Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 24-31/1‏

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ

Στo πλαίσιo του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο και με αφορμή την 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα πρόληψης του Καρκίνου του τραχήλου της Μήτρας, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υλοποιεί ένα πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα του Ιανουαρίου, από 24 έως 31 Ιανουαρίου 2011 στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω.
Στόχος του ΥΥΚΑ είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.
Ο καρκίνος του Τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπ, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί λοιπόν, η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.
Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή τη βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους.


Επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ΄όληʼ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πρόληψης του Καρκίνου του τραχήλου της Μήτρας θα δέχονται τα παρακάτω νοσκομεία:
1η Υγειονομική Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ
1 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"
2 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ "Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"
3 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ"
4 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ "ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ"
5 ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ " Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"
6 ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"
2η Υγειονομική Περιφέρεια ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
7 ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΤΖΑΝΕΙΟ"
8 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ"
9 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ "BΟΣΤΑΝΕΙΟ"
10 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ "ΘΡΙΑΣΙΟ"
3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας
11 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
12 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ"
13 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
14 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
15 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
16 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
17 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
18 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
19 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
20 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ"
21 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ"
22 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"
4η Υγειονομική Περιφέρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
23 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ"
24 ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ"
25 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
26 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
27 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
28 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
29 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
30 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
31 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ"
32 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
33 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΕΒΡΟΣ
5η Υγειονομική Περιφέρεια ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
34 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ"
35 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
36 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ "ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ"
37 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
38 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
39 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ
6η Υγειονομική Περιφέρεια ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
40 ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
41 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
42 Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ
43 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
44 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
45 Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
46 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
47 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ"
48 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
49 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
50 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
51 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
52 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
53 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''Γ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ"
54 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
55 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Η ΒΟΗΘΕΙΑ
56 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"
57 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"
58 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
59 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
60 ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ "ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ"
7η Υγειονομική Περιφέρεια ΚΡΗΤΗΣ
61 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
62 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΚΕΙΟ"
63 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"
64 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ"
65 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Καρκίνος του μαστού : Μύθοι και Αλήθειες

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι που συνοδεύουν τον καρκίνο του μαστού. Ας δούμε μερικούς από αυτούς και να δούμε τι είναι πραγματικότητα και τι όχι.

Μύθος. Ο καρκίνος του μαστού είναι η κύρια αιτία θανάτου των λευκών γυναικών.
Αλήθεια. Η πρώτη αιτία θανάτου στις λευκές γυναίκες είναι τα αγγειακά νοσήματα και κυρίως αυτά που αφορούν την καρδιά. Ενώ ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες της λευκής φυλής, πρώτη αιτία θανάτου είναι ο καρκίνος του πνεύμονα.

Μύθος. Ο καρκίνος του μαστού δεν εμφανίζεται στις νέες γυναίκες.
Αλήθεια. Ο καρκίνος του μαστού εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι πιο συχνός στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και κυρίως μετά την ηλικία των 50 ετών. Στις ηλικίες 30-39 η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού είναι 0,4%.

Μύθος. Τα αποσμητικά προκαλούν καρκίνο του μαστού.
Αλήθεια. Διάφορα δημοσιεύματα που κατά καιρούς έχουν εμφανισθεί στον Τύπο υποστηρίζουν ότι ουσίες που εμπεριέχονται στα αποσμητικά και στα αντιιδρωτικά απορροφούνται από τους πόρους του δέρματος ειδικά μετά το ξύρισμα και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού. Ούτε το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ούτε το FDA έχουν συσχετίσει τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά μετά από έρευνες πού έχουν κάνει με τον καρκίνο του μαστού. Συστήνω προσωπικά οι γυναίκες να τα χρησιμοποιούν μία ώρα μετά το ξύρισμα και εναλλακτικά εαν θέλουν να χρησιμοποιούν κολώνια.

Μύθος. Στην οικογένειά μου υπάρχει κληρονομικότητα με καρκίνο του μαστού άρα θα αποκτήσω και εγώ.
Αλήθεια. Γυναίκες που έχουν συγγενείς με καρκίνο του μαστού δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα πάθουν και οι ίδιες. Ετσι με 1 συγγενή β!βαθμού (γιαγιά, θεία) δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, οι πιθανότητες είναι οι ίδιες με του γενικού πληθυσμού ήτοι 12% εφ’όρου ζωής. Με 1 συγγενή α!βαθμού (μητέρα, αδελφή) η πιθανότητα είναι 18% ενώ με 2 συγγενείς α!βαθμού η πιθανότητα είναι 25% περίπου.

Μύθος. Στην οικογένειά μου δεν υπάρχει κληρονομικότητα με καρκίνο του μαστού άρα δεν θα αποκτήσω. Αλήθεια. Η πιθανότητα που έχει μια γυναίκα που δεν έχει κληρονομικότητα να εμφανίσει καρκίνο του μαστού σ’όλην της την ζωή είναι 12%, ήτοι 1στις 8 γυναίκες θα εμφανίσει την νόσο. Σύμφωνα με μια άλλη στατιστική στις 100 γυναίκες που παθαίνουν καρκίνο του μαστού, 20 έχουν κάποια κληρονομικότητα, 10 έχουν γεννετικές μεταλλάξεις και οι υπόλοιπες 70 τίποτα από τα παραπάνω.

Μύθος. Οι σφικτοί στηθόδεσμοι (bras) προκαλούν καρκίνο του μαστού.
Αλήθεια. Διάφορα δημοσιεύματα που κατά καιρούς έχουν εμφανισθεί στον Τύπο και διάφορα λίγα βιβλία που έχουν γραφτεί ειδικά στις ΗΠΑ υποστηρίζουν το παραπάνω. ΤΙΠΟΤΑ όμως δεν έχει αποδειχθεί από έρευνες που έχουν γίνει από έγκριτους οργανισμούς όπως ο WHO (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και ο American Cancer Association. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτά που γράφονται σε αυτά τα βιβλία ότι δηλ. οι σφικτοί στηθόδεσμοι προκαλούν παρέμπόδιση στην κυκλοφορία της λέμφου και ως εκ τούτου έχουμε συσσώρευση τοξικών ουσιών και αυτό προκαλεί καρκίνο του μαστού, τα θεωρώ πολύ απλοϊκά, δεν έχουν επιστημονική βάση και τουλάχιστον η εμπειρία μου τα τελευταία 11 χρόνια δεν επαληθεύει αυτή την “θεωρία”.

Μύθος. Μόνο οι γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο του μαστού.
Αλήθεια. Στις 100 γυναίκες που εμφανίζουν καρκίνο του μαστού έχουμε 1 άνδρα που εμφανίζει την ίδια νόσο. Συνήθως υπάρχει κάποια γεννετική μετάλλαξη.
Είναι σημαντικό οι γυναίκες να ενημερώνονται σωστά για τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού και να ανατρέχουν για πληροφορίες σε έγκριτα sites όπως τα παρακάτω :

* http://www.cancer.gov/
* http://www.breastcancer.org/
* http://www.webmd.com/default.htm
* http://www.virtualmedicalcentre.com/
* http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/


Επίσης οτιδήποτε πρόβλημα ή απορία έχετε πρέπει να το συζητάτε με τον γιατρό σας.

Eιρωνεια προς τον Κ.Ρονάλντο...



Κινούμενο σχέδιο
έγινε ο Leo Messi στη νέα διαφήμιση της «Adidas», που φτιάχτηκε με αφορμή την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας». Ωστόσο, η αθλητική εταιρεία που «ντύνει» τον Αργεντινό σταρ δεν έχασε την...
ευκαιρία να σχολιάσει περιπαικτικά τον μεγάλο αντίπαλό του, Cristiano Ronaldo, παρουσιάζοντάς τον επίσης ως καρτούν, που δεν ασχολείται μόνο με την μπάλα αλλά και με το μόντελινγκ!
«Μια μεγάλη αθλητική εταιρεία πιστεύει σ' εσένα, γίνεται χορηγός σου, αλλά δεν σε μετατρέπει σε μοντέλο! Μην παρασύρεσαι, εσύ είσαι ποδοσφαιριστής!», αναφέρει η διαφήμιση της «Adidas», απευθυνόμενη στον Messi και βάζοντάς τον σε αντιδιαστόλη με τον Πορτογάλο. Επιπλέον, στην τελευταία σκηνή του διαφημιστικού σποτ, οι δύο παίκτες απεικονίζονται με τις φανέλες των εθνικών τους ομάδων και ο Αργεντινός άσος ντριμπλάρει τον Cristiano Ronaldo, που τρώει τα μούτρα του! Η φωνή του σχολιαστή, πάντως, λέει ότι «για να γίνεις ο καλύτερος στον κόσμο πρέπει να ξεπεράσεις άλλους παίκτες, που είναι επίσης πολύ καλοί». Πάλι καλά που του το αναγνώρισαν, παρότι ανήκει στο πελατολόγιο της αντίπαλης «Nike».

2001 Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ(video)

Ντοκυμαντέρ για την Αργεντινή

Aυτη η ανάρτηση είναι αναδημοσίευση από το olympia.grεριέχει το ντοκιμαντέρ της πτώχευσης της Αργεντινής, την πείνα του λαού της, και πως οδηγήθηκε σ' αυτή την κατάσταση Ποιοι και πως κατάφεραν έναν πλούσιο και περήφανο λαό στην εξαθλίωση. Κάνετε τους παραλληλισμούς σας με την δικιά μας πορεία κάτω από την μπότα του Δ.Ν.Τ.
Αγαπητή olympiada,
Βρήκα αυτό το ντοκιμαντέρ για την Αργεντινή στο διαδίκτυο. Αν και υπάρχουν σαφείς διαφορές με την περίπτωση....
της Ελλάδας, οι «συμπτώσεις» κατά το λιγότερο ανησυχητικές
Βάλε το σε παρακαλώ αν θες στο σάιτ σου, κατ’ εμέ πρέπει να το δουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Αν το δεις κι εσύ νομίζω θα συμφωνήσεις. Είναι μία κατάσταση που πρέπει να αποφευχθεί όσο ακόμα είναι δυνατόν.

Watch live streaming video from freeandrealtv at livestream.com

Επιστολή Βασίλη Κολοβού σε Μίλτο Βαρβιτσιώτη

Γιατί έχασες αγαπητέ Μίλτο...

Αγαπητέ κύριε Βαρβιτσιώτη,
Η προσπάθεια που κατέβαλες εσύ προσωπικά και συνεπακόλουθα ο συνδυασμός σου, για την κατάκτηση του Δημαρχιακού Θώκου της Γλυφάδας ,ήταν πραγματικά αξιέπαινη και το αποτέλεσμα, αν και δεν ήταν το προσδοκώμενο, εν τούτοις ήταν αξιόλογο και αξιοπρεπές, εφόσον αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες και τους παράγοντες που καθόρισαν την εκλογική νίκη.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού σου , εκλεγμένοι και μη, αναθεματίζουν τις δημοτικές παρατάξεις , «τις ετερόκλητες συμμαχίες», όπως χαρακτηριστικά τις αναφέρουν που χωρίς την συνδρομή τους , πιθανόν η εκλογή Κόκκορη να μην είχε επιτευχθεί. Συμφωνώ με τις απόψεις αυτές και μάλιστα θα πρέπει να διερωτηθείς και συ, γιατί και πως..
..αναγκάστηκαν να σου δείξουν την «πλάτη» τους παρότι θεωρητικά ανήκετε στον ίδιο κομματικά χώρο.
Αγαπητέ Μίλτο,
Η Γλυφάδα είναι μια πόλη δύο ταχυτήτων , η άνω και η κάτω Γλυφάδα ,και όχι η άνω και κάτω Τερψιθέα όπως κακώς αναφέρθηκε στο ερωτηματολόγιο σου και προκάλεσε τα σχετικά σχόλια. Αν οι σύμβουλοι σου έριχναν μια ματιά στους εκλογικούς καταλόγους εύκολα θα διαπίστωναν ότι τα δύο τρίτα των δημοτών –ψηφοφόρων κατοικούν στην Τερψιθέα και είναι αυτοί που με την ψήφο τους όπως άλλωστε θα διαπίστωσες και συ, από τα αποτελέσματα ,βγάζουν Δήμαρχο. Οι ψηφοφόροι αυτοί είναι κατά το πλείστον ανένταχτοι κομματικά και ψηφίζουν με βάση τα προσωπικά και δημοτικά κριτήρια. Είναι άνθρωποι του μόχθου, που κοπιάζουν να τα βγάλουν πέρα, χωρίς πανάκριβα αυτοκίνητα τύπου jeep,χωρίς σκάφη πολυτελείας χωρίς σουίτες στη Μύκονο και χωρίς ιδιαίτερες γραμματικές γνώσεις . Είναι άνθρωποι που οι σύμβουλοι σου με το αφ’ υψηλού υφάκι , τους περιφρόνησαν και θεωρώντας ότι είναι νικητές και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, τους εναντίωσαν σε όποια θετική προσπάθεια και αν έκανες. Αυτοί οι ίδιοι νεόκοποι Σύμβουλοι, κατηγορούσαν ασυστόλως καταξιωμένα στελέχη των άλλων παρατάξεων, ακόμη και πριν την πρώτη Κυριακή, ως ανίκανα και ότι τυχόν ψήφο σε αυτά θα είναι χαμένη ψήφος, αφού η δική τους παράταξη θα είναι διοίκηση από την 1η Ιανουαρίου. Όμως η μικρή κοινωνία της Τερψιθέας γνωρίζει το έργο και τις ικανότητες των στελεχών για τα οποία οι δικοί σου σύμβουλοι καταφερόταν ψευδώς και αδίκως. Πράγμα που έκανε την αντίδραση τους ακόμα πιο λυσσαλέα και την όποια πιθανή προσέλκυση αδύνατη.
Την δεύτερη Κυριακή των εκλογών προσπάθησες να έρθεις σε συνεννόηση με τις συγγενείς κομματικά παρατάξεις, που φυσικά μόνο από αυτές θα μπορούσες και να αντλήσεις ψήφους. Άδικα όμως. Και για το γιατί, δεν ευθύνεσαι εσύ προσωπικά αλλά το κόμμα σου γενικότερα και η παράταξη του κου Θεοδωρόπουλου, που όπως και σένα «πατρονάριζε», ο κος Βαμβακερός. Οι φύλακες είχαν μάθει το μάθημα τους. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού , λέει η παροιμία, και με δεδομένα τα γεγονότα του 2006 όπου μετά την στήριξη του κου Θεοδωρόπουλου από την παράταξη του κου Λανδράκη και την εκλογή του στο Δημαρχιακό θώκο , τόσο ο εκλεγείς Δήμαρχος όσο και οι σύμβουλοι του θεώρησαν ότι δεν οφείλουν τίποτα στην παράταξη από την οποία στηρίχτηκαν, και η αντιμετώπιση τους προς τα στελέχη της, ήταν έως και εχθρική. Βλέπεις λοιπόν ότι το 2006 με στήριξη Λανδράκη ο κος Θεοδωρόπουλος ένας απλός δημότης και όχι ένας χαρισματικός πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής ένας πρώην υφυπουργός, κατάφερε να νικήσει τον ίδιο αντίπαλο από τον οποίον εσύ χωρίς την στήριξη της παράταξης του κου Λανδράκη το 2010,έχασες έστω και οριακά.
Το συνονθύλευμα ανθρώπων που είχες μαζέψει στο ψηφοδέλτιο σου, περίμεναν ακίνητοι, να εκλεγούν κάτω από το δικό σου βαρύγδουπό όνομα, χωρίς αυτοί να ιδρώσουν και να λιώσουν τις σόλες τους στην συλλογή ψήφων. Εύκολη λύση το τάξιμο, η τρομοκρατία και η λάσπη. Υπολόγιζαν ότι ζουν σε καθεστώτα όπου ακόμη υπάρχει ο φόβος προς τον «αστυνομικό» και ότι μπορεί ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να κάνει διορισμούς χωρίς έλεγχο. Η κομπορρημοσύνη τους έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε να καπηλεύονται και τίτλους που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν, όπως γιατροί .Η λάσπη που εκτόξευαν πιστεύω εν αγνοία σου χαλύβδωσε το πείσμα των συμβούλων των άλλων παρατάξεων για να μην εκλεγείς και όχι γιατί πρόδωσαν την κομματική τους ιδεολογία. Έτσι οδήγησαν αυτούς έστω τους 51 στην αγκαλιά του αντιπάλου σου και τους πολλούς άλλους στην αποχή από την κάλπη.
Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας και πιστεύω ότι τα πιο πάνω αναφερόμενα , να σε οδηγήσουν σε υγιείς σκέψεις για το μέλλον αν φυσικά ενδιαφέρεσαι πραγματικά για την πόλη που γεννήθηκες και μεγάλωσες.
Φιλικά
Βασίλης Κολοβός

Μπεεεεεο-χώρα....

Μετα τον αγωνα ΑΕΚ-Ολυμπιακος Βολου 0-4 ο Αχιλλεας Μπεος ειπε:''Δεν μιλαω μετα απο τσοντες''.

Ο Θεος να μας κοβει μερες...

και να του δινει ποδηλατα.

Προσεγγιζει την νεολαια;

Καμπριο στο Αφγανισταν...

Και Σηφης...

Ολα τα καλα παιδια...

Και Μιλενα...

Οδος Λυκαβητου 5...

...στο μπαλκονι της οικιας Μαρκεζινη.Ο Σ.Μαρκεζινης με τον Αγγελο Εβερτ(πατερα του Μιλτιαδη)

Βραζιλια 13-1-2011

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)