Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

KATAKAHMENE ZIKO, TI ΣΟΥ ΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ!!!

VARIOUS....

ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑ

Η δασκάλα έβαλε στα παιδιά να γράψουν μια εκθεση,που να τελειώνει με τη φράση''Μάνα είναι μόνο μία''.Τα παιδάκια έγραφαν η μαμά μου με αγαπάει,με φροντίζει και στο τέλος''Μάνα είναι μόνο μία''Ο Τοτός έγραψε:χθες ήρθε στο σπίτι μια φίλη της μαμάς μου.Η μαμά,τη ρώτησε τι θα πιεί και η αυτη ειπε μια κοκα κόλα.Τότε η μαμά μου είπε να φέρω 2.
Όταν πήγα στο ψυγείο είδα ότι ειχε μόνο μία και φώναξα:
Μάναααα,είναι μόνο μίααα!

---

Ο μπαμπάς στον Τοτό:
- Τοτέ σήμερα σου έφερε ο πελαργός ένα καινούργιο αδελφάκι...
- Καλά ρε μπαμπά έξω κυκλοφορούν ένα σωρό ωραίες γυναίκες κι εσύ πήγες και γ....ς τον πελαργό;

Βασιλιάς του πάγου....


O METAΛΛΑΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ,ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΣΕ ενδεχόμενο σεισμού‏

Αποσπάσματα από το άρθρο του Doug Copp στο ' Triangle of Life', επιμέλεια έκδοσης από τον Larry Linn του MAA Safety Committee , 13/4/04

Το όνομά μου είναι Doug Copp. Είμαι ο Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης ( American Rescue Team International, ARTI), η πιο έμπειρη ομάδα διάσωσης του κόσμου. Οι πληροφορίες που περιέχονται σ' αυτό το άρθρο θα σώσουν ζωές στο ενδεχόμενο ενός σεισμού. Το πρώτο κτίριο στο οποίο μπουσούλισα στα τέσσερα ήταν ένα σχολείο στη πόλη του Μεξικού κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1985. Όλα τα παιδιά ήταν κάτω από τα θρανία. Όλα τα παιδιά κυριολεκτικά καταπλακωθήκανε σε σημείο ισοπέδωσης. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί άμα είχαν ξαπλώσει δίπλα στα θρανία κατά μήκος του διαδρόμου. Ήταν φρικτό, καθόλου αναπόφευκτο και αναρωτήθηκα γιατί τα παιδιά δεν ήταν στους διαδρόμους. Δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι είχε δοθεί οδηγία στα παιδιά να κρυφτούν κάτω από οποιοδήποτε έπιπλο. Απλά, όταν τα κτίρια γκρεμίζονται, το βάρος της οροφής που πέφτει πάνω στα διάφορα αντικείμενα ή έπιπλα ενός δωματίου συνθλίβει αυτά τα αντικείμενα, αφήνοντας κάποιο χώρο ή κενό δίπλα τους. Αυτός ο χώρος είναι αυτό που αποκαλώ 'τρίγωνο της ζωής'.Όσο μεγαλύτερο και δυνατότερο είναι το αντικείμενο, τόσο το λιγότερο θα συμπιεστεί. Όσο λιγότερο συμπιεστεί, τόσο μεγαλύτερο το κενό και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πιθανότητα ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί το κενό αυτό για την ασφάλειά του να μη τραυματιστεί. Την επόμενη φορά που θα δείτε κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην τηλεόραση, μετρείστε τα 'τρίγωνα' που έχουν σχηματιστεί. Είναι παντού. Είναι το πιο κοινό σχήμα που θα δείτε στα γκρεμισμένα κτίρια. Είναι παντού.

ΔΕΚΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ

1. Σχεδόν όλοι που απλά 'βουτούν και κρύβονται κάτω από κάτι' όταν καταρρέει ένα κτίριο συνθλίβονται μέχρι θανάτου. Οι άνθρωποι που χώνονται κάτω από αντικείμενα, όπως θρανία ή αυτοκίνητα, συνθλίβονται.

2. Οι γάτες, τα σκυλιά και τα μωρά πολύ συχνά και φυσικά διπλώνουν το σώμα τους στην εμβρυακή θέση. Πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο σε περίπτωση σεισμού. Είναι ένα φυσικό ένστικτο ασφάλειας και επιβίωσης. Μπορείτε να επιβιώσετε σε ένα μικρό κενό. Πηγαίνετε δίπλα σε ένα αντικείμενο, δίπλα σε ένα καναπέ, δίπλα σε ένα ογκώδες αντικείμενο που θα συμπιεστεί ελαφρά αλλά θα αφήσει ένα κενό δίπλα του.

3. Τα ξύλινα κτίρια είναι η ασφαλέστερη κατασκευή που μπορεί κανείς να βρεθεί κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Το ξύλο είναι ελαστικό και κινείται με τη δύναμη του σεισμού. Αν όντως ένα ξύλινο κτίριο καταρρεύσει, δημιουργούνται μεγάλα κενά επιβίωσης. Επιπλέον, ένα ξύλινο κτίριο έχει λιγότερη συμπυκνωμένη μάζα όταν καταρρεύσει. Τα κτίρια από τούβλα θα σπάσουν σε πολλά ατομικά τούβλα. Τα τούβλα αυτά θα προκαλέσουν πολλούς τραυματισμούς, αλλά λιγότερα πολτοποιημένα πτώματα σε σύγκριση με πλάκες από μπετόν.

4.Αν είστε ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι τη νύχτα και συμβεί σεισμός, απλά κυλήστε έξω από το κρεβάτι. Ένα ασφαλές κενό θα υπάρχει γύρω από το κρεβάτι. Τα ξενοδοχεία θα είναι σε θέση να πετύχουν ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης από σεισμό, απλά με το να αναρτήσουν μία πινακίδα στο πίσω μέρος της πόρτας κάθε δωματίου, που να λέει στους ενοίκους να ξαπλώσουν στο πάτωμα δίπλα στη βάση του κρεβατιού κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.

5. Αν συμβεί ένας σεισμός και δεν μπορείτε εύκολα να ξεφύγετε με το να βγείτε έξω από τη πόρτα ή το παράθυρο, τότε ξαπλώστε κάτω και διπλώστε το σώμα σας στην εμβρυακή θέση δίπλα σε ένα καναπέ ή σε μία μεγάλη καρέκλα.

6.. Σχεδόν όλοι που πηγαίνουν κάτω από το κούφωμα της πόρτας όταν καταρρέει το κτίριο, σκοτώνονται. Και αυτό γιατί αν κάθεστε κάτω από το κούφωμα και η πόρτα πέσει προς τα μπρος ή προς τα πίσω θα συνθλιφτείτε από την οροφή από πάνω. Αν ή πόρτα πέσει προς τα πλάγια θα κοπείτε στη μέση από το κούφωμα. Και στις δύο περιπτώσεις θα σκοτωθείτε!

7. Ποτέ να μη πάτε στις σκάλες. Οι σκάλες έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα (ταλαντώνονται διαφορετικά από το κεντρικό όγκο του κτιρίου). Οι σκάλες και το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου συνεχώς προσκρούουν μεταξύ τους μέχρις ότου οι σκάλες διαλυθούν εκ θεμελίων. Οι άνθρωποι που πάνε στις σκάλες πριν λάβει χώρα η οριστική διάλυσή τους, ακρωτηριάζονται φρικτά από τα σκαλοπάτια της σκάλας τη στιγμή που αυτά διαλύονται. Ακόμα και αν το κτίριο δεν καταρρεύσει, μείνετε μακριά από τις σκάλες, καθόσον αυτές είναι από τα πιο πιθανά μέρη του κτιρίου να υποστούν βλάβες. Ακόμα και αν οι σκάλες δεν καταρρεύσουν από το σεισμό, μπορεί να καταρρεύσουν αργότερα από την υπερφόρτωσή τους από τον πανικόβλητο κόσμο που έχει στραφεί σ' αυτές για εκκένωση του κτιρίου. Οι σκάλες πρέπει πάντα να ελέγχονται για καταλληλότητα μετά από σεισμό, ακόμα και αν το υπόλοιπο κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

8.Πηγαίνετε κοντά στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου ή έξω από αυτούς αν είναι δυνατόν. Είναι πολύ καλύτερα να είστε κοντά στο εξωτερικό του κτιρίου παρά στο εσωτερικό. Όσο πιο μακριά είστε από την εξωτερική περίμετρο του κτιρίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μπλοκαριστεί η οδός διαφυγής σας.

9. Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στα οχήματά τους συνθλίβονται όταν ο δρόμος από πάνω (ανισόπεδοι δρόμοι) καταρρεύσει σε περίπτωση σεισμού και καταπλακώσει τα οχήματά τους. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που συνέβη με τις πλάκες ανάμεσα στα καταστρώματα στη λεωφόρο Nimitz. Τα θύματα του σεισμού του Σαν Φραντσίσκο έμειναν όλα μέσα στα αυτοκίνητά τους. Σκοτώθηκαν όλοι. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί απλά με το να είχαν βγει έξω και να είχαν καθίσει ή ξαπλώσει δίπλα στα οχήματά τους. Όλα τα καταπλακωμένα αυτοκίνητα είχαν κενά ύψους ενός μέτρου δίπλα τους, εκτός από εκείνα στα οποία οι κολώνες από μπετόν είχαν πέσει εγκάρσια πάνω τους.

10. Ανακάλυψα, καθώς μπουσουλούσα μέσα σε γραφεία εφημερίδων που είχαν καταρρεύσει, καθώς και σε άλλα γραφεία με πολύ χαρτικό υλικό, ότι το χαρτί δεν συμπιέζεται. Μεγάλα κενά δημιουργούνται γύρω από στοίβες από χαρτί. Διαδώστε αυτό το μήνυμα και σώστε ζωές...

Ψάχνουν 35 γιατρούς για μίζες

Έγγραφο- φωτιά των βρετανικών αρχών βάζει στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης 35 γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων, στην πλειονότητά τους ορθοπεδικούς- χειρουργούς, που φέρεται να έχουν δωροδοκηθεί από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας ορθοπεδικών ειδών DeΡuy Ιnternational από τον Φεβρουάριο του 2002 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2005.

Oι βρετανικές αρχές, που διενεργούν αντίστοιχη έρευνα για την υπόθεση, ικανοποιώντας αίτημα δικαστικής συνδρομής της Εισαγγελίας Αθηνών, ενημέρωσαν προ ημερών τις ελληνικές αρχές για σειρά ύποπτων συναλλαγών που εντόπισαν, επισυνάπτοντας την επίμαχη λίστα με τα ονόματα γιατρών, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους λίστα με ονόματα γιατρών και μελών διοικήσεων δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και με γιατρούς ιδιωτικών θεραπευτηρίων, τα οποία όμως έχουν συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου, που φέρεται ότι σε συνεργασία με μέλη διοικήσεων νοσοκομείων... προωθούσαν τα είδη της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία είναι θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας
Johnson & Johnson. Τα στοιχεία τα έστειλαν αρχικά οι αμερικανικές δικαστικές αρχές στην Αθήνα, ύστερα από εσωτερική έρευνα της Johnson & Johnson, απ΄ όπου προέκυψαν τα στοιχεία- φωτιά για τα μαύρα ταμεία στην Αθήνα. Για τα στοιχεία που «καίνε» δεκάδες γνωστούς ορθοπεδικούς, αλλά και χειρουργούς είχε ενημερωθεί η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα.

Πρόστιμα των Αμερικανών
Ο έλεγχος των Αμερικανών κατέληξε στην επιβολή προστίμου 85 εκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κεφαλαιαγορά στην
DeΡuy, το 2007, ενώ όλα τα στοιχεία στάλθηκαν και στη Βρετανία, προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος των μάνατζερ της εταιρείας, οι οποίοι είχαν έδρα στο Λιντς της Μεγάλης Βρετανίας.

Την έρευνα, σχεδόν ταυτόχρονα με τις ελληνικές αρχές, ανέλαβε το Γραφείο Σοβαρών Απατών της Μεγάλης Βρετανίας (
SFΟ), αντίστοιχο με την ελληνική Αρχή για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος. Από τη βρετανική έρευνα προέκυψαν ποινικά αδικήματα για τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της DeΡuy Ιnternational Ρόμπερτ Ντούγκαλ, η δίκη του οποίου θα αρχίσει στις 3 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δικαστηρίου του Στέμματος στο Shathwark. Ο 44χρονος Ντούγκαλ ήταν την περίοδο εκείνη ο υπεύθυνος πωλήσεων για την Ευρώπη και ο άνθρωπος που θα έπρεπε βάσει της θέσης του να γνωρίζει σε ποιους κατέληξαν τα χρήματα. Οι προεκτάσεις του σκανδάλου είναι αδύνατο να προβλεφθούν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα.

Έφοδοι σε σπίτια
Οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους από τον προηγούμενο Ιανουάριο τη μαύρη λίστα με τους γιατρούς, ενώ έχει ανατεθεί η σχετική έρευνα στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων από τον Φεβρουάριο του 2009. Το πόρισμα της ΥΠΕΕ, η οποία έχει πραγματοποιήσει εφόδους σε σπίτια συγκεκριμένων προσώπων που εμπλέκονταν με την εταιρεία στην Ελλάδα, θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης που θα κάνει η εισαγγελέας Εφετών κ. Άννα Ζαΐρη, πριν προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος εκείνων για τους οποίους προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Πρόκειται κυρίως για ορθοπεδικούς- χειρουργούς δημόσιων νοσοκομείων, που φέρεται να έχουν δωροδοκηθεί από το 2002- 2005

Κοστολογούνταν 30% ακριβότερα - τα επέλεγαν με το αζημίωτο

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ εισαγγελέας Εφετών Άννα Ζαΐρη ερευνά αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απάτης, της συνέργειας στην πράξη και της δωροδοκίας, αδικήματα που έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με τις ερευνώμενες καταγγελίες- για τις οποίες έχουν γράψει αναλυτικά «ΤΑ ΝΕΑ»- τα ορθοπεδικά είδη κοστολογούνταν μέχρι και 30% ακριβότερα και οι ελεγχόμενοι γιατροί φέρεται ότι τα επέλεγαν με το... αζημίωτο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το «κουβάρι» της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου έναν χρόνο από την ελληνική Δικαιοσύνη υπό την εποπτεία του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Κυρ. Καρούτσου και ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων ανατέθηκε στην ΥΠΕΕ.

Στις 10 Μαρτίου μάλιστα η ΥΠΕΕ πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι της Δ.Φ., η οποία θεωρείται σημαντικό πρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα. Παράλληλα διατάχθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 35 προσώπων, γιατρών και αντιπροσώπων εταιρειών ιατροτεχνικού υλικού. Επίσης αποκαλύφθηκε πως από την
DeΡuy τα χρήματα κατέληγαν στους γιατρούς μέσω δύο άλλων εταιρειών εμπορίας ιατρικού υλικού με έδρα τα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις συναλλαγές αντιπροσώπου εταιρείας με βηματοδότες.

Ωστόσο ο φάκελος κάποια στιγμή επέστρεψε πίσω στην Εισαγγελία, αλλά μέχρι να ξαναχρεωθεί στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ο βασικός υπάλληλος που ερευνούσε την υπόθεση είχε αποβιώσει. Εξαιτίας αυτών των γεγονότων, η έρευνα... σκάλωσε, αλλά τώρα, όπως εκτιμούν εισαγγελικές πηγές, είναι ζήτημα χρόνου να ολοκληρωθεί το πόρισμα και να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις.

HOW TO WAKE UP YOUR GIRLFRIEND

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟΨΕ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΛΙΑ...

Η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ότι για 100 "ανεγκέφαλους", την πλήρωσε 8.000 και πλέον κόσμος που ταξίδεψε με κάθε μέσο στην Καβάλα. http://olympiacos-blog.blogspot.com/2010/01/blog-post_6915.html

"Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν ταραξίες, αλλά ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού, Γιάννης Τσιρώνης*, τους απελευθέρωνε επιτόπου. Στον Oλυμπιακό ρίχνουν τις ευθύνες στην Aστυνομία". http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8747&subid=2&pubid=6944051

... ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

* Γιάννης Τσιρώνης: πρώην ταξίαρχος και γενικός διευθυντής Αττικής (Αττικάρχης) της ΕΛ.ΑΣ, υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης και ασφάλειας στο αλήστου μνήμης (καθοριστικό για τον τίτλο) ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στη Ριζούπολη, το 2003. Ήταν τότε που, μεταξύ άλλων, για ένα ... παράξενο λόγο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, αθετώντας τα συμφωνηθέντα μέτρα, οδήγησαν το πούλμαν της αποστολής του Παναθηναϊκού ακριβώς κάτω από την εξέδρα των επιστημόνων της "θύρας 7", οι οποίοι την υποδέχτηκαν με τους εθιμοτυπικούς λιθοβολισμούς. Δυο χρόνια μετά τη "Ριζούπολη", ο κ. Τσιρώνης φεύγει από την ΕΛ.ΑΣ και προσλαμβάνεται πάραυτα ως υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θέση την οποία - όπως βλέπουμε - εξακολουθεί να τιμά δεόντως.


Mathematical Viewpoint!‏

Mathematical viewpoint goes like this:
What Makes 100%? What does it mean to give MORE than 100%? Ever wonder about those people who say they are giving more than 100%? We have all been to those meetings where someone wants you to give over 100%. How about achieving 103%? What makes up 100% in life?
Here's a little mathematical formula that might help you answer these questions:
If:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z is represented as:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.
Then:
H-A-R-D-W-O-R-K
8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

And
K-N-O-W-L-E-D-G-E
11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%
But,
A-T-T-I-T-U-D-E
1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%
And,
B-U-L-L -S-H-I-T
2+21+12+12+19+8+9+20 = 103%
AND, look how far ass kissing will take you.
A-S-S-K-I-S-S -I-N-G
1+19+19+11+9+19+19+ 9+14+7 = 118%
So, one can conclude with mathematical certainty that While
Hard work and Knowledge will get you close, and Attitude will get you there, it's the Bullshit and Ass Kissing that will put you over the top.


ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Ε.Δ.

Τουρκικός βαλιστικός πύραυλος εδάφους-εδάφους YILDIRIM από την εταιρία ROKETSAN‏
Μέσα στο κλίμα των διαρκώς κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων είχαμε και την δημοσίευση σε τουρκικό site, προφανώς από την εταιρεία ROKETSAN, κατασκευάστριας των βαλλιστικών πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς (σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση μέσου βεληνεκούς θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2011) εδάφους-εδάφους YILDIRIM, μια "καλλιτεχνική" προσέγγιση της ελληνικής Βουλής μετά από βολή του YILDIRIM, άκρως χαρακτηριστικής για το πώς βλέπουν το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων οι γείτονες.
Ιδού η...καλλιτεχνική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως την είδε η κατασκευάστρια (;) εταιρεία των βαλλιστικών πυραύλων:

Sporten is gezond‏

BΡEXEI! (ME ΠΡOΣOXH!)]‏

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Μια νέα δανέζικη διαφήμιση για πλυντήρια....

Φυσικά, δεν είναι προφανές τι θέλει να πει ο ποιητής....

http://www.m2film.dk/fleggaard/trailer2.swf

(.
and the "making of")

http://www.m2film.dk/fleggaard/trailer3.swf !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚANONEΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

* Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.

* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

* Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.

* Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα "STOP". Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδραση σας, με αποτέλεσμα να καρφωθούν» πάνω σας.

* Ποτέ μην κλείσετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι. Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.

* Το φρενάρισμα πρέπει να γίνετε όσο πιο αργά μπορείτε για να σιγουρέψετε την καλή λειτουργία του ABS, το οποίο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρωτικό μασάζ του ποδιού σας. Για τους μη κατόχους ABS είναι μια ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.

* Ποτέ μην προσπερνάτε από αριστερά όταν μπορείτε να το κάνετε από δεξιά. Είναι μια ευκαιρία να γελάσετε καθώς ο οδηγός του οχήματος που μόλις προσπεράσατε τρομάζει.

* Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εκτελέσιμα στην Ελλάδα.

* Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό. Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκετε ακριβώς από πίσω σας, ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα πάει καλύτερα από εσάς, αν ήταν στην θέση σας.

* Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός, ελαττώνει πάντα ταχύτητα για να περιεργαστεί οτιδήποτε του κινήσει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι από βιτρίνα μέχρι και (εντός πόλεως) και από ατύχημα μέχρι και αλλαγή λάστιχου (εκτός πόλεως).

* Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Χάρις στον υπουργό συγκοινωνιών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.

* Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι ακόμα και αν είστε πρώτος σ' αυτό.

* Ποτέ μην κάνεις χώρο σε αντίθετα διερχόμενο όχημα όταν κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο.. Ο οδηγός του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον παράλληλο μονόδρομο, άρα για να κινείτε στον ίδιο δρόμο με εσάς μάλλον το κάνει επίτηδες.

* Θυμηθείτε ότι ο σκοπός κάθε Έλληνα οδηγού είναι να φτάσει πρώτος και θα κάνει ότι χρειαστεί γι' αυτό.

*Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε. Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στον δρόμο σας δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.

* Οι Ελληνίδες γυναίκες οδηγοί, μπορούν να πλένουν, μαγειρεύουν, πλέκουν, να μιλούν στο τηλέφωνο αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν.

* Το προστατευτικό κράνος φοριέται στον αγκώνα για ανεξακρίβωτους ακόμα λόγους. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε και εσείς τη μόδα.

* Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες. Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι χιλιάδες crash test κάνουν λάθος. Άμα είναι γραπτό σου, θα πας κι ας φοράς ζώνη...

* Ανεξαρτήτως άσματος, το στερεοφωνικό του οχήματος σας πρέπει να παίζει στο φουλ. Με αυτό τον τρόπο διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν υπομονετικά πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν την διάβαση.

* Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών, διότι καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα και διασχίζουν τους δρόμους αναγκάζοντας τα διερχόμενα οχήματα να ελαττώσουνε ταχύτητα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)