των δύο κρατών του Ελληνισμού.
Στείλτε λοιπόν μια κάρτα! Στείλτε μια κάρτα, πείτε το στους φίλους και στους συγγενείς σας, ανακοινώστε το σε ιστολόγια και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Καλέστε και άλλους συμπολίτες μας να πράξουν το ίδιο. Εμείς δημιουργούμε ρεύμα υπέρ των συμφερόντων του Ελληνισμού, εμείς πολλαπλασιάζουμε την γεωπολιτική και τοποστρατηγική ισχύ του Καστελόριζου αναβαθμίζοντας το στην συλλογική, εθνική μας μνήμη και στις καρδιές μας.
Οι συμβολικές μας πράξεις κατατροπώνουν τις νέο-οθωμανικές γελοιότητες περί αμφισβήτησης και στέλνουμε ένα πανίσχυρο μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς δικούς μας και προς ξένους επιβουλείς: Οι μεν, ΜΗΝ ξεχνάτε το Καστελόριζο! Οι δε, ΜΗΝ αγγίζετε το Καστελόριζο!
Στείλτε τις κάρτες σας στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο
Μεγίστη
851 11
Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
Ελλάδα
Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:
Megisti Municipality or Elementary School
Megisti
851 11
Kastelorizo
Dodekanisa
GREECE
Παραπομπές:
[1] ‘Έθνος’ (16/12/2010) «Το ελληνικό Κατάρ βρίσκεται στην Κρήτη και το Ιόνιο… Έρευνες έδειξαν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου», Γιώργος Αποστολίδης
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=47066948#
[2] ‘Εμπροσθοφύλακας’ (23/12/2010) «Οι γεωπολιτικές και οικονομικές διαστάσεις της συμφωνίας Κύπρου-Ισραήλ και το Καστελόριζο»
http://www.efylakas.com/archives/8319
[3] Νίκος Λυγερός, «Μαραθώνας, Θερμοπύλες, Καστελόριζο» , ‘Perfection’ Vol. 11 (10), Νοέμβριος 2010
http://www.lygeros.org/6459-gr.html
[4] ‘Κόσμος του Επενδυτή’ (27/11/2010) «Στο φώς οι μυστικές διαπραγματεύσεις», Σταύρος Λυγερός, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
http://lomak.blogspot.com/2010/11/blog-post_1427.html
[5] ‘Ριζοσπάστης’ (05/12/2010) «”Γκρίζα ζώνη” το μισό Αιγαίο, ανύπαρκτο το Καστελόριζο»
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5984249&publDate=5/12/2010
[6] ‘Ριζόσπαστης’ (02/12/2010) «Στον αέρα η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου»
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5978579

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/8339

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)