Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

G.A.P. (repition)

Η επιχείρηση "Τσαλακώστε το Βγενόπουλο" άρχισε !

Οργανωμένη προσπάθεια να τσαλακωθεί το προφίλ του Α.Βγενόπουλου επιχειρείται, όταν έγινε γνωστή η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς.

Τα ρεπορτάζ κυρίως από "ανεξάρτητα" μπλόγκς με δήθεν επιστολές αναγνωστών(καινούργια μόδα), άρθρα,σχόλια,βιντεάκια,σενάρια και ερωτηματικά έχουν στόχο το Βγενόπουλο και"φτιάχνουν κλίμα" εναντίον του.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του αδαή αναγνώστη είναι εμφανής...


Υπάρχουν όμως και κάποια δεδομένα που δείχνουν το προφανές,όπως:

1.Οι εμφανίσεις του Α.Βγενόπουλου με τον ευθύ καταγγελτικό λόγο που... "ξεγύμνωσε" τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα

2.Η επιλογή της τράπεζας από τους δήθεν κουκουλοφόρους.

3.Το μπιτόνι με τη βενζίνη που έπεσε πριν από τη μολότωφ στη πόρτα κάνοντας αδύνατη τη διαφυγή των εγκλωβισμένων που στόχο είχε ΟΧΙ τη τράπεζα και το καπιταλιστικό σύστημα ΑΛΛΑ να σκοτωθούν άνθρωποι.

4.Οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι.

Πόσο ένοχος μπορεί να είναι κάποιος όταν έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω "τυχαία" γεγονότα;

Ίσως τόσο όσο πρέπει να δείχνει κάποιος όταν ΕΝΟΧΛΕΙ



Το παρόν εστάλη στο tiresias-press.blogspot.com απο : Cobra-Argos

Έφτασαν οι μολότοφ στον τέταρτο όροφο ;;;

Έφτασαν οι μολότοφ στον τέταρτο όροφο ;;; - Ερώτημα αναγνωστών.

Δεκάδες email αναγνωστών μας αναφέρονται στο ίδιο ακριβώς ερώτημα....

Πώς είναι δυνατόν οι μολότοφ να έφθασαν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου, εκεί δηλαδή όπου φυλάσσονται τα στοιχεία των μεγάλων φοροφυγάδων ;;

Μήπως τελικά το παρακράτος ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα;;

Ποιοι άραγε εκμεταλλεύτηκαν αυτή ημέρα για να δράσουν ;;;

Μας το ζητήσατε, βρήκαμε το βίντεο και το δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια...




He Nailed her!!!!!!!!! Amazing!‏

Τρωτά» τα περισσότερα του Ασφαλιστικού

Η... ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΧΟΙΝΙΩΤΑΚΗ

«Τρωτά» τα περισσότερα του Ασφαλιστικού


Αντισυνταγματικός είναι ο καθορισμός του 60ού έτους ηλικίας ως κριτήριο καταβολής των δώρων Πάσχα - Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, ενώ «τρωτή» είναι και η διάταξη περί ανακοπής του κύματος φυγής δημοσίων υπαλλήλων.

Αυθαίρετο και τυχαίο χαρακτηρίζεται το κριτήριο του 60ού έτους ηλικίας για την καταβολή δώρων - επιδόματος από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας Αυθαίρετο και τυχαίο χαρακτηρίζεται το κριτήριο του 60ού έτους ηλικίας για την καταβολή δώρων - επιδόματος από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας Τα κενά του νομοσχεδίου περί περικοπών στα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος αδείας, καθώς και του συνταξιοδοτικού, διχάζουν το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο στην έκθεση που το συνοδεύει καταγράφει τις ενστάσεις των μελών του.

Παρ' ότι η Ολομέλεια δέχεται την εισήγηση του αρμόδιου συμβούλου Ηλία Αλεξανδρόπουλου περί συνταγματικότητας των διατάξεων για περικοπή των δώρων ως «επιβεβλημένες, εκ του γεγονότος ότι η χώρα βρίσκεται υπό έκτακτες δημοσιονομικές περιστάσεις», εντούτοις τα μέλη του εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους ως προς δύο σημεία:

1«Αυθαίρετο και τυχαίο» είναι το κριτήριο του 60ού έτους ηλικίας για την καταβολή δώρων - επιδόματος, το οποίο αντίκειται στην αρχή της ισότητας και της εμπιστοσύνης των πολιτών, τονίζοντας πως «είναι αντίθετο προς την αρχή της εμπιστοσύνης». Το σκεπτικό των μελών του Ελεγκτικού αναφέρει πως: «δεν είναι συνταγματικά ανεκτό» να επιβληθεί μεταγενέστερα ο αποκλεισμός συνταξιούχων από τα επιδόματα χωρίς τον συνυπολογισμό και άλλων κριτηρίων (εισοδηματικό, άσκηση άλλου επαγγέλματος κ.λπ.), όπως και ότι δεν είναι αποδεκτό κάποιος που πήρε σύνταξη στα 50 προ 10ετίας να παίρνει τώρα το επίδομα και κάποιος άλλος που παίρνει πρόσφατα σύνταξη να τιμωρείται γιατί δεν έχει την ηλικία.

2Δεν δεσμεύει τον κοινό νομοθέτη, κατά το Σύνταγμα, και συνεπώς είναι «τρωτή» και μπορεί να αποβεί σε βάρος των εργαζομένων η φράση «τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στη διάρκεια αυτής δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους», στο τέλος της διάταξης περί ανακοπής του κύματος φυγής στο Δημόσιο.

Μια συνταρακτική γνώμη

Συνταρακτική είναι η έγγραφη γνώμη του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο Γιώργου Σχοινιωτάκη. Μεταξύ άλλων, τονίζει πως «θίγουν συνταγματικά κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά, περιουσιακά δικαιώματα», που μπορεί να προκαλέσουν αθρόες προσφυγές στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, καθώς παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ατόμου (ΕΣΔΑ), τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ατόμου (ΕΔΔΑ) και το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και τα πολιτικά δικαιώματα.

Με την επισήμανση ότι «οι Ελληνες κατά τη μακραίωνη ιστορία τους αντιμετώπισαν ενωμένοι, αγαπημένοι και με πνεύμα αυτοθυσίας τρομερότερες καταστροφές και δυστυχίες από τη σημερινή οικονομική λαίλαπα και άντεξαν. Κατά τον ίδιο τρόπο και πάλι μπορούν να νικήσουν» και καλεί τους ομογενείς να «συμπαρασταθούν στους φτωχούς και αδύνατους οικονομικά Ελληνες». Ο κ. Σχοινιωτάκης, αν και κρίνει αντισυνταγματικά τα μέτρα, θεωρεί ότι «είναι η πλέον ελπιδοφόρος αντιμετώπιση της υπάρχουσας κρίσης» και υπαγορεύονται από λόγους δημοσίου συμφέροντος. *

Προειδοποίηση-τρόμος της πρόεδρου της Αργεντινής για το ΔΝΤ: "Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα"!‏

Προειδοποίηση-τρόμος για την Ελλάδα από την πρόεδρο της, παθούσης από το ΔΝΤ, Αργεντινής, Christina Fernandez De Kirchner, για την Ελλάδα και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου: «Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία".
«Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001», δήλωσε πριν δύο ώρες περίπου σε δημοσιογράφους στην Αργεντινή η Kirchner, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που συγκλόνισε την Αργεντινή προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.
Η ισχυρή μεσαία τάξη της Αργεντινής, που αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας και της οικονομίας της, σταδιακά διαλύθηκε προς όφελος μίας ολιγάριθμης διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Το 60% του πληθυσμού σε μία δεκαετία βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας με το 55% των εργαζομένων να είναι ανασφάλιστοι.
Η διόγκωση του δημοσίου τομέα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή απεδείχθησαν, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, καρκινώματα για την οικονομία.
Ο πληθωρισμός καταδυνάστευε τη χώρα, οι τιμές, μήνα με το μήνα, αυξάνονταν ραγδαία και οι πολίτες έβλεπαν, ανήμποροι να αντιδράσουν, το νόμισμά τους να χάνει καθημερινά την αξία του.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το χρέος της Αργεντινής ανήλθε στο 41% από 29% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, μεταξύ 1993 και 1998.
Το 1997, η γειτονική Βραζιλία βρέθηκε σε βαθιά κρίση, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την υποτίμηση του βραζιλιάνικου νομίσματος κατά 50% της αρχικής του αξίας. Οι εξαγωγές της Αργεντινής προς τη Βραζιλία εκμηδενίστηκαν, ενώ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εισαγωγές.
Παράλληλα, η άνοδος της τιμής του δολαρίου, με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το αργεντίνικο νόμισμα, κατέστησε τα προϊόντα της Αργεντινής μη ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, πλήττοντας θανάσιμα κάθε κλάδο παραγωγικής δραστηριότητας.
Το 1998, η Αργεντινή είχε φτάσει να δανείζεται από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με επιτόκιο 10,5% και αναγκαστικά κατέφυγε για πρώτη φορά στο ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ είχε χορηγήσει δάνεια 7,2 δισ. δολ. το 1999 και 39,7 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2000, όμως οι όροι ήταν ασφυκτικοί. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν και οι καταθέσεις πάγωσαν.
Την ίδια περίοδο, οι επενδυτικές τράπεζες συνέχιζαν να προωθούν το χρέος της χώρας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με ακόμα υψηλότερες αποδόσεις. Προώθησαν ένα Debt Swap (ανταλλαγή χρέους), όπου οι ιδιοκτήτες ομολόγων αποκτούσαν το δικαίωμα να πάρουν νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας με ευνοϊκότερους όρους. Το σκεπτικό ήταν να μεταφερθεί η εξόφληση του χρέους από το 2001 στο 2005. Πράγματι, 30 δισ. δολάρια άλλαξαν διάρκεια ζωής και επτά επενδυτικές τράπεζες εισέπραξαν 100 εκατ. δολάρια σε προμήθειες.
Όμως, μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, η Αργεντινή κατέληξε ξανά χωρίς χρήματα, γιατί οι αγορές δεν πείστηκαν για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της.
Στα τέλη του 2001, η κρίση οδήγησε την κοινωνία σε σημείο ανάφλεξης. Το ξέσπασμα της λαϊκής οργής ήλθε, όταν ο κεντροαριστερός ντε λα Ρούα, απαγόρευσε την ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες, πέραν του ποσού των 250 δολαρίων το μήνα.
Εργάτες, υπάλληλοι και αγρότες μάχονταν στους δρόμους της Αργεντινής και ο Ντε λα Ρούα πρόλαβε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, για να γλυτώσει από την οργή του όχλου.
Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του.
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους. Το πάλαιψαν και το κέρδισαν.
Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.
Τώρα η Αργεντινή αργά, αλλά σταθερά, έχει μπει στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης. Σήμερα, η χώρα κατηγορεί το ΔΝΤ για κακοδιαχείριση της κρίσης του 2001-2002 και επισημαίνει ότι μπορεί να μιλά για οικονομική ανεξαρτησία, μακριά από την επίβλεψή του. Φέτος αναμένει ανάπτυξη από 3,5% ως 5%.
Οσο για το υπόλοιπο του χρέους έκανε πρόσφατα μία πρόταση για αποπληρωμή 34 σεντς στο ένα δολάριο. Και αν θέλουν...

Ποιός αποκαλεί την Ελλάδα Πρώην Οθωμανική Κτήση"

«Η ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να αποκαλείται "Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας", ενώ ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ είναι στη συντριπτική πλειονότητά του "μακεδονικός", με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία».
Nτέιβιντ Κάμερον ,
υποψήφιος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον πήγε στα Σκόπια μόνο μια για να παρακολουθήσει το ματς Αγγλίας-ΠΓΔΜ το 2003 αλλά ..παράλληκα πρόλαβε να γίνει ειδήμων στις σχέσεις των βαλκανικών χωρών, αλλά και στο πρόβλημα της χώρας μας με τη γείτονά της που διεκδικεί το όνομα «Μακεδονία».
Τόσο... καλά έμαθε την Ιστορία ο Κάμερον ώστε θεώρησε καλό, μόλις επέστρεψε στη χώρα του, να συγγράψει εμβριθές άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 στην εφημερίδα «Guardian» υπό τον τίτλο «Τhe Μacedonian Job» (Η Αποστολή της Μακεδονίας).
Στο άρθρο του αυτό,(το οποίο θυμήθηκε σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα"), ο ηγέτης των Συντηρητικών αναφέρεται υποτιμητικά στη χώρα μας και ζητεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την εγγύηση των συνόρων της. «Απ΄ όσα μπορώ να δω», γράφει, «η χώρα- και είμαι αποφασισμένος να την αποκαλώ Μακεδονία- έχει απολύτως το δικαίωμα να υπάρχει. Ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία. Είναι φτωχότερος απ΄ ό,τι μερικές από τις άλλες παλιές γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, όμως σημαντικά πλουσιότερος από την Αλβανία. Οι άνθρωποι είναι πολιτισμένοι, φιλικοί και πολύ μορφωμένοι.
Ακόμη και ο ξεναγός μου είχε μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων».

«Είναι πάντα δύσκολο να ξέρεις πώς να απαντήσεις στην ερώτηση: “Τι θα κάνετε για να μας βοηθήσετε;”», συνεχίζει στο άρθρο του ο Κάμερον. «Ομως στην περίπτωση αυτή είχα την απάντηση. Από τώρα και στο εξής θα αποκαλώ τον αξιοσέβαστο εταίρο μας στην Ε.Ε. “the Former Οttoman Ρossession of Greece” (FΟΡΟG)» (Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας- ΠΟΚΕ).
Και οι Ελληνες, για τον κ. Κάμερον, θα είναι προφανώς οι FΟΡΟGs...

(*Διαβάστε το σχετικό άρθρο απ΄το αρχείο του Guardian πατώντας εδώ: guardian.co/politics/2003/sep/10/davidcameron
)

Παραιτήθηκε κι άλλος ναύαρχος!

Παραιτήθηκε κι άλλος ναύαρχος!

Δεύτερη παραίτηση ναυάρχου μέσα σε λίγες ημέρες στο Πεντάγωνο. Ο διευθυντής εξοπλισμών Κωνσταντίνος Γκιώνης υπέβαλε το πρωί τη παραίτηση του. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σ´ αυτή την απόφαση δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ωστόσο το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ στις ένοπλες δυνάμεις μετά και την παραίτηση του υποναυάρχου Στέλιου Φενέκου ο οποίος στις 29/04 με επιστολή του κατηγορούσε τον υπουργό Αμυνας για απαξιωτική στάση απέναντι στους Αξιωματικούς .

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

Για να γίνουν 200 οι βουλευτές :
Το 89% συμφωνεί
Το 7% διαφωνεί
Για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών :
Το 93% συμφωνεί
Το 3% διαφωνεί
Για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας :
Το 91% συμφωνεί
Το 5% διαφωνεί

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)