Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

«ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕ ΜΥΝ»

Η απάντηση της ΑΝΕΑΔ και στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" ...
Χρειάσθηκε και τρίτο κατά σειρά άρθρο του Δ. Βερύκιου στο Έθνος (29-12-2010, σελίδα 7) για δήθεν αποκαλύψεις σχετικά με το ΜΤΣ έτσι ώστε να αυτοαποκαλυφθεί ο παραπλανητικός χαρακτήρας των επί τριήμερο σχετικών δημοσιευμάτων του. Στο υπόψη άρθρο, ο ίδιος αναφέρει, σχολιάζοντας φράση από την επιστολή της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.: «Μέγα λάθος! Όπως αποκάλυψε το «Έθνος», οι περισσότερες «αποκαταστάσεις» (βαθμολογικές και μισθολογικές) που έγιναν την πενταετία 2004-2009, δεν στηρίζονται σε δικαστικές αποφάσεις…

Άρα, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, η «αποκάλυψη» αφορά σε κάποιους λίγους ή περισσότερους, οι οποίοι ευεργετήθηκαν με χρήση «…Νόμου της Χούντας», όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης του άρθρου. Δεν αφορά επομένως ούτε στο σύνολο, ούτε σε μέγα μέρος αυτών που αποστρατεύθηκαν κατά πλήρη ηθική και νομιμότητα με βαθμό ανώτατου αξιωματικού, όπως προσπάθησε να παρουσιάσει στα άρθρα του! Εντυπωσιάζει βέβαια το γεγονός, ότι ο συνήθως καλά πληροφορημένος συντάκτης δεν μας ενημερώνει, αν όσα ίσχυσαν την πενταετία, που αναφέρει, είχαν εφαρμοσθεί και κατά τα προηγούμενα αυτής χρόνια …! Δεν κάνει καμία μνεία για τη γενικευμένη καλλιέργεια της νοοτροπίας των «ημετέρων», από πλευράς κυβερνήσεων των δύο κομμάτων που εναλλάσσονταν, με σαφώς επιδιωκόμενο στόχο τις πελατειακές σχέσεις και το βρώμικο αλισβερίσι που αυτές γεννούν.

Ο περιορισμένος χρόνος του κ. Βερύκιου, ίσως δεν του επιτρέπει να παρακολουθεί την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και πρέπει να ανατρέξει σε σχετικές με το ΜΤΣ παρεμβάσεις μας, όπου έχουν παρουσιασθεί όλα τα γνωστά στοιχεία και έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις, υπερτονίζοντας ότι το πρόβλημα του ΜΤΣ είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και θα πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική πολιτική παρέμβαση. Η ανάληψη άμεσων ενεργειών ώστε να εντοπισθούν και τιμωρηθούν όλοι αυτοί που με τυχόν χαριστικές πράξεις ή με μη σύννομες ενέργειες ευεργετήθηκαν, καθώς επίσης ο εντοπισμός τυχόν υπεύθυνων για τα όποια σκάνδαλα της περιόδου του Χρηματιστηρίου, της πώλησης της Γενικής Τράπεζας, της κακοδιαχείρισης και οποιασδήποτε άλλης ενέργειας χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης. είναι δύο από τις μείζονος σημασίας παρεμβάσεις που έχουμε προτείνει.

Αν λοιπόν η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και ο συντάκτης της, έχουν, όπως εμμέσως πλην σαφώς διαλαλούν, στοιχεία για τέτοιες πράξεις, να τα διαβιβάσουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές, τιμώντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα που υπηρετούν και να είναι βέβαιοι πως θα βρουν την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. στο πλευρό τους.

Είναι όμως παντελώς απαράδεκτο, να δίνεται επί τριήμερο παραπλανητικά η εντύπωση στον ελληνικό Λαό, ότι συλλήβδην οι στρατιωτικοί έστησαν δήθεν «φάμπρικα» για να απολαμβάνουν δήθεν παχυλές επικουρικές συντάξεις, οι μέγιστες των οποίων μάλιστα φθάνουν στο υπέρογκο ποσό των 450 € μικτών και προ φόρων, ήτοι στα 300 € περίπου καθαρά μηνιαίως!!!

Δεν δεχόμαστε ότι ακόμη και αυτές οι «χαριστικές προαγωγές» είναι αυτές οι οποίες καταβαράθρωσαν το ΜΤΣ, γιατί παρά το ενδεχομένως αξιόποινο αυτών των μεθοδεύσεων στο οποίο δεν αντιτιθέμεθα, δεν είναι δυνατόν τα 100 € μικτά μεγαλύτερο μέρισμα των 100, 200 ή ακόμη και 500 περιπτώσεων, να έχει δημιουργήσει το έλλειμμα των 300 εκ. ευρώ του ΜΤΣ! Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτοί οι «ευεργετηθέντες» κατέβαλαν στο ακέραιο τις αναλογούσες αναδρομικές κρατήσεις της διαφοράς αυτών των προαγωγών!

Σε αυτό το σημείο, κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την πάγια θέση μας περί του πολιτικού γενεσιουργού αιτίου του προβλήματος του ΜΤΣ και της αναγκαιότητας άμεσης πολιτικής επίλυσής του, μακριά από την πλάτη των στρατιωτικών που ακόμη και σήμερα στο κατώφλι του 2011, ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα και σε κοινωνική απομόνωση. Επιπρόσθετα, θεωρούμε επικίνδυνο για την υπόσταση του ελληνικού κράτους, τα έντονα σημάδια της αλλοίωσης της συνοχής των Ε.Δ., από τις συνεχιζόμενες πρακτικές των «ημετέρων».

Επειδή όμως έχουμε την αίσθηση ότι η παραπλάνηση θα συνεχισθεί, κάνουμε γνωστό ότι δεν πρόκειται να συμβάλλουμε σε διάλογο τέτοιου ύφους, επιπέδου και ήθους. Αντίθετα, τις διαπιστώσεις, απαντήσεις και προτάσεις μας, προτιθέμεθα να τις δώσουμε σε ανοικτή συγκέντρωση ενημέρωσης θέσεων – διαμαρτυρίας, που θα διοργανωθεί σε κατάλληλο χώρο στο αμέσως προσεχές διάστημα. Μια συνάντηση σαν αυτή θα επιτρέψει στους απόστρατους να διατρανώσουν για μια ακόμα φορά ενωτικά την αποφασιστικότητα τους και την αγωνιστική τους διάθεση απέναντι σε λύσεις που προετοιμάζονται ερήμην τους.

Φυσικά, στην εν λόγω συγκέντρωση, μεταξύ όλων των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα θέματα ΥΕΘΑ, θα προσκληθεί και ο συντάκτης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» κ. Βερύκιος, ο οποίος θα ήταν χρήσιμο να παραστεί, ώστε να καταθέσει τα στοιχεία που έχει «αποκαλύψει» και να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλες πληροφορίες περισσότερο αντικειμενικές από αυτές που προέρχονται από όλους αυτούς που σκοπό έχουν να διαβάλλουν, παραποιήσουν και απαξιώσουν τους στρατιωτικούς, για να καταστήσουν εύκολη υπόθεση γι’ αυτούς το λουκέτο στα Μετοχικά μας Ταμεία.

Επισημαίνουμε ότι οι στρατιωτικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού Λαού και σημαντικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού που επιχειρείται να διαλυθεί. Τα συμφέροντά τους είναι ταυτισμένα με τα συμφέροντά του υπόλοιπου ελληνικού Λαού και όχι με τα συμφέροντα που στηρίζουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε».

Τέλος για μια ακόμη φορά, καλούμε τη στρατιωτική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.


Μανώλης Σαρτζετάκης


Πρόεδρος ΔΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

ΓΑΥΡΟ-ΜΟΝΟΠΟΛΥ: ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ...από τον Φρέντο Καπουτσίνο

Φίλοι Πανάθες,
Παρόλο το μίσος για το γαύρο και παρόλα τα οικονομικά προβλήματα, προτείνω επειδή οι οι μέρες είναι γιορτινές να κάνουμε ένα πολύτιμο δώρο για κάθε φίλο του Ολυμπιακού.
Ξεχάστε τα όλα για μερικές ώρες ή μέρες και χαρίστε αγάπη και ζεστασιά σε κάθε παιδί που η μοίρα (άντε και η μαλάκια του εγκεφάλου) το αδίκησε, κάνοντάς το gay-ρο. Αυτή η σκέψη πρέπει να είναι οδηγός σας τις μέρες γύρω από την πρωτοχρονιά και στο πλαίσιο αυτό σας συμβουλεύω να τους κάνετε το παρακάτω δώρο, το οποίο θα μπορέσει με υπερηφάνεια να μπει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, δίπλα στη στάνη....εεεε σόρυ φάτνη ήθελα να πω...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ...
ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ
ΑΤΟΜΙΚΑ...
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΑΣ

Με αγάπη
Φρέντο Καπουτσίνο



Η "MONOPOLY"
ΤΩΝ ΓΑΥΡΩΝ


ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΟΥΤΙΟΥ

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΚΟΥΤΙΟΥ




ΠΙΟΝΙΑ-ΠΟΥΛΙΑ

ΜΠΕΕΕΕΕ!!!



SCREENSHOTS & KΑΡΤΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ








ΤYΠIKO MΠΟΥΡΔΕΛΟ


Παραρτήματα





ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ



ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗ



ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΠΕΟΥ


ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΠΟΡΟΘΡΗΝΟΥ



ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ


ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ


Με κάθε συσκευασία παίρνετε δώρο τα παρακάτω:


ΣΚΟΥΦΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ

ΦΟΡΜΑΚΙ ΓΙΑ ΜΩΡΑ

ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΤΡΟΝΤΧΑΪΜ


ΠΥΤΖΑΜΑ

ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ
ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΝΑΠΕ


ΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΝΗ ΜΑΤΣ


ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ....
ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΟΛΥ-GAYRO EDITION ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΩΡΟ..............

ΤΗ ΜΟΝΟΠΟΛΥ ΤΟΥ....ΣΤΟΛΟΥ



ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ
ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ
ΚΑΘΩΣ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ
ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ..."ΕΜΕΝΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ"






ΑΣΧΕΤΟ:
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΣΕΡΑ ΦΕΡΕΡ




Buying a Volkswagen from an old lady...

Το βίντεο που σόκαρε τη Βρετανία

Καρέ - καρέ οι σκηνές σοκ που πάγωσαν την κοινή γνώμη στη Βρετανία και έκαναν τον γύρο του κόσμου.
Η περίπτωση του ακτιβιστή φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ σε ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους (Vid.)

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τι προκαλεί το ρίγος στην υπόθεση του φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ στη Βρετανία. Αν είναι οι σκηνές που κατέγραψε η κάμερα, κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης για τις περικοπές στις υποτροφίες και την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.
Στις σκηνές αυτές, αστυνομικοί επιτίθενται στον... Τζοντυ, τον πετούν κάτω από την αναπηρική του καρέκλα και τον σέρνουν στο δρόμο.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς, εάν το ρίγος το προκαλεί ο ίδιος με τη συνέντευξή του στο BBC. Πάσχοντας από εγκεφαλική παράλυση, ο Τζόντυ μιλά με δυσκολία, όμως πεντακάθαρα, εξηγεί ότι του επιτέθηκαν δύο φορές την ίδια βραδιά και όχι μία και την πρώτη, τον χτύπησαν με γκλοπ και τον έσυραν και πάλι.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς εάν το ρίγος το προκαλεί το γεγονός, ότι ο Τζόντυ προσπαθεί να εξηγήσει το αυτονόητο -ότι δεν αποτέλεσε φυσική απειλή για τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς είναι ανάπηρος. Χρειάστηκε να το κάνει όμως, καθώς ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως εάν κινήθηκε με το καρότσι του εναντίον των αστυνομικών:
"Δεν είμαι σε θέση να το κάνω" είπε ο Τζόντυ, "είναι αδύνατο να κινηθώ μόνος μου το καρότσι το σπρώχνει ο αδελφός μου. Είναι ξεκάθαρο ότι το έκαναν για να προκαλέσουν τη βίαιη αντίδραση των φοιτητών, που έβλεπαν τι συνέβαινε. Και το έκαναν δύο φορές".
Δεν είναι σίγουρο εάν προκαλεί ρίγος η ψυχρότητα της ερώτησης του δημοσιογράφου που έχει δει και ο ίδιος τις σκηνές: "Γιατί δεν υπέβαλλες καταγγελία έως σήμερα;" σαν η καταγγελία - η επίσημη- στις ίδιες αρχές που έσυραν τον Τζόντυ από το καρότσι στο οδόστρωμα, να είναι η μόνη ικανή να δώσει υπόσταση στο περιστατικό.
Δεν είναι σίγουρο τέλος, εάν προκαλεί ρίγος η διακριτική οργή του Τζόντυ, που δεν ξεσπά σε λεκτικές επιθέσεις και δεν θυματοποιεί τον εαυτό του, ωστόσο με μια δύναμη που δεν την έχει το σώμα του, αλλά ο μαχητικός του χαρακτήρας και η σκέψη του, απαντά σταθερά: "Δεν είμαι το πραγματικό θύμα εδώ. Το πραγματικό θύμα είναι φοιτητές σαν τον Αλφι Μέντοους, που βρίσκεται στο νοσοκομείο, ένα βήμα πριν το θάνατο, καθώς ένας αστυνομικός τον χτύπησε στο κεφάλι με γκλοπ, και χρειάστηκε να χειρουργηθεί στον εγκέφαλο"...
Τελικά ίσως το ρίγος στην υπόθεση του Τζόντυ να το προκαλεί το γεγονός, ότι σαν ίσος προς ίσο, επέλεξε το δικαίωμα στην παρουσία, σε μία διαμαρτυρία που τον αφορά. Και μεις - όλοι πιο αδύναμοι από κείνον- τον αντιμετωπίζουμε σαν ανήμπορο και τον ξεδιαλέγουμε, για να στιγματίσουμε μία βία τόσο ανοικτή, όσο το πνεύμα του.
Το βίντεο είναι με ελληνικούς υπότιτλους:


Οι γεωπολιτικές και οικονομικές διαστάσεις της συμφωνίας Κύπρου-Ισραήλ και το Καστελόριζο

aoz-kyprosisrael0002

Οι πρόσφατες συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο κρατών αποτελούν μια ιστορική καμπή στις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου. Η δυσαρέσκεια που εξέφρασε η Άγκυρα είναι σημάδι μια τεράστιας στρατηγικής νίκης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μετά από την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, απαιτείται ανάλογη πρωτοβουλία και συντονισμός με το ελληνικό κράτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη, και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα συμπίπτουν, και αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μας παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελόριζου.

Ας μην χρονοτριβούμε. Παρά την εντονότατη κριτική που ως ‘Εμπροσθοφύλακας’ ασκούμε συνεχώς στην κυβέρνηση Χριστόφια, αυτή την στιγμή την επικροτούμε για αυτή της την πράξη, που δείχνει να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση ενίσχυσης της εθνικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκ των πραγμάτων η Ελλάδα καλείται να επισπεύσει τις δικές της ενέργειες αρχίζοντας με την διευθέτηση της οριοθέτησης της ΑΟΖ με χώρες όπως την Αλβανία, την Ιταλία, την Λιβύη, και τέλος με την Κύπρο, αφήνοντας τελευταία την Τουρκία, η οποία θα βρεθεί αναγκαστικά προ τετελεσμένων.

Η απραξία του Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα αυτό είναι απαράδεκτη και ύποπτη, την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για μυστικές συμφωνίες με την Τουρκία για την συνδιαχείρηση των πετρελαίων του Αιγαίου. Παρά τις χλιαρές προσπάθειες διάψευσης εκ μέρους της κυβέρνησης Παπανδρέου περί συνδιαχείρησης ['Έθνος' 27/11/2010], ο ίδιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου κάνει δημόσια λόγο για “μπίζνες” μαζί με τον Γιώργο ['Greek Reporter' 18/12/2010].

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξεχνά το Καστελόριζο όταν αποφασίζει να κάνει δηλώσεις υποταγής και υποδούλωσης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ από την άλλη ο Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέπτεται το Καστελόριζο για να παραθερίσει (όπως έκανε και στην Ρόδο με κοινά δείπνα με τον Δρούτσα). Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος: Με την προσωπική του στάση και με χοντροκομμένα επικοινωνιακά κόλπα ο Τούρκος ΥΠΕΞ θέλει για να δείξει πως τα ελληνικά νησιά μας και οι θάλασσες μας είναι, δήθεν, πεδιό κοινής αντάμωσης Ελλήνων και Τούρκων, και άρα, προσφέρονται για συνδιαχείρηση και συνεκμετάλλευση των φυσικών τους πόρων και ενεργειακών αποθεμάτων.

Έλληνες: Δεν ξεχνούμε το Καστελόριζο!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Έθνος
«Αντιδράσεις από Κύπρο-Ισραήλ: Απάντηση από τη Λευκωσία στους ισχυρισμούς της Αγκυρας»
23 Δεκεμβρίου 2010
Ν. Μελέτης

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Αγκυρας και στην προσπάθειά της να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της έδωσε χθες η Λευκωσία, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση και του Ισραήλ.

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ για την οριοθέτηση της ΑΟΖ έγινε εντός των πλαισίων «άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της που δεν αφορούν οποιοδήποτε τρίτο κράτος». Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το μόνο νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο και κάθε συμφωνία που συνάπτεται είναι προς όφελος όλου του κυπριακού λαού.

Kεκτημένο
Η Λευκωσία παραπέμπει μάλιστα και στην ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί και κοινοτικό κεκτημένο η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους και προειδοποιεί την Αγκυρα ότι όχι μόνο «δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αντίθετα έχει υποχρέωση αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας της».

Η κυπριακή κυβέρνηση απορρίπτει και τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι τέτοιες συμφωνίες επηρεάζουν αρνητικά την ειρηνευτική διαδικασία, επισημαίνοντας ότι «αυτό που εμποδίζει τους Τουρκοκυπρίους από το να επωφελούνται από τις πρωτοβουλίες του νόμιμου κράτους είναι η παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού».

Η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στη συμφωνία Κύπρου-Ισραήλ προκάλεσε όμως έντονη ενόχληση και στο Ισραήλ με δεδομένο και τις επιβαρημένες σχέσεις των δύο χωρών.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

SigmaLive
«”Τρίζει τα δόντια” στην Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ το Ισραήλ»
23 Δεκεμβρίου 2010

Νέες αναταραχές στο εσωτερικό τις Τουρκίας προκαλούν δηλώσεις αξιωματούχων του Ισραήλ για τον πρόσφατο καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου. Ο Ισραηλινός Πρέσβης στην Αγκυρα Gaby Levy δεν δίστασε μπροστά στον Τούρκο Υπουργό Περιβάλλοντος, Βεϊσέλ Ερογλου να πει σήμερα ότι ο καθορισμός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου δεν σχετίζεται με την Τουρκία και το ψευδοκράτος.Όπως φαίνεται, το Ισραήλ θέλει να εξελιχθεί σε εξαγωγέα φυσικού αερίου στην Ευρώπη και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται την εμπλοκή της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισραηλινός Υπουργός Εθνικών Υποδομών Ουζί Λαντάου παραμέρισε τις τουρκικές επικρίσεις, λέγοντας πως ”η συμφωνία με την Κύπρο καθορίζει ξεκάθαρα τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο”.
Ωστόσο ενδιαφέρον προκαλεί και η εσωτερική διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή τις χαμηλές φορολογίες και δικαιώματα που εισπράττει το ισραηλινό κράτος από εταιρείες εκμετάλλευσης κρατικών φυσικών πόρων.

Η πιο ηχηρή φωνή αντίδρασης ανήκει στην αμερικανική Νoble Energy - η οποία κατέχει τα δικαιώματα για το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ - η οποία επιζητεί την παρέμβαση του Αμερικανού Πρεσβευτή στο Ισραήλ για να προστατέψει τα συμφέροντα της.
Ενώ ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ επιθυμεί να δει ψηλότερα τέλη, ο κ. Λαντάου επιθυμεί να τερματιστεί ”η αβεβαιότητα η οποία ώθησε τις τράπεζες που εμπλέκονται στα σχέδια φυσικού αερίου να παγώσουν δάνεια ύψους 2,5 δισ δολαρίων”.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Greek Reporter
«Turkey Ready to Cooperate with Greece Regarding Aegean Sea»
18 December 2010
Anastasia Brousou

The head of Turkish diplomacy, Ahmet Davutoglu, answered a journalist’s question regarding if he is ready to do business with the Greek Prime Minister concerning the Aegean Sea. He answered: “Of course, we are already doing it!”. This statement was made during a reception given by Greece’s Permanent Representative to the UN, Ambassador Anastasis Mitsialis, at the Onassis Center, on Tuesday evening.

Davutoglu, accompanied by the Permanent Representative of Turkey to the UN, Ertugrul Apakan accepted Mitsialis’ invitation. He also had the chance to visit the exhibition: “Heroes, Mortal and Myths in Ancient Greece”. Talking to the journalists, Davutoglu stated: “It’s a great pleasure visiting this exhibition and meeting with my Greek friends in the Greek community of the U.S.A. This is our common heritage and I thank you very much for the invitation. I felt like being in the Mediterranean sea, in Troy, in Athens, in both coasts of the Aegean sea. As an academician, I really enjoyed the exhibition”.

During the reception, the Minister of Foreign Affairs of Turkey shook hands with guests. Among them were the Permanent Representative of the Cypriot Republic to the UN, Ambassador Minas Chatzimichail and several Greek expatriates.

Λιμνη Orankesee Βερολινο,25-12-2010

ZHTEITAI

Ο Ελληνικός λαός,
μοναδικός κληρονόμος της Ελλάδας, της χώρας που συνδυάζει την
απαράμιλλη φυσική ομορφιά, με τον απίστευτο ορυκτό πλούτο, της χώρα με
τα μοναδικά στον κόσμο νησιά, με απάτητα βουνά, δάση και καταρράκτες, με
πλούσιο υπέδαφος, με πετρέλαιο, με χρυσό, με πολύτιμα μέταλλα, με
μοναδικό πολιτισμό που έδωσε τα φώτα στην ανθρωπότητα, ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ……………..

ΗΓΕΤΗ

ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ:
Η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους και η επαναδιαπραγμάτευση του προς το συμφέρον του λαού, η έξοδος της χώρας από την κρίση, η τιμωρία όλων των κλεφτών, η απομάκρυνση όλων των ανθελληνικών στοιχείων από δημόσια αξιώματα, η απόδοση της εξουσίας στα χέρια του Ελληνικού λαού και η επαναφορά της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

- Οργανωτικές ικανότητες.
- Πατριωτισμός.
- Εντιμότητα.
- Ήθος.
- Ειλικρίνεια.


ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ:

- Μη προηγούμενη συμμετοχή στο υφιστάμενο πολιτικό κατεστημένο.
- Μη συμμετοχή σε μασονικές ομάδες, κλειστές λέσχες και μυστικά κλαμπ.
- Μη εβραϊκή καταγωγή ή θρήσκευμα.


..............................................................................................................................

Ο Moawia...

Αρκας

Πνευματικη γυμναστικη

Γ.Τσαρουχης(1910-1989) Το Πνευμα της Τεχνικης,1960 Εθνικη Πινακοθηκη

Ναυτικη Βαση Norfolk,ΗΠΑ,1952

Ο Π.Κανελλοπουλος,ΥΕΘΑ στην Κυβερνηση Ελλ.Συναγερμου Α.Παπαγου

Εγκαιρη ενεργεια ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ

Χατζαρας...

Χονολουλου,Χαβαη,25-12-2010

Αστεγοι,Νικαια Γαλλιας,25-12-2010

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΣΚΥΛΟΣ …

Ο πατέρας μου ήταν πρόσφυγας. Γεννήθηκε από γονείς Έλληνες Ποντίους στη Ρωσία και ήλθε στην Ελλάδα σε ηλικία 8 ετών. Φανατικός Δημοκράτης κεντρώος, κάθε φορά που πιάναμε τη συζήτηση με αφορμή κάποιο πολιτικό γεγονός μας άκουγε όλη η γειτονιά. Δεν είχαμε πολιτικές διαφορές, τα ίδια ψηφίζαμε, μου άρεσε όμως να τον πειράζω και να σπάω πλάκα με την έκρηξη που κάθε φορά … ακολουθούσε και την πιο απλή συζήτηση. Υπήρχε όμως και κάτι άλλο, κάθε φορά που η πολιτική συζήτησή μας είχε σαν αφορμή κάποια … πίεση που μας ασκούσαν τρίτοι (σύμμαχοι, γείτονες κ.λ.π), εκείνος μου έλεγε πάντα σαν παράδειγμα την ίδια (αληθινή) ιστορία.

Τα χρόνια της εφηβείας του και μέχρι της αρχές του πολέμου έμεναν στα προσφυγικά της Νίκαιας (Κοκκινιάς). Τις Κυριακές το πρωί, μετά την εκκλησία, μαζεύονταν όλη η παρέα με τα καλά τους σε ένα καφενείο της περιοχής. Κάποιος λοιπόν από την παρέα τους είχε αποκτήσει ένα σκύλο. Ήταν ένα πολύ δυνατό ζώο, ένα μπουλντόγκ, άσχημο, νευρικό και πάντα έτοιμο για καυγά. Απόλυτα πιστό όμως στο αφεντικό του γαύγιζε αλλά δεν έφευγε από κοντά του και δεν τολμούσε να επιτεθεί εκτός αν άκουγε την εντολή (του αφεντικού του μόνο) .. πάρτο !!

Με ιδιαίτερη αδυναμία στης γάτες, το μπουλντόγκ, είχε αδειάσει όλη την περιοχή, αφού το αφεντικό του, παρά της αντιρρήσεις, τόσο της παρέας αλλά και των γειτόνων, το έστελνε να τις κυνηγάει. Έπιανε την γάτα, μετά από ένα τρελό κυνηγητό, από το σβέρκο και με ένα τίναγμα την πέταγε σαν σπασμένη κούκλα να κείτεται νεκρή στη μέση του δρόμου.

Μια Κυριακή πρωί λοιπόν, με την ίδια παρέα στο ίδιο καφενείο, με το μπουλντόνγκ και το αφεντικό του να λιάζονται, έκανε την εμφάνισή της μια πολύ όμορφη άσπρη γάτα. Παρά της φωνές όλων το αφεντικό του σκύλου, χωρίς δεύτερη σκέψη, του έδωσε την μοιραία εντολή .. πάρτο !!

Αφού την κυνήγησε αρκετά τελικά από λάθος της η γάτα εγκλωβίστηκε σε ένα στενό δρομάκι που όμως ήταν αδιέξοδο. Το μπουλντόγκ έτρεχε καταπάνω της και πίσω της ήταν το πίσω μέρος ενός διώροφου σπιτιού, αδύνατο να ξεφύγει. Η γάτα μαζεύτηκε στην μία γωνία και καθώς ο σκύλος έφτασε μπροστά της με ανοιχτό το στόμα, εκείνη έκανε το απίστευτο. Τίναξε το δεξί μπροστινό της πόδι μέσα στο στόμα του και με τα νύχια της … έσκισε σε λουρίδες την γλώσσα του σκύλου. Και ταυτόχρονα πετάχτηκε ψηλά αφήνοντας το σκύλο να βροντήξει στον τοίχο, ενώ αυτή περνώντας από πάνω του εξαφανίστηκε.

Ο σκύλος ψόφησε λίγη ώρα αργότερα πνιγμένος από το ίδιο του το αίμα χωρίς κανείς να μπορεί να του προσφέρει βοήθεια.

Και τέλειωνε την διήγησή του ο πατέρας μου « ..έτσι είναι η ΕΛΛΑΔΑ αγόρι μου, είναι να μην στριμωχτεί … γιατί τότε .. εεεεε !!,

δες το Μουσολίνι κι αυτός στρίμωξε τι γάτα … άντε ρώτα τον»,

και ολοκλήρωνε

« ..μην ξεχνάς τι είπε και ο Κολοκοτρώνης .. όλοι οι Έλληνες είναι τρελοί ευτυχώς όμως που έχουν ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΘΕΟ».

Έτσι θα γίνεται πάντα, είναι η μοίρα αυτού του τόπου που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ, να πρέπει να ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ την ιστορία της.

Μου λείπουν οι συζητήσεις μας κυρ Μπάμπη, μακάρι νάσαι καλά εκεί στην γειτονιά των Αγγέλων που βρίσκεσαι τώρα.
KRATEROS PAP

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)